MAC Adresa kradnuteho Notebooku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Csajka
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

MAC Adresa kradnuteho Notebooku

Príspevok od používateľa Csajka »

pekny den prajem. kamarat ma taky problem, ktory sa mu snazim pomoct vyriesit...nastin situace : predvcerom sa mu vlamali do bytu, no nastastie domov prisiel jeho otec, ktory zastavil zlodeja v kradnuti dalej. ten sice utiekol (skokom z 2 poschodia balkonu zachytiac sa pradelsnur u suseda na jednotke -jak akcny film). avsak stihol mu ukradnut notebook. notebook neni v jeho pisomnom vlastnictve, lebo ho kupil od kamarata, a nema od neho papiere... inak povedane, vie len ze to je ACER - tak asi rok stary. a tak by som sa chcel dozvediet o moznosti spatneho zistenia MAC adresy za pomoci napr posledneho prihlasenia na facebook, gmail, pokec, prip. ci jeho provider (pomaranc) ma moznost mu poskytnut informaciu z akou MAC adresou vystupoval v ich sieti (aj ked bol pripojeny cez AP) akakolvek rada pomoze, no a potom este daky program na lokalizaciu tejto MAC. viem ze asi taky program nebude len tak hocikomu volne dostupny, ale kedze je toto diskusne forum a sekcia pomoc, verim ze mi pomoct budete vediet...
za akukolvek pomoc dakujem (okrem postov typu "to sa neda lol" a pod ... nikdy nevravte ze sa nieco neda, lebo vzdy sa najde blbec, ktory nevie ze sa to neda, a dokaze to ! :P )
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: MAC Adresa kradnuteho Notebooku

Príspevok od používateľa javatar »

ja osobne by som cerpal MAC z logov na najblizsom routeri (predpokladam ze doma neaky mali) ale na lokalizaciu cez MAC?

cosi sa mi mari ze mac sa v hlavickach paketov pri prenosoch medzi prenosovymi uzlami meni ale ruku do ohna za to nedam (ani jeden prst) a momentalne nemam k dispozicii siet kde by som si to otestoval...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

mac je v ARP tabuľke routra
Vysledovnie mac na internete je ale už asi nereálne, nakoľko sa dá zmeniť
Csajka
Light Expert
Light Expert

audiotrack napísal:mac je v ARP tabuľke routra
Vysledovnie mac na internete je ale už asi nereálne, nakoľko sa dá zmeniť
ked hovorime v tejto teoretickej rovine ze sa da zmenit, co ja viem, ale vezmi si, ze 90% ludi nevie co je MAC a z tych zvysnych zas 90% nevie ako sa meni. mam za to, ze lupeznik bol fetak, takze tovar priamo na predaj, preto uvazujem len s jednym. aj pri preinstalovanom Windowse zo zaloznej particie sa MAC nezmeni, cize akonahle sa napoji na internet, tak ho vystopovat... to je mojim cielom...

javatar, audiotrack
s tou radou na router dakujem, maju dlink wifi AP, cize ok... mam za to, ze to tam uz najdem, ale keby aj nie, nevies mi prosim pre istotu poslat obrazkovy navod? samozrejme ak sa vam chce, a kludne vycenzurovat svoje cisla, len popisok ze "aha debil... toto je ono" :)
diki este raz
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

prípadne arp tabuľku si pozreš príkazom arp -a po pripojení na router cez konzolu

//edit: A dobre, odmyslime si to menenie mac adresy. Potom teda dám argument že je to nemysliteľné lebo v internete sa nesmeruje podľa mac adresy. Sieťové prvky ktoré zabezpečujú prenos packetov o žiadnej mac nič nevedia, tie sú záležitosťou až L2
Prílohy
router.jpg
Csajka
Light Expert
Light Expert

audiotrack napísal:prípadne arp tabuľku si pozreš príkazom arp -a po pripojení na router cez konzolu

