Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa kali520 »

slay tje tvoje prispevky sa daju definovat jednoducho, podla seba sudim teba a cely svet.

Nie slay neni to tak jak ty pises a existencia takych ako ja je toho zivimi prikladom.

Ty si ukazaka toho opacneho egoistickeho extremu a preto tak kratkozrako zaskatulkujes ihned cely svet, si daleko obmedzeny vidinou svojho egoizmu a tych najnizsich pudov a nedokazes sa nad nim povzniest, preto nei si schopny to vidiet tak jak ja a odmietas to. Myslienkam ako su "zaujmy jednotlivca su podradene zaujmom spolocnosti" chapes ale nie su schopny ich uskutocnovat, nemas na to a preto si myslis ze vseci nie.

Ano, vo svete existuju iste ideali ale tie su opat vhodne len pre nejaku skupinu, takze fraza ze vseci vladcovia su burani je uplne zcestna a je to vec relatvineho pohladu.

Vzdy sa najdu utlacatelia a utalcani, stastni a nespokojni, je to prirodzeny prirodny zapas, je to tak prirodzene jak ked macka nenavidi mys, a je len vec kazdeho kto jak tento zapas vidi a uskutocnuje,

A kedze clovek neni tvor samotar ale skupinovy tvor, tak cela kvalita tejto spolocnosti zavisi iba od toho aku mieru zodpovednosti, tvorivosti a obetvaosti maju jednotlivci v danej skupine co nam dokazala uz mnohkrat historia.
A tieto dramatické výlevy si si mohol na záver odpustiť. "Ako si ty sám" .. ježišku, vieš o mne dokopy hovno, ale budeš tu robiť kata. Ty si presne ten človek čo vykrikoval v stredovekom dave keď upaľovali čarodejnice, ten čo v nacizme ťahal židov do dobytčákov, v komunizme na sibír,
:lol:

asi to uzavreme tak ze obaja o sebe vieme hovno
.. a dnes len čakáš na svoju príležitosť. Ak by zajtra vypukla revolta už by si hneď prikladal do pece a masturboval nad svojimi ideálmi.
No ok, zatial masturbujes len ty kym mozes vsak :wink:
Keď diskutujem s ľuďmi ako si ty, mám fakt pocit bezradnosti. Proste tebe by človek nedostal vedomosť do hlavy ani krompáčom.
Ake myslienky mi chces vsunut do hlavy?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Čítaš údajne veľa, zaujímaš sa o históriu. Sláva. A všimol si si v celej histórii civilizovaného ľudstva nejaký stav, kde by nejestvovala "smotánka"? Čo je toto za sprostosť dnes na toto poukazovať keď je to s nami odjakživa?
No samozrejme, že existovala, v tzv. prvotnopospolnej spoločnosti, ale to je nepodstatné. Odvtedy až doteraz je už niekto hore a niekto dole, takisto, ako odjakživa existovali aj snahy o slobodu a zmenu systému, samozrejme, v inej podobe, čo záležalo od úrovne myslenia danej doby.
Dnes máme "slobodu" a "životnú úroveň" najvyššiu akú kedykoľvek pred tým ľudstvo malo.
No, však o tom píšem stále. Ako sa spieva v jednom texte: ..vývoj je výsledkom evolúcií revolúcií..

Toto obdobie "blahobytu" však už končí, ak nevidíš náznaky, ktoré to naznačujú (tým myslím hlavne tú slobodu, ktorá bola v rámci dejín celkovo dosť značná), tak si slepý.

Čo hovorím ja je to, že "svet" je stále v pohybe, stále vo vývine a keď to zúžim na Európu napr., tak je jasne vidieť ten posun stále viac a viac k tomu, o čom tu píšem ja. Samozrejme, osobne si myslím, že sme stále relatívne ďaleko, ale časom bude všetko.
To už samé za seba hovorí, že to musia byť sračky. Prepáč, že ti to urážam ak to máš rád. Ber to ako svoju osobnú vec a moje výhrady, len ako môj osobný názor. Ak ho niekedy stretneš, tak mu odkáž, že v európe bol posledných 20 rokov socializmus a práve kvôli nemu je tu dnes kríza.. ku kapitalizmu sme sa nedostali. To len pár vidlákov žije v tom, že zo dňa na deň v 89 sme sa zrazu ocitli v kapitalizme.
Áno, v Európe bol posledných 20 rokov socializmus (ešte že si nenapísal komunizmus).. nebudem ani nič dodávať, možno nás ešte prekvapíš nejakou novotou. (Aj keď neviem prečo spomínaš len Európu, ale nevadí.)
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

kali520 napísal:Ty si ukazaka toho opacneho egoistickeho extremu a preto tak kratkozrako zaskatulkujes ihned cely svet, si daleko obmedzeny vidinou svojho egoizmu a tych najnizsich pudov a nedokazes sa nad nim povzniest, preto nei si schopny to vidiet tak jak ja a odmietas to. Myslienkam ako su "zaujmy jednotlivca su podradene zaujmom spolocnosti" chapes ale nie su schopny ich uskutocnovat, nemas na to a preto si myslis ze vseci nie.
Na základe čoho toto tvrdíš? Hm? Najprv povieš, že o sebe vieme hovno a potom píšeš hento :).

