Akadémia finančnej gramotnosti
Re: Akadémia finančnej gramotnosti
zaloz si vlastnu temu, tu si OT
VAU, I'M IMPRESSEDwhisper napísal: Z tejto (mimochodom strašne patetickej) vety priam sála tvoja zaslepenosť a neschopnosť vidieť veci okolo seba objektívne. A niektorí ľudia ti tu odpovedajú naozaj vecne a objektívne.
....
PS: zámerom nie je nikoho uraziť, ja si vážim ľudí, ktorí rovnako ako ja majú svoje sny a idú si za nimi, hoci aj "proti prúdu"... Stačí sa pozrieť na môj avatar, ktorý pre mňa symbolizuje precítenie prítomnosti a slobodu v najširšom slova zmysle. AFG je ale niečo úplne iné.
P.S. ako si ma tak rýchlo vypátral??
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Vôbec netuším, že na koho si reagoval, nabudúce daj svojmu príspevku nejakú rozumnú štruktúru, pretože je z neho riadny galimatiáš. Ak chceš porovnávať sociálnu poisťovňu s AFG, tak to už fakt nemám ako komentovať, iba poznámkou o potrebe nejakého vyšetrenia. Sieťový marketing = pyramída, AFG to zmixovala, tak ako X pred ňou a dúfam, že ich bude oveľa menej po nej.
Mne napríklad nemusíš nič vysvetľovať, ja viem veľmi dobre, ako to funguje a viem aj to, že je to pyramída, pričom ma môžeš presviedčať aj do nemoty. Tak som sa vo FEIke zmýlil, ale to, že si študent, zostalo pravdou - teda zasa nejaký mladý "odborník na financie" s celoživotnými skúsenosťami, že.
Mimochodom, toto sa mi páči: "ale keď si vypočujem prednášku tak všetko zaujímavé si uložím a zvyšok spláchnem" - veruže máš pravdu a takto funguješ zjavne s celým svetom, vzhľadom na web tvojej "firmy". Charakterizoval si svoj prístup jasne a výstižne, nie je treba k tomu ďalej niečo písať.
Ja som svoje srdce počúval a na tvoje prekvapenie nie som poisťovákom. To je sila, čo? Mimochodom - čo to je za video, rapotanie do vetra? Nabudúce tu pošli aspoň nejakú hudbu, pretože to, čo je v tom videu, ja za hudbu nepovažujem. A neviem, že čo znamená slovo "disuje".
Mne napríklad nemusíš nič vysvetľovať, ja viem veľmi dobre, ako to funguje a viem aj to, že je to pyramída, pričom ma môžeš presviedčať aj do nemoty. Tak som sa vo FEIke zmýlil, ale to, že si študent, zostalo pravdou - teda zasa nejaký mladý "odborník na financie" s celoživotnými skúsenosťami, že.
Mimochodom, toto sa mi páči: "ale keď si vypočujem prednášku tak všetko zaujímavé si uložím a zvyšok spláchnem" - veruže máš pravdu a takto funguješ zjavne s celým svetom, vzhľadom na web tvojej "firmy". Charakterizoval si svoj prístup jasne a výstižne, nie je treba k tomu ďalej niečo písať.
Ja som svoje srdce počúval a na tvoje prekvapenie nie som poisťovákom. To je sila, čo? Mimochodom - čo to je za video, rapotanie do vetra? Nabudúce tu pošli aspoň nejakú hudbu, pretože to, čo je v tom videu, ja za hudbu nepovažujem. A neviem, že čo znamená slovo "disuje".
S AFG priamu skúsenosť nemám, iba s OVB, ale videl som ich stránku, videá, články... To mi stačí na to, aby som si vytvoril obraz - možno nie taký presný, ako by sa dalo pri osobnej skúsenosti, ale odmietam vyhadzovať svoj čas z okna. Takíto ľudia v 90% len ťažia z hlúposti, nevedomosti a naivity iných ľudí. Mne osobne sa to hnusí.pravda napísal:VAU, I'M IMPRESSED... ale k veci, máš vlastnú skúsenosť s AFG ? ak hej, tak mi to je veľmi ľúto, že si ju mal s amatérom .. pravdupovedia ja som ju mal tiež, ale som natoľko zvedavý aby som si zistil fakty a neverim len tak nejakým údajným veciam z druhej ruky ..
