Vodné fajky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Fajcite vodne fajky?

Ano, v podniku
109
14%
Ano, doma/u kamarata/ked je moznost
399
50%
Nie
296
37%

Celkom hlasov: 804

jin
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vodne fajky

Príspevok od používateľa jin »

Merco_: Nezabudol som na Teba, neboj sa, včera som to vážil, v pondelok to posielam. Dnes posielam mico5000 a keg987 + tu riešim ešte osobné odbery :wink:
Risko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Risko »

TeXnoFile napísal:pozri Rišo, je pravda ze každý píše niečo iné ale ja to robím takto a vždy je to už v pohode mal som už 5 elementsov a všetky boli fajne (akože až na niektore príchute ale ja to myslím tak že už boli dobre odstáte a neboli silné)

Takže pokiaľ máš J7E Ready tak ja som to spravil takto -> Úplne mi postačilo, že som ho raz premyl v teplej vode (zalial som ho teplou vodou, nechal odstáť asi 3 minútky), potom som ho precedil, vystláčal z neho vodu a servítkami ešte odstránil nadbytočnú vlhkosť. Tabak som si potom jemnučko nadrobil do takej plastovej nádoby (kedysi v nej bol tuším šalát :D) zalial som to všetkou melasou a raz za dva dni som prišiel a trošku ten tabak lyžičkou premiešal a čo ti môžem povedať po 5 dňoch sa ten Jeff už dal normálne fajčiť, nepripaľoval sa , melasa už bola dosť vsiaknutá a tak. Avšak čo som postrehol niektoré tabaky potrebujú na dozretie chuti skutočne dlhší čas (u mňa cherry a čo som čital tak aj BlueBreeze). Aby sa v nich prejavila taká lepšia a výraznejšia chuť potrebujú na to aspoň mesiac. Toľko z vlastnej skúsenosti :)
Inak ja som mal extra dry, a spravil som to tak ze som zalial 2x vlaznou vodou a nechal som ten tabak tam asi tak 30sec :D ... Potom som ho fakt dokladne vysusil. A zalial do ziplocku melasou. Ziplock mi pride ovela lepsi ako nejaka krabicka kedze tam ta melasa sa drzi dole a vrchny tabak nic nevsakuje. Ziplock som zalial poriadne premackal a nechal nalezato na stole. Krasne to lezi v tej melase:) ( blue breeze )
Krasne mi z toho vonia cela izba. Nepreslo ani 11hodin od zaliatia a uz mam neskutocnu chut si to nalozit :D
TeXnoFile
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TeXnoFile »

heh, lenže plastové krabičky sú lepšie na uchovávanie, sú praktickejšie a keď máš nádobku so širším dnom tak tam vôbec nieje problém s tým že by sa ta melasa nevsiakla do vrchného tabaku ( prípadne kvôli istote to sem tam premiešaš) a v plastovej krabičke ten tabak lepšie vyzreje na chuti a dlhšie si uchová chuť/vôňu. Zo zipu ten tabak vonia i keď je ten sáčok zatvorený a tým pádom tabak postupne vetrá. A ešte postreh-> keď sa ti tabak dostane medzi "zuby" na zip sáčku tak sa potom strašne zle zatvára. Ale tak každému vyhovuje niečo iné :)
mico5000
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mico5000 »

môj element držím v pl. dóze a tá melasa pretečie aj cez ten vrch - predtým tam bola tuším treska alebo zavináče a nič :D melasa je sviňa no(už nenakláňam) - ale mal som to moc mokré takže mi to až tak nevadí
jin a kedy by to mohlo prísť ?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Ja nechapem naco to susite. Aky ma zmysel suchy tabak navlhcit a potom ho dat do povodneho stavu? Navyse tabak sa susi pri dost specifickych podmienkach takze to susenie mu rozhodne neprospeje...

Pridavam moju malu uvahu - moze to byt blbost ale pri mojom momentalnom dusevnom rozpolozeni mi dava perfektny zmysel. Dalsej diskusii som vsak samozrejme otvoreny (kedze sa nejedna o moj odbor):

Takze si ujasnime co chceme:
Chceme dostat melasu do tabaku.