Pozri Kali, ja píšem o spoločnosti, o mojom pohľade na ňu. O tom akí sú ľudia a ako podľa mňa funguje svet. To neznamená, že ja sa stým stotožňujem, že podľa mňa je to to najlepšie čo môže byť. Vôbec nie. Ale na druhej strane, už som myslím si pochopil aj kam vedie idealizmus. A staré príslovie "Cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami." podľa mňa platí dokonale. Nemysli si, že nerozumiem pekným ideálom, obetavosti, národu.. a čo ja viem ešte čomu. Ale v praxi to Kali tak pekne bohužiaľ nefunguje.

Otvor už konečne oči a pozri sa na posledných 2000 rokov ľudstva. Tých priemerných nevinných 80% tam stále bolo a bolo tam aj tých 10% svätých a čo sa dialo? Smerovalo to niekam? Zmenilo sa niečo? Absolútne nič. Stále sme presne tam kde sme boli. Technológia šla dopredu, možnosti sa rozšírili, žijeme si luxusnejšie a ľahšie, ale na tej podstate fungovania ľudskej spoločnosti sa nič nezmenilo. Ničotné nič. A dokonca tu bolo x všeliakých -izmov a všetky sú v konečnom dôsledku rovnaké. Aj v tom najrovnostárskejšom socializme bola vždy trieda "rovnejších" tých čo vládli a kontrolovali ostatných. A ak to už bolo tam, tak to už bolo naozaj všade.

Tak prečo si myslíš, že dnes to bude inak? Cítiš sa lepšie ak obviníš mňa za všetko zlo sveta? Preto, že ti tu píšem veci, ktoré sa tebe nepáčia? To je smiešne. K ničomu to nesmeruje.

Choď, zburcuj masu, defenestruj.. a o 10 rokov sa budeš sklamane pozerať na to ako je to ešte horšie než pred tým. Raz keď zostarneš, verím, že dospeješ k rovnakému bezútešnému názoru na ľudskú spoločnosť ako ja.

Pozri, ja sa nikde neangažujem, rozmýšľam, že snáď už nepôjdem ani voliť. A to z prostého dôvodu. Nemám masový názor a môj hlas sa vždy stratí. Vládne masa. Je jedno či zmanipulovaná a zblbnutá, alebo nie. Ale masa. A ja sa na to môžem len zmierene pozerať.. a už robím naozaj len to. A sem tam keď je vonku škaredo a nemám čo cez víkend robiť, si prídem tuto popísať.
hughito napísal:Odvtedy až doteraz je už niekto hore a niekto dole, takisto, ako odjakživa existovali aj snahy o slobodu a zmenu systému, samozrejme, v inej podobe, čo záležalo od úrovne myslenia danej doby.
A bude to existovať do konca našej civilizácie. Stále bude niekto hore a niekto dole. Snahy existovali tiež. Fajn. Takže čo je dnes iné? Nič. Čo bude zajtra iné? Nič. Sám si si vlastne odpovedal. Ja s tebou súhlasím.
hughito napísal:Toto obdobie "blahobytu" však už končí, ak nevidíš náznaky, ktoré to naznačujú (tým myslím hlavne tú slobodu, ktorá bola v rámci dejín celkovo dosť značná), tak si slepý.
Ale prd sa končí. Si obeť davovej psychózy. Spamätaj sa, ak by aj zajtra padlo euro a dolár a ľuďom sa vynulovali všetky účty, a celkový output svetovej ekonomiky by poklesol na polovicu, tak život ide plynule ďalej.. Všetko je len dohoda. Z vás dnes hovorí len strach, úzkosť a neistota zajtrajškov. Ste ako ľudia čo sa báli roku 2000 a čakali koniec sveta. To si ešte živo pamätám aj keď som bol vtedy ešte relatívne mladý. Dnes je to 2012, svetová hospodárska kríza.. neviem čo ešte. Je to také hlúpe. Neuveriteľne hlúpe. Bojíme sa že padne finančný systém, nebudeme mať peniaze, čo potom? Facepalm. Nič viac než, jeden veľký facepalm. A ja už v relatívne stále mladom veku odchádzam do predčasného cynického dôchodku. S pánom bohom..
hughito napísal:Áno, v Európe bol posledných 20 rokov socializmus (ešte že si nenapísal komunizmus).. nebudem ani nič dodávať, možno nás ešte prekvapíš nejakou novotou. (Aj keď neviem prečo spomínaš len Európu, ale nevadí.)
A nebol? Prečo si myslíš, že nebol? Pre konzumnú kultúru, pre bľaboty o demokracii? Pre drísty o trhovej ekonomike? Preto, že v postkomunistickej európe vznikol divoký západ pre privatizérov? Preto, že si ľudia založili životné poistky a začali podnikať?

