Internet od Skylink
Internet od Skylink
Zdravim,
nechcem robit reklamu, ale byvam na okraji mesta kde kable este, pravdupovediac nie su dostupne (su od nas zhruba 20metrov, ale provideri zrovna nezdielaju nadsenie pre rozsirenie). Preto som na internete hladal nejaky sposob ako sa da dostat k lacnemu/rychlemu/nam dostupnemu pripojeniu. Dostal som s k t-mobile mobilnemu internetu, ktory uz isty cas pouzivam, a poviem vam, nie som spokojny. (Caste vypadky, datova obmedzenost, po prekroceni FUP rychlost zhruba 6kbps).
Alternativou je satelitny internet od skylink. Preto by som vas chcel poprosit (hlavne tych, ktory ho maju) o vase skusenosti, a nazor na internet od nich.
(Pripadne keby sa nasiel v UPC kto by sa za nas chcel prihovorit...)
Dakujem
nechcem robit reklamu, ale byvam na okraji mesta kde kable este, pravdupovediac nie su dostupne (su od nas zhruba 20metrov, ale provideri zrovna nezdielaju nadsenie pre rozsirenie). Preto som na internete hladal nejaky sposob ako sa da dostat k lacnemu/rychlemu/nam dostupnemu pripojeniu. Dostal som s k t-mobile mobilnemu internetu, ktory uz isty cas pouzivam, a poviem vam, nie som spokojny. (Caste vypadky, datova obmedzenost, po prekroceni FUP rychlost zhruba 6kbps).
Alternativou je satelitny internet od skylink. Preto by som vas chcel poprosit (hlavne tych, ktory ho maju) o vase skusenosti, a nazor na internet od nich.
(Pripadne keby sa nasiel v UPC kto by sa za nas chcel prihovorit...)
Dakujem
Re: Internet od Skylink
co tak orange mobilny internet? satelitny internet je alternativa tam kde nic ine nie je dostupne (hory, samoty pri lese a pod.)
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Za tie ceny mas podstatne lepsi mobilny internet, pripadne nejake 5GHz wifi...
http://skylink.sk/web/structure/46.html
http://skylink.sk/web/structure/46.html
Vdaka za odpovede.
Problem je v tom, ze aj kvoli vlastnym skusenostiam mobilnym internetom zrovna nedôverujem, a takisto by som chcel niečo s vyššou rýchlosťou a dátovou neobmedzenosťou. (Už dlhší čas by som chcel doma sfunkčniť jednoduchý server, akurát tento aspekt mi v tom bráni).
sundevil: Orange internet som pozrel, najviac príťažlivý samozrejme vyzerá balík Premium+, no stále je to len 12gb. Internet plánujem poskytovať väčšej domácnosti, pričom by medzi prvkami mal byť jeden server (nie moc zaťažený) a "dát-chtiví" užívatelia.
hojko: Mohli by ste ma zoznámiť s nejakými inými mobilnými providermi, ak nejaký sú? Pozeral som ich už viac, no často proste nemajú pre mňa postačujúcu ponuku. Čo sa týka wifi, neviem aká je situácia v Bratislave (bývam na jej okraji)? Ukážka nejakých providerov by bola pomerne nápomocná.
Všeobecne nie som moc tematiky znalý, čo sa týka tohoto, a vlastne by som sa len chcel dostať k funkčnému a rýchlemu internetu za relatívne rozumnú cenu.
Ďakujem.
Problem je v tom, ze aj kvoli vlastnym skusenostiam mobilnym internetom zrovna nedôverujem, a takisto by som chcel niečo s vyššou rýchlosťou a dátovou neobmedzenosťou. (Už dlhší čas by som chcel doma sfunkčniť jednoduchý server, akurát tento aspekt mi v tom bráni).
sundevil: Orange internet som pozrel, najviac príťažlivý samozrejme vyzerá balík Premium+, no stále je to len 12gb. Internet plánujem poskytovať väčšej domácnosti, pričom by medzi prvkami mal byť jeden server (nie moc zaťažený) a "dát-chtiví" užívatelia.
hojko: Mohli by ste ma zoznámiť s nejakými inými mobilnými providermi, ak nejaký sú? Pozeral som ich už viac, no často proste nemajú pre mňa postačujúcu ponuku. Čo sa týka wifi, neviem aká je situácia v Bratislave (bývam na jej okraji)? Ukážka nejakých providerov by bola pomerne nápomocná.