Keby som nemusel sociálku platiť zo zákona, tak myslíš, že by som im dobrovoľne dával peniaze? A nadávať na niečo, čo nemôžem zmeniť nemá zmysel.pravda napísal:k tým pyramídam ... sociálna poisťovňa je asi najväčšia, ktorá na slovensku pôsobí prečo na ňu nenadávaš?
Totálne iné to rozhodne nie je a napísal som pyramídový provízny systém. Sieť totiž znamená, že sú články medzi sebou poprepájané rovnocenne, kdežto pri pyramíde to tak nie je. Podstaté je, že v AFG 5% ľudí zarobí väčšie prachy, ďaľších 20% sa slušne uživí a zbytok na tom prerobí (keď si porovnáš investovaný čas a energiu versus zárobok).pravda napísal:a sieťový marketing je niečo totálne iné ako pyramída, ale ak je človek zaslepený starými paradigmami tak mu to asi zbytočne budem vysvetlovať ...
Ak si prečítaš môj príspevok poriadne, zistíš, že ja nikde netvrdím, že chodíš na FEI. Ja som napísal, že až skončíš s AFG a štúdiom, tak sa veľmi pravdepodobne dostaneš do klasického zamestnania ako takmer každý. Inak povedané, zletíš z obláčiku na zem, do reality.pravda napísal:a na FEIke neštudujem, hááá, to si si zle vypátral a do školy nechodím preto aby som sa zamestanal za smiešnych 800€ ...
To je super, ja som to šťastie nemal, takže som po roku a pár mesiacoch školu nechal tak a venujem sa veciam, ktoré ma bavia.pravda napísal:škola ma na rozdiel od niektorých ľudí baví a chodím tam preto aby som sa v nej naučil veci, ktoré by sa mi samovoľne nechcelo, ale keď si vypočujem prednášku tak všetko zaujímavé si uložím a zvyšok spláchnem
Ja nemám nič proti tvojmu podnikaniu (opäť upozorňujem, že som nič také ani nenapísal), ide mi len o to, že z objektívnych dôvodov nemám rád ten spôsob, ktorý je prezentovaný na tvojej stránke.pravda napísal:a prečo by som popri škole nemohol podnikať a prečo nie v HAND a prečo nespolupracovať s AFG keď mám s nimi viac pozitívnych ako negatívnych skúseností, lebo som bol ochotný si zistiť fakty ...
Ďakujem, ja tiež nemám nič proti tvojim snom, ale proti praktikám týchto spoločností. Preto som napísal ten posledný odstavec v mojom predošlom príspevku. Snažím sa poukázať na to, že možno my ostatní nie sme "iba tlčúce srdcia v prázdnej ľudskej schránke" len preto, že vidíme veci inak, ako ty.pravda napísal:a to je super, že máš svoje sny a narozdiel od Teba, ja Ta podporím a verím, že keď budeš počúvať svoje srdce tak ich dosiahneš ...
Takýmito videami pomerne primitívych ľudí si tu moc mienku o sebe nezlepšíš... A to nie je averzia všeobecne voči rapu / hip-hopu, napr. Vec alebo AMO majú môj rešpekt. Ten "diss" som si tiež musel vyhľadať a to viem po anglicky dosť dobre: (US, UK, slang) To put (someone) down, or show disrespect by the use of insulting language or dismissive behaviour.pravda napísal:
Nemyslím si, že nájsť si to, čo som našiel ja je nejaký problém:pravda napísal:P.S. ako si ma tak rýchlo vypátral??
ĎAKUJEME A PRAJEME PRÍJEMNÝ DEŇ... kolko vas, sympanzov, je pod tymto prispevkom? Pripadne rozdvojenych osobnosti?
seth82 napísal:Vôbec netuším, že na koho si reagoval, nabudúce daj svojmu príspevku nejakú rozumnú štruktúru, pretože je z neho riadny galimatiáš. Ak chceš porovnávať sociálnu poisťovňu s AFG, tak to už fakt nemám ako komentovať, iba poznámkou o potrebe nejakého vyšetrenia. Sieťový marketing = pyramída, AFG to zmixovala, tak ako X pred ňou a dúfam, že ich bude oveľa menej po nej.
"Sieťový marketing = pyramída" ty sa ale vyznas, si fakt frajer, normalne ta obdivujem! a co nam este povies?
//autoeditácia príspevku (09 Jan 2012, 1:56)
ahoj,pravda napísal:tadááá, tretí príspevok...