Heh, to je možno pekné, ale bohužiaľ nepodstatné. V globále to je jeden veľký novodobý socializmus, ktorý vyústil v dlhovú krízu.

Alebo sú štáty dnes podľa teba zadĺžené preto, že sem došla západná kultúra? Nebodaj preto, že ľudia majú možnosť podnikať? Alebo preto, že máme euro? :lol: Nie nie Hughito :) . Každý vydaný dlhopis mal svoj motív. Štát potrebuje peniaze. Egoizmus politikov a zlodejov? Áno, bezpochyby. Ale o nič menej egoizmus masy, ktorej hlas sa dá kúpiť za jej vlastnú budúcnosť.

A zajtra to nebude inak.
hughito
Redeemer
Redeemer

A bude to existovať do konca našej civilizácie. Stále bude niekto hore a niekto dole. Snahy existovali tiež. Fajn. Takže čo je dnes iné? Nič. Čo bude zajtra iné? Nič. Sám si si vlastne odpovedal. Ja s tebou súhlasím.
Citujem ťa: ale prd.

Týmito výrokmi sa staviaš do rovnakej pozície, ako nejakí náboženskí fanatici, ktorí vymýšľajú nejaké dogmy a nemenné pravdy. A samozrejme, pre mocných sveta je dôležité, aby sa takéto frázy šírili: vždy to tak bolo, vždy to tak bude, nemôže to byť inak. To je úplne na smiech, len je škoda, že veľa ľudí je tým infikovaná. Dajme tomu, že ty si k tomu ešte prišiel po nejakom vlastnom úsudku, ale väčšina to prijíma úplne automaticky, bez náznaku zamyslenia sa nad alternatívou.
Ale prd sa končí. Si obeť davovej psychózy.
Ale..nie som nejaký marxista, ktorý dokáže "vysledovať štruktúry v spoločnosti a následne predpovedať nevyhnutný dejinný vývoj," ale ignorovať určité fakty v spoločnosti, ktoré sa dejú, je krátkozraké. Ja celkovo neviem odkiaľ berieš tú svoju nekonečnú istotu o tom, ako sa už nič nezmení. Si typický produkt doktríny, ktorú zaviedol americký filozof Fukuyama v 90-tych rokoch svojim dielom Koniec dejín a posledný človek. Tam sa prezentujú myšlienky, aké prezentuješ ty tu. V podstate sa dejinný vývoj skončil, dosiahli sme "vrchol" a už sa nič nikam neposunie (ja netvrdím, že sa to musí posunúť len k lepšiemu, pokojne aj k horšiemu, pozri sa na našich južných Maďarov, kde sa obnovuje fašizmus). Veď už len 20. storočie bolo plné zmien a žijú aj dnes ľudia, ktorí zažili 4 rôzne režimy !

Takže mi tu netvrď tieto tvoje dogmy, na ktoré si prišiel neviem ako.

K tomu ďalšiemu: kríza má hlbší pôvod, ako posledných 20 rokov. Nebyť pádu ZSSR, bublina praskne už oveľa skôr, týmto aktom sa to posunulo o solídnych 20 rokov. Takže nevidím súvis medzi realitou a tým, čo píšeš o akomsi socializme, prepáč.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Pozri Kali, ja píšem o spoločnosti, o mojom pohľade na ňu. O tom akí sú ľudia a ako podľa mňa funguje svet. To neznamená, že ja sa stým stotožňujem, že podľa mňa je to to najlepšie čo môže byť. Vôbec nie. Ale na druhej strane, už som myslím si pochopil aj kam vedie idealizmus. A staré príslovie "Cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami." podľa mňa platí dokonale. Nemysli si, že nerozumiem pekným ideálom, obetavosti, národu.. a čo ja viem ešte čomu. Ale v praxi to Kali tak pekne bohužiaľ nefunguje.
Mozno by bolo na case byt uz trochu konkretnejsi.
Otvor už konečne oči a pozri sa na posledných 2000 rokov ľudstva. Tých priemerných nevinných 80% tam stále bolo a bolo tam aj tých 10% svätých a čo sa dialo? Smerovalo to niekam? Zmenilo sa niečo? Absolútne nič. Stále sme presne tam kde sme boli. Technológia šla dopredu, možnosti sa rozšírili, žijeme si luxusnejšie a ľahšie, ale na tej podstate fungovania ľudskej spoločnosti sa nič nezmenilo. Ničotné nič. A dokonca tu bolo x všeliakých -izmov a všetky sú v konečnom dôsledku rovnaké. Aj v tom najrovnostárskejšom socializme bola vždy trieda "rovnejších" tých čo vládli a kontrolovali ostatných. A ak to už bolo tam, tak to už bolo naozaj všade.
Problem je ze ty dnesok povazujes za vrchol spolocnosti, zrejme aj koli tomu ze mas trochu obmedzeny pohlad na historiu a vacsinou tu vytahujes idealy zo stredoveku (najtemnejsieho obdobia ludstva).

