Nevie mi niekto poradiť ako a čo mám nastaviť aby som spojazdnil IP kameru na inom počítači?
Tech. info.: optický kábel 30/2 kb/s, operátor "SWAN“, verejná IP adresa, 2x switch, Zyxel NBG-419N Wireless, IP Camera EasyN FS-613A-M136 Wireless WIFI
- na konci optického káblu (v paneláku) je zapojení switch
- v byte ďalší switch (spoločná linka zo susedom) a za switch-om router Zyxel NBG-419N Wireless
- v byte a na mojom počítači kamera beží cez kábel aj cez wifi (napr. http://192.168.1.10:82) ale cez napr. http://ffox.ipcam.hk nefunguje
- v kamaráta na jeho počítači (iný operátor) sa vôbec nemôžem napichnúť na kameru
Kde je problém alebo čo robím zle?
Vďaka za každú radu!
Spojazdnenie IP kamery
Re: Spojazdnenie IP kamery
V principe som nepochopil, kto je za routrom - cie je to tvoj pocitac. A co sused... a ci je http://ffox.ipcam.hk adresa ktora je presmerovana na tvoju kameru...
Kazdopadne verejna IP od SWANu niekde "konci" u teba to bude asi teda prvy router v panelaku (nemyslim ze to bude switch). Zistit sa to da pomerne jednoducho, a teda v statuse routra by si mal mat na WAN porte priradenu tvoju verejnu IP (za predpokladu ze swan nepouziva 1-1 NAT. Ak sa chces zvonku dostat na kameru, potrebujes presmerovat porty. Ak bezi na porte 82 - predpokladam ze kedze tebe bezi, je zapojena niekde u teba a nie za tym routrom dalej. Otazka je taktiez ako mas router zapojeny... No potrebujes smerovat porty aby sa zvonku kamarat na kameru pripojil.
z internetu port tcp/82 smerovat na kameru na port tcp/82. Ak je ta kamera az za 2. routrom, potrebujes smerovat najskor porty na router, a z druhehou routra dalej na kameru. Chcelo by to schemu, co mas kde zapojene...
Kazdopadne verejna IP od SWANu niekde "konci" u teba to bude asi teda prvy router v panelaku (nemyslim ze to bude switch). Zistit sa to da pomerne jednoducho, a teda v statuse routra by si mal mat na WAN porte priradenu tvoju verejnu IP (za predpokladu ze swan nepouziva 1-1 NAT. Ak sa chces zvonku dostat na kameru, potrebujes presmerovat porty. Ak bezi na porte 82 - predpokladam ze kedze tebe bezi, je zapojena niekde u teba a nie za tym routrom dalej. Otazka je taktiez ako mas router zapojeny... No potrebujes smerovat porty aby sa zvonku kamarat na kameru pripojil.
z internetu port tcp/82 smerovat na kameru na port tcp/82. Ak je ta kamera az za 2. routrom, potrebujes smerovat najskor porty na router, a z druhehou routra dalej na kameru. Chcelo by to schemu, co mas kde zapojene...
Podla schemy by ste sa z vasej siete ty aj sused na kameru mali vediet pripojit (privatnou adresou). No nie je jasne, ako sa pripojit zvonku. Ak su oba na scheme iba switche, znamena to ze provider ma niekde umiestneny router pred tymi switchmi a skryva vas vsetkych v panelaku za 1 IP. To by ti musel presmerovat porty na tvoju kameru, pripadne by si si musel zakupit verejnu IP (ak sa to da). Toto je za predpokladu ze su to switche ako vravis
STomko vdaka za odpoved!
Asi 1000 - 5000 pouzivatelov maju 1 IP. Podla odpovedi sexetarky SWAN-u mame verejnu IP adresu a podla SWAN technika v panelaku je switch. Na otazku ako to zapojit technik neodpovedal. Volal som priamo do SWAN-u (BA) tiez som nedostal konkretnu odpoved (asi to chce zmenit provajdera). No, zmluvne som viazany este rok a pol.
Preto dakujem za kazdu uzitocnu radu!!!
Asi 1000 - 5000 pouzivatelov maju 1 IP. Podla odpovedi sexetarky SWAN-u mame verejnu IP adresu a podla SWAN technika v panelaku je switch. Na otazku ako to zapojit technik neodpovedal. Volal som priamo do SWAN-u (BA) tiez som nedostal konkretnu odpoved (asi to chce zmenit provajdera). No, zmluvne som viazany este rok a pol.
Preto dakujem za kazdu uzitocnu radu!!!
no ak by si mal ty verejnu IP, musel by si v byte mat modem/router kde na WAN rozhrani by bola verejna IP. V tomto pripade to tak nie je. Verejnu IP mate, samozrejme, no zdielate ju viaceri a teda ak sa chces zvonku dostat dnu, musis smerovat porty na zariadeni ktore ma na jednom rozhrani verejnu ip a na druhom privatnu (velmi zjednodusene povedane). V tomto pripade je to nejake zariadenie SWANu. Mozno by sa nasli riesenia ako to rozbehat, no boli by pomale, nepohodlne, pripadne tazko riesitelne...v tomto pripade radsej pockat na ukoncenie zmluvy a zadovazit si internetove pripojenie s verejnou adresou.
Vdaka za odpoved!
To rok a pol nepocka. Musim nieco vymysliet ako to urobit!
Udajne sa da urobit premostenie (bridge) na inu IP adresu (napr. kamaratovu)?
Ine napady podla tech. parametrov kamery http://www.easyncam.us/index.php?route= ... duct_id=65.
Vdaka.
To rok a pol nepocka. Musim nieco vymysliet ako to urobit!
Udajne sa da urobit premostenie (bridge) na inu IP adresu (napr. kamaratovu)?
Ine napady podla tech. parametrov kamery http://www.easyncam.us/index.php?route= ... duct_id=65.
Vdaka.
Zo specifikacii jedine zaslanie emailu alebo upload screenov na ftp v pripade alarmu.
Na to aby si sa pripojil na kameru jednoducho potrebujes pripojenie. Jedine co mi tak este napada mat router ktory podporuje VPN a z neho sa pripojit ku kamaratovi (kvazi remote access). Avsak vacsinou to funguje v opacnom garde a teda router je server a ty sa pripajas...v tvojom pripade by sa mal router spravat ako klient, ktory by sa pripojil ku kamosovi... no netusim ci by to v praxi slo, hadam len ako hypoteza.
Na to aby si sa pripojil na kameru jednoducho potrebujes pripojenie. Jedine co mi tak este napada mat router ktory podporuje VPN a z neho sa pripojit ku kamaratovi (kvazi remote access). Avsak vacsinou to funguje v opacnom garde a teda router je server a ty sa pripajas...v tvojom pripade by sa mal router spravat ako klient, ktory by sa pripojil ku kamosovi... no netusim ci by to v praxi slo, hadam len ako hypoteza.