MATERIALISTKY VS. Zlatokopky

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: MATERIALISTKY VS. Zlatokopky

Príspevok od používateľa javatar »

zuzanuska napísal:Ale DOBA človeka do toho núti.
Necital som cely tvoj post, ale na toto ti zareagujem hned: Blbost.

Doba nie, ludska hlupost. Vsetci ti povedia - pridu deti, ziadne dovolenky obmedzena sloboda. P*covina. Jasne ze toho casu bude menej ale ono sa to cloveku vrati v inej podobe. Je to proste len iny sposob uzivania si zivota. Zlozitejsi a krajsi. Nikdy som nevidel stastnejsie zeny ako matky. Nikdy som nepocul ani necital zeby zena lutovala, ze dala prednost rodine pred karierou (pricom naopak som toho pocul a cital uz pekne vela). A takto by sa dalo pokracovat.. ale ponahalam sa a prajem vsetkym pekny vikend...
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

zuzkazuzka, ....

Preto si dievcata nechavaju spravit dieta vsak? a este ako o nom vravia? jezisi, onio cloveku vravia ako o TOVARE, o prostriedku na zabezpecenie partnera, nie naopak, dneska zlatokopka nepovie ze musim si najst manzela aby som mohla mat manzelstvo a rodinu ale musim si dat od chlapa spravit DECKO nech si ma vezme a zivi. pre nich nie je dolezita spratostlivost o dieta, jeh vychova, laska, naklonnost, pre nich je to lepn prostriedok ako sa dostat k cielu a tym su peniaze.

Tvoja teoria je spravna, ohladne doby, ale vedel by som ju lepsie napisat a JIN zovseobecnit a uhladit do dokonalosti .... :wink:
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Javatar, ale veď jasne, že mať dieťa je krásne, ale nie všetci po ňom túžia, a kto ho nechce mať, tak začne s tým, že si nebude toľko užívať atd, atd, jasné, veď keď sa nechce, výhovorky sa vždy nájdu.

Qwerty, veď netvrdím, že také neexistujú. Ale ľudia sú rôzni.

Kľudne dopíš, uprav. Každý sa na vec nejak pozerá a od toho sú diskusie :wink:
qwerty-xyz

teraz napisem jednu vec, a viem ze nie kazdy sa s nou stotozni ..... ALE, ... ked zena nechce mat dieta, naco tu potom je? akoze NACO vseobecne je na svete? aby spravila karieru vo firme? WTF??? :)
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

upratovanie, varenie, zehlenie, pranie, sex.. take jednoduche nevies??
zuzanuska
Professional
Professional

Qwerty, to sa pýtaš vážne?

Nemôžeš sa na ženy pozerať len ako na nástroj, čo rodí detí, či ako by som to nazvala.
To by sa potom dalo spýtať, že na čo je chlap, ktorý nechce mať deti?

Spomenula som si na tie modlivky (myslím, že tie sú to), čo po oplodnení zožerú partnera :D tak takýto je údel modlivkinho partnera :D ale vraj sa mu môže podariť utiecť.

Ja viem, že som odbočila. Ale tá otázka je podľa mňa fakt zbytočná a pochybujem, že ty sa tak pozeráš na ženy. Určite v nich vidíš aj niečo viac ;)

"Viac sa staraj o svoj charakter, ako o svoju povesť, pretože tvoj charakter je to, čo naozaj si a tvoja povesť je len to, čo si ostatní myslia, že si ..."
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

