presne tak ako to ilustroval hrban - to som mal na mysli. ale ak sa zdroj pri takomto starte (pri vytiahnutom konektore atx z dosky) rozbehne, neznamena to este jeho plnu funkcnost. tzn - minimalne zmerat napetia pri chode naprazdno, este lepsie pri aspon minimalnej zatazi - napriklad obycajnou ziarovkou (idealne 12V halogenka).
lebo inak sa tu tocime dokola. navrhnute zakladne pokusy o riesenie odmietas, udajne je vsetko ok, tak potom kde je problem?
Pc sa nezapne
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pc sa nezapne
Cital si co sme pisali? Ja som pouzil aj zdroj z druheho PC ktory funguje bez problemu a stale mi to robilo takze zdroj nemoze byt problemovy. Ale mozem skusit moj zdroj pichnut do toho druheho PC ze co to spravi.
-
hrban
Addict
ja by som skôr išiel na to opačne nie zisťovať čo je zlé, ale zisťujme čo je dobré
a postupne budeme vyraďovať, takže napichaj GPU a PSU do iného PC, ak máš možnosť tak nahoď aj RAM, potom nám už veľa nezostane...
to som tu pisal o par postov vyssie.
prajem príjemné experimenty a veľa úspechov.
ale nic - ako sa spieva v akejsi piesni elektrifikovanych "čundrákov" - katapult: poraď si sám.este raz to skus: poloz mb na nejaku nevodivu podlozku. pripoj tam len klavesnicu, speaker a zdroj. po zapnuti zdroja kratko skratuj jumper sw switch.
ak to po starte ani nepipne, ukazuje to jasne na chybu mb, alebo procesora (v tvojom pripade asi procesora, kedze si uz mb menil). ak pipne:
1 dlhy, 2 kratke pipnutia - chyba vga. pripoj vga
znova start
mal by pipnut 2 krat kratky - problem s pametou
zapoj jeden zo slotov pamete a opakuj start
ak prebehne normalne, zapoj dalsi slot pamete a opakuj start.
chyby hdd, cdrom a pripadne floppy nevadia biosu pri starte - maximalne ti vypise: no boot device.
prajem príjemné experimenty a veľa úspechov.
-
hrban
Addict
lokkuj práve som z jedného PC odpojil RAM a GPU necahl som len dosku CPU a zdroj, a nič, vetráky sa točia a to je včetko... žiadne pípnutia a teraz buď frajer ...
ale čo môžeš skúsiť je odpájať všetko až do vtedy kým skrat nezmizne, čiže odpájaj a skúšaj zapnúť, akonáhle sa bude točiť ventilátor bez prestania tak skrat je už preč ale nezabúdaj že akonáhle nastane skrat musíš odpojiť PSU na asi 10 sec zo siete nech sa vybije protiskratová ochrana
ale čo môžeš skúsiť je odpájať všetko až do vtedy kým skrat nezmizne, čiže odpájaj a skúšaj zapnúť, akonáhle sa bude točiť ventilátor bez prestania tak skrat je už preč ale nezabúdaj že akonáhle nastane skrat musíš odpojiť PSU na asi 10 sec zo siete nech sa vybije protiskratová ochrana
brhan:
bez KB si ani neprdnes. ale mozno si to len opomenul.
a teraz bud frajer.
lepsia metoda ako postupne vsetko odpajat, je (podla mna) od zakladu postupne pridavat povodne komponenty. az kym to neskolabuje. nie? inak sa v tom nevyzna ani besna svina.
ps - nie o 10 a viac sekundovom odpojeni zdroja od siete neviem nastastie nic. protiskratova ochrana? vies ako funguje zdroj atx? je to v podstate menic bez zeleza.
ale mozno mas pravdu, tak daleko som este nedospel...
bez KB si ani neprdnes. ale mozno si to len opomenul.
a teraz bud frajer.
lepsia metoda ako postupne vsetko odpajat, je (podla mna) od zakladu postupne pridavat povodne komponenty. az kym to neskolabuje. nie? inak sa v tom nevyzna ani besna svina.
ps - nie o 10 a viac sekundovom odpojeni zdroja od siete neviem nastastie nic. protiskratova ochrana? vies ako funguje zdroj atx? je to v podstate menic bez zeleza.
ale mozno mas pravdu, tak daleko som este nedospel...
-
Michaelo
Hardcore addict
Hmm najprv vam supnem zostavu aby ste vedeli co tu mam.
-----------------Toto mám momentálne na stole--------------------
Dnes to skusim zapnut najprv len cisto s CPU, potom pridam RAM, potom pridam GPU a potom pridem na to ze je chybna maticna
(o com pochybujem ked isla a vzdy si davm velky pozor na to ako ju balim a vyberam z PC).
-----------------Toto mám momentálne na stole--------------------
- MB - Gigabyte EP45-DS4
RAM - eXcelle RAM DDR2 2x1GB 1066 MHz
CPU - Intel e7500
GPU - ATi 6970 Direct CUII
PSU - Cougar GX G800
- MB - Asus P8-P68 PRO Rev3.1
RAM - Corsair Vengeance DDR3 4x2GB 1600MHz
CPU - Intel i5 2500K
GPU - ATi 6970 Direct CUII
PSU - Cougar GX G800
- MB - Gigabyte EP45-DS4
RAM - A-data DDR2 2x1GB 800MHz
CPU - Intel e6400 (to som neskusal ani nemam v plane)
GPU - MSI nVidia 8600
PSU - CoolerMaster RealPower 620M
Dnes to skusim zapnut najprv len cisto s CPU, potom pridam RAM, potom pridam GPU a potom pridem na to ze je chybna maticna
veľa štastia. nech ti to dobre dopadne.