Nefunguje klima (Peugeot 306)

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
NIFO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa NIFO »

Zdravim mam peugeot 306 a nefunguje mi nanom klima stlacim tlacitko A/C kontrolka sa rozsvieti ale kompresor sa nespusti teoreticky by nemal bit vadny kompresor kedze sa rozsvieti kontrolka a klima je vypustena nieje tam freon cize moze to bit kvoly tomu a niekde mi netesni cize unika ....

Vie niekto poradit ?

Dakujem .
kinjeril
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Nefunguje klima (Peugeot 306)

Príspevok od používateľa kinjeril »

A co chces poradit? Sam si popisal problem, ako aj priciny. Klima bez chladiva, vadny kompresor, netesnosti v sustave.
A/C kontrolka sa rozsvieti ale kompresor sa nespusti logisky by nemal bit vadny kompresor kedze sa rozsvieti kontrolka
:D
NIFO
Medium Expert
Medium Expert

kinjeril napísal:A co chces poradit? Sam si popisal problem, ako aj priciny. Klima bez chladiva, vadny kompresor, netesnosti v sustave.
No ze aka moze bit zavada ked dam opravit netesnost a naplnim klimu tak pojde ? spusti sa kompreor ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

na to sa rovno vykasli, to bude draha zalezitost... ak Ti kompresor netlaci, potrebujes novy, co Ta vyjde tak 300e, repas mozno zozenies za dve stovky, ak budes mat stastie, potrebujes to napustit UV farbou a zistit netesnosti, zohnat nahradne diely plus zaplatit reziu a nasledne klimu napustit...

NIFO napísal:
No ze aka moze bit zavada ked dam opravit netesnost a naplnim klimu tak pojde ? spusti sa kompreor ...
ked to pretesnis a naplnis, nikde nie je napisane, ze kompresor pobezi... najskor zisti, ci Ti tlaci kompresor, potom si zrataj, ci sa Ti to vobec oplati... ak bude tlacit, je mozne, ze to oservisujes aj v nejakej rozumnej cene, ale tam je aj otazne, v akom stave je chladic a spol a nasledne ci je vobec rozumne do klimy investovat polovicu hodnoty auta...
NIFO
Medium Expert
Medium Expert

RATZINGER666 napísal:na to sa rovno vykasli, to bude draha zalezitost... ak Ti kompresor netlaci, potrebujes novy, co Ta vyjde tak 300e, repas mozno zozenies za dve stovky, ak budes mat stastie, potrebujes to napustit UV farbou a zistit netesnosti, zohnat nahradne diely plus zaplatit reziu a nasledne klimu napustit...

ked to pretesnis a naplnis, nikde nie je napisane, ze kompresor pobezi... najskor zisti, ci Ti tlaci kompresor, potom si zrataj, ci sa Ti to vobec oplati... ak bude tlacit, je mozne, ze to oservisujes aj v nejakej rozumnej cene, ale tam je aj otazne, v akom stave je chladic a spol a nasledne ci je vobec rozumne do klimy investovat polovicu hodnoty auta...
No tak to by bola skoda mat auto z klimou a neviuzivat ju ked tam moze bit len niektora hadicka netesna ale zas ked kompresor bude vadny tak to nebudem velmy rad ale niekde na nete som videl kompresor aj za nejakych 50 eur cisto novy musim si tu cenu este overit .... a dakujem za radu aspon nieco :)
xerox422
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa xerox422 »

Chod do servisu kde aj plnia klimu, tam by ti mali najskor zistit tlak (ak je tlak tak je ko kompresor) ak neni tak tam natlakuju najprv vzduch ak nebude počut unik tak je tam mala netesnost - skuša sa ak je na 100% dobrý kompresor (moj prípad), a potom s freonom alebo UV farbou a tam ti povedia kde,čo,ako. Cena u nas v okolí je 20€. Skus potom zohnat ten diel alebo kompresor napr. čo je na rozpredaj.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

xerox422: 20 eur za co??? Snad nie za test klimy na tlak, pretoze to stoji tak 5-10 eur v servise, plnenie je potom uz drahsie, tam to vyjde tych 20-50 eur v zavislosti od mnozstva doplnenej chladiacej latky.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

NIFO napísal:
No tak to by bola skoda mat auto z klimou a neviuzivat ju ked tam moze bit len niektora hadicka netesna ale zas ked kompresor bude vadny tak to nebudem velmy rad ale niekde na nete som videl kompresor aj za nejakych 50 eur cisto novy musim si tu cenu este overit .... a dakujem za radu aspon nieco :)
50e za novy kompresor? ...no nechcem Ti brat nadej, ale za 50e sa nevykupuju ani nefunkcne kompresory na repas...
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

este skor ako zacnes menit kompresor a zistovat netesnosti......zacal by som tym ze ci spina spojka na kompresore....skusit kablami priamo od baterky....ak spina tak nejde stava do spojky, to moze byt snimac vysokeho tlaku....moze byt nanic....rele nejake ktore ovlada spojku.....
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

netesnosti tam vraj uz su, ich oprave sa nevyhne, rovnako ako naplneniu klimy...

skontroluj aj elektriku a poistky, problem moze byt aj tam...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Kompresor klimatizacie na 306 tak cca. 500 eur, chladic klimatizacie 250 eur, vyparnik 200 (original aj dvakrat viac) a potom su tam rozne trubky, hadica, ventily... a tam sa cena za komplet pohybuje v pohode aj 500 eur. K tomu naplnenie klimy 50 eur...