Co vieme:
1. melasa ma vacsiu hustotu ako voda (nakolko zo 100ml melasy +20g tabaku + male mnozstvo vody (zanedbame) ma vzniknut cca 160g zmes (teda 100ml melasy je pravdepodobnejsie tazsej ako 100ml vody (100g)).
2. melasa ma vacsiu vyskozitu (tekutost, tecie pomalsie - pozorovatelne volnym okom)

Kde je problem:
Melasa ma vysoku vyskozitu co ma priamy vplyv na kapilaritu (vzlinanie). Co sposobi ze tabak melasou nepresiakne (alebo len velmi pomaly).

Riesenie:
1. Napustime tabak vodou. Voda za kratky cas presiakne tabakom.
2. Tabak vyzmykame. Zbavime ho tym prebytocnej vody. Ostane len male mnozstvo vody v tabaku.
3. Zalejeme melasou. Ked sa stretnu tieto dve kvapaliny (voda a melasa) zacne difuzia (presakovanie). tu mozu nastat 2 scenare:
a) voda je rozpustna v melase (pravdepodobnejsi) - vznikne roztok melasy a vody ktory bude po case rovnomerny a teda v tabaku bude vela melasy a troska vody
b) voda nie je rozpustna v melase - pri obcasnom miesani sa voda s melasou vymeni, vyplava na povrch (kedze ma mensiu hustotu), tabak je plne napusteny melasou, je mozne nechat odparit vodu

Poznamky:
1. voda je pri difuzii viazana na tabak a teda difuzia trva ovela dlhsie ako keby viazana nebola
2. difuzia prebieha rychlejsie pri vyssej teplote - davat do chladnicky teda proces spomaluje
3. vela vody skodi, malo vody tiez - tabak je potrebne dokladne vyzmykat, nie vsak uz dodatocne susit, ma byt vlhky nie mokry

dakujem za pozornost :aasmile3:

Pre TL;DR; : Ready nepremyvajte ani nesuste a dry nesuste!
mico5000
Light Star
Light Star

už sa to preberalo že niekto slabo vyžmýkal tabak - porovnal to on sám s tým keď poriadne vyžmýkal - podľa jeho slov lepšie vyžmýkaný -suchší tabak skôr nasiakne melasou
ok ja len pre istotu a dva aj tak netreba :D
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mico5000: Dorazí to v pondelok, zaslal som to v jednom balíku pre Teba aj pre keg987.
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

jin napísal:Merco_: Nezabudol som na Teba, neboj sa, včera som to vážil, v pondelok to posielam. Dnes posielam mico5000 a keg987 + tu riešim ešte osobné odbery :wink:
Ok díky ;) a len tak informačne dá sa to poslať aby to došlo po obede keď budem doma ,alebo mám mame povedať nech to čaká ona a preberie mi to ? ;)
vrabciak94
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa vrabciak94 »

Tak, zasielka od Jina mi prisla okolo 14:00. Bol to kus krabice (asi kvoli tej fajke :D) Jin to perfektne zabalil, nic nebolo poskodene. Ta KM Isar 69 je nadherna. Musim ale dako vyriesit/kupit tesnenie, ten phunnel a vortex prepadava. Jeffs 7 elements blue breeze zarobeny, cakam minimalne tyzden, potom dam prvu ochutnavku. Mimochdom ked kurier vchadzal ku mne do dvora ten starbuzz bolo citit uz z dialky :vodnafajka: Ako tak pisem, hned mam chut si ist nalozit korunku :) Ta mosadzna tarbus je kus zajdena no nevadi, mam velmi jemny smirgel troska sa s tym pohram. Nammorku idem preplachnut, ale co som si na nej vsimol je kusok "potrhana rucka" - ta kozenka alebo co to je na nej. Je tam asi takych 5 mensich dier, skusim to zalepit sekundovym lepidlom.
BTW Jin ake su tie RZU ? Tieto som este nemal, myslim aku maju vydrz ci ich moc citit... A dik za ne. Na dalsom ankupe sa vyrovname (popripade z toho co zostalo tusim 6,95). Dufam ze na dalsom nakupe budu mat ten vysnivany blue mist.
Zhrnutie. Celkovo som spokojny veci dosli v poriadku ziadne velke zavady. Dakujem Jin :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Zájdená tarbuš? Nechápem, keď som ju balil bola úplne lesklá a bez zájdenia. Žeby počas transportu? Čo sa týka Nammoru o tom nič neviem, ani som ho nerozbaľoval. RZU sú toho typu, aký som kedysi dávno používal ja, no výrobcu netuším. Klasické 33ky.
vrabciak94
Amateur
Amateur