Všeobecne nie som moc tematiky znalý, čo sa týka tohoto, a vlastne by som sa len chcel dostať k funkčnému a rýchlemu internetu za relatívne rozumnú cenu.
Ďakujem.
-
midnight_man
Guru
problém satelitného internetu je v tom že upload sa realizuje pomocou GPRS ( čo bolo naposledy) Dnes je to uz mozno nejaka 3G technologia..ale stále je to slabučké a počitaj že ak pisu 256, pojde to 190....čo je v dnešnej dobe neskutočne málo. Na satelitný internet by som hneď zabudol.
Skôr sa poobzeraj po lokálnych poskytovateľoch, neverím, že tam nikto nemá pokrytie v 5G
Skôr sa poobzeraj po lokálnych poskytovateľoch, neverím, že tam nikto nemá pokrytie v 5G
-
hojko
Site Admin
Prepac, ale nepoznam situaciu internetu v okoli Bratislavy. Vo velkej casti je moznost optiky, ak vsak byvas na dedine s rodinnymi domami, tak tam optika asi nebude, pretoze je to pre poskytovatelov nerentabilne. Skor ma zaujima preco sa nepozries po DSL, pretoze mi to pride ako najlepsia volba pre teba - dostanes rychly internet za malo penazi, minimalne pociatocne naklady, vysoka stabilita, dobry servis. Ak tak, skus do Googlu napisat spojenia ako napr. internet v Bratislave, wifi v Bratislave a podobne..., urcite ti najde viacej firiem, ktore to poskytuju. Rozhodne sa vyhni zarusenemu 2,4GHz pasmu a zasadne sa pytaj na 5GHz pasmo, nejake to zariadenie tymu NanoStation 5 sa da poriesit za 70 eur, je to velmi slusne zariadenia, jednoducha instalacia a poskytuje vsetko co treba na pripojenie s mnozstvom doplnkovych funkcii.
Ďakujem za odpovede.
midnight_man: no, teraz, ako moja sestra prekročila FUP mi to ide 12kbps, a standardne tak 100kbps. Na lokalnych poskytovateľov sa pozriem.
hojko: Optika konci 20metrov od mojho domu, byvam este v Bratislave, ale centrum to nie je. Hladal som uz vselijakych poskytovatelov, ale nikdy som nic poriadne/funkcne nenasiel. Dufam, ze sa odvtedy situacia zmenila, nakolko som sa po provideroch obzeral naposledy asi pred rokom. Dlhsi cas sme sa o internete bavili s UPC, ale chceli nieco cez 2000€, a este zemne prace + dohadovat sa so susedmi, takze to v tom case nepripadalo do uvahy. Neviem ci je ADSL dobrym riesenim, skusim sa na to este popytat, pretoze v praxy to zevraj nikdy moc dobre nebolo.
midnight_man: no, teraz, ako moja sestra prekročila FUP mi to ide 12kbps, a standardne tak 100kbps. Na lokalnych poskytovateľov sa pozriem.
hojko: Optika konci 20metrov od mojho domu, byvam este v Bratislave, ale centrum to nie je. Hladal som uz vselijakych poskytovatelov, ale nikdy som nic poriadne/funkcne nenasiel. Dufam, ze sa odvtedy situacia zmenila, nakolko som sa po provideroch obzeral naposledy asi pred rokom. Dlhsi cas sme sa o internete bavili s UPC, ale chceli nieco cez 2000€, a este zemne prace + dohadovat sa so susedmi, takze to v tom case nepripadalo do uvahy. Neviem ci je ADSL dobrym riesenim, skusim sa na to este popytat, pretoze v praxy to zevraj nikdy moc dobre nebolo.
-
hojko
Site Admin
Neviem kto ti dal informacie o DSL, ze to dobre nikdy nebolo, predpokladam, ze mozno konkurecny poskytovtel internetu. DSL funguje vyborne a stabilne, vyskytnu sa problemy, ale tie maju vsetci provideri. Takze pokial mas moznost ist do DSL, tak nad inym neuvazuj.