zuzanuska, nevravím, že nemáš pravdu vo všetkom, ale čo sa týka toho, že DOBA nás/ich do toho núti, tak to sa prikláňam k Javatarovi. Je to proste žvást. Žiadna doba, ale ľudská blbosť. Píšeš,
Alebo sa potom človek uskromní s menej a kľudne deti má a je šťastný. A netreba mu tak veľa (čo je veľa a málo je relatívne).
áno, toto je aj môj názor a hovorím tomu kompromis. Použijem takú alegóriu o armáde, pre lepšie pochopenie. Budem sa "topiť" v peniazoch, bez detí, sám, "užívať" si život ako plukovník či generál alebo budem mať šťastnú rodinu ako poručík či kapitán (poradie poručík, nadporučík, kapitán, major, podplukovník, plukovník, generál), tak to si vyberám tu druhú možnosť a nech mi nik nevraví, že sa to nedá.
Udivujú ma napr. takí ľudia, ktorí pindaju na tento životný štýl, ale smerujú do rovnakých "sračiek".
A Javatar to len potvrdil
Nikdy som nevidel stastnejsie zeny ako matky. Nikdy som nepocul ani necital zeby zena lutovala, ze dala prednost rodine pred karierou (pricom naopak som toho pocul a cital uz pekne vela).
and
Ale musíte chlapi pochopiť, že ak žena zostane na materskej, stále je vašou rovnocennou partnerkou, aj keď nezarába (teraz nevravím, že by sme mali doma nejaký príklad, že žena bola braná ako menejcenná, lebo nezarábala. ale čítala som aj o takom).
Ľutujem chlapov, ktorí povedia, že je žena menejcenná, len toľko k tomu.
zuzanuska
Professional
Professional

Veď ja s tebou súhlasím ;)

A myslím, že je fajn, ak človek má ten svoj domov, kam môže ísť, doma rodinku, a proste aj keď niečo dosiahne v práci (alebo inde) , môže sa tešiť spolu s rodinou a deliť sa o svoje šťastie a radosť a proste zdieľať to s ostatnými.
qwerty-xyz

:roll: Modlivka je uzasny hmyz, --- hlavne ked vie v pazurikoch udrzat zo zabavnej pyrotechniky piráta. Mat tak kameru ktora je vysokorychlostna tak ta snimka stoji zato.

A nemyslel som to ako nastroj na plodenie deti, ... :wink: vies dobre ako som to cele myslel. Javatar a stealth ma tu uz zachranuju :smt033
zuzanuska
Professional
Professional

Predo mnou :lol: Ja som úplne bezbranná 8) :lol: :lol:

Ale ja viem, ako si to myslel. Dačo ako tie filozofické otázky o bytí.

Tak ak to vezmeme na živočíchy, tak každý je dôležitý na zachovanie rovnováhy :) toľko asi k tomu :)

chlapci nech dopíšu :)
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Qwertyho treba brat s rezervou :). Myslel to asi tak, ze zakladnou ulohou zivocisneho druhu a jedincov je zachovat rod, priviest na svet potomstvo. To je nase stastie, nie prist budovat karieru. Aj tak umrieme ako prasivi psi a nic to po nas potom neostane(nemyslim vedci a pod. pretoze to nie je o karierizme, ale o poznani) a k comu bol ten zivot? To si vela ludi uvedomi az ked je neskoro. Myslime si, ze vybudujeme karieru, zabezpecime sa a potom budeme stastny, potom mozeme zalozit dajaku tu rodinu (alebo ani nie, sak uz mame iny styl zivota). Ale houby, clovek sa hrnie za peniazmi lebo buducnost, len to stastie, ten zamer mu niekde ujde pomedzi prsty. Kariera mu zacne byt prd platna a nic ine nema.
Tak asi otazka, naco je zena potom na tom svete, nemalo to inu spojitost, podla mna.

//autoeditácia príspevku (13 Aug 2011, 11:54)
Taky edit
To, ze ak zena NECHCE DIETA, treba chapat v ramci temy, pretoze ak taka karieristka dieta nechce, tak je to z cisto pragmatickych dovodov, brala by to ako bremeno, vtedy je na mieste ta qwertyho uvaha.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

kazda doba bola, je,aj bude o aj o peniazoch. Clovek aby mohol mat rodinu, slusne byvanie /myslim teraz vecsie mesto/, auto, vedel zaplatit dovolenky, mal nejaku financnu rezervu, tak na to muzovi ani zdaleka nestaci nejaka statisticky priemerna slovenska mzda, ale minimalne 1,5 az dvojnasobok- opakujem minimalne. Toto si treba uvedomit, mat rodinu a slusne zit, to je narocna vec a bez kariery v zamestnani to vecsinou nejde, a zeny to velmi dobre vedia. :wink: Lenivci v dnesnej dobe nemaju moc sancu..