Povazujes za vrchol dnesneho stavu citujem: "A poserovia čo tu dnes nariekajú sa boja už nie o to či neumrú od hladu a zimy, ale o to či si budú môcť spokojne vylihovať pred veľkým LCD na svojom gauči s notebookom na vajciach a iphonom pri uchu."

Toto su slay reci ukazokoveho materialistu.

Nie luxus, technologie a podobne neni vsetko, dusevne je tato spolocnost dnes niedke na spodu ludkych dejin (lebo prevlada ten zly extrem o ktorom som hovoril) a ver mi bolo aj lepsie uz. Lenze tu opat nezabudaj je to vec relativneho pohladu (tam kde jedny prosperovlay jak dusevne tak aj materialne tam druhy mohli byt utlacany a prenasledovany, ale to je opat ten prirodny zapas o ktorom hovorim).
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

hughito napísal:Ale V ČOM konšpirácia ? :shock:
konšpirácia v tom, že chlap len tak dokáže ukázať prstom na nepriateľa ktorý môže za všetko: "bezverci na wall street", k čomu sa dopracoval spôsobom "my američania, blabla, duch svätý, blabla". akoby kapitalizmus a celosvetová ekonomika bola len wallstreet a tam záležalo či je niekto veriaci či nie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Týmto sa mi len utvrdil v tom, že si tomu nepochopil. Išlo o obyčajnú analógiu, neviem prečo použil takúto náboženskú, ale určite nie preto, že by bol nejaký veriaci (neviem, či vôbec veriaci je, dosť o tom pochybujem), zrejme preto, lebo bol v Amerike a tam sa to hodilo, keďže sú kresťania.

A to, prečo sa protestuje zrovna pred Wall Street asi má tiež nejaký význam, je to symbol. Ale tak ak toto nechceš vidieť, tak škoda ďalej diskutovať.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Takže si sa stotožnil s tým že to čo tu je dnes, je nalepšie možné a pritom sám vidíš, že to ďalej pokračovať nebude pretože ani nemôže v takej istej podobe ako doteraz.

Pozri, ja sa nikde neangažujem, rozmýšľam, že snáď už nepôjdem ani voliť. A to z prostého dôvodu. Nemám masový názor a môj hlas sa vždy stratí. Vládne masa. Je jedno či zmanipulovaná a zblbnutá, alebo nie. Ale masa. A ja sa na to môžem len zmierene pozerať.. a už robím naozaj len to. A sem tam keď je vonku škaredo a nemám čo cez víkend robiť, si prídem tuto popísať.
Žiadne masy nikdy nevládli ani nevládnu a už vôbec nie v demokracii. Demokracia je čistý biznis, vládne ten KOHO VIDNO, kto má prostriedky a marketning, Peniaze + médiá, poprípade dokáže indoktrinovať aj školstvo.
Vždy vládne len úzka vrstva psychopatov, podľa ktorej si my ostatní meníme náš hodnotový rebríček a stávame sa sekundárnymi psychopatmi. Masy nikdy nevládli a nebudú vládnuť, pretože po prvé na zemi neexistuje taký systém, ktorý by umožňoval vládnuť masám a zároveň vyhovoval každému, po druhé v duchu príslovia:,, koľko ľudí, toľko chutí " by nikdy niečo také nemohlo fungovať. Preto každý izmus, ktorý sa tvári, že ide dávať moc do rúk masám je podvod.