P.S.: diki, že si to povedal za všetkých a konečne priznal, že táto diskusia nikam nespeje
ĎAKUJEME A PRAJEME PRÍJEMNÝ DEŇ
radim ti, sem medzi tychto ludi s obmedzenym obzorom je zbytocne prispievat. Oni neveria ze v MLM systeme na slovensku sa da zarabat napr 20.000eur mesacne. No hold, ked take este nezazili a nevideli tak tomu nemozu ani verit. Mne tu pred rokom v inej teme pisali ze sa radi budu pozerat na to ako ma to cele casom prejde a budem si hladat pracu FIX za 500evri. No hold uz je to skoro rok, nejak podivuhodne sa dari viac a viac, uz zial nezarabam ako na zaciatku pre nich neuveritelnych 3000eur, ( nevedeli sa ktomu niakym sposobom dopocitat, pretoze ani nevedia ako sa vyplacaju provizie za ZP) ale uz len 4000-5000 podla toho aky je mesiac, ale oni tomu proste neveria lebo oni sami zarabaju 800eur mesacne a aj to som mozno prehnal. Doporucujem ti toto tu urychlene opustit, lebo oni su statisticky tych 95percent ludi ktory nikdy v zivote nedosiahnu financnu nezavislost a my sme tych zvysnych 5 percent ludi ktory sa tam uz blizia a poniektory su uz davno tam.
Ale vies ako to je, "ten kto si povie to je blbost tolko penazi sa neda zarabat, tak ma pravdu a ten kto si povie tolko penazi sa da zarabat tak aj ten ma pravdu."
-jednoducho obaja maju pravdu!
Inak robim pre inu spolocnost, ale je to uplne jedno, sietovy marketing je stale o tom istom. Drzim palce, nech sa dari.
Maj sa pekne
bikeman:
Áno sieťový marketing ako sa tu prevádzkuje na slovensku je pyramída. V sieti sú si totižto všetky články rovnocenné v úplne všetkom.
A kto sú to oni? Kto neverí? Pretože každému je jasné že sa dá zarábať veľa v MLM.... ale koľkí zarábajú veľa so všetkých čo tam sú? Sú to snáď všetci alebo drvivá väčšina? Nieje to tak že najviac zarába zase ten hore a tí pod ním stále menej a menej... to už sa na pyramídu podobá všakže? Peniaze sa tam zarobiť dajú, to je pravda ale koľko ľudí so systému zarába 4000eur to už nepovie nikto...
A čo je to finančná nezávislosť? To znamená podľa mňa že človek je finančne zabezpečený na celý život už v tomto momente a teda by nemusel robiť úplne nič a aj tak by stále mal čo potrebuje. A podľa mňa ste to práve vy čo sú závislí od peňazí druhých.
Rétorika ľudí ako ty je stále strašne agresívna voči finančným potrebám ostatných a stále točíte niečo o financiách, peniazoch, nezávislosti a pod....
Na to že ste ľudia čo v podstate nerobíte úplne nič, nevytvárate žiadne reálne hodnoty, statky, umenie, kultúru, nerobíte ani žiaden vývoj alebo výskum a ani nemáte úctu k vzdelaniu iných mi prídete teda dosť arogantní. A aby som pridal tak často tu na fóre aj dosť smiešny pretože veľa s vás akosi neovláda ani základy gramatiky, píšete úplne chaoticky a dávate sem štatistiky typu koľko ľudí je závislých a nezávislých.
Áno sieťový marketing ako sa tu prevádzkuje na slovensku je pyramída. V sieti sú si totižto všetky články rovnocenné v úplne všetkom.
A kto sú to oni? Kto neverí? Pretože každému je jasné že sa dá zarábať veľa v MLM.... ale koľkí zarábajú veľa so všetkých čo tam sú? Sú to snáď všetci alebo drvivá väčšina? Nieje to tak že najviac zarába zase ten hore a tí pod ním stále menej a menej... to už sa na pyramídu podobá všakže? Peniaze sa tam zarobiť dajú, to je pravda ale koľko ľudí so systému zarába 4000eur to už nepovie nikto...
A čo je to finančná nezávislosť? To znamená podľa mňa že človek je finančne zabezpečený na celý život už v tomto momente a teda by nemusel robiť úplne nič a aj tak by stále mal čo potrebuje. A podľa mňa ste to práve vy čo sú závislí od peňazí druhých.
Rétorika ľudí ako ty je stále strašne agresívna voči finančným potrebám ostatných a stále točíte niečo o financiách, peniazoch, nezávislosti a pod....
