Fotografia - vaše fotky
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - vaše fotky
pekne... na niektorch zla kompozicia, a opica ma odraz skla na fotke to je nepriatelne....
-
klm16
Medium Professional
opica nema odraz od skla, bolo to fotene cez pletivo a strasne na mna vrcala a vrieskala uz som sa bal ist blizsie ku pletivu....
-
chlapec10
Addict
tak potom si tam chytil flare alebo neviem.... skratka ten pas svetla
tá 3. je mega :O
-
masterdead
SysAdmin
-
klm16
Medium Professional
pridávam zopár fotografií z koncertu vážnej hudby...
Nie preto aby niekoho zaujali ale preto že ma zaujíma názor TÝCH ČO SA ROZUMEJÚ, čo sa týka kvality,spracovania a pod....
Nie preto aby niekoho zaujali ale preto že ma zaujíma názor TÝCH ČO SA ROZUMEJÚ, čo sa týka kvality,spracovania a pod....
-
chlapec10
Addict
skoro vsetky maju sprepaly..
235 je vidno ze si skusal inu WB... neuspesne, takisto ten mikrofon je strasny
pri 320 a hlavne 334 zavadzia kytica v tvari
206,207, 275, su kompozicne celkom fajn..... skoda tych prepalov
295 by som komponoval nizsie, alebo ju aspon orezal aby tam nebol ten hluchy priestor hore
235 je vidno ze si skusal inu WB... neuspesne, takisto ten mikrofon je strasny
pri 320 a hlavne 334 zavadzia kytica v tvari
206,207, 275, su kompozicne celkom fajn..... skoda tych prepalov
295 by som komponoval nizsie, alebo ju aspon orezal aby tam nebol ten hluchy priestor hore
-
klm16
Medium Professional
a to im este trcali mikrofony spoza hlav....
prepaly som nechapal, skoro na kazdej fotke som si kontroloval histogram... tvrde reflektorove svetlo priamo do tvare, mohol som tomu nejako zabranit...
Kompozicia je to slovo o ktorom sa musim este vela ucit.... Teda nie ucit ale cvicit...
prepaly som nechapal, skoro na kazdej fotke som si kontroloval histogram... tvrde reflektorove svetlo priamo do tvare, mohol som tomu nejako zabranit...
Kompozicia je to slovo o ktorom sa musim este vela ucit.... Teda nie ucit ale cvicit...
dalo sa čakať, že chlapec10 to zhrnie najlepšie... prepaly sa dajú relatívne zachrániť či už v lightroome, alebo photoshope - je to síce babračka, ale pokiaľ fotografie nejdú do nejakých médií, kde vyžadujú fotografie bez zásahu, tak prečo nie... vyváženie bielej detto... ťahá ti to všetko strašne dožlta - na 235 zasa až príliš do modra... keď vieš, že to bolo svietené halogénom, tak nájsť v tabuľkách teplotu halogénu a dodatočne vyvážiť na tú teplotu chromatičnosti... alebo si nájsť biely resp. stredne šedý bod na fotografovanej scéne a vyvážiť to ručne namieste...
o kompo sa dá diskutovať... ono v podstate sú tam chybičky, ale nič tak tragické som nepostrehol.. okrem mikrofónov a kytíc...
o kompo sa dá diskutovať... ono v podstate sú tam chybičky, ale nič tak tragické som nepostrehol.. okrem mikrofónov a kytíc...
neviem si na ten Pentax zvyknut... dokonca mam pocit, ze moje stare HP by to odfotilo kvalitnejsie...
co je na tom zle?
co je na tom zle?
-
hojko
Site Admin
jackb: Mne sa fotka paci, mozno nema az taku kvalitu a je trochu debilne orezana (prilis velky pomer vysky oproti sirke) a je tam az prilis oblakov... Pride mi trochu mierne rozostrena a zasumena, ale inak sa mi paci. Mozno by som zvolil trochu inu kompoziciu a netlacil slnko s lodkou priamo do stredu, nie nadarmo sa hovori, ze kompozicia 1/3 je velakrat lepsia.
Tiez mi to pripada trochu rozostrene, asi by to chcelo vacsiu clonu a na iso 160 mi to pripada aj dost zasumene, nuz budes asi musiet fotit pri lepsom svetle 
A suhlasim s hojkom, ze ten orez je neprirodzeny, tiez som k tomu maval sklony, potom som aj vdaka radam odtialto zacal fotit tak, aby som musel orezavat co najmenej.
A suhlasim s hojkom, ze ten orez je neprirodzeny, tiez som k tomu maval sklony, potom som aj vdaka radam odtialto zacal fotit tak, aby som musel orezavat co najmenej.
-
hojko
Site Admin
GothaR: ...alebo ked uz orezat, tak zachovat aspon pomer stran, nech to vyzera prirodzene.
-
masterdead
SysAdmin
mne sa to napr paci, taka pano na vysku, ale nemozem si pomoct vidim tam taky opar, ako hmlu, ta sa da odstranit za 6sek v ps
na taketo fotky je idealne pouzivat prechodove filtre, pre tych co ich nemaju skusit nasnimat dajme tomu 2-3 fotky (-2 0 +2 EV), spojit a vysledok bude stat za to
na taketo fotky je idealne pouzivat prechodove filtre, pre tych co ich nemaju skusit nasnimat dajme tomu 2-3 fotky (-2 0 +2 EV), spojit a vysledok bude stat za to
dakujem za rady. takze 16:9 nie je riesenie.
tento vychod Slnka bol prvo plavnovy a aj tak som hladal hodinku miesto kde ho bude vidno nad hladinou a zalesnenym obzorom. nabuduce si lepsie den pred takym niecim obzriem teren. a ano, je to fotene na stred co nie je vobec dobre.
no ked bude prilezitost na dalsie "Slnka", tak urobim podla vasich rad a dufam, ze to bude lepsie
tento vychod Slnka bol prvo plavnovy a aj tak som hladal hodinku miesto kde ho bude vidno nad hladinou a zalesnenym obzorom. nabuduce si lepsie den pred takym niecim obzriem teren. a ano, je to fotene na stred co nie je vobec dobre.
no ked bude prilezitost na dalsie "Slnka", tak urobim podla vasich rad a dufam, ze to bude lepsie
-
hojko
Site Admin
zelovoc: Trochu dost zasumenem, ale tam clovek asi moc nevymysli. Spominam si, ked som skusal fotit mesiac ja, tak som nafotil akurat tak bielo-zltu machulu a vysledok vyzeral tak, ze som fotky rovno zmazal a znechuteny som odlozil fotak.
-
chlapec10
Addict
odsumit sa da pomerne jednoducho softwarom