Sebaobrana pred psychopatmi

Ja už dávno vravím, že nieje možné aby vojak, policajt, museli robiť psychotesty pričom oni zodpovedjú len za seba a svoje okolie a politici ako verejní činitelia, ktorí dokonca stoja nad nimi neboli vôbec preverovaní. V prvom rade by mali byť dôkladnými psychotestami vyšetrení a preklepnutí politici ešte vôbec pred pripustením do politiky. Politici totiž nezodpovedajú len za seba a svoje okolie ale aj za 5 miliónov občanov Slovenska. Preto je skutočne luxus si dovoliť mať v politike bláznov, psychopatov, pijanov, narkomanov a iných zdegenerovancov.

Najviac ma ale v posledných dňoch zaujala iniciatíva užitočného idiota a neskoro prebudeného revolucionára pána Chmelára. Ten by si za svoje herecké výkony neraz zaslúžil oskara. Kto si myslí že mu nejaké rozbíjanie výkladov bánk a mlátenie sa s policajtmi prinesie slobodu a nový systém, ten musí byť hlupák / s prepáčením/. V prvom rade ak chce človek niečo zmeniť mal by vypracovať alternatívu a nie namiesto alternatívy rozbíjať majetky. Občianska neposlušnosť je to najjednoduchšie, no priniesť riešenia a návrhy zmeny to je úplne niečo iné. V opačnom prípade sa môže stať že za Vás alternatívu vypracuje niejaký psychopat napr. v Nemecku, Francúzku, Taliansku, VB alebo USA a opäť sa budete čudovať prečo ste v rovankej r.ti z akej ste práve vyšli. Keby tu taká alternatíva vypracovaná bola a bola dobrá, no politici sa ju snažili zlikvidovať, vtedy by bolo oprávnené postaviť sa proti moci. Ale ja o ničom takom neviem. Ja si stále myslím, že systém, ktorý tu doteraz bol, sa dal reformovať ale bolo by ho potrebné poriadne zreformovať. No ako vidno namiesto reformovania, ľudia radšej niečo úplne rozbijú, uvedú /vplyvom psychopatických revolucionárov ktorí si niečo potrebujú dokazovať/ sa do chaosu a potom zabudnú, len aby o ďalších 2000 rokov mohli vytvoriť zasa niečo podobné.

Pretože ľudia chcú všetko hneď a naraz, myslia si že z jedného dňa na druhý im revolúcia a nejaký nový moloch prinesie zlepšenie.

V každom prípade by bolo potrebné sa zbaviť respektíve nejak upraviť obchodovanie na burze, pretože burza to je raj pre príživníkov a vychcáncov - imelá. Taktiež bolo treba zničiť alebo nejakým spôsobom upraviť aj úrok. Predsa nieje normálne aby niekto sedel na riti nič nevytváral a žil z požičiavania peňazí. To je čistý parazitizmus presne ako ten cigánsky, len s tým rodzielom, že cigáni sú prilepení na sociálne dávky a štát, banky sú prilepené a prisaté cez úroky na poctivých pracujúcich ľudoch z ktorých odsávajú peniaze na fiktívne úroky. Prečo by mal niekto platiť viac ako si požičal? Nieje mi jasné z akej filozofie tu ľudia vychádzajú, z filozofie talmudu? Pretože ani v stredoveku si králi nepožičiavali na úrok. A to je len niečo málo zmien, ktoré by sa dali dosiahnuť, samozrejme kopcu vecí sa ani nerozumiem ale určite by mnohí aj tu na hojku vedeli z fleku povedať čo by sa dalo zmeniť.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ivan, akurát som si rozčítal celú knihu o jednej zo systémových náhrad systému dnešného. Ak ty nemáš záujem o hlbšie preskúmanie napr. toho Chmelára, alebo aj iných ľudí, ale vyhovuje ti práve tento plytký obraz na niekoho, aby si ho následne mohol ostrakizovať, tak to je z tvojej strany zavádzanie.

A rozbíjaním bánk a výkladov sa systém nezmení a ani to tak nikto neprezentuje, zase len ty a čo je smutné, podobnú primitívnu rétoriku zakaždým preberú aj média, aby vytvorili démonov, ale danú demonštráciu nerozanalyzuje a ani sa nepokúsia dozvedieť, že prečo sa vlastne ten výklad rozbije - predkladá sa to tak, že len tak z pasie a dlhej chvíle, resp. nejakej úchylke.

Reformy ? Toto slovo je už na smiech, ako sa spieva v jednej pesničke: nečekám nic od reforem, nových zásad nových norem, pomůže jen kladivo, které padne na zdivo, na zvětralé zdivo.