Na to že ste ľudia čo v podstate nerobíte úplne nič, nevytvárate žiadne reálne hodnoty, statky, umenie, kultúru, nerobíte ani žiaden vývoj alebo výskum a ani nemáte úctu k vzdelaniu iných mi prídete teda dosť arogantní. A aby som pridal tak často tu na fóre aj dosť smiešny pretože veľa s vás akosi neovláda ani základy gramatiky, píšete úplne chaoticky a dávate sem štatistiky typu koľko ľudí je závislých a nezávislých.
Ahoj,
Kazdemu to je jasne ze sa da vela zarabat? Zabudni, v inom topicu par jedincov absolutne neveri, ze sa da u nas zarabat napr 10.000e mesacne, keby som tam napisal 60.000e mesacne co dosahuje jeden nas kolega tak to neviem ako by sa tvarili.
ano zaraba to mensina to je kazdemu jasne. Ale trva niekolko rokov nie mesiac ci dva. Vacsina ludi sa pozera na to tak ze oni robia na tych hore. Ja robim sam na seba nie na tych tam hore. Myslite si ze ty hore tam len tak skocili z nicoho nic? Tiez boli v systeme na najnizsich poziciach a trvalo niekolko rokov nez sa dostali tam kde su.
Az pochopte prosim vas konecne rozdiel medzi piramdou a mlm piramida je jednoducho oje* kde to cdle raz spadne. To ze to na obrazku vyzera ako piramida neznamena ze je to piramida. Ludia ktory su v beznom zamestnani su tak isto v piramide potom, si nakresli hierarchiu sef-manazer-veduci- radovy zamestnanec atd atd a mas to potom tiez piramidu.
Mlm je system, kde moze kazdy jeden kto na to ma, chce a je vytrvaly, zarabat neskutocne velke mnozstvo penazi a zabezpezi mu to financnu nezavislost.
To ze 95%ludi ktory to idu skusit to nedokazu je uz ina vec. Poviem ti tak ze na to aby mi ostal jeden spolupracovnik dlhodobo v systeme potrebujem na to cca 10 ludi.
Vase chytanie za sloviacka a gramatiku uz nekomentujem, pisem to na mobile , nemam cas a chut to pracne kontrolovat a prepisovat . To co som pisal pred tym bolo ohladne dvoch, troch obmedzenych ludi seath82 ci aky nick to ma a pinco a este dakto, na ich komentaroch sme sa na firme vsetci spolu velmi dobre pobavili, niektorym sa az rozum zastavoval. To netreb ani komentovat ich prispevku vypovedaju o ich myslienkovych pochodoch.
Kazdemu to je jasne ze sa da vela zarabat? Zabudni, v inom topicu par jedincov absolutne neveri, ze sa da u nas zarabat napr 10.000e mesacne, keby som tam napisal 60.000e mesacne co dosahuje jeden nas kolega tak to neviem ako by sa tvarili.
ano zaraba to mensina to je kazdemu jasne. Ale trva niekolko rokov nie mesiac ci dva. Vacsina ludi sa pozera na to tak ze oni robia na tych hore. Ja robim sam na seba nie na tych tam hore. Myslite si ze ty hore tam len tak skocili z nicoho nic? Tiez boli v systeme na najnizsich poziciach a trvalo niekolko rokov nez sa dostali tam kde su.
Az pochopte prosim vas konecne rozdiel medzi piramdou a mlm piramida je jednoducho oje* kde to cdle raz spadne. To ze to na obrazku vyzera ako piramida neznamena ze je to piramida. Ludia ktory su v beznom zamestnani su tak isto v piramide potom, si nakresli hierarchiu sef-manazer-veduci- radovy zamestnanec atd atd a mas to potom tiez piramidu.
Mlm je system, kde moze kazdy jeden kto na to ma, chce a je vytrvaly, zarabat neskutocne velke mnozstvo penazi a zabezpezi mu to financnu nezavislost.
To ze 95%ludi ktory to idu skusit to nedokazu je uz ina vec. Poviem ti tak ze na to aby mi ostal jeden spolupracovnik dlhodobo v systeme potrebujem na to cca 10 ludi.
