Mierne nešťastne zvolená otázka vzhľadom na danú tématiku.
Či verím snom je veľmi otázne, nakoľko neviem, či je to otázka mierená na to, či verím, že sny sú obrazmi minulosti, budúcnosti, reflexia prežitých zážitkov, filtrovanie ne/podvedomia atď. ... Vo všeobecnosti verím, že sny sú akýmsi obrazom prežitého, či reflexiou podvedomia / túžob.
Snáre - somarina, ako mraky.
Sny,snár...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Veríte snom ? ,,snárom"
to je asi taká otázka ako či veríme hviezdam / astrológii. Hviezdy tu sú, o tom niet pochýb. Astrologovia sú vymetenci, o tom tiež niet pochýb. So snami to isté. Každému sa sníva, a vraj vznikajú ako pozliepané fragmenty prežitého spolu s predstavivosťou. Niekedy môžu pripomínať situáciu ktorú zažijeme o deň či dva, a ľuďom sa potom zdá že to už niekde videli alebo zažili, ale je to iba náhoda. Snáre sú hovadina.
Sny su, ako sa tu uz pisalo, reflexia seba sameho, kedze vznikaju v nasej hlave, mozu zobrazovat nase radosti, strach a desiatky inych emocnych stavov. Aj ked sa da povedat, ze su definovane urcite zakladne typy snov, ktore su psychologicky vysvetlitelne, tak si rozhodne nemyslim, ze to je dostatocne exaktna vec na to, aby to bola veda. Urcite na nich nieje nic nadprirodzene, pomocou coho by isla vestit buducnost. V podstate, moj nazor je copypaste audiotrackovho.
-
Janio
Zablokovaný
Téma o snoch, snároch tu už je... Nabudúce používajte hľadať...
Audio - Náhody neexistujú
http://www.hojko.com/sny-snar-t58782.html?hilit=snare
Audio - Náhody neexistujú
http://www.hojko.com/sny-snar-t58782.html?hilit=snare
-
audiotrack
VIP
Re: Sny,snár...
témy spojené
a k náhodam, pokiaľ nemáme kvantové počítače a nie sme schopní predpovedať budúcnosť, tak je to len slovíčkarenie a kľude sa môžeme baviť o tom že existujú. O to viac ak ide o metafyzické veci ako sny, a nie empiricky pozorovateľné javy
a k náhodam, pokiaľ nemáme kvantové počítače a nie sme schopní predpovedať budúcnosť, tak je to len slovíčkarenie a kľude sa môžeme baviť o tom že existujú. O to viac ak ide o metafyzické veci ako sny, a nie empiricky pozorovateľné javy
To čo si myslím o snoch audiotrack vyjadril takže to nemusím písať ešte raz zaujímal ma len váš názor, tlačidlo hľadať som použil a nenašlo mi tu tému a ručne sa mi to preklikávať nechcelo no čo už nabudúce si dám na tom viac záležať...
-
Janio
Zablokovaný
V pohode, nič sa nestalo, aspoň si oživil tému