Reformami sa nikdy nič nezmení, je to akurát slovná hrátka na oblbnutie tých spomenutých más, ktoré podľa slaya vraj vládnu, takže tu v podstate asi máme komunizmus. :roll:
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Hughito podľa mňa sa žiadnymi reformami nikdy nič nezmenilo, pretože žiadne zásadné reformy sa v skutočnosti nikdy neprijali.
Ani teraz by na to nebola politická vôľa. Ale pod tlakom udalostí, ktoré dnes prechdázajú celým svetom by sme to dnes my mohli využiť a namiesto úplného rozbúrania starého, opraviť iba to existujúce.

Čo sa týka nových systémov hughito nieje pravda že by som nepočul o tom čo chce urobiť Chmelár ale ja som vo svojom článku písal o novom dobrom systéme, Chmelárov mi nijak zvlášť dobrý nepríde a navyše čo som čítal neponúka žiadne alternatívy.

Občianska ústava je podľa Chmelára riešenie na všetko? A načo? Veď štáty v európe fungujú na národnom princípe, občiansky sa tu nehodí. Teda pokiaľ niekto nechce vytvoriť spojené štáty európske. Chmelár taktiež schvaľoval euroval a dokonca tvrdil že je životu nebezpečné nepodporiť takéto okrádanie ľudí na Slovensku. Chmelár je podľa mňa agent presne tých, ktorí celé toto spískali ako ujo Sereš. Keď ide do tuhého ujo Sereš dáva návody ako zastaviť krízu, ktorú spolu s partajov vyprodukoval.

Proste mne Svetoobčan Chmelár nereže. A ako som už povedal kto vraví, že je možné dať viac moci ľuďom ten klame.

Ja nevravím že všetko čo Chmelár vraví je zlé ale podstatný je výsledok a ten sa mi nepáči, ani osoby, ktoré túto iniciatívu prezentujú.
hughito
Redeemer
Redeemer

A aké reformy by si si predstavoval ? Ako sa dá zreformovať kapitalistický systém ?

Netočme sa iba okolo Chmelára, to je iba jedna osoba, nie je to žiaden vodca ani jediný predstaviteľ. Ide o to, že vie rečniť, takže je viac na očiach.

No vieš, ústava je najzákladnejší právny dokument štátu, od ktorého sa všetko ostatné odvíja, takže je to celkom významná vec. Dobré a zlé ústavy ovplyvňovali vývin štátov napr. v 20. storočí.

Ešte sa vrátim k tomu Chmelárovi: už sme to tu preberali, ale to bolo ešte pred tvojím návratom. Čím ťa vlastne tento "svetoobčan" tak irituje ? :)

Inak, vítam ťa späť. :wink:
silmarill
King
King

hughito napísal:Týmto sa mi len utvrdil v tom, že si tomu nepochopil. Išlo o obyčajnú analógiu, neviem prečo použil takúto náboženskú, ale určite nie preto, že by bol nejaký veriaci (neviem, či vôbec veriaci je, dosť o tom pochybujem), zrejme preto, lebo bol v Amerike a tam sa to hodilo, keďže sú kresťania.

A to, prečo sa protestuje zrovna pred Wall Street asi má tiež nejaký význam, je to symbol. Ale tak ak toto nechceš vidieť, tak škoda ďalej diskutovať.
podľa mňa bol celý ten prejav len kopec prázdnych rečí. ale stačí že ich povie "renomovaný filozof" a už je to zrazu "podnetné čítanie"...

štrajkovanie pred symbolmi - heh to znie dobre :D pokiaľ chcú vyššie dane bohatým alebo lepšiu zdravotnú starostlivosť chudobným tak prečo nejdú štrajkovať pred Biely dom - nech robia tlak na vládu a nie na úradníkov na WS ktorí len točia prachy boháčom... prípadne nech idú štrajkovať superbohatým ľuďom pred ich honosné vily. alebo nech spravia protestný pochod cez štvrte multimilionárov, nech sa páči... ale štrajkovať pred nejakým symbolom? to je ako robiť protirómsky štrajk na koncerte Berkyho Mrenicu.
hughito
Redeemer
Redeemer

podľa mňa bol celý ten prejav len kopec prázdnych rečí. ale stačí že ich povie "renomovaný filozof" a už je to zrazu "podnetné čítanie"...
Však samozrejme, to je tvoj subjektívny názor. Ale to s tými konšpiráciami si bol mimo.