Vase chytanie za sloviacka a gramatiku uz nekomentujem, pisem to na mobile , nemam cas a chut to pracne kontrolovat a prepisovat . To co som pisal pred tym bolo ohladne dvoch, troch obmedzenych ludi seath82 ci aky nick to ma a pinco a este dakto, na ich komentaroch sme sa na firme vsetci spolu velmi dobre pobavili, niektorym sa az rozum zastavoval. To netreb ani komentovat ich prispevku vypovedaju o ich myslienkovych pochodoch.
len par jednoduchych otazok:
- ake mas ty vzdelanie?
- ako dlho tam pracujes?
- kolko zarabas?
- ake mas ty vzdelanie?
- ako dlho tam pracujes?
- kolko zarabas?
serieš si do huby a to nielen týmto postom.Bikemann napísal:chodim na vselijake fora, ale toto prekonalo aj mobilmaniu.sk tu nema vyznam prispievat absolutne.
Este ze existuju normalne fora kde chodia normalny ludia a vedia normalne komunikovat, a nie vsetko co im je nezname odsudzovat... Nenasiel som tlacitko "zmazat profil" skoda... medzi obmedzenych ludi uz nebudem prispievat....
//autoeditácia príspevku (09 Jan 2012, 12:52)
Odpoviem ti za neho.
Gustík kedysi dávno predával televízori. Prestalo ho to baviť a kamarát ho pozval do Save Finance s.r.o. Firma, ktorá má cca. 130 zamestnancov (teraz určite viac), pričom takmer každý zarába zhruba 3000€ mesačne (teraz už určite viac). Tlieskam úspešným ľuďom, lol.
Ano kazdy ktory je na 4 pozici z 8mich zaraba kazdy cca 3000e mesacne, cize nie kazdy ale kazdy na tej pozici.
Robim to rok, vystudoval som sukromnu umelecku skolu. Ak sa chces opret o moje vzelanie nahodou, tak podotykam my nerobime financne poradenstvo, neinvestujeme peniaze, robime len jeden jediny produkt kapitalove zivotne poistenie allinaz, na to vzdelanie v oblasti financi nepotrebujes. A zarabam ako kedy ale ak je dobry mesiac je to 4000-5000e ale taky priemer by som povedal 2500-3000, kedze nie vzdy sa pretrhnem a makam cely mesiac.
Prajem prijemny zvysok dna.
Robim to rok, vystudoval som sukromnu umelecku skolu. Ak sa chces opret o moje vzelanie nahodou, tak podotykam my nerobime financne poradenstvo, neinvestujeme peniaze, robime len jeden jediny produkt kapitalove zivotne poistenie allinaz, na to vzdelanie v oblasti financi nepotrebujes. A zarabam ako kedy ale ak je dobry mesiac je to 4000-5000e ale taky priemer by som povedal 2500-3000, kedze nie vzdy sa pretrhnem a makam cely mesiac.
Prajem prijemny zvysok dna.
bikeman:
No vidíš a sám povieš že zarába dobre len menšina a rozhodne nezarábaš na seba ale zarábaš na tých hore a tí pod tebou zase na teba...a tí najnižšie majú len tú nevýhodu že nemá kto nanich....
A rozdiel oproti normálnemu podnikaniu vo firme je ten že tam to nieje pyramída ako vravíš. Tam záleží od toho ako sa spoločníci dohodnú a hierarchia býva často komplikovanejšia ako len pyramída. Navyše vo firme keď prijmú 10 nových zamestnancov tak to neznamená že ich priamy nadriadený bude zrazu ťažiť s ich práce na svojom plate. Naviac často všetci zamestnanci a vedúci sú odmeňovaní od úspechu firmy a preto tam býva nejaká spoločná motivácia. A pri prerozdelení odmien by som sa stavil že vo firme je to rozhodne spravodlivejšie ako v mlm.
A najväčší rozdiel je v tom že do normálnej firmy hľadajú ľudí ktorí niečo reálne ovládajú kdežto do MLM môže ísť každý lebo na to fakt nejaké náročné odborné znalosti netreba.... A to hovorím pretože takých ľudí poznám osobne.
No vidíš a sám povieš že zarába dobre len menšina a rozhodne nezarábaš na seba ale zarábaš na tých hore a tí pod tebou zase na teba...a tí najnižšie majú len tú nevýhodu že nemá kto nanich....
