kde som sa dostal za aku dobu

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
crank139
Medium Star
Medium Star

kde som sa dostal za aku dobu

Príspevok od používateľa crank139 »

zdar chcel by som sa opytat ak su tu nejaky kodery stranok na vase skusenosti s kodovanim z tohto hladiska ze kto ako dlho uz koduje stranky a co dokazal vytvorit za ten cas ide mi len oto ze komu to ide ako rychlo aby som sa mohol porovnat .. mam na mysli ze napr kodujes rok a moj naj web je ten a ten iba chcem ´vediet co sa da dokazat za aku dobu naucit dakujem
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: kde som sa dostal za aku dobu

Príspevok od používateľa audiotrack »

a čo je u teba chápané slovom kodovanie? HTML + css? Tam sa nejako nie je kde posúvať, to zvládneš za mesiac. Ostatné je potom už o cite pre estetiku a schopnostiach s photoshopom
crank139
Medium Star
Medium Star

hmm no zacal sa tomu poriadne venovat este len minule a vobec mi to nepride take lahke zeby sa to dalo zvladnut za mesiac .... hovorim o html ... inak tie jazyky viete naspamet ale bo to robite lebo je to strasne moc na pametanie alebo ako to riesite ? dik
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

html a css viem naspamäť, tam na pamätanie moc toho nie je. Všetky veci sú ľahko zapamätateľné. Ak sa bavíme o programovaní tak väčšinu príkazov viem, ostatné sa dajú dohľadať v referenčných príručkach. Časom a praxou sa to však stáva rutina, určite sa to netreba bifliť naspamäť ako vybrané slová. A veľa vecí ti pomáha aj IDE
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Ja napriklad viem dajme tomu syntax phpcka, dost funkcii a podobne... Ale akonahle nieco neviem - google.com - php image resize (napriklad), a uz to zase viem. Divil by si sa, ale dost vela programatorov si nepamata ani 10% funkcii daneho jazyka, a dost im google pomaha.
crank139
Medium Star
Medium Star

nj lenze do toho html napr sa miesa php css java aine preto sa pytam jak sa to riesi ci sa to pameta ale bo ... ako dlho sa tomu venujes ? posli nejaky link na tvoj najlepsi web cosi vytvoril ak mozes to len pre zaujimavost :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Co je pre teba najlepsi web ked nepoznas pozadie a nevidis scripty? Aj skaredy web moze byt funkcny a splnat to co pozadujes.
crank139
Medium Star
Medium Star

nj no ale hovorim skor o vzhlade veci co sa toho tyka kedze kodom skoro vobec nerozumiem este ...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak potom je tu reč len o grafike, pretože obrázok nastrihať a hodiť do html vedia programy ako photoshop takmer samé, že html ani vedieť nemusíš
crank139
Medium Star
Medium Star

ach ale predsa nehovorim o strankach typu dve fotky a troska textu... myslim stanka z roznymy panelmi vysuvackami a milion inych veci ktore su mozne nakodovat to som mal na mysli
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

No ja s webmi robim uz asi 3 roky no nie vkuse. Ovládam kvalitne HTML a CSS, ako tak sa vyznám v PHP a viem tam čo to upraviť + trochu v SQL.

Ide o to že weby nerobím pravidelne. Za tie 3 roky som spravil možno 8 webov a z toho 6 bolo cez PHP-FUSION :D (stále mi beží web http://www.erahier.sk ale už sa oň nestarám keďže som ho robil sám). No musím sa tomu (tvorbe webov nie môjmu webu) začať venovať poriadne.

Btw.: nikdy nevyužívam TinyMCE. Ja si strašne rád celý článok ručne upravím v HTML a pohrám sa s tým (TinyMCE spravi z 20 riadkového textu text na 50 riadkov (aj keby nie tak ho nepoužívam, proste rád robím veci ručne).

Ak sa tomu naozaj venuješ a baví ťa to tak za rok dokážeš vytvoriť čokoľvek (aspoň ja by som vedel, keďže sa našťastie rýchlo učím).
Z mojej skúsenosti ti viem povedať že HTML sa naučíš naozaj za mesiac na slušnej úrovni (niekedy ti vypadne nejaký ten tag ale to sa mi stane aj teraz) a CSS s tým ide ruka v ruke (také 2 týždne navyše a vieš aj to).
PHP a SQL je iná káva ;) Ja ich ovládam len preto že to je logické kódovanie a je to po anglicky (no a ja angličtinu ovládam a logiku mám slušnú ;))
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Michaelo: Spravit web na PHP Fusion s templatom z netu je trochu odlisne ako si programovat vsetko rad radom sam a k tomu si robit este aj grafiku.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No ale templaty som si robil v PS ja sam to iste aj kodovanie (nehovorim o vsetkych ale vacsinu ano. V tom problem neni skor ze ja nemam ziadnu fantaziu ohladne robenia interfaceov :().
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

crank139 napísal:ach ale predsa nehovorim o strankach typu dve fotky a troska textu... myslim stanka z roznymy panelmi vysuvackami a milion inych veci ktore su mozne nakodovat to som mal na mysli
dobre, "vysúvačky" pridať je záležitosť jedného dňa navyše :) Nemusíš ani vedieť programovať, stačí ti trošku vedieť pracovať s jquery frameworkom

pokiaľ sa nejdeme baviť o programovaní ale chceš to držať v hladine kodenia, a teda nevidno "pod kapotu" a všetky náročné algoritmy čo sa môžu objaviť, tak sa nie je o čom baviť. Pýtaš sa asi veci ako "za ako rýchlo ste sa v autoškole naučili štartovať?". HTML a CSS je taký základ, že to zvládne aj domestifikovaný šimpanz, tam nie je o čom.
crank139
Medium Star
Medium Star

preco jedni hovoria promovat a druhi kodovat stranku niejetoto iste ?
nj ked html a css je uplny zaklad scim je najlepsie potom pokracovat dalej ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

promovat mozes na vysokej skole, stranky mozes programovat/kodit
crank139
Medium Star
Medium Star

sry sekol som sa niejak myslel som programovat :D nj ale jaky je medzi tym rozdiel ...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Je v tom rozdiel.

HTML a CSS su kodovacie jazyky a ak robis web len cez nich tak iba kodujes
PHP je programovaci jazyk a v nom weby programujes (samozrejme vyuzivas aj kodovacie jazyky)
JS je scriptovaci jazyk a pomocou neho sa weby scriptuju

Verim ze si to pochopil. Ohladom toho ci sa weby koduju alebo programuju sa vlecu dlhe hadky a vsetci maju z polky pravdu kedze je to tak ako som napisal (takze uplnu pravdu mam len ja :D :D :D)
crank139
Medium Star
Medium Star

nj ked html a css je uplny zaklad scim je najlepsie potom pokracovat dalej ?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

php, javascript, flash
Napísať odpoveď