Inak neviem čo sa ti nepáči, veď ak sa robí nejaký protest, tak neurobí niekde v zapadnutej uličke, ale niekde, kde to má nejaký význam - pokojne aj symbolický. A Wall Street je symbol toho neobmedzeného finančníctva, bánk, špekulantov a neviem čo všetko iné si pod tým pojmom predstavia. Takže áno, má to svoj význam tam protestovať a nie pred Bielym domom, lebo tam sa to k tejto situácii proste nehodí. Pred Biely dom sa mohlo ísť protestovať proti vojne vo Vietname, keďže v ňom sa o týchto veciach rozhodovalo, takže ľudia mohli ísť tam a nie okupovať Wall Street.
silmarill
King
King

podľa mňa to nemalo ďaleko od nejakého konšpiračného blogu. môj názor.

lenže ak chcú vyššie dane pre tých superbohatých tak musia tlačiť na tých, ktorí majú v kompetencii im tieto dane vyrúbiť = vláda. snáď nečakajú že si ich bohatí dajú sami? (i keď pár ich takých je, ale to je iná story) pokiaľ si chcú len vybiť svoju frustráciu a pred nejakým symbolom zakričať "we are 99%" tak je to len divadlo ako prvomájový sprievod za komoušov. nechcem to odsúdiť dopredu, ale momentálne neverím že by to malo takú silu ako napríkla civilné protesty v arabských krajinách alebo '89 u nás.
hughito
Redeemer
Redeemer

No ale tú konšpiračnosť som ti buď vyvrátil tým, čo som napísal, alebo si to ešte stále riadne nerozobral.

A neviem odkiaľ máš, že im ide o nejaké dane, je to skôr súčasť, dá sa povedať už celosvetového hnutia za globálnu zmenu systému. Ľudia sú už unavení a znechutení dnešným systémom, tak protestujú - veď konieckoncov, čo iné im zostáva ? Takto to začína. Opäť odkazujem na Island - tam sa dosiahlo dosť veľa, padla vláda, zmrdi vo väzení a nová, občianska ústava na stole, prichystaná, už ju len treba referendom schváliť. Je to doslova neuveriteľné, čo sa tam podarilo a mám pocit, že ľudia si akosi neuvedomujú veľkosť toho aktu, aj keď je jasné, že ešte treba vidieť aj tú prax. Ale už len tieto samotné činy majú veľkú silu.
silmarill
King
King

nie, nevyvrátil. uvedom si že nemáš nejakú superpower vyvrátiť druhého názor pokiaľ s ním nesúhlasíš. :smt006

fajn, a ako chceš ovplyvniť tok peňazí aby menej šlo bohatým a viac chudobným? vziať im to násilím a rozdávať prachy na ulici? alebo zdaniť viac bohatých a korporácie a dane nasmerovať do zdravotníctva, sociálneho systému, školstva...?

protest zo znechutenia voči systému? a to je čo? kde sú nejaké konkrétne ciele a požiadavky? kde je nejaká vízia zmeny?
hughito
Redeemer
Redeemer

No ale už si sa nezmohol na reakciu - zjavne ti unikol celý kontext toho, kde daný rečník rečnil a prečo tak rečnil. Ty si to chápal len zjednodušene ako text na papieri. Takže reči o duchom svätom, kacíroch atď. boli čisto analogické, namierené na Američanov kvôli ich religionizite. A malo to svoj zmysel.

Keby bol Wall Street v Čechách, tak Žižek túto analógiu určite nepoužije.
protest zo znechutenia voči systému? a to je čo? kde sú nejaké konkrétne ciele a požiadavky? kde je nejaká vízia zmeny?
Už ma tu nebaví dookola sem dávať odkazy, linky na videá zo záznamami z konferencií, prednášok, debát. Kto má seriózny záujem sa dozvedieť niečo viac o tomto novom "hnutí," dozvedel sa. Kto nie, kto v skutočnosti tento záujem nemá, nezaujíma ho to a chce negovať nejakú možnosť alternatívy ani sám nevie prečo, tak ten nevie a tieto ciele a vízie jednoducho nepostrehol. To je asi tak všetko, čo k tomu viem napísať.
fajn, a ako chceš ovplyvniť tok peňazí aby menej šlo bohatým a viac chudobným? vziať im to násilím a rozdávať prachy na ulici? alebo zdaniť viac bohatých a korporácie a dane nasmerovať do zdravotníctva, sociálneho systému, školstva...?
Na toto je odpoveď skryte zahrnutá vyššie.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Nenávidím SME a k tomu ešte aj túto rubriku ale musím prekusnúť, že tentoraz je pointa dobrá.

http://tv.sme.sk/v/22387/ako-porazit-ba ... odiny.html

I keď SMEčkári a bankári zrejme majú strach o svoje krky :lol:
Zachvíľu sa budú potiť. Aspoň to je jedno a zrejme jediné pozitívum.