A rozdiel oproti normálnemu podnikaniu vo firme je ten že tam to nieje pyramída ako vravíš. Tam záleží od toho ako sa spoločníci dohodnú a hierarchia býva často komplikovanejšia ako len pyramída. Navyše vo firme keď prijmú 10 nových zamestnancov tak to neznamená že ich priamy nadriadený bude zrazu ťažiť s ich práce na svojom plate. Naviac často všetci zamestnanci a vedúci sú odmeňovaní od úspechu firmy a preto tam býva nejaká spoločná motivácia. A pri prerozdelení odmien by som sa stavil že vo firme je to rozhodne spravodlivejšie ako v mlm.
A najväčší rozdiel je v tom že do normálnej firmy hľadajú ľudí ktorí niečo reálne ovládajú kdežto do MLM môže ísť každý lebo na to fakt nejaké náročné odborné znalosti netreba.... A to hovorím pretože takých ľudí poznám osobne.
To co si napisal suhlasim, mas pravdu.
Len to kto na koho zaraba, zalezi od uhla pohladu, je jasne ze ja zarabam peniaze ludom nadomnou a niekto podomnou zaraba mne, ale kazdy zaraba sam na seba. Ja som nesiel do toho stym ze idem robit na tych hore ale idem makat na sebe a zarabat peniaze pre seba. V kazdej aj beznej praci zaraba ten najnizsie na toho tam hore, tak je to vsade.
A ti co su najnizsie nemaju smolu ze na nich nema kto, to ano ale mesiac, potom uz maju ludi pod sebou a pomaly postupuje vyssie a vyssie, ale len velmi malo ludi to dokaze a vydrzi v tomto obchode.
Len to kto na koho zaraba, zalezi od uhla pohladu, je jasne ze ja zarabam peniaze ludom nadomnou a niekto podomnou zaraba mne, ale kazdy zaraba sam na seba. Ja som nesiel do toho stym ze idem robit na tych hore ale idem makat na sebe a zarabat peniaze pre seba. V kazdej aj beznej praci zaraba ten najnizsie na toho tam hore, tak je to vsade.
A ti co su najnizsie nemaju smolu ze na nich nema kto, to ano ale mesiac, potom uz maju ludi pod sebou a pomaly postupuje vyssie a vyssie, ale len velmi malo ludi to dokaze a vydrzi v tomto obchode.
-
seth82
Darca
bikeman: Netvrdil si ty náhodou, že si tu už skončil? Ale som rád, že si späť, akurát dnes som odovzdával zadania, tak sa ti môžem povenovať. Keď ma už chceš citovať, tak ma cituj, áno? Vo vete je napísané, že "Sieťový marketing=pyramída, AFG to ZMIXOVALA, tak ako X pred ňou"...atď Nevytrhávaj z kontextu, pretože takto sa nedá diskutovať, platí to o Slovenských "kvázifirmách". Mimochodom, v oblasti marketingu som pracoval a viem, ako funguje (na rozdiel od teba, človeka, ktorý prešiel niekoľkými vypatlávacími prednáškami a už je "odborník").
"Oni neveria ze v MLM systeme na slovensku sa da zarabat napr 20.000eur mesacne." - LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL. No prečo sú u nás na Slovensku všetci tak kur*a tvrdohlaví a nezarábajú po absolvovaní desiatich prednášok 20 000 eur mesačne...Prečo asi...Hmmm...žeby bola realita iná a žeby to platilo iba pre vrcholky pyramídy? Na to ti fakt skočia iba nevzdelaní ľudia, na ktorých ty a tebe podobní furt zarábajú...
Čo je to tá finančná "nezavYslost"? Ja som finančne nezávislý už roky, synku. Zaujímavé je, že ľudia v mojom odbore (a v iných odboroch, ktoré nepatria medzi najmenej platené) nezarobia 5000 eur mesačne a ty (chirurgovia na západe majú v priemere okolo 5000eur, to viem z vlastnej skúsenosti), ktorý si absolvoval 10 prednášok, to už bežne poberáš. Prosím ťa. Ale OK, veď zarábaj (hádam ti to aj niekto uverí).
Aby som ťa trochu našpanoval - za 16 hodín práce týždenne zarábam mesačne viac ako ty. A to sa teda pretrhnúť nejdem. Takže za finančne samostatného sa považujem určite viac, ako nejakého kibica, ktorého zamestnanie (ehm, ak sa to dá tak nazvať, ešte aj obyčajný smetiar je u mňa v rebríčku rádovo vyššie ako tebe podobné entity) má životnosť zopár rokov (mám s tým X skúseností, o opaku ma neprehovoríš a viem aj to, že ako dopadli tí, ktorí takto fungovali).
