skúsenosti pokladničná tlčiareň

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
c-ice
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

skúsenosti pokladničná tlčiareň

Príspevok od používateľa c-ice »

ahojte

má niekto skúsenosť s tlačiarňami na tlačenie pokladničných blokov ? //nie ako zakaznik ani predavač samozrejme/
ako vlastne funguje ich pouzivanie predpokladam ze to nieje rovnako ako klasicke tlaciarne ale to si prave chcem overit treba implementovat nejake rozhranie ? pouzit prilozene DLLka ? a tak ? ci co treba spravit ked chcem z vlastnej App tlačiť aj pokladničný blok ?

App by sa jednalo o C++ (Qt || MFC) co bude lepsie alebo ak to bude lahsie v jave tak java...
dykeer
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: skúsenosti pokladničná tlčiareň

Príspevok od používateľa dykeer »

ahoj, čo som sa ja stretol, sú rôzne typy tlačiarní, cez COM port, LPT a už aj USB. Ja som robil na COM port a fungovalo to ako tlač na normálnu tlačiareň. Len si musel riešiť formát tlače na šírku...vyrieši to písmo, ktoré má rovnakú šírku znaku (Courier, ...) a potom si odmeriaš max. koľko znakov môžeš tlačiť.
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

takze to musel byt nejaky PlainText ? nezvladalo to vykreslit nejake znaky ktore to nemalo preddefinovane ? a ked ako normalna naisntaloval som ju do kompu a teraz pri tlaci som si mohol vybrat na ktoru to chcem dat tlacit vyberem tuto a ak mam text sirsi ako jej blok tak to nevytlaci alebo rozhadze ... takze musim riesit aby na riadok nebolo viac znakov ako dokaze vytlacit co je v podstate ten najmenší problem
dykeer
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dykeer »

áno plaintext, nastavíš font a tlačíš,ale to bolo pri starších tlačiarňach...
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa refr0 »

Momentalne sa venujem programovani pokl. tlaciarni. Neviem ci teraz chces tlacit blocky alebo len cisto nejaky text lebo podla noveho zakona č. 289/2008 musi mat kazda tlaciaren od datumu 1.1.2012 fiskalny modul. Takze to znamena ze clovek nemusi na tlaciaren nic posielat vsetko obsluhuje fiskalny modul ktoremu len posielas udaje o blocku (hlavicka, polozky, ceny, atd...) Ale ak chces cisto len tlacit na tlaciaren nefiskalny doklad staci si z danej tlaciarne ktoru chces obsluhovat stiahnut manual a tam to mas pekne vysvetlene.
Napísať odpoveď