Jo, ale len kusok nic vazne, ako som napisal, som spokojny. A kolko maju priblizne vydrz ? Na krabicke uvadzaju hodinu, som zvedavy :D Tym zajdena som myslel kusok zaoxidovana. A ta nammorka je v pohode, su to dierky v priemere asi 2-3 mm, je to len tak ako keby zaskrabnute, kvapka sekundaku to spravi :). Ta fajka je ale fakt super :) Tesnenie som uz nasiel u stimbiho za 0,49 € Kaya, snad to bude stacit, toto je kus malo, ale na slauch je dobre tesnenie. Zatial to vyriesim mokrou vreckovkou, v priebehu tyzdna aj original tesnenim :). Ten passion fruit mojito neskutocne dobre vonia, som zvedavy na chut. Mam doma 100g mäty al maalem molasses, moze to byt fajn kombinacie :vodnafajka:
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@javatar
ked si umyvam ruchy zamastene od tabaku (melasi) tak to ide pod studenou vodou hned dole
to iste ked umyvam klieste kedze s nimi zvyknem naberat nabak

z toho vyplyva ze voda je v melase velice dobre rozpustna
ale moj nazor je, ze ak je nezmiesany tabak moc vlhky tak dokaze nasiaknut menej melasy nez ked je suchsi...ako napr spongia, ak je nasiaknuta vodou tak uz dalsia do nej nejde
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

mico + wladas: vela vody sposobi ze sa tam melasy dostane menej, malo vody ze sa tam dostane este menej
to s tou spongiou nie je dobry priklad - vezmi si to asi tak ze skus suchu spongiu ponorit do rozpusteneho medu ci nasiakne a skus vlhku spongiu ponorit do medu ci nasiakne - samotna melasa je prilis malo tekuta (husta) aby do tabaku vsiakla preto ten difuzny proces s vodou - pridavam poznamku 3

ja som dostal zasielku tesne pred odchodom do prace a chvilu som mal pocit ze su v nej len papieriky a sacky zo vzduchom ale nakoniec som z nej vydoloval vsetko co tam malo byt :D

a pridam aj mensiu recenziu:

Tabak Shisha-king lemon mint:
Nalozene do klasickej korunky s dvomi bambusakmi. Tabak je dost vlhky a hlavne sa mi zdalo byt to 50g balenie dost male. Na jedno fajcenie z neho skoro tretina posla. Co sa tyka konzistencie, najdeme tam aj velke stonky co ma velmi nepotesilo ale tie do korunky nesli. S perfektne rozpalenymi bambusakmi bolo roztahane takmer hned. No a detailnejsie:
Dym: dym bol v celku husty, vidiet cez neho nebolo napriek tomu ze nam ho hned odfukovalo (fajcili sme von)
Chut: verna kopia cierneho caju s citronom od liptonu, prijemne fajcenie
Vydrz: slabsia, necelych 40 minut
Zhrnutie: prijemne pofajcenie, len narocnejsie na presuvanie uhlikov, urcite si s brachom este na nom pochutim (ak ho nesfajci skor sam) sebe ho vsak kupovat nebudem
TeXnoFile
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TeXnoFile »

hehe len tak btw pozrite čo som našiel :D ...dokonalá portable waterpipe xD
Prílohy
037.jpg
mico5000
Light Star
Light Star

tak a došlo to ku kegovi zajtra mi donesie moje veci a potom spravím foto
/ to je naprd to telo muselo byť inak teple - ke mám 4 kocky tak to ciťiť a nie 10 a viac -som ani nespočítal koľko ich je :D - keby je tomu prispôsobená celá vodnica tak by som sa nehádal
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

zabiť ich je málo ..tabaku na mesiac :lol:

//edit: Fajčím ten social smoke - sex panther a om nom nom :P výborná broskyňa (uprostred fajčenia som tam cítil málinko pomaranču ,ale fakt len málinko) ...oproti tomu starbuzzu čo som mal minule je to ovela vlhšie,chuť dobrá celkom výrazná,cut fajný,voňa ako broskyňový džús,buzz skoro žiadny,dym super,výdrž tiež super fajčím hodinu a pol a stále cítiť chuť aj dýmivosť super ...9/10
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Takze som mal chut trosku experimentovat a tu su vysledky:

Experiment cislo 1:
Mal otestovat nieco z mojej malej uvahy.

Zobral som 2 suche vacsie listky z extra dry. Na igelitovy podklad som kvapol kvapku vody a kvapku melasy. Nasledne som opatrne polozil listy na kvapky. Ten na vode ostal lezat na kvapke, ten na melase kvapku "rozpucil". Co ma priviedlo k myslienke ze moje myslienkove pochody su zle a vodu tam vobec netreba. Tak som teda aj jednemu aj druhemu listu "pomohol" a pritlacil ho tuhsie k ku kvapke. Kym melasovy sa len viac omelasoval, ten na vode vodu vpil. Ked som potom listy zdvihol z toho vodoveho voda nekvapkala, kdezto z melasoveho bolo mozne dat melasu pohodlne dolu.

Taktiez ked som kvapol na papierovu vreckovku vodu a melasu, voda sa dostala dalej a vytvorila rovnomernu vrstvu, zatial co melasa sa vpila len malo a na vrchu ostala nevpita.

Vysledok: voda je pri vpijani melasy nutna. Potvrdzuje sa teoria o nesuseni.

Experiment 2:
Tento experiment neprinasa ziadne pouzitelne vysledky pre vacsinu z vas (ak vobec pre niekoho). Avsak prinasa jeden postup pouzitelny pre dalsi experiment - pre mna uz momentalne nedostupny.
Na nemeckom kolku bolo oznacenie tovaru ako "pfeifentabak" a podla zlozenia je to virginia, rozhodol som sa teda kusok z neho odlozit a skusit v klasickej fajke. Problem bol ale jednak v reze tabaku (s tym som uz nerobil nic) a tym ze bol na nalozenie fajky prilis suchy, tak som sa ho rozhodol navlhcit. V zasade jedinym spravnym sposobom ako navlhcit fajkovy tabak je jeho umiestnenie do vlhkeho prostredia. Ja som take prostredie vytvoril vo flasi od horcice. Jemne som namocil papierovu vreckovku, strcil ju pod uzaver a uzavrel (tak ze trcala, tabak sa jej tym padom nedotkol). Po dvoch dnoch bol tabak (tak na 1.3 fajky mojej velkosti) vlhky asi trosku viac nez som mal. Napchal som ti teda fajku do 1/3 a zapalil. Sice sa nepovazujem za znalca ale skutocne sa jedna o virginiu (tabakova chut so sladkym podtonom) a po dalsej varke sa rozhodnem ci pri dalsom objednani si neobjednam jeden sacok navyse ktory nezhori obaleny melasou. Tabak horel tazko (zly rez a vysoka vlhkost), mockoval (fajkari pochopia) - na druhej strane som ho fajcil rychlo, preto napisem este ked si najdem cas na druhu varku. Ale teraz k veci, namet na experiment pre niekoho ineho (kedze ja nemam uz ani dry tabak ani melasu nazvys).
Podla mojej uvahy malo byt mnozstvo vody v tabaku minimalne avsak vo vsetkom tabaku rovnomerne. Tento stav je mozne uskutocnit vlhcenim spomenutym vyssie. Teda ak by niekto oddelil kusok elementov extra dry, nechal vlhcit par dni v osobitnej flasticke a nasledne zalial melasou a az potom skusil ci je citit rozdiel. Pretoze tabak moze byt vlhky menej a rovnomernejsie ako luhovanim a zmykanim ak sa zvlhci pomocou vlhkeho vzduchu.
mico5000
Light Star
Light Star

javatar - ale však si videl aky bordel ide z toho tabaku pri preplachovaní to by bolo moc silné keby sa len navlhčí
dnes som skúšal saphire no.5 + saphire screen /namiesto alobalu - nekomentujem nechutil mi tabak no minimálne jednu vec - ak si objednáte ten screen rátajte s ľadom vo váze inak je to fajn ale bolo to dosť teplé a ten vortex má lepší ťah ako saphire funel...
vrabciak94
Amateur
Amateur