Na záver - na rozdiel od teba to ekonomické vzdelanie aspoň aké-také mám a preto ti na tvoje žvásty neskočím. Najviac ma ale pobavila tvoja veta "A ti co su najnizsie nemaju smolu ze na nich nema kto, to ano ale mesiac, potom uz maju ludi pod sebou a pomaly postupuje vyssie a vyssie, ale len velmi malo ludi to dokaze a vydrzi v tomto obchode." - takže toto pyramída nie je, že?
"Oni neveria ze v MLM systeme na slovensku sa da zarabat napr 20.000eur mesacne." - LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL. No prečo sú u nás na Slovensku všetci tak kur*a tvrdohlaví a nezarábajú po absolvovaní desiatich prednášok 20 000 eur mesačne...Prečo asi...Hmmm...žeby bola realita iná a žeby to platilo iba pre vrcholky pyramídy? Na to ti fakt skočia iba nevzdelaní ľudia, na ktorých ty a tebe podobní furt zarábajú...
Čo je to tá finančná "nezavYslost"? Ja som finančne nezávislý už roky, synku. Zaujímavé je, že ľudia v mojom odbore (a v iných odboroch, ktoré nepatria medzi najmenej platené) nezarobia 5000 eur mesačne a ty (chirurgovia na západe majú v priemere okolo 5000eur, to viem z vlastnej skúsenosti), ktorý si absolvoval 10 prednášok, to už bežne poberáš. Prosím ťa. Ale OK, veď zarábaj (hádam ti to aj niekto uverí).
Aby som ťa trochu našpanoval - za 16 hodín práce týždenne zarábam mesačne viac ako ty. A to sa teda pretrhnúť nejdem. Takže za finančne samostatného sa považujem určite viac, ako nejakého kibica, ktorého zamestnanie (ehm, ak sa to dá tak nazvať, ešte aj obyčajný smetiar je u mňa v rebríčku rádovo vyššie ako tebe podobné entity) má životnosť zopár rokov (mám s tým X skúseností, o opaku ma neprehovoríš a viem aj to, že ako dopadli tí, ktorí takto fungovali).
Na záver - na rozdiel od teba to ekonomické vzdelanie aspoň aké-také mám a preto ti na tvoje žvásty neskočím. Najviac ma ale pobavila tvoja veta "A ti co su najnizsie nemaju smolu ze na nich nema kto, to ano ale mesiac, potom uz maju ludi pod sebou a pomaly postupuje vyssie a vyssie, ale len velmi malo ludi to dokaze a vydrzi v tomto obchode." - takže toto pyramída nie je, že?
Ale ti to ide
-
seth82
Darca
Našťastie som si stihol uložiť tvoje pôvodné dve reakcie, než ich niekto zmazal, - úbožiak je ten, kto ťa vychoval, šašo nápodobne, vieš mi aj reagovať na tie moje poznámky, alebo budeš iba opľúvať? A čo má počet mojich príspevkov spoločné s touto diskusiou? Už sa nemáš čoho chytať? A všimol si si, že tých 5300+ príspevkov som tu napísal za 7 (slovom sedem) rokov? Mám priemer dva príspevky na deň, ty za 17 dní 1.89 príspevku na deň - ešte niečo, alebo potrebuješ poučiť aj zo štatistiky? A ešte ako si prišiel na ten paradox s virtuálnym svetom? Upresni, prosím.
seth82 napísal:Našťastie som si stihol uložiť tvoje pôvodné dve reakcie, než ich niekto zmazal, - úbožiak je ten, kto ťa vychoval, šašo nápodobne, vieš mi aj reagovať na tie moje poznámky, alebo budeš iba opľúvať? A čo má počet mojich príspevkov spoločné s touto diskusiou? Už sa nemáš čoho chytať? A všimol si si, že tých 5300+ príspevkov som tu napísal za 7 (slovom sedem) rokov? Mám priemer dva príspevky na deň, ty za 17 dní 1.89 príspevku na deň - ešte niečo, alebo potrebuješ poučiť aj zo štatistiky? A ešte ako si prišiel na ten paradox s virtuálnym svetom? Upresni, prosím.
jooj to mam smolu ze si si stihol par prispevkov precitat ktore som nakoniec zmazal.. Tak ten s odpovedami teda davam este raz specialne pre taba. Inak to uz nema naozaj vyznam.
tu je ten post zmazany:
Pleties jablka s hruskami. 20.000mesacne zaraba u nas jeden ten co to robi 5 rokov, konatel ma nieco cez 60.000eur, potom je tam este jeden ten ma 12.000mesacne ten to robi 4 a pol roka. Vsetci ostatny 3 roky a viac su na sume cca 8-9tis mesacne.
