Aký chcete PC?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
jojo1996
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Aký chcete PC?

Príspevok od používateľa jojo1996 »

K vysnívanému pc by som určite chcel tuto skrinu: http://www.alza.sk/thermaltake-level-10 ... 140747.htm :D

//autoeditácia príspevku (12 Nov 2011, 00:43)
A takyto CPU: http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... sor-vedcum
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Ja uz sa ku svojmu snu pomaly blizim, chyba mi len grafika, skrinka, ramky, ssd... Mozno nova doska a procak... No, tak to as k nemu moc neblizim :DD
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Michaelo: Vyberal si podla zoradenia od najvyssej ceny, co???
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

Alebo tento: http://inteligent.pise.sk/Zaujimavosti/ ... itac-sveta

//autoeditácia príspevku (12 Nov 2011, 20:04)
ešte zohnať 500 miliónov dolárov
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ani nie. Niektore tie vecicky som uz par krat pozeral. Podla ceny som vybral len zdroj a HDD :D
Ale bolo to vyberane na rychlo (5 minut aj s postnutim sem :D) Ked si zajtra najdem cas tak to prerobim ;)

// Jo to bude radosti :D Človek v mínuse musí platiť novú MB. Ale veď snívať je pekné :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Prerob a kludne si posnivaj pri tom :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Fakt by ma zaujimalo, na co by ti bol taky VeloDrive, okrem toho, aby si si mohol potajomky nahonit vzdy, ked o tom niekomu hovoris. Este aj v niektorych firmach by to aplikacie nedokazali poriadne pouzivat, nieto este tvoj Windows 7 a nejaka hra na tom, pretoze silno pochybujem, ze venujes IT. Keby ano, zapnes zdravy rozum a zistis, ze je to zbytocnost. Mam pocit, ze ludia tu nepisu svoje vysnivane PC vzhladom na ich realne potreby, ale pisu take, s ktorymi by sa mohli chvalit, a ako som pisal potajomky si pohonievat pri tom.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Vysnivane PC je vysnivane PC. To ktore potrebujem mam doma. Nehovor mi ze by si nechcel mat taky HDD doma. Ta rychlost. Ja dost casto kopirujem z miesta na miesto (stale robim poriadky) a niekedy kym neico nakopci tak dakujem pekne. Ale to neni to pre co by som ho chcel (myslim kopirovanie veci). A ver mi ze by som ho vyuzil nejako ;)

Ale ako som povedal. Vysnivany PC neni u mna taky ktory potrebujem ale taky ktory by som fakt chcel mat doma (ako si to ty povedal) a chvalil sa nim :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ale naco by ti bol ten vysnivany PC, okrem toho chvalenia sa? A ako by si to nejako vyuzil?

Aj ja mam vysnivane SUV. A viem, preco ho chcem. Chcem ho preto, lebo je vysoke, bezpecne, ci priestorne. A nechcem ho preto, aby mi na neho ukazoval kazdy prstom, ze aha, ake ma auto, ani preto, aby sa mne postavil zakazdym, ked sa ma niekto opyta, ake mam auto.

A stale si vlastne neodpovedal, ze naco ti je. Ten disk by si ziadnym sposobom doma nevyuzil. Taka je realita.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Momentalne som v skole ale ked dojdem domov odpisem ti presne na co ;) Tuto nemam moc casu pisat.

Btw aj ja chcem ine auto a viem na co by som ho vyuzil ale zas vysnivane by bolo nejake pekne BMW. Vyuzil by som ho rovnako alebo aj lepsie ako to co chcem teraz. Jeden rozdiel je ze je luxusnejsie a rychlejsie a to iste mas aj s PC. Je proste luxusnejsi a rychlejsi no a ja nerad cakam kym PC nieco robi. Ja chcem mat vsetko hned (zas nie uplne vsetko ale pri praci s PC nerad cakam na kravinky).

Nehovorim o plnom vyuziti ale predsa len by som ho vyuzil lepsie ako nejaky SSD.

