kupa auta- info

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
KaptMichal
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: kupa auta- info

Príspevok od používateľa KaptMichal »

No nvm ci felda je az taka super - velmi zla bezpecnost a aj ten motor je nebezpecny lebo taha prt. Chapem aj vyhody feldy no preco nezacat napr. s Cordobou? Auticko s motorom 1.4 zatiahne aj nalozene viac ako by sa cakalo... Kufor velky, miesta akurat a interier daleko pred feliciou (aspon podla mna) a nieje to tak okukane ako felicia... Je to taka mala oktavka ;-)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Felda 1.6 si myslim ze taha pre zaciatocnika tak akurat.

Bezpecnost... zalezi na vela veciach, zaklad je neburat, ale aj feldu vies najst s ABS, airbagom... neviem ci je 15rocna cordoba oproti tomu vyhra.
KaptMichal
King
King

OK felda 1.6 zere kolko? To potom co som hovoril o motore samozrejme odpadava. (narazal som na motor 1.3). za tu cenu je Cordoba urcite lepsia volba podla mna ako Felda. Mozno sa najde este nejaka ina volba, lepsia, no ja hovorim z toho co poznam.

//

A to som este zabudol na servo, ale ked chce chalan posilovat :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

Felda 1,3 žere vela a pomaly nedokaze utiahnut ani sama seba, ale ako som uz spominal (alebo v inej teme) felda 1.6 je po meste mala raketka, ktora dokaze ponahanat nejedno auto, ta spotreba oproti 1.3 nebude vacsia, ale vykon pocitis, 1.6 zere okolo 5,5 (predpisovo), ak chces nahanat auta pocitaj aj s 8,5-9l
KaptMichal
King
King

Mas rpavdu chezter, minule v TT tak jedna vypalila, ze som az nechapal :) no ale kazdopadne auto bez serva je celkom neprijemna zalezitost. Ale suhlasim, ze feldou 1.6 sa nic nepokazi
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

nedavalo sa do 1.6 servo v serii, aspon v neskorsich modeloch? Alebo si to s niecim pletiem? (ABS?)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

1.6 az v neskorsich modeloch, ale 1.9D maju servo vsetky (ABS netusim ci maju zo serie, ale maju niektore)
KaptMichal
King
King

OK, a zohnat taku feldu do 1k ? btw. nieje to trochu OT pretoze ja to auto nezhanam, a mame tu temu o avtach? ;-)

//

zbehol som si autobazar.eu, no a tych 1.6tiek tam je dost malo do 1K, skoro vsetko 1.3

1000-i príspevok :smt059
gogi2523
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa gogi2523 »

mozete mi povedat ake je 4-dverove auto??? je to preklep v inzerate, alebo take auto existuje a ja o tom neviem? :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

to je to bez piatych dveri :) 5-dverove su hatchbacky, kombiky, kadejake offroady, liftbacky, mpv, suv apod., 4-dverove su sedany, limuziny, apod. :)
mato951
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mato951 »

RATZINGER666 napísal:to je to bez piatych dveri :) 5-dverove su hatchbacky, kombiky, kadejake offroady, liftbacky, mpv, suv apod., 4-dverove su sedany, limuziny, apod. :)

ešte to može byť aj tak vysvetlené že sa mu otvára iba kufor čo pri 5-dverovom aute sa otvara celý kufor čiže aj s oknom.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ano, tak to aj je, ale este by sa to mozno dalo blizsie specifikovat tak, ze 4-dverove maju uplne oddeleny kufor od interieru, nie iba platom :) idealnym prikladom su klasicke americke limuziny :)

// na rychlo najdeny aspon zlahka oku lahodiaci priklad (nemyslim tie repraky, ci co to tam vsetko je) :P
Prílohy
mjuyh.jpg
gogi2523
Light Expert
Light Expert

aha jasne, a ja ze co to je za auto...
dobre cize je to chapane tak ze ako dvere sa pocita to cim sa da dostat dnu do auta, ze? :D
cize ak kufor nie je prepojeny s interierom auta a teda sa nim nedostanem do auta tak to dvere nie su- laicky povedane :lol:
co sa clovek nedozvie :shock:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak nejak... btw. bude to asi caddy fleetwood...
gogi2523
Light Expert
Light Expert

tak vas opat zdravim, prajem zaroven prijemne prezitie sviatkov, mozno ste niektory uz pracovne zaneprazdneny, no ja si este uzivam prazdniny :D

no tak kupa auta sa trosku pretiahla, trosku moc. ale do konca marca ho budem mat doma :!: aj skor, ak najdem nejaku dobru ponuku...