Apropo k tym karieristkam- drviva vecsina z nich nakoniec dieta ma, aj ked vecsinou az po 30 az 33tke. Najprv musia dosiahnut nejaky vyznamnejsi post, vtedy uz aj maju nieco nasetrene a az potom idu na matersku, poznam niekolko takych manazeriek, vsetky nakoniec mali deti a to su uplne ina prijmova kategoria, Mercedes SL a pod, chapeme sa..
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

gogo956, nik ale netvrdí, že mať rodinu a slušne žiť je jednoduché a dá sa to bez finančného zabezpečenia. ALE, ide o takých (požijem info tvojho postu), ktorí chcú SL-ko a nestačí im C4-ka, čo ide na úkor iných vecí. Nebavíme sa tu o lenivcoch, ale proste spravím kompromis a dávam prednosť rodinnému životu s tým, že sa nebudem voziť na Mercedese, ale prežijem to s Citronom. Netvrdím ani, že 20 roční majú zakladať rodiny, nevravím kedy, vravím, že v 40ke je podla mňa neskoro (a to len preto, že chcem, chcem, chcem SL-ko), tak to potom aj ten svet vyzerá. Taký život už nie je o tom, zabezpečiť, ale mať a chcieť viac a viac, a potom dojsť do stavu, keď už nič iné človek nevie. Toď ale len môj skromný názor.
Najlepšie to vyjadruje alegoria v tomto poste.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

S.T.E.A.L.T.H

ja osobne v tom nevidim problem ak ma zena dieta az neskor, aj ked je pravda ze z lekarskeho hladiska je najvhodnejsi cas pre prvorodicku medzi cca 22-26 rokov. A potom, mnohe zeny odkladaju materstvo a rodinu naozaj z toho dovodu ze sa necitia dostatocne financne zabezpecene, pretoze boj o "horne miesta" je tuhy a nie na kazdeho sa dostane, vecsina sa bude musiet uspokojit s nizsimi a tym padom slabsie ohodnotenymi miestami. Predstav si dvoch beznych vysokoskolakov par rokov po skole, ktori prisli do Ba za pracou, resp. tu vystudovali a teraz pracuju. Byvaju v podnajme a chcu si zobrat hypo, ktore im s odrenymi usami vyjde akurat tak na nejaky mali dvojizbak v petrzalke ktory budu splacat vela rokov - toto ale nie je riesenie rodinnej otazky a preto aj demografia na Slovensku uz dlhodobo je tam kde je a v buducnosti z toho bude velmi vazny problem.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

V kariére, peniazoch, dovolenkách ani v ničom podobnom sa nenachádzajú žiadne pravé hodnoty, ani stade neprichádza pravé šťastie. To je omyl.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Za cas co patrim medzi "produktivnu pracujucu spolocnost" som sa naucil tieto veci:
1. Kazda vyplata sa da minut
2. Je prijemne zarabat viac penazi nez clovek potrebuje
3. Je uzitocne isty cas nezarabat viac nez clovek potrebuje (obdobie platenia dlhov po vyske) - clovek sa nauci neuveritelne optimalizovat
4. Auto je nastroj - platit 10k€+ za veci ako image je jednoducho blbost, spolahlive auta sa daju najst aj pre strednu triedu (aj ked ho zatial neriesim, riesil som ho ked som mal pocit ze ho potrebujem a zatial ho nepotrebujem)
5. peniaze, dovolenky a podobne su vsetko nastroje, sami o sebe hodnoty nemaju, treba ich vyuzivat spravne aby sa uz existujuce hodnoty s ich pomocou zveladili
6. Je dobre sa starat o svoje zuby, peniaze nie su zase take bezcenne aby sme ich nezmyselne nechavali u zubara ;-)

