Pomoc. Ako zachranit data z Pc kde nejde Win Xp

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
elgoro
Amateur
Amateur

Pomoc. Ako zachranit data z Pc kde nejde Win Xp

Príspevok od používateľa elgoro »

Zdravim Vas, mozte mi poradit cim a kde by som to nasiel, aby som zalohoval data z laptopa kde mi nejde spustit Win Xp. Vzdy sa zobrazi len logo win a naskoci modra obrazovka a automaticky ho restartne. Urobi to pri vsetkych typoch spustenia (nudzovy, dos, posl. konf.) Vdaka
rain3R
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Pomoc. Ako zachranit data z Pc kde nejde Win Xp

Príspevok od používateľa rain3R »

Linux live cd, nabootovat.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

a potom to ulozit na externy disk
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

elgoro. Vypada to, ze mas na tom disku dochniapane niektore sektory, nakolko takuto situaciu som riesil teraz vo firme. Horsie to bolo umna, ze jedna z particii bola encryptovana, kde live cd nepomohlo ani rozne recovery live cdcka :) V tvojom pripade veru postaci Live CD ubuntu, alebo dakeho XPcka atd.
Ak mas vsak instalacku XPcka na CDcku, tak hod do mechaniky, spusti ho lubovolnou klavesou a pockaj, az kym sa dostane na prvu obrazovku, kde sa ta pyta, ci chces naozaj nainstalovat. Tam by mala byt moznost spustit Recovery Consolu (F2 alebo R), tak vyber to. Zadas 1ku, ktory system chces pouzit. Potom zadas heslo administratora (ak nemas ziadne nechas prazdne).
Potom mozes pouzivat CMD v plnej krase.
Umna stacilo pouzit prikaz
chkdsk /r
A po cca 30minutach, ked to cele skoncilo, som sa v pohode opat dostal do systemu a vsetko si odzalohoval aj z encryptovanej particie :) Takze aj toto je jedna z verzii.
elgoro
Amateur
Amateur

Dakujem za pomoc a rady ale nic nefunguje. V linuxe ho neviem najst lebo ho nejak neviem ani ovladat. A ten Chdisk nemozem otestovat, lebo sa neviem dostat dalej nez za logo Win Xp. Vzdy vyhodi modru obrazovku a automaticky ho restartne.
Ja som si ale kupil kabel aby som mohol vybrat disk a spojit ho s druhym nootebookom, ale nemoze ho najst pripadne ho chce naformatovat (ja vsak potrebujem data z disku)
A ked prehodim iny disk do toho pokazeneho nootebooku vyhodi tiez tu modru obrazovku.
Uz par ludi mi povedalo ze te znizeny disk alebo maticna.
Este raz vdaka za pomoc.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nevies ovladat v linuxe? Vsak to je primitivne. Tiez tam mas nieco ako "My Computer" a tam dane disky pomenovane ako boli pod XP.
A co sa tyka toho, ze sa nedostanes za logo XP, tak s tym som ratal. Budes potrebovat jedine nasledovne:
Original CD s Win XP. - alebo aspon take, ktore nieje prerobene (cize na zaciatku instalacie potvrdzujes F8 atd.
Das teda nabootovat z neho a ked prejde na prvu tabulku, kde potvrdzujes F8 ak sa nemylim, tak vyberies Recovery Console. A tam ti uz dany chkdsk pojde bezproblemov.
elgoro
Amateur
Amateur

Nejde to, vzdy ked zvolim akukolvek ponuku naskoci modra obrazovka a restertne system.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Asi sa nechapeme..Musis spustit CDcko a nie nechat nacitat opatovne system z disku. Ale nakolko vidim, ze mas v tom zmatok, tak to daj radsej kamosovi, ktory sa vyzna..Lebo nacitanie z CD ti musi ist bez BSODu.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

http://www.slax.cz/ mne to pomohlo aj pri total odfaj.win
Napísať odpoveď