Zdravim, stala sa mi zaujimava vec s compom dneska. Surfujem si po nete, mam pusteny serial v okne, a zrazu sa mi vypne comp. Zapnut naspat nesiel(vobec ziadne reagovanie na tlacitko), takze som automaticky myslel, ze je to zdroj, ale ten svietil v poriadku. Vtedy som sa zlakol, ze to moze byt teda cpu, cpu chladic bol horuci (tj. ale dobre lebo znamena ze funguje

). Postupne som skusal odpajat disky, gpu a podobne, ze ci to nieje nahodou nieco z nich. Nakoniec som vsetko rozobral, precistil od neludskeho mnozstva prachu, popritlacal vsetky konektory (cpu fan bol uvolneny, mozno preto sa nezapinal, podla googlu).
Problem je ale nasledovny: PC sa mi zapol, hned som ho radsej podtaktoval troska, a v biose vidim ze total system memory : 2048mb. To ma dost prekvapilo, kedze mam 2x2gb DDR3 ramky. Vo windowse mi to ukazuje - Nainstalovana pamat: 4.00GB (2.00GB pouzitelne)
Znamena to ze mi odisla niektora ramka? Su pritlacene spravne, skusal som. Dalsia vec je, ze sa mi PC nevypne automaticky aj s winom, ale zostane bezat ked sa mi uz OS vypne, tzn. to musim vypinat cez tlacitko ako stare compy(tento problem nastal az dnes)... Dakujem za odpovede.