Ad k rovnocennosti zien:
Mnoho ludi si pletie rovnocennost s rovnopravnostou. Zeny su jednoznacne rovnocenne s muzmi. Ohladom rovnopravnosti to v praxi nikdy nebude. Treba ich niekde chranit (napr. zakonnik prace im neumoznuje zdvihat tazke bremena) a niekde brzdit (pseudointelektualky sa hrnu do veducich pozicii). Preto povazujem za adekvatne, ze ak sa chce zena presadit na veducej pozicii, musi jednoznacne ukazat ze je schopnejsia ako jej konkurencia. Mozno to nie je celkom spravodlive ale je to (z velkej casti) opravnene.
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

qwerty-xyz napísal:teraz napisem jednu vec, a viem ze nie kazdy sa s nou stotozni ..... ALE, ... ked zena nechce mat dieta, naco tu potom je? akoze NACO vseobecne je na svete? aby spravila karieru vo firme? WTF??? :)
Trochu pritiahnuté za vlasy, ale súhlasím. Takéto ženy nemajú právo ani len na partnera, veď načo by im bol? Na sex im stačí akýkoľvek muž, pričom nemusia sa mu venovať a dávať na neho peniaze.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Uf. Trvalo mi dva dni, kým som si prečítal celú túto tému, tak poďme na to pekne od začiatku a od prvého postu.

Prečo?
qwerty zasa sa točíme okolo veľmi úzkej skupiny dievčat/žien, ktoré sa takto správajú. Osobne som sa ešte nestretol s takýmto správaním, za čo som vďačný Bohu, aj keď som si istý, že aj v mojom okolí je takýchto prípadov dosť. Ženu, ktorú trápi len to, aký bude mať dom, zabezpečenie a nič iné by som kopol do riti (obrazne povedené), aby sa prebrala a zistila, že nie všetko na svete sa točí okolo peňazí a nie všetko sa za ne dá kúpiť.
Kto im to vtĺka do hlavy? Spoločnosť, okolie, avšak prídu na to postupne aj sami, keď vidia, ako je na tom dnešná spoločnosť a ako sa dá najjednoduchšie prebiť, prípadne keď zistia kde sú páky a ako za ne treba potiahnuť. Postupne sa im tieto idei zafixujú a stane sa z toho životný štýl.
Ako je možné, že sa ešte niektoré vedia zaľúbiť? Ľahké. Nakoľko ešte nie sú celkom vymätené a zostali v nich city. Snáď aj úprimné a nezištné.
Dajú sa takýto ľudia zmeniť? Áno, musia dostať riadnu facku od života, aby si uvedomili, kde sú pravé hodnoty a keď sa potom obzrú späť, tak uvidia ako konali. Ale podotýkam - tá facka musí byť poriadna.

Ku Tvojej priateľke - je mi Ťa ľúto a aj jej. Fakt úprimne. Neviem, ako je to medzi Vami teraz no môžeš čakať, že pokiaľ sa niekde v okolí objaví podobný objekt, tak budeš single, nakoľko on bude mať BMW, plat 5000€ mesačne a tým pádom samozrejme aj neuveriteľne výkonný medzinožný aparát :aasmile25:

Materializmus - radšej to budem generalizovať, ako by som sa mal zaoberať materializmom pri rozličných pohlaviach. Materializmus uprednostňuje majetok, prestíž, status pred citmi. Je schopný citov, no tie sú vždy viac, či menej determinované hmotnými statkami a materiálnymi hodnotami, akými sú sociálny status, postavenie, kariéra a tak ďalej. City sú vo vzťahu prítomné a sú úplne v poriadku, pokiaľ sú v poriadku aj materiálne statky (Teda pokiaľ city sú prítomné. Pokiaľ nie sú, tak sú aspoň hrané). Pokiaľ začne byť napätie vo veciach materiálnych citové naviazanie je narušené a "harmónia" v prdeli.

Zlatokopky - štetky, ktorým ide o prachy, kabelky, parfémy a je im jedno, za akú cenu. V pravej podstate ide o (terminus technicus) prostitútky, ktoré svoju činnosť maskujú vzťahom.
qwerty-xyz napísal:JA NEVERIM ZE VY TUNA s takymi nemate skusenosti a ste vsetci obklopeni krasnymi, dokonalymi a skromnymi zenami. Lebo ked hej, chcem vediet mesto, sa prestahujem ....
No a tu sa zasa dostávame ku jadru Tvojho problému. Nie som obklopený ženami, ktoré sú dokonalé (ani by som nechcel) sú krásne, to hej a tiaž to nie sú žiadne zlatokopky. Ty máš svoju vysnívanú baby-doll, ktorá musí mať dané parametre, dané povahové črty a čakať len na Teba. Pokiaľ by si zľavil zo svojich nereálnych kritérií život by bol pre Teba ovaľa ľahší ver mi :wink:
qwerty-xyz napísal:skor naopak, dievca ktore nesplni moje zakladne vyzorove podmienky nejako prehliadam .... fakt doslova prehliadam, ako keby boli vzduch. Trtkam do krasneho tela, ne do IQ bodov, ... sorry je to hnusna pravda.
Tak ty si počkáš. Fakt že hodnú chvíľu, ak sa vôbec dočkáš, nakoľko hľadíš navonok a pod povrch sa snažíš ísť len pokiaľ ten povrch stojí za to.

Ešte ku téme kariéra vs. rodina. (Aj keď si nemyslím, že tieto dve veci nemôžu koexistovať)
Je to rozhodnutie ženy a to, nakoľko je ambiciózna a čo všetko chce dosiahnuť. Osobne si myslím, že pokiaľ je tu možnosť mať dieťa v mladom veku, tak je to ideálne, nakoľko dieťa odrastie a kariéra sa dá robiť aj potom. Ak je tu vôbec potreba robiť kariéru ako formu sebarealizácie. Osobne si myslím, že na to stačí aj normálne zamestnanie, ktoré ženu nebude nejako šialene vyťažovať až natoľko, aby nemala čas na rodinu. Nechcem, aby to znelo ako prezentácia klasického archetypu rodiny, no súhlasím s tým, že muž by mal obstarávať rodinu materiálnymi statkami (samozrejme že pokiaľ treba, tak sa podieľa aj žena) a žena sa má postarať o domov, obživu a teplo domova.
Mnohí si teraz možno poviete, že dieťa v mladom veku je v tejto dobe nereálny nezmysel. Ale prečo? Lebo najprv chceme byť všetci dobre zabezpečení, mať za sebou kariéru, užívať si dovolenky, veľký dom a perfektné auto? A ako vlastne človek zistí, že je zabezpečený? Jasné - mladé rodiny to majú v dnešnej dobe sakra ťažké - pokiaľ si chcú založiť rodinu, tak iná cesta, ako hypotéka veľmi neexistuje a do toho sa každému nechce. A navyše ak si ešte myslia, že s dieťaťom zanikajú všetky dovolenky a užívanie si, tak sú na omyle - deti tiež vyrastú. Napríklad syn môjho švagra má teraz rok a za týždeň letia na Ibizu.
Ale tak samozrejme je každého individuálne rozhodnutie, akou cestou pôjde...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

qwerty-xyz napísal:JA NEVERIM ZE VY TUNA s takymi nemate skusenosti a ste vsetci obklopeni krasnymi, dokonalymi a skromnymi zenami. Lebo ked hej, chcem vediet mesto, sa prestahujem .... :)
Nie qwerty - nemam s takymi skusenosti.
1. Nemam BMW, 5000€ platu, nie som navonany frajer, niekedy chodim aj mesiac neoholeny
2. s pipkami to jednoducho neviem, ja netusim o com sa rozpravat s babami ktore maju v hlave nasrane (alebo aj tak posobia)

Obklopeny dokonalymi zenami nie som. Krasa je vecou vkusu a skromnost je velmi relativne definovana. Ale rozhodne to nie su pipky. Inak by som uz asi umrel - bud infarkt alebo od smiechu (zalezi od psychickeho rozpolozenia).
qwerty-xyz napísal::| skor naopak, dievca ktore nesplni moje zakladne vyzorove podmienky nejako prehliadam .... fakt doslova prehliadam, ako keby boli vzduch. Trtkam do krasneho tela, ne do IQ bodov, ... sorry je to hnusna pravda.
Snazim sa byt v spolocnosti krasnych dievcat, niektore su hlupe, niektore mudre, ale za ziadnu cenu nesmie byt skareda...
Az si uvedomis ze sex nie je len uspokojovanie pudu ale aj vzajomne prejavovanie citov, vytvaranie harmonie a jeden z prostriedkov na utuzovanie vztahu, pochopis ze tr*kas aj IQ nie len telo.

Skareda samozrejme byt nesmie. Lenze zien co by aspon trochu nepritahovali je naozaj malo. Byt pekna zase nestaci. Osobone by som nevedel mat nic viac so zenskou ktora mi nie je sympaticka aj na rozumovej urovni. Ledaze tak s par promile ...
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Ako vidím Lush, tak máš ambície, rovnako ako ja ja. Pracujem, popri tom študujem, ale hneď som zlatokopka, pretože by som si nevybrala otrhaného muža z ulice. Veď kto by si aj vybral, keď ma ďaleko vyššie ambície?

Javatar, v tom čo spravila tvoja známa nevidím z mojej strany pochopenie, možno získa nových priateľov, životné skúsenosti, naučí sa jazyk, ale jej ciele úplne padli na dno, diagonálne sa zmenili, začala od nuly a zmenila celý život. A to všetko len preto, lebo podľa jej tvrdenia pri jej životnom štýle a práci nemá možnosť uspieť? Toto mi príde alibistické tvrdenie a snahu zamaskovať hlavnú príčinu neúspechu vo vzťahoch, aj keď v určitej miere chápem obmedzenia (hlavne časové) pre vzťahy. Pre niekoho je auto nástroj, pre niekoho je to dobrý pocit odvedenej práce a prípadne aj vzdelania, pohodlie, luxus, bezpečnosť, spoľahlivosť a mohla by som takto pokračovať. Pre niekoho je to naopak len obyčajný prostriedok na presun z bodu A do bodu B a nič viac. To sú ale hodnoty ľúdí a nezazlievam nikomu, komu stačí hrdzavá škodovka, ktorou sa ráno prepraví do práce, poobede z práce, cez víkend ešte niekde na veľký nákup a tak podobne. Rovnako to vidím aj z dovolenkami, pre niekoho je to luxus alebo zbytočnosť, ale sú ľudia, pre ktorých je dovolenka určitá zaslúžená odmena za vykonanú prácu počas celého roka a zaslúžený oddych s možnosť vypustiť všetky problémy, odreagovať sa a i.

Ako napísala Zusanuska, nie všetci chcú mať hneď po škole detí, niekto si radšej vypracuje kariéru, získa skusenosti, zabezpečí seba a prípadnú svoju rodinu a až potom sa rozhodne pre dieťa. Nevidím na tom nič zlé, nenazvala by som to materializmom, nazvala by som to skôr zdravým rozumom z toho dôvodu, že niekto chce pre svoje dieťa kvalitné zázemie. Qewrtyho otázka na ženu, že na čo tu vôbec je, tak to je jedna z jeho bezduchých výplodov jeho chorej mysle.
Napísať odpoveď