PS.: Viem rychlo pisat tak nenarazaj na to co som pisal ze nemam cas. Tam by som googlil niektore veci heh
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Teraz si v skole, tak nevies pisat rychlo. Predpokladam, ze ked chodis este do skoly, tak nie si zamestnany na plny uvazok, tzn., ze nie si profesional ani v IT oblasti, cize sa zase vraciam k tomu, ze nemas ponatia, ako take nieco vyuzit a davas mi za pravdu, ze by ti to bolo uplne zbytocne a mal by si to len na chvalenie.

Aj v pripade auta to chces preto, lebo je to BMW, lebo je povedzme luxusnejsie (podla mna nie v kazdom pripade, ale budiz) a rychlejsie (zase nie v kazdom pripade, ale dobre). A nerad cakas, kym PC nieco spravi. Co take robis dolezite, ze to nepocka o 1 minutu dlhsie, ze ta to tolko brdzi, okrem toho, ze si zapnes GTA IV a loading screen je tam minutku a pol, namiesto 30 sekund? Ak robis s PC, a hore som sa mylil, tak ma oprav a daj mi realne vyuzitie TEBOU takeho stroja. Lebo ja viem, ako by som ho vyuzil v urcitej sfere IT business, ale urcite nie doma len tak ho mat. A ked nie pri plnom vyuziti, tak ako by si ho vyuzil lepsie, ako nejaky SSD disk?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Rýchlo písať viem len nemal by som byť na nete a robiť to čo mám vieš? ;)
Nie na plný úväzok zamestnaný nie som a nikde som netvrdil že som profesionál ;)

Nie, auto nechcem pre to ze to je BMW ale pre to že má lepšie parametre. Tiež nehovorím že BMW je naj a neexistujú lepšie autá ale narozdiel od Toyota Corrola je luxusnejšie, výkonnejšie a krajšie ;)
K tomu GTA: Posledné čo som hral bolo San Andreas a ani to ma nijako nebavilo. Hrávam akurát tak BF3, BC2, TM2 a podobné hry.
S PC robím rôzne veci. Dosť záleží aj od CPU a RAM no mne celý PC brzdí môj HDD a kedysi som si hovoril aký je fajn so 7200ot. Kúpim si SSD a za mesiac mi bude pomalý. Čím máš lepší stroj, tým viac si môžeš dovoliť. A ja som nikdy nepovedal že ten PC naozaj využijem na plno. Ale mať to doma tak by som ho rozhodne prevetral ;)
Každý by s ním robil niečo iné. Je to len SEN a nie realita. A aj keby že na to mám tak nekúpim HDD za 5k €UR ale radšej si zaplatím Photoshop :D

Btw tieto disky by som využil ak by som mal nejaký Share server. Predsa len ak sťahuje 1500 ľudí z neho tak tá rýchlosť by bola na H aj s obyčajným SSDčkom ;) Samozrejme jeden server je blbosť. Vždy sa prepojí viac servrov so zrkadlovými obrazmi a pri väčšom využití automaticky nové dowloady sa cocajú z menej vyťažených serverov. Ale to azda vieš nie?
Alebo ak niekto robí efekty do filmov a strihá ich, alebo aj reklamy. Otvoriť 5 GB projekt trochu trvá ;)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ja viem, ze si to netvrdil, presne preto som to aj pisal. Aby sme si rozumeli, ja ta nechcem zhovadit za kazdu cenu, ide mi len o to, ze snivas o niecom, co by si kupil len preto, ze je to drahe, ale nevedel by si to realne vyuzit, a preto mi to pride, ako blby sen. Lebo clovek by podla mna mal snivat o veciach, ktore su pre neho nejaky realny prinos. Vlastne preto su snami, lebo ich chcem na nieco vyuzit, nieco z toho mat, a nie preto, aby som sa chvalil. Aspon ja si to tak myslim.. S tym GTA som to dal len ako priklad, lebo zhodou okolnosti, tam boli relativne dlhe load casy. Keby si hento mal doma, tak to ty rozhodne neprevetras, pretoze by si to realne nevyuzil. To, co hovoris o share serveroch, tak vidis, aky si neznaly problematiky? Takyto server sa NIKDY nedava do rieseni, o ktorom ty hovoris. Pretoze tam sa pouzