Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
Vyplod mojej fantazie:
http://www.webnoviny.sk/svet/ek-vyzyva- ... lanok.html
Zbytok si bezny clovek domysli sam. Je to sice starsi clanok, ale podstata tam je. Neviem, co tu pleties konspiracie.
Divam sa na to triezvo a kedze viem, ze cigansky problem je neriesitelny (konvencne), je to z jeho strany cista propaganda a populizmus. Niekto vnima jeho pociny ako snahu to vyriesit. Sam vie, ze to nie je riesitelne.
A este jedna vec - imho, EU vycleni penazi na "etnikum" kolko len bude treba, len aby ich udrzali mimo dosah centralnej europy. Skvelym prikladom je Taliansko a Francuzsko. Tento nas chytrolin a cignasky spasitel v tom imho vidi nieco ine, ako socializaciu a integraciu.
http://www.webnoviny.sk/svet/ek-vyzyva- ... lanok.html
Zbytok si bezny clovek domysli sam. Je to sice starsi clanok, ale podstata tam je. Neviem, co tu pleties konspiracie.
Divam sa na to triezvo a kedze viem, ze cigansky problem je neriesitelny (konvencne), je to z jeho strany cista propaganda a populizmus. Niekto vnima jeho pociny ako snahu to vyriesit. Sam vie, ze to nie je riesitelne.
A este jedna vec - imho, EU vycleni penazi na "etnikum" kolko len bude treba, len aby ich udrzali mimo dosah centralnej europy. Skvelym prikladom je Taliansko a Francuzsko. Tento nas chytrolin a cignasky spasitel v tom imho vidi nieco ine, ako socializaciu a integraciu.
Čo to má spoločné s Hlinom ? A ako vidím, nepozrel si si ani tie videá, čo som sem posielal, inak by si tu nepísal také drísty, keďže sám Hlina hovoril, že tento problém sa v podstate vyriešiť nedá, atď.
Ty máš však svoju pravdu o zviditeľňovaní a akýchsi eú fondoch, totálne nezmysly. Propaganda a populizmus ? Je Hlina v nejakej strane alebo hnutí ?
A celkovo - keby sa tá akcia spravila opačne a ľudia by o tom moc nevedeli, teda, Hlinov vlak by najprv doviezol bielych ľudí, ktorí by sa sťažovali na spolužitie s cigánmi, nikto by tu nenapísal ani krivého slova - ani na akciu, ani na Hlinu.
Vaša zaslepenosť je až smiešna, ste v zajatí svojich predsudkov a absolútne neschopní nejakého racionálneho a objektívneho prístupu.
Kamoške došla SMS od mamy, lebo sa včera vracala vlakom z BA domov - "dávaj si pozor, v BA štrajkujú cigáni." - takže, asi takto.
Ty máš však svoju pravdu o zviditeľňovaní a akýchsi eú fondoch, totálne nezmysly. Propaganda a populizmus ? Je Hlina v nejakej strane alebo hnutí ?
A celkovo - keby sa tá akcia spravila opačne a ľudia by o tom moc nevedeli, teda, Hlinov vlak by najprv doviezol bielych ľudí, ktorí by sa sťažovali na spolužitie s cigánmi, nikto by tu nenapísal ani krivého slova - ani na akciu, ani na Hlinu.
Vaša zaslepenosť je až smiešna, ste v zajatí svojich predsudkov a absolútne neschopní nejakého racionálneho a objektívneho prístupu.
Kamoške došla SMS od mamy, lebo sa včera vracala vlakom z BA domov - "dávaj si pozor, v BA štrajkujú cigáni." - takže, asi takto.
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
HUghito - možno som divný a nepoplatný mainstreamu, no akosi nevidím dôvod, NAČO by mali cigáni štrajkovať? Dostávajú od štátu zdarma byty, rodinné domy, môžu si stavať na cudzom pozemku do značnej miery beztrestne, majú od štátu fantastický príjem za ničnerobenie... a naviac, pokiaľ niekto z nich chce, tak je mu umožnené sa prebojovať a zapojiť sa do života ako pracujúci občan. Čo ešte viac môžu chcieť?
Alebo som ten ich protest teda naozaj nepochopil a oni vlastne prišli protestovať kvôli nám, utláčaným bielim! Prišli pred úrad vlády vykričať papalášom, že ak sa vláda neposnaží, tak pracujúci človek bude na Slovensku ohrozený živočíšny druh. Prišli politikom povedať, že oni o tie štedré dávky vlastne ani nestoja a chcú ich darovať napr. v prospech školstva? Tí cigáni vlastne prišli podporiť boj slušného človeka o moderné ľudské práva: kukaj telku a pracuj. Ďakujeme vám.
Ak sa niečo nestane, posledný nech zhasne svetlo.
Alebo som ten ich protest teda naozaj nepochopil a oni vlastne prišli protestovať kvôli nám, utláčaným bielim! Prišli pred úrad vlády vykričať papalášom, že ak sa vláda neposnaží, tak pracujúci človek bude na Slovensku ohrozený živočíšny druh. Prišli politikom povedať, že oni o tie štedré dávky vlastne ani nestoja a chcú ich darovať napr. v prospech školstva? Tí cigáni vlastne prišli podporiť boj slušného človeka o moderné ľudské práva: kukaj telku a pracuj. Ďakujeme vám.
Ak sa niečo nestane, posledný nech zhasne svetlo.
-
Soviet
Darca
Hughito, asi mame dovod na to odsudzovanie ciganov.hughito napísal: Vaša zaslepenosť je až smiešna, ste v zajatí svojich predsudkov a absolútne neschopní nejakého racionálneho a objektívneho prístupu.
Vidis, ze by tu niekto odsudzoval japoncikov, ktorych tiez nieje najmenej na slovensku? Ako to, ze oni sa v pohodicke zaradia do spolocnosti? Pracuju, nestavaju si cierne stavby atd. Akoto, ze oni si pracu dokazu najst?
Takze zaslepeny si ty, ze vkuse kazdeho snazis sa presvedcit, ze neuvazuje objektivne. Pritom vacsina vidi cigansky problem ako uz dost kriticky, no len ty si spokojny, ze z nasich dani zivis takychto darmozracov.
Soviet k tvojim fantasmagóriam - no comment. Ale pokojne si tu mantry na moju osobu verklíkuj ďalej spolu s ostatnými.
Stoporko: Prečo ? Treba si pozrieť tie videá, čo som sem poslal. Ak si ich pozrieš, zistíš, aký dôvod mali cigáni na svoj príchod a aký zmysel mala mať celá táto akcia, ktorá je zatiaľ len v polovičke.
Gothar: Ďalší spisovateľ sci-fi ? Čo tu ja prosím ťa obhajujem ? Resp. koho ?
Stoporko: Prečo ? Treba si pozrieť tie videá, čo som sem poslal. Ak si ich pozrieš, zistíš, aký dôvod mali cigáni na svoj príchod a aký zmysel mala mať celá táto akcia, ktorá je zatiaľ len v polovičke.
Gothar: Ďalší spisovateľ sci-fi ? Čo tu ja prosím ťa obhajujem ? Resp. koho ?
-
Soviet
Darca
Co je na tom fantasmagoria? Este si sem nedal sam jediny dovod, preco by som mal zmenit na romov ako takych nazor a byt optimisticky. Bacnes sem video o poslednej akcii s Hlinom a co? Nic to nemeni na fakte a momentalnej situacii s ciganmi na slovensku.
Cigani sami nutia ludi, byt proti nim. A to co predvadzali naposledy s tym ich duchom v dome? Ako mozes chciet, aby som sa optimisticky pozeral na ludi, ktory klamu vsetkych naokolo a pozaduju za klamstvo novy byt a nejake peniaze z nasich dani? A este pritom vyuzivaju nato svojho hluchonemeho syna? To uz kde sme.
Cigani sami nutia ludi, byt proti nim. A to co predvadzali naposledy s tym ich duchom v dome? Ako mozes chciet, aby som sa optimisticky pozeral na ludi, ktory klamu vsetkych naokolo a pozaduju za klamstvo novy byt a nejake peniaze z nasich dani? A este pritom vyuzivaju nato svojho hluchonemeho syna? To uz kde sme.
Uz dlho tu obhajujes romov tym, ze ty poznas nejakych slusnych a teda vsetci ktori tu na nich vyjadruju negativne nazory su hned obmedzeni vlastnymi predsudkami, atd.
Strasne mi to pripomina aktivistov, ktori vykrikuju, ze rastie rasizmus, ale vinia z toho vacsinu, vobec nevidia to, ze romska kriminalita sa zhorsuje rok co rok a ze ta pricina bude asi tam.
Ale nemam naladu sa tu natahovat so slovickami, preto som to riesil karmou, v inych temach s tebou vo vacsine pripadov suhlasim, ale tu si podla mna znacne mimo reality.
//Na Hlinu som zabudol - zatial ho podporujem, aj ked to podla mna tiez robi kvoli nejakemu zisku, ale aspon dostava cigansky problem do popredia, je to stale lepsie ako ked ho do popredia dostavaju organizacie ako LPR.
Strasne mi to pripomina aktivistov, ktori vykrikuju, ze rastie rasizmus, ale vinia z toho vacsinu, vobec nevidia to, ze romska kriminalita sa zhorsuje rok co rok a ze ta pricina bude asi tam.
Ale nemam naladu sa tu natahovat so slovickami, preto som to riesil karmou, v inych temach s tebou vo vacsine pripadov suhlasim, ale tu si podla mna znacne mimo reality.
//Na Hlinu som zabudol - zatial ho podporujem, aj ked to podla mna tiez robi kvoli nejakemu zisku, ale aspon dostava cigansky problem do popredia, je to stale lepsie ako ked ho do popredia dostavaju organizacie ako LPR.
Soviet a bavili sme sa tu nejak všeobecne ? Posledne sa debatovalo o tom "štrajku" či pochode, kde hneď všetci zaujali striktne negatívny postoj, lebo samozrejme ide o cigánov.
gothar:
Opakujem a majte gule odpovedať, lebo ste sa tomu všetci krásne vyhli: A celkovo - keby sa tá akcia spravila opačne a ľudia by o tom moc nevedeli, teda, Hlinov vlak by najprv doviezol bielych ľudí, ktorí by sa sťažovali na spolužitie s cigánmi, nikto by tu nenapísal ani krivého slova - ani na akciu, ani na Hlinu.
Ďalej úplne prízemné hodnotenie od užívateľov ako Son-Goku, ktorý si nič neprečítal ani nepozrel, akurát sa dozvedel o akýchsi protestujúcich cigánoch v BA, považujem za úplne scestné a zbytočné.
Takisto kinjerilove konšpiračné teórie o akýchsi eurofondoch a tom, ako Hlina strašne zarobí, resp. nejakého populizmu a popularity, aj keď toto znegoval úplne jasne a veľmi rýchlo užívateľ ColdRain tu:
Ako správne povedal Hlina: niekto sa zmôže na krčmové reči a opilecky kydať na cigánov a celý tento problém, niekto robí to, čo môže, podľa možností a bez nároku na nejaký patent ohľadom správnosti a dokonalého riešenia.
Je to celkom veľmi úsmevné sledovať, všetci by tu riešili cigánsky problém, ale keď sa nájdu nejakí ľudia aktivisti, čo sa pokúšajú zdola vytvoriť nejaký tlak na politikov, tak je zase zle a to len preto, lebo sa do toho zakomponovali aj cigáni - čo je však logické, keďže sú súčasťou tohto problému.
Takže asi takto páni, riadne čítajte, rozmýšľajte a potom tu prezentujte názory o tom, kto je mimo reality a kto nie. Zaujímavé je aj to, že ja som tu bol z tohto stavu obvinený už asi stokrát, ale napr. istý užívateľ, ktorého príspevku majú hodnotu ranného výkalu takto označený ešte nebol - stojí totižto na "správnej" strane barikády.
___
karmobijci poslúžte si
- dokiaľ nie ste schopní negovať moje tvrdenia priamo tu a dokonca sa ani podpísať pod karmu, tak svedomie bude nečisté u vás, nie u mňa.
//autoeditácia príspevku (22 Sep 2011, 14:57)
Tisková zpráva NNŘ: Pochody k ubytovnám pro sociálně slabé představují traumatickou zkušenost především pro jejich dětské obyvatele.
gothar:
- neviem či sa mám smiať alebo plakať, ale som rád za tých tuším dvoch užívateľov, ktorí sa vyjadrili aj tu, že nemajú zo mňa tento pocit, aj keď nie so všetkými mojimi názormi či pohľadmi súhlasia.Uz dlho tu obhajujes romov tym
Opakujem a majte gule odpovedať, lebo ste sa tomu všetci krásne vyhli: A celkovo - keby sa tá akcia spravila opačne a ľudia by o tom moc nevedeli, teda, Hlinov vlak by najprv doviezol bielych ľudí, ktorí by sa sťažovali na spolužitie s cigánmi, nikto by tu nenapísal ani krivého slova - ani na akciu, ani na Hlinu.
Ďalej úplne prízemné hodnotenie od užívateľov ako Son-Goku, ktorý si nič neprečítal ani nepozrel, akurát sa dozvedel o akýchsi protestujúcich cigánoch v BA, považujem za úplne scestné a zbytočné.
Takisto kinjerilove konšpiračné teórie o akýchsi eurofondoch a tom, ako Hlina strašne zarobí, resp. nejakého populizmu a popularity, aj keď toto znegoval úplne jasne a veľmi rýchlo užívateľ ColdRain tu:
Kód: Vybrať všetko
ale vazne aku karieru? budovat si karieru na propagacii ciganov na slovensku je asi ako snazit sa na Kube presadit povinne kurenie tabakovymi listamiJe to celkom veľmi úsmevné sledovať, všetci by tu riešili cigánsky problém, ale keď sa nájdu nejakí ľudia aktivisti, čo sa pokúšajú zdola vytvoriť nejaký tlak na politikov, tak je zase zle a to len preto, lebo sa do toho zakomponovali aj cigáni - čo je však logické, keďže sú súčasťou tohto problému.
Takže asi takto páni, riadne čítajte, rozmýšľajte a potom tu prezentujte názory o tom, kto je mimo reality a kto nie. Zaujímavé je aj to, že ja som tu bol z tohto stavu obvinený už asi stokrát, ale napr. istý užívateľ, ktorého príspevku majú hodnotu ranného výkalu takto označený ešte nebol - stojí totižto na "správnej" strane barikády.
___
karmobijci poslúžte si
Tisková zpráva NNŘ: Pochody k ubytovnám pro sociálně slabé představují traumatickou zkušenost především pro jejich dětské obyvatele.
-
Soviet
Darca
Hughito, ideme sa bavit o tom, KEBY, alebo o realnom probleme? Reagujem na tvoje boldovane.
Ale teraz inak: Takze ludia by tu mali odsudzovat bielych ludi, ktorych by doviezol ako PRVYCH, ktory maju aj realny dovod sa prist stazovat? Ano, nebolo by tu nic o tom spomenute, lepsie povedane, bolo by to spravodlive a obhajitelne. To, ze sa pridu cigani ako prvy stazovat? Preco sa prisli ako prvy cigani stazovat, ked tento problem, do ktoreho sa tak vsemocne zapojil Hlina, ako prvy zviditelnil a snazil sa riesit biely spoluobcan? Predsa on poukazoval nato, ako sa neda vedla nich vydrzat. Naco sa trepu do hlavneho mesta, ked sa vlastne nemaju kvoli comu stazovat a na svojej vine su si sami svojim spravanim?
Ale teraz inak: Takze ludia by tu mali odsudzovat bielych ludi, ktorych by doviezol ako PRVYCH, ktory maju aj realny dovod sa prist stazovat? Ano, nebolo by tu nic o tom spomenute, lepsie povedane, bolo by to spravodlive a obhajitelne. To, ze sa pridu cigani ako prvy stazovat? Preco sa prisli ako prvy cigani stazovat, ked tento problem, do ktoreho sa tak vsemocne zapojil Hlina, ako prvy zviditelnil a snazil sa riesit biely spoluobcan? Predsa on poukazoval nato, ako sa neda vedla nich vydrzat. Naco sa trepu do hlavneho mesta, ked sa vlastne nemaju kvoli comu stazovat a na svojej vine su si sami svojim spravanim?
Áno, je to keby, ale dal by som ruku do ohňa za to, že by prístup k tejto akcii u tunajších diskutujúcich bol iný, pozitívnejší.ideme sa bavit o tom, KEBY, alebo o realnom probleme? Reagujem na tvoje boldovane.
K tomu kto určil, kto pôjde prvý a kto druhý sa neviem vyjadriť a nehľadal by som za tým nijakú dôležitosť. Túto šancu budú mať obidve "skupiny." Zarážajúce by bolo, keby to Hlina umožnil len cigánom.
Zase tie jednoduché pohľady - vinná je len jedna strana, žiadny iný pohľad neprijímam. Za všetko môžu cigáni, na 100 percent.Naco sa trepu do hlavneho mesta, ked sa vlastne nemaju kvoli comu stazovat a na svojej vine su si sami svojim spravanim?
Asi ani nemá zmysel tu písať múdrosti ako "každá minca má dve strany" a pod., lebo to ako keby tu človek hrach na stenu hádzal.
Poslal som video, kde bola anketa medzi cigánmi. Zaujímavé, že všetci povedali, že majú problém nájsť prácu a bolo tam viackrát spomenuté to, o čom sme tu raz diskutovali so seth82, teda to, že cigáni sú diskriminovaní ohľadom práce a o to viac v chudobných regiónov. On to popieral, vy tu zrejme máte podobný názor a teda títo cigáni si vlastne len vymýšľali.
Ďalej tam predostreli celú plejádu iných požiadavok, resp. vecí, na ktoré sa sťažovali. Niektoré mi prišli ako oprávnené, niektoré nie.
-
Soviet
Darca
Vsak ale cigani radi natrepu do televizie, ze su diskriminovany co sa tyka prace, ale pozreli sa uz na seba konecne?
- Takmer ziadne vzdelanie. Ledva dokoncia strednu skolu a niektori maju problem aj so zakladnou
- Pridavky. Naco pojdu pracovat coilen za smetiara, ked za nic nerobenie maju pridavky takmer v rovnakej sume? Toto nevinim ciganov, ale zle nastaveny system.
- Cistotnost. Ako moze cigan pozadovat zamestnanie, ked byva kadekde v poli, nepozna povacsine ani hygienicke navyky a podobne?
- Vyjadrovanie a spravanie. Malo ktory cigan sa vie slusne spravat a teda potrebuje zamestnavatel komplikovaneho pracovnika, ked moze zato mat poctiveho?
Nedival by som sa nato, ako diskriminaciu. Povedz si sam, ci by si zamestnal cigana, ktory v zivotopise nic nema. Ak vobec nejaky ma. V tejto dobe maju taktiez biely problem s pracou a nepovazuju to za diskriminaciu. Proste nato nemaju taktiez vzdelanie, alebo niesu ponuky, kde by ich zobrali.
Bolo to tu uz spominane, aj mne sa nieco mari. Keby sa cigani snazili a hladali cestu, ako zvysit svoju cenu na trhu, tak nepoviem. Ale ist hned pred kameru a rozpravat o diskriminacii bez akehokolvek kroku z ich strany a coilen snahy mi pride nie najkrajsie. Videl som ciganov, ktory pracuju a snazia sa. A nielen starych kopat kanal. Aj mladych a dokonca tu v BA, takze ked sa chce, tak sa da.. A na takych sa divam aj ja inak, nakolko vidim, ze ked chcu sa da.
- Takmer ziadne vzdelanie. Ledva dokoncia strednu skolu a niektori maju problem aj so zakladnou
- Pridavky. Naco pojdu pracovat coilen za smetiara, ked za nic nerobenie maju pridavky takmer v rovnakej sume? Toto nevinim ciganov, ale zle nastaveny system.
- Cistotnost. Ako moze cigan pozadovat zamestnanie, ked byva kadekde v poli, nepozna povacsine ani hygienicke navyky a podobne?
- Vyjadrovanie a spravanie. Malo ktory cigan sa vie slusne spravat a teda potrebuje zamestnavatel komplikovaneho pracovnika, ked moze zato mat poctiveho?
Nedival by som sa nato, ako diskriminaciu. Povedz si sam, ci by si zamestnal cigana, ktory v zivotopise nic nema. Ak vobec nejaky ma. V tejto dobe maju taktiez biely problem s pracou a nepovazuju to za diskriminaciu. Proste nato nemaju taktiez vzdelanie, alebo niesu ponuky, kde by ich zobrali.
Bolo to tu uz spominane, aj mne sa nieco mari. Keby sa cigani snazili a hladali cestu, ako zvysit svoju cenu na trhu, tak nepoviem. Ale ist hned pred kameru a rozpravat o diskriminacii bez akehokolvek kroku z ich strany a coilen snahy mi pride nie najkrajsie. Videl som ciganov, ktory pracuju a snazia sa. A nielen starych kopat kanal. Aj mladych a dokonca tu v BA, takze ked sa chce, tak sa da.. A na takych sa divam aj ja inak, nakolko vidim, ze ked chcu sa da.
"Tisková zpráva NNŘ: Pochody k ubytovnám pro sociálně slabé představují traumatickou zkušenost především pro jejich dětské obyvatele."
jak patetické.... A obete cigánskej trestnej činnosti traumu neprežívajú, že??? Ale to je vlastne jedno, lebo sú neni Cigáni, ale iba gádžovia, že áno....
jak patetické.... A obete cigánskej trestnej činnosti traumu neprežívajú, že??? Ale to je vlastne jedno, lebo sú neni Cigáni, ale iba gádžovia, že áno....
Soviet: Však ale oni nepožadujú a ani nemôžu požadovať prácu, kde treba nejaké vzdelanie, skúsenosti či iné prednosti. To je jasné. Aj za komunistov cigáni kopali a stavali. Ženy môžu robiť po kadejakých fabrikách a muži tieto stavebné a pod. práce. Ale ako tam bolo spomenuté - ťažko nájsť prácu, keď cez telefón je všetko v poriadku (myslíš, že sa nespýtajú aspoň na základné veci ?), ale keď prídu na hotovú vec, zrazu je plno a miesto už nie je. Ale asi aj toto je mimo realitu a nedeje sa to, resp. v úplne malej miere. Však cigáni sú asi nadšení z tohto stavu a že sú odkázaní na sociálne dávky.
S tou čistotou to je tiež priťahované za vlasy - nemal som pocit, že by tí cigáni na proteste boli ako vylezení z hnoja. Či to ich Hlina umyl a oliekol v rámci konšpirácie ? A ešte im aj nakázal, že majú rozprávať o diskriminácii.
Pinhead: To mal byť argument, alebo len výkrik do tmy ?
S tou čistotou to je tiež priťahované za vlasy - nemal som pocit, že by tí cigáni na proteste boli ako vylezení z hnoja. Či to ich Hlina umyl a oliekol v rámci konšpirácie ? A ešte im aj nakázal, že majú rozprávať o diskriminácii.
Pinhead: To mal byť argument, alebo len výkrik do tmy ?
hughito,
to bolo len konštatovanie faktov.... Pretože mi to prišlo tak uvedené, akoby tí ľudia tam chodili demonštrovať len preto, aby malým deťom robili traumy.... Tu by som povedal, že ide o ukážkové potvrdenie jednej mojej zásady v praxi.... a síce, rodičia sú zodpovední za hriechy detí a deti musia pykať za hriechy rodičov.... V každom prípade by niekto nerobil bordel (tie medializované prípady o národnom športe menom "sekanie mačetami" sú len špičkou ľadovca....), neterorizoval miestnych.... neboli by ani takéto stretnutia, boje s policajtami, a ani detské traumy....
to bolo len konštatovanie faktov.... Pretože mi to prišlo tak uvedené, akoby tí ľudia tam chodili demonštrovať len preto, aby malým deťom robili traumy.... Tu by som povedal, že ide o ukážkové potvrdenie jednej mojej zásady v praxi.... a síce, rodičia sú zodpovední za hriechy detí a deti musia pykať za hriechy rodičov.... V každom prípade by niekto nerobil bordel (tie medializované prípady o národnom športe menom "sekanie mačetami" sú len špičkou ľadovca....), neterorizoval miestnych.... neboli by ani takéto stretnutia, boje s policajtami, a ani detské traumy....
Však dobre, ale treba sa rozumne spýtať, k čomu sú pochody a vyrevovanie pred miestami, kde žijú cigáni. Navše, ak to je celé v réžii a pod taktovkou cigánov.
Ešte raz:
Ešte raz:
Kód: Vybrať všetko
„Pochody k ubytovnám pro chudé nic dobrého nepřinesou, jen další eskalaci situace, zhroucení sousedských vztahů a růst strachu a napětí mezi majoritou i Romy. Jediný, kdo z nich může profitovat jsou neonacisté“ komentuje další z mluvčích iniciativy Monika Bunžová skutečnost, že ve Varnsdorfu probíhá každou sobotu pochod k ubytovnám pro sociálně slabé, které musí bránit policejní těžkooděnci. „ Nesmíme dovolit, aby se stále silnější nenávist proměnila v násilí“ dodává Bunžová.Re: Romovia na Slovensku
NEZVYRAZNUJ.ci mam aj ja?to bude asi tym ze nikto z bielych neterorizuje ciganov a podobne.to je strasne chaba vyhovorka ze cigani si nevedia najst pracu.po stavbach robia opeceni biely?ja tam vidim 50 % ked nie viac ciganov.otec sa davno rozpraval s ciganom ze ma doma deti a robotu chce ze nepotrebuje byt na podpore a robil vo firme s drevom.ostatni si nevedia najst pracu?to ze im nikto neda je trapna vyhovorka po stavbach ich robia tisicehughito napísal:Soviet a bavili sme sa tu nejak všeobecne ? Posledne sa debatovalo o tom "štrajku" či pochode, kde hneď všetci zaujali striktne negatívny postoj, lebo samozrejme ide o cigánov.
gothar: - neviem či sa mám smiať alebo plakať, ale som rád za tých tuším dvoch užívateľov, ktorí sa vyjadrili aj tu, že nemajú zo mňa tento pocit, aj keď nie so všetkými mojimi názormi či pohľadmi súhlasia.