Čaute, troška oneskorená mini recenzia, som lemra lemravá...
Setup: Khalil Mamoon Quadmetall Isar 69, Kaya Medium Phunnel, Starbuzz Passion Fruit Mojito, 2 kokosáky, šlauch Nammor, tarbuš podľa potreby. Fakt dobrý tabak ,boli z neho kúdoly hustého dymu.
Vo váze bolo 27 kociek ľadu. Sladká lahodná chuť tabaku, niečo exotické. Po vydýchnutí skvelý sladký after taste v hrdle a na jazyku. Tiež zaujímavý buzz efekt, také to brnenie. Je to dobrý sladký tabačik, skôr by som si ho vychutnal v zime(a pozeral spoza okna ako padá sneh :vodnafajka: ) . Mal som ho 200g a určite si ho ešte vychutnám.
Dnes mám v pláne ochutnať J7E blue breeze, už je zarobený týždeň a spolu s ním saphire no. 5 vortex. Inak včera som mal J7E dragonfruit a ten bol naozaj dobrý, taká sladkasto-kyselkavá chuť. Zaujímavé :) Vďaka Jinovi mám doma dosť vela dobrého tabaku a kvalitnú VF. S nákupom som veľmi spokojný a teším sa an ďaľší. Spotrebu mám vysokú a tiež chuť objavovať nové dobré tabaky :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Test tabakov Doobacco!

Všeobecné vlastnosti: Balenie je veľmi krásne a precízne. Tabak dôjde zabalený v peknej krabičke, ktorá ihneď putuje do koša, nakoľko sa v nej ukrýva luxusne pôsobiaca valcová dózička z ktorej človek po otvorení vydoluje sáčok z tvrdeného plastu so zip-lockovým uzáverom. Švajčiarska precíznosť, ako som si predstavoval. Po otvorení sa začne okamžite šíriť výrazná, no nie chemická aróma. Konzistencia tabaku je príjemne vlhká, nie až tak, ako Al-Fakher, avšak viac, ako trebárs Al-Waha. (Ajkeď osobne preferujem tabaky s veľkou vlhkosťou). Rez tabaku je drobný, podobný rezu Starbuzz. Použitá melasa je hustejšia, ako klasické tabaky, celkovo je to lepkavá a hustá masa, ktorá sa však napodiv dobre drobí do korunky. Použitý setup na testovanie bol: VF Aladin Nomad black, Klasická korunka Mod-Bowl (cca. 6cm), dva bambusáky manipulované s tarbušou. Dym pri oboch testovaných tabakoch hustý, nebolo to však úplné mlieko. Plný ťah cca. 70 min.

Mango Dream:
Identická chuť, ako AF Mango!! Až ma to prekvapilo. Aj keď pri dlhšom fajčení sa samozrejme potvrdilo, že AF má tabak lepší, chuť bola takmer identická. príjemná, letná svieža, s miernym podtónom jahôd a exotického ovocia. Veľmi príjemný tabak, avšak nie veľmi vhodný na mixovanie s inými chuťami.

Paradise apple: Vôňa veľmi podobná, ako klasický double-apple, chuť dymu je však veľmi príjemná, má jemný nádych eskandaranu. V porovnaní s predchádzajúcim tabakom veľmi vhodný na miešanie, hneď som skúsil mixtúru s hroznom a nasledovne s mätou - veľmi vhodné kombinácie.
Tabak veľmi vhodný na mixovanie, ako aj na samotné bafkanie.

Social Smoke - Sex panther: V podstate sa zhodnem s názorom, čo napísal Merco_, až na to, že by som povedal, že tá broskyňa je tam dosť vyvážená tropickým ovocím, ktorého hlavu tvorí už zmienený pomaranč. No hodnotenie 9/10 by som tomu nedal, pre mňa celkom priemerný tropic fruit mix - 7/10.

Najbližšia objednávka sa bude robiť koncom októbra, avšak ešte nie je vybraný dodávateľ - pokiaľ by ste mali nejaké tipy na eshopy budem rád.

Každopádne ja som sa rozhodol obohatiť svoj fajkový park o KM - Quadmetall Zepter a budem brať aj nejaké nové korunky - v podstate chcem všetky svoje korunky až na vortexy vymeniť za kolekciu Saphire. Čo tým chcem povedať? Že limit 200€ bude splnený určite, takže poštovné sa platiť "opäť" nebude. :)
Napísať odpoveď