Mas dve riesenia, bud to hodit na diagnostiku a skusit jednotlive testy klimatizacie alebo ist na ten klimatizacie do firmy, ktora to robi. V Peugeote tusim diagnostika stoji 25 eur, dostanes vytlaceny aj protokol a priblizne odhadovanu cenu opravy. Ked budes vediet aka je tam chyba, mozes to dat spravit niekde inde a kupit diely z bazaru alebo nejaky ten aftermarket z Polska. Problem s klimatizaciou som mal aj ja, pocas zimy praskla rurka v kolene, dal som to opravit, oprava okolo 150 eur aj s naplnenim, o mesiac som bol na teste a vsetko v poriadku, laserovym merakom mi zistili, ze klima chladi na 9 stupnov, takze v aute bola doslova zima, ked klima bezala dlhsie. UV lampa nic neukazala, takze vsetko bolo OK. Prisla zima a opat nastal problem, klima prestala ist, zrejme opat praskla rurka.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

hojko napísal:xerox422: 20 eur za co??? Snad nie za test klimy na tlak, pretoze to stoji tak 5-10 eur v servise, plnenie je potom uz drahsie, tam to vyjde tych 20-50 eur v zavislosti od mnozstva doplnenej chladiacej latky.
What? Teraz som za vypustenie, test tesnosti, namazanie a znovunaplnenie v Polsku platil 120Zł, to je 28€ ... A doplnovali mi 300g po 6 rokoch.

Poprve by som autorovi poradil pozret El.mag spojku kompresora klimatizacie. Vobec nemusi byt v prdeli kompresor a netreba vyhadzovat 400-500€ do luftu. To Peugeotkam rado odchadzalo ... Hlavne po prebehnuti tak 100-180k km.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Shark NX: A ja som kupoval ventilator predneho chladica (motorovy+klimatizacny+2xRJ) za 225 eur, pritom v Audi za to chceli 1033 eur. Ma vyznam sa bavit o cenach a sluzbach v Polsku s tym co je na Slovensku??? Spravne, nema. Preto nech ide autor temy, ktoreho IP patri poskytovatelovi z vychodu do Polska, co ma mozno 100km, urcite sa mu to oplati ist kvoli klime. Doplnanie 300g (ci ml) nie je velka hodnota, ja som doplnal pred dvomi rokmi do plna, to bolo 650 ci 700. Na zaciatku tohto leta som doplnal okolo 200. Vsade mas vsak ine ceny, trebars siet Forstinger to plni dvomi sposobmi, pricom mas stanovenu pevnu cenu. Ak doplnas vari do 250, tak platis 25 eur. Ak doplnas viac, tak platis 50 alebo 55 eur. Preto ak mas Volvo S40/S60, ktore ma az nejakych 1200, tak sa ti to aj oplati. Inde v servise uctuju zase zakladnu cenu za pracu, tj. 15 eur a potom 20 centov za 5g. Ak doplnas malo, tak je to lacnejsie.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Išlo mi len o to, že platiť 50€ za pripojenie klimatizacneho plnica k autu, ktory spravi vsetky 4 kroky za servisaka mi príde extrémne veľa.

Dnes to všade robia týmto spôsobom a jedine ako sa to môže predrazit je poškodený dehydrator, netesnost v systéme, poskodenie chladica, prip. poškodená el.mag. spojka kompresora, alebo zadrety cely kompresor.

Takze pokial si pred doplnenim/naplnenim vypitaju 50 a viac € tak zdrhat prec.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Neviem, ci sme sa uplne spravne pochopili. O teste klimatizacie som pisal vyssie a tusim este aj niekto dalsi, bol tam spomenuty tlakovy test + test UV okuliarmi. Cena za takyto test je par eur (5 az 10 eur). Ak zaplati za uplne naplnenie 50 eur, tak je to normalna cena na Slovensku.
xerox422
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa xerox422 »

Hojko: 50€ za naplnenie klímy? Ja ked som bol raz naplnit a po par dnoch bola zistená zavada uniku, tak zaplatil cca 15€ je pravda že to nebolo servise ani na mieste kde to plnia ale u opravara chladničiek a mrazničiek a pritom vie aj naplnit klimu do auta. A ten test som sa bol pýtat v servise a stalo by to 20€ ale bohužial som to nedal pretože sa na aute vyskytla važnejšia chyba.

Ceny su rozne to je normálne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

xerox422: Pokial ti doplnil male mnozstvo, trebars 50mg, tak to mohlo vyjst na 15 eur u nejakeho opravara chladniciek, to sa nehadam.
Napísať odpoveď