Takisto kinjerilove konšpiračné teórie o akýchsi eurofondoch a tom, ako Hlina strašne zarobí, resp. nejakého populizmu a popularity, aj keď toto znegoval úplne jasne a veľmi rýchlo užívateľ ColdRain tu:Ako správne povedal Hlina: niekto sa zmôže na krčmové reči a opilecky kydať na cigánov a celý tento problém, niekto robí to, čo môže, podľa možností a bez nároku na nejaký patent ohľadom správnosti a dokonalého riešenia.Kód: Vybrať všetko
ale vazne aku karieru? budovat si karieru na propagacii ciganov na slovensku je asi ako snazit sa na Kube presadit povinne kurenie tabakovymi listami
Je to celkom veľmi úsmevné sledovať, všetci by tu riešili cigánsky problém, ale keď sa nájdu nejakí ľudia aktivisti, čo sa pokúšajú zdola vytvoriť nejaký tlak na politikov, tak je zase zle a to len preto, lebo sa do toho zakomponovali aj cigáni - čo je však logické, keďže sú súčasťou tohto problému.
___
karmobijci poslúžte si- dokiaľ nie ste schopní negovať moje tvrdenia priamo tu a dokonca sa ani podpísať pod karmu, tak svedomie bude nečisté u vás, nie u mňa.
-
Scorpion90
King
Hughito, tvoja zaslepenost je az smiesna,hughito napísal:
na zaklade toho, ze ty mas s ciganmi dobre skusenosti vytvarat definitivne axiomy, je strasne ale strasne hlupe, naivne a nezodpovedne. Obavam sa, ze to, ako velmi sa mylis pochopis az ked bude neskoro.
PS: Viem, ze sa toho nedockam, ale skutocne by som bol rad, keby si v teme o romoch nepisal nic o objektivnosti, lebo mi to kole oci. Tvoje prispevky nechodili okolo subjektivnosti o nic menej ako prispevky ostatnych pripievatelov
Tvoja zaslepenosť je až smiešna, si v zajatí svojich predsudkov a absolútne neschopný nejakého racionálneho a objektívneho prístupu.hughito napísal:Vaša zaslepenosť je až smiešna, ste v zajatí svojich predsudkov a absolútne neschopní nejakého racionálneho a objektívneho prístupu.
Kultúrne obohatenie...... aj môj pes vie kde sa má vykadiť/vymočiť , hlavne ,že im dali wc pred dom a oni serú radšej p. Dobrovodskému pri plot.... a ešte si utrú prdel do uteráku , ktorý vyprali po roku... hlavne , že socialka uznala , že detičky žijú v hygienicky čistom prostredí...
Zmôžete sa len na podobné žpletby páni, alebo budete konkretizovať a rozanalyzujete moje príspevky a vypichnete priamo tie mesta, kde sa dopúšťam toho, čo tak krásne opísal scorpion (vytváranie definitívnych axióm), aj keď sa o kúsok ďalej zamotal vo svojom slovíčkarení.
Diskutovať na úrovni tu vedel toho času seth, klasicky javatar a ešte niekto by sa našiel, inak je to veľmi slabé.
martinsos: Ten prípad MA je už fakt otrasný a najhoršie je to, že to fakt nevie nikto vyriešiť a hlavne ten dokonalý štát. Už by to fakt mali vyriešiť ľudia - napr. sa zobrať, zohnať traktor, vyhnať cigánov von z tej unimobunky, tú naložiť a vyviezť vedľa mesta do poľa či pri les. Tam si môžu srať pod nohy. Neuveriteľne toto.
Diskutovať na úrovni tu vedel toho času seth, klasicky javatar a ešte niekto by sa našiel, inak je to veľmi slabé.
martinsos: Ten prípad MA je už fakt otrasný a najhoršie je to, že to fakt nevie nikto vyriešiť a hlavne ten dokonalý štát. Už by to fakt mali vyriešiť ľudia - napr. sa zobrať, zohnať traktor, vyhnať cigánov von z tej unimobunky, tú naložiť a vyviezť vedľa mesta do poľa či pri les. Tam si môžu srať pod nohy. Neuveriteľne toto.