Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
Asi to bude blba otazka ale predsa sa opytam. Som v poslednom rocniku na strednej skole. Po uspesnom skonceni budem vyuceny kuchar. Je nejaka moznost aby ma zobrali na vysku zo zameranim na informatiku? Teraz to trochu lutujem ze som sa dal na kucharinu a neisiel som na nejaku strednu zameranu okolo pc.
-
chipp12
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
zalezi ci skoncis s vyucnim listom alebo s maturitou klasickou ak s maturitou tak ked spravis prijmacky vezmu ta aj na medicinu kludne
ak budes mat iba vyucak tak to netusim ale velke sance by som tomu nedaval kedze vacsina skol chce vidiet maturitne vysvedcenie este pred prijmackami vobec.
Bez maturity si vysokú nespravíš (aj keď na Slovensku kto vie...). Sprav si najskôr nadstavbu 2 roky na maturitu, to by sa ti malo dať, nie?
Ked skoncim tak budem mat aj vyucny list aj maturitu. Takze to netreba mat skoncenu stredu na to zameranu? Alebo mat aspon nejake skusenosti s informatiky?
Jasné, že netreba, problém ale nastane, keď študovať naozaj začneš. Ľahko sa stane, že nebudeš stíhať za spolužiakmi ktorí študovali na gymnáziách...
Čaute, tento rok idem maturovať a ešte poriadne neviem čo mám ísť študovať ďalej. Chodím na gympel, maturitné predmety mám geografiu a náuku o spoločnnosti. Čo by sa dalo ísť ďalej študovať v tomto smere približne? Uvažujem nad environmentalistikou, študuje to tu niekto?
neviem ci ti pomozem ale na strojnickej fakulte technicka uni. v kosiciach je odbor enviro..skus sa tam pozriet na predmety a tiez mozes skusit tu-ke.com..forum studentov tuke...regni sa a popytaj sa....Have.Fun napísal:Čaute, tento rok idem maturovať a ešte poriadne neviem čo mám ísť študovať ďalej. Chodím na gympel, maturitné predmety mám geografiu a náuku o spoločnnosti. Čo by sa dalo ísť ďalej študovať v tomto smere približne? Uvažujem nad environmentalistikou, študuje to tu niekto?
Chcel by som sa spytat. Rozhodujem sa medzi VUT Brno a STU Bratislava. Na oboch chcem ist na fakultu informacnych technologii. Rad by som vsak siel do Brna, lenze neviem ako sa lisia naklady pre Brno vs BA. Tiez mam otazku co sa tyka aplikovanych veci. Co mam znameho z Masarykovej Univerzity v Brne, povedal ze nech si radsej vyberiem VUT, ze na MUNI ucia dost veci len teoretickych a nepotrebnych. Dalsi znamy z VUT si zase celkom vychvaluje. Lenze na STU nemam ziadneho znameho, tak by som sa chcel spytat ako je to tam.
ano, MUNI čo som počul, tak výuka je dosť vzdialena od reality-=wolf=- napísal:Chcel by som sa spytat. Rozhodujem sa medzi VUT Brno a STU Bratislava. Na oboch chcem ist na fakultu informacnych technologii. Rad by som vsak siel do Brna, lenze neviem ako sa lisia naklady pre Brno vs BA. Tiez mam otazku co sa tyka aplikovanych veci. Co mam znameho z Masarykovej Univerzity v Brne, povedal ze nech si radsej vyberiem VUT, ze na MUNI ucia dost veci len teoretickych a nepotrebnych. Dalsi znamy z VUT si zase celkom vychvaluje. Lenze na STU nemam ziadneho znameho, tak by som sa chcel spytat ako je to tam.
Stu je narocna, fei a fiit minimalne, ale ak to myslis vazne, tak urobis. Musi ta bavit.
To ze by ma to bavilo s tym problem neni. Bavit ma to bavi a dost. Venujem sa tomu casto, dalo by sa povedat ze denne. Ale nechcem aby som potom 5 rokov lutoval co som si vybral. Preto som si chcem vybrat nieco kvalitne, kde mi to da nieco do buduceho povolania.
ak ta bavi programovanie, tak chod na FIT VUT, budes programovat denne a vo vsetkych moznych jazykoch, keby vyberas medzi MUNI a FIT VUT, tak ta poslem na MUNI, ale takto...
ak chces, aby bolo tvoje povolanie busicstvo, tak ano, VUT FIT je dobra volba
ak chces, aby bolo tvoje povolanie busicstvo, tak ano, VUT FIT je dobra volba
A preco by si ma poslal na MUNI? Ja odtial zatial nemam dobre ohlasy, ale tak ja si rad vypocujem kazdeho nazor. Najlepsie nazor priamo studenta tej skoly.
lebo som FIT VUT vystudoval 
(teda iba bakalara, na Ing. som uz inde
)
(teda iba bakalara, na Ing. som uz inde
-
manager666
Star
Aha, tak prave tu a teraz dostavas dobry ohlas na FI MUNI od cloveka, ktory tam studuje.-=wolf=- napísal:A preco by si ma poslal na MUNI? Ja odtial zatial nemam dobre ohlasy, ale tak ja si rad vypocujem kazdeho nazor. Najlepsie nazor priamo studenta tej skoly.
Co sa tyka vyberu medzi VUT a STU, tak by som volil VUT v pripade, ze ta zaujima programovanie alebo siete, ak nie, STU BA...
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
je tu niekto z STU SJF (Automobily, lode a spalovacie motory) alebo FEI (Automobilova elektronika)? chcel by som sa spytat par informacii kedze neviem kam ist.. ak by sa niekto nasiel nemusi byt len z tychto odborov, tak sa ozvite moze byt kludne aj SS
dakujem vopred...
Takze ake su tvoje odporucania na VUT?
Ten sarkasmus tam len citim, alebo tam naozaj je?manager666 napísal:
Aha, tak prave tu a teraz dostavas dobry ohlas na FI MUNI od cloveka, ktory tam studuje.![]()
![]()
Co sa tyka vyberu medzi VUT a STU, tak by som volil VUT v pripade, ze ta zaujima programovanie alebo siete, ak nie, STU BA...
Programko ta moze bavit ako chce, hlavne je, aby ta bavila matika a fyzika (Matika na FEI ma dobrych profakov, Valko je tiez haluzak a vie to vysvetlit zaujimavo, ako to bude na skuske to ti poviem o par mesiacov). Ak das M a F, potom je tu programovanie.
-
manager666
Star
Ziaden sarkazmus... Moj nazor je, ze FI MU je najlepsia cesta...Ale kedze si ju hned odpisal a vybral si si, co si si vybral, tak je zbytocne sa o tom dalej bavit...-=wolf=- napísal:Ten sarkasmus tam len citim, alebo tam naozaj je?
Pri studiu v zahranici( konkretne v CR) treba respekt. bolo by dobre mat vybavene dake specialne zdravotne poistenie okrem toho co plati stat? Mam na mysli nieco take ako ked idete do zahranicia na dovolenku tak si musite vybavit v poistovni zdravotne/turisticke... poistenie. Dakujem