//edit: A dobre, odmyslime si to menenie mac adresy. Potom teda dám argument že je to nemysliteľné lebo v internete sa nesmeruje podľa mac adresy. Sieťové prvky ktoré zabezpečujú prenos packetov o žiadnej mac nič nevedia, tie sú záležitosťou až L2
tak potom nerozumiem ako si vo vseobecnosti najdu data spravnu cestu. dajme tomu ze MAC vystupuje len vo vnutornej sieti a az po prijati dat hub rozhodne ktore data kam, co vsak neznamena ze zariadenia s MAC nepracuju, a preto mam za to, ze by sa dany program niekde nasiel, alebo na zaklade urciteho algoritmu podmieneneho dokonalym poznanim fungovania internetu (co sa mna netyka, inak by som tu nezobral o pomoc) ... myslim ze uzitocna rada, aj ked ... no ... dat si deteknut hociktoru MAC by bolo mozne zneuzit..

ma tak este napada, ze pokial si niekto nezmeni MAC, tak MAC je teda unikatna adresa daneho sietoveho adapteru, co v dosledku moze znamenat jednoduchsiu komunikaciu cez napr. dial-up... to uz len tak uvaha

ale aj tak dakujem vsetkym za ochotu pomoct... bolo by fajn moct vystopovat zlocinca tymto sposobom (btw, ked sa da lokalizovat mobilny telefon, preco by sa nemal dat lokalizovat notebook? policia urcite takymto SW disponuje, a providery urcite tiez)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

no a tam sa mi mari ze ked sa vyberie na zaklade L3 dalsi uzok zmeni sa v hlavicke MAC adresa podla ktorej sa uz rychlo vie dostat na dalsi uzol... normalne ma to stve ze zo neviem naisto ale chcelo by to neaky simulator siete a momentalne nemam HW na take veci :(
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jednoducho napisane: na internete sa smeruje IP adresami, vo vnutornej sieti MAC adresami, MAC adresa tvojho notebooku sa nikde v internete nevyskytuje, kedze je pripojeny cez routery (vystupuje iba MAC routeru), mobily sa lokalizuju cez IMEI
Csajka
Light Expert
Light Expert

beardie napísal:jednoducho napisane: na internete sa smeruje IP adresami, vo vnutornej sieti MAC adresami, MAC adresa tvojho notebooku sa nikde v internete nevyskytuje, kedze je pripojeny cez routery (vystupuje iba MAC routeru), mobily sa lokalizuju cez IMEI
no, a nevedel by program, ktory lokalizuje MAC routeru v sieti ktoreho sa nachadza MAC hladaneho zariadenia komunikovat s nim formou "mas?" "mam!". ved asi tiez len v jednoduchosti ako guest nahliadnut do logu routera a zistit. netreba prehladavat cely svet, staci lokalitu niekolko kilometrov, co aj tak verim ze v konecnom dosledku trva ako desifrovanie 10 znakoveho hesla vo winrare... ale zasa na druhej strane nic nemozne... len kua dlhe.
beardie
Redeemer
Redeemer

ako budes vedet, ze v sieti za routerom (s MAC adresou 10-10-10-10-10-10) sa nachadza komp s tvojou MAC adresou? to nijak nezistis, MAC adresa je v pakete len po router, v pripade, ze ide packet von z lokalnej siete, tak sa MAC adresa tvojho kompu zameni za MAC adresu routeru
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal:MAC adresa je v pakete len po router, v pripade, ze ide packet von z lokalnej siete, tak sa MAC adresa tvojho kompu zameni za MAC adresu routeru
I knew it.

Ono jedina moznost je preniest MAC adresu neakou funkciou (javascript to tusim vie) a odoslat v requeste na server ktory by to logoval. To by ale muselo byt programovane na strane portalov...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hej, cez ActiveXObject. Takže ak nebude používa IE tak ti ani tento javascript nepomôže
beardie
Redeemer
Redeemer

mam pocit, ze teraz je uz neskoro riesit JavaScript
siel by som na policiu, zlodeja popisal, mozno budu vediet, kto to je, ak je to "znama firma"

zaverom snad len:
to sa neda lol
xixo22
Star
Star

Príspevok od používateľa xixo22 »

asi najvacsia sanca ako to najst je konaktovat policiu(aj ked s tym asi vela nespravia)+precesat zalozne(tam totiz vacsina veci skonci) takze zaujmem beardieho stanovisko :)
Napísať odpoveď