Cize ako pises vsetko je to vrchol tvojej piramidy u mna vrchol v MLM systeme.
Kde si zobral ze 20.000 mesacne niekto zaraba po absolvovani 10tich prednasok? hm? pisal som to niekde? nepisal tak si tu nevymyslaj a nedomyslaj
"má životnosť zopár rokov (mám s tým X skúseností, o opaku ma neprehovoríš a viem aj to, že ako dopadli tí, ktorí takto fungovali)" co ja budem prehovarat? Ked tomu neveris naco mi to stale opakujes?
Ked vidim ze to nieko robi 13 rokov a ide mu to stale a fdunguje to a zaraba 60.000e mesacne tak ja som o tom presvedceny lebo to vidim na vlastne oci. To ze ty si take nevidel je tvoja vec. Videl si zrejme menej uspesnych ludi, respektive menej vytrvalych..
Ty mas ekonomicke vzdelanie, to ti teda gratulujem si majster. Ja mam umelecke a co teraz?
Na to co ja robim ekonomicke vzdelanie nepotrebujem, co by som snim robil? das mi nejaky navod?
Nerobim financne poradenstvo, peniaze neinvestujem, co by som robil s tym ekonomickym vzdelanim? no asi nic
poprosim ta je* na to, uz si nepisme ok? pisem si tu s ostatnimi tí su aspon normalni, ty si uplne mimo
maj sa pekne
//autoeditácia príspevku (09 Jan 2012, 16:58)
prispevok s virtualnym svetom- chodim na ine forum uz 4 roky a mam tam 800 postov cize ty si clovek co evidentne zije vo virtualnom svete, od realneho zivota mas asi daleko
Dakujem
Cele financne poradenstvo tohoto typu je hlupost.
Je vyhodne mozno pre banku/poistovnu a pre MLM firmu, nikdy nie pre obycajneho cloveka.
Ak vasa firma dava na vyplaty 200-250k Eur mesacne, tak sa pytam, odkial su tie peniaze?
Ak by ste mali 100k klientov, tak by ti klienti platili okolo 2-2.5 Eura mesacne vam do vrecka.
Samozrejme prefiltrovane cez banku. To znamena, ze by si musel mat podpisanych 1500-2500 zmluv.
Myslim, ze si pisal, ze uzatvoris 10-20 zmluv do mesiaca, takze ich mas za rok tak max 250 zmluv.
Takze kazdy co spori ti dava 20 Eur mesacne? Ten vas produkt nema chybu
.
To co som chcel povedat je, ze ak to realne funguje, tak je to okradanie sporitelov.
Co je celkom ironia ked sa volate Akademia financnej gramotnosti.
Je vyhodne mozno pre banku/poistovnu a pre MLM firmu, nikdy nie pre obycajneho cloveka.
Ak vasa firma dava na vyplaty 200-250k Eur mesacne, tak sa pytam, odkial su tie peniaze?
Ak by ste mali 100k klientov, tak by ti klienti platili okolo 2-2.5 Eura mesacne vam do vrecka.
Samozrejme prefiltrovane cez banku. To znamena, ze by si musel mat podpisanych 1500-2500 zmluv.
Myslim, ze si pisal, ze uzatvoris 10-20 zmluv do mesiaca, takze ich mas za rok tak max 250 zmluv.
Takze kazdy co spori ti dava 20 Eur mesacne? Ten vas produkt nema chybu
To co som chcel povedat je, ze ak to realne funguje, tak je to okradanie sporitelov.
Co je celkom ironia ked sa volate Akademia financnej gramotnosti.
V skratke: spravi sa za jeden masiac napr. 350zmluv
Jedna nasa priemerna zmluva je 660eur platba rocne, allianz vyplaca 122%percent proviziu z rocnej platby t.j. 660x 1,22=805eur x cca 350 zmluv= nieco cez 280.000eur.
Tak z toho sa prerozdeluju provizie.
Jedna nasa priemerna zmluva je 660eur platba rocne, allianz vyplaca 122%percent proviziu z rocnej platby t.j. 660x 1,22=805eur x cca 350 zmluv= nieco cez 280.000eur.
Tak z toho sa prerozdeluju provizie.