nakoniec som ostal pri tej felicii, trosku som sa poobzeral a dospel som k tomu ze najlepsia bude asi 1.3 50kw rocnik 98 a lepsie. moze byt?
boli na vyber aj 1.6 lenze tie su o nieco drahsie, a potrebujem zaplatit poistku, prepis auta, pripadne STK, EK ak by uz auto nemalo platne... dufam ze na zaciatok nebude do toho treba vrazit viacej...

a mal by som par otazok este: co to je MPi a LX, GLX vacsinou su tie feldy takto rozdelene
a este nejake pojmy su mi neni jasne :lol: teraz ked sa pozeram na tuto temu, ze pred par mesiacmi som poriadne nevedel co je to objem motora, no nejde mi do hlavy ako som taky zakladany pojem neovladal :nono: , teraz je to uz samozrejmost ze taky pojem ako objem motora viem hned zaradit, vdaka vam..
-takze aky je rozdiel medzi servom a posilovacom riadenia? (doteraz som myslel ze je to to iste, ci??)
-a potom este ze auto ma "alarm" "imobilizer" "dialkove zamykanie" (to dialkove bude, ze mi ho zamkne na dialku, ale nemam alarm, (ked mam alarm, tak musim mat aj dialkove) ale co je potom imobilizer??)
dakujem za odpovede a nesmejte sa moc :oops:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mpi je typ motora, lx a glx su stupne vybavy...
servo je iba ludovo pomenovany posilnovac riadenia, tzn. ze je to to iste...
alarm je to co huka, imobilizer je cipova forma zabezpecenia teraz uz v drvivej vacsine integrovana v kluci, dialkove je bud iba ovladanie centralu (zamykania vsetkych dveri) alebo v kombinacii s alarmom...
gogi2523
Light Expert
Light Expert

cize imobilizer mozem chapat tak ze je to dialkove ovladanie alarmu? asi som mimo...

a este mam jednu dilumu :) tyka sa pneumatik
chapem (teda myslim ze chapem) ze v zime treba mat na aute zimne pneumatiky, menej sa na nich smyka, v lete treba mat letne, chapem ze tie letne sa nemozu pouzivat v zime, ale preco sa zimne nemozu pouzivat celorocne?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

nie...predstav si nieco ako vysielac a prijimac, vysielac mas v kluci, prijimac v aute, ak sa signaly nezhoduju - nenastartujes...velmi velmi laicky vysvetlene
zimne sa celorocne pouzivat mozu...niekto ich aj pouziva (moj sef)...v lete sa ale ovela, ovela rychlejsie opotrebuvavaju a ak ti envadi kazde 2 sezony kupovat gumy za 200€+, nech sa paci
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

imobilizér je zvlášť zabezpečenie auta... akési elektronické uzamknutie motora, bez jeho "odomknutia" nenaštartuješ auto, aj keby si mal presnú kópiu kľúča vyrobenú cez plastelínu (viď staré filmy). Niekedy sa tak kradli Favority.. zlodej vypáčil veko od benzínovej nádrže, ktoré bolo na kľúč, pomocou neho urobil kópiu kľúča, s ktorým mohol auto odomknúť a naštartovať. Keby auto malo imobilizér, tak by mu tá kópia kľúča nepomohla.

Zimné pneumatiky sú mäkšie, aby mali v zime pri nízkych teplotách lepšiu priľnavosť, v letných horúčavách sa viac ničia (predstav si maslo, keď ho vyberieš z chladničky a necháš ho ležať v kuchyni na linke pri normálnej izbovej teplote).. naopak letné gumy sú v zime už strašne tuhé a nezabezpečujú tú správnu priľnavosť..
gogi2523
Light Expert
Light Expert

aha, tak toto je ten imobilizer :lol: tak to mame aj my na aute :lol:
no dobre s pneumatikami... zaujmalo ma to hlavne preto, lebo nie kazdy v inzerate ponuka spolu s autom aj aj... tak som rozmyslal (este pred tym ako som nevedel preco sa zimne nepouzivaju cely rok) ze by som nemusel kupovat este aj letne, teda keby som k autu dostal len zimne...
diki moc
Napísať odpoveď