Kedze pises, ze optika konci kusok od tvojho domu, tak preco sa nedohodnes so susedom prilahleho pozemku a teda ze mu budes platit internet vopred, pripadne ak je moznost sa dohodnut s providerom internetu, ze to bude sice koncit u neho, ale fakturacne udaje a kontakt bude na teba? Das si k susedovi male AP/router s ktorym si dotiahnes internet cez wifi alebo cez kabel k sebe domov a tam to uz dalej podelis medzi pocitace ako budes potrebovat. Normalne mu vysvetlis situaciu, ukazes udaje o spotrebe zariadenia a pod., das mu kazdy mesiac 2 eura a cokoladu za tu spotrebu co to minie a hotovo. Aj ked viem, ze nie vzdy sa da so susedmi dohodnut, najma ak su napate susedske vztahy, pripadne je to old school komunisticka generacia.
Kedze pises, ze optika konci kusok od tvojho domu, tak preco sa nedohodnes so susedom prilahleho pozemku a teda ze mu budes platit internet vopred, pripadne ak je moznost sa dohodnut s providerom internetu, ze to bude sice koncit u neho, ale fakturacne udaje a kontakt bude na teba? Das si k susedovi male AP/router s ktorym si dotiahnes internet cez wifi alebo cez kabel k sebe domov a tam to uz dalej podelis medzi pocitace ako budes potrebovat. Normalne mu vysvetlis situaciu, ukazes udaje o spotrebe zariadenia a pod., das mu kazdy mesiac 2 eura a cokoladu za tu spotrebu co to minie a hotovo. Aj ked viem, ze nie vzdy sa da so susedmi dohodnut, najma ak su napate susedske vztahy, pripadne je to old school komunisticka generacia.
No hej, a to prave ja musim mat vedla seba takych, co robia problemy vsetkym ostatnym. My sme s nimi sice zatial nikdy otvoreny problem nemali, ale nemyslim si ze by s niecim takymto suhlasili. No nic, tak ja este poskusam. Inac,
ake su vase skusenosti/nazor na mikrovlnne sirenie internetoveho pripojenia?
ake su vase skusenosti/nazor na mikrovlnne sirenie internetoveho pripojenia?
kabel je kabel
Tiez by som bol sice viac za kabel, ale hovorím o prípade, kedy proste použiť káblové pripojenie nie je tak jednoduché (možné).
najskor skus pozret to DSL, netu cez druzicu by som sa vyvaroval uplne, tam su pingy v radoch stoviek milisekund, to uz radsej nejaky UMTS/HSPA+ net
OK. HSPA+ je vsade po Bratislave, akurat jediny "prazdny" stvorcek na mape, s velkostou cca 2cm je moja ulica 
pri akej mierke? 
-
hojko
Site Admin
Ako bolo poznamenane vyssie, kabel je kabel, tu nie je o com pochybovat. Pri 5GHz technologii su skusenosti velmi dobre, sam mam taketo pripojenie a nemozem sa stazovat. Mozem v klude povedat, ze odozva je lepsia ako ma mnoho ludi na optike, ved ping trebars na sme.sk mam 7-8ms.
-
pegasusss
Light Professional
zdravim , mam jeden problem s upc fibernetom , prisiel mi modem , papiere a kable proste vsetko co ma , pozapajal som vsetko ako má byt , na nete mi vyhadzuje ze uz mam zaplatit , no ked zapojim modem tak aby sa pripojil ( cez koaxial do TV primača ) , podla navodu mam mat PC vypnuty , tak sa nechce pripojit ako keby tam vobec ziadny net nebol , stále bliká na modeme kontrolka DS , kde moze byt chyba ?
podla manualu znamena blikajuca kontrolka DS co?
skenovanie kanalu, nechaj to tak 10 minut, potom by to mohlo prestat
-
pegasusss
Light Professional
no , nehal som to dve hodiny z rana a isiel som si lahnut .... ked som sa zobudil tak stale nic .... ale nasiel som dve pripojky na TV a rozhlas .... najprv som to skusil do tej co vyzera novšie , a teraz som to dal to tej co je v stene ... newm ktore je pripojena na tu skrinu od UPC .... ale vyzera to ze ani toto nejde ....