Hughito ty máš podľa mňa pravdu v tom, že tento systém nevydrží a ani vydržať už ďalej nemôže bez toho aby sa niečo v ňom zmenilo. Ale kto rozmýšľa do predu vidí, že tu nejestvuje dobrá alternatíva, len priestor pre ďalšie možné zlé diktatúry. Systém sa udržať určite nepodarí a po jeho páde, príde niečo ešte horšie ako doteraz.
hughito
Redeemer
Redeemer

No teraz si tu dlhšie nebol, ale keď sme diskutovali na túto tému, tak som jasne napísal, že sa ten vývoj môže otočiť k nejakej novodobej forme fašizmu, je to možnosť.

A dobré alternatívy podľa mňa sú, len ich treba chcieť vidieť. :wink: Aj keď je samozrejmé, že napr. my dvaja sa tu nezhodneme, takisto ako sa nezhodnem v tomto s kalim, lebo vychádzame z úplne iných ideových "základien."
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

A dobré alternatívy podľa mňa sú, len ich treba chcieť vidieť. Aj keď je samozrejmé, že napr. my dvaja sa tu nezhodneme, takisto ako sa nezhodnem v tomto s kalim, lebo vychádzame z úplne iných ideových "základien."
Myslím si že to nieje pravda, nosné idey máme ako zdraví ľudia skoro v podstate rovanké, rozdielne sú naše pohľady na to ako tieto idey presadiť. Samozrejme v niektorých menej závažných veciach sa nezhodneme, ako je napríklad marihuana a zrejme aj manželstvá buze**** a podobne, pretože každý z nás má iné životné skúsenosti a pohľady. Ale určite sú pre nás podstané veci ako sloboda, česť, morálka a pod. Len ja si myslím že takéto veci sa dajú dosiahnuť aj pri vláde jednej strany, či jedného nepsychopatického vládcu, empatického k potrebám svojich krajanov.

"Nauč sa poslúchať, keď chceš rozkazovať." Preto je pre mňa podstatná disciplína a nejaký jednoznačný systém, kde rozhodujú skutočné autority a jasná hierarchia, bez toho aby muselo dôjsť k jednoznačnému celospoločenskému konsenzu, ktorý spomaľuje a niekedy aj celkom znemožnuje pokrok, navyše masy sú ľahko ovplyvniteľné akoukoľvek propagandou a často rozhodujú sami proti sebe, pod vplyvom takej či už písanej alebo tv propagandy. Samozrejme tiež niesom za nekonečnú dôveru v autority, teda vždy sa treba pýtať a spochybňovať aj autority, pokiaľ nekonajú morálne, čestne a v prospech národa.

Samozrejme netvrdím, že by som nebol rád keby fungovala aj demokracia ale tá nefunguje práve z dôvodu že každý človek má nejaké svoje postranné záujmy, úmysly a slabosti. Keď ich má jeden človek, dá sa na to zvyknúť ale keď ich máte 150 v parlamente a každý je vydieraný alebo vydierateľný bez možnosti sám o niečom rozhodnúť tak je z toho chaos. Avšak keď si to človek spočíta, zistí že nech by tu bol akýkoľvek systém, vždy by bol krehký a vydierateľný. Existuje totiž aj obrovský nátlak zvonku. Zahraničie koncerny, vlády, záujmy a pod.
Malá krajina ako Slovensko môže len korčuľovať okolo a na hrane. NA to ale potrebuje mať vo vedúcich pozícicách odborníkov a zároveň geneticky zdravých a nebojácnych ľudí.

a ešte niečo, síce mnohým možno stúpne adrenalín ale predsa.

Bankári sú za legalizáciu a oživenie MK-ULTRA
27. října 2010 v 11:59
"...
Musíme vychovat novú generáciu ludí, ktorej mentálny rozsah záujmov a celkového myslenia nepresiahne hranicu, ktorú urcíme my.
Preto v oslobodených krajinách ovládame všetky mienkotvorné médiá.
Informácie, ktoré dostávajú, sú výsledkom vedeckých projektov našich najlepších ústavov a sú už úcinne zavedené v praxi.
Najnovšie výskumy mozgu narkomanov ukazujú, že drogy fyzicky menia mozog, menia proteíny v mozgu.
Tým sa clovek stáva iným clovekom.
Pretože ludský mozog si vie vyrobit drogy aj endogénne pri niektorých fyzických alebo psychických cinnostiach, predpokladáme, že aj tieto drogy fyzicky menia mozog a tým aj chovanie a rozmýšlanie cloveka.

Toto sa snažíme využit pri výchove mladej generácie.
Preto produkujeme vela programov pre mladých, ako napríklad erotic-song klipy.
Dokonca sme vytvorili niekolko globálnych TV kanálov s jediným cielom, pôsobit na vývoj mozgu mladých ludí, vychovat globálneho cloveka na náš obraz.

http://afinabul.blog.cz/1010/bankari-su ... e-mk-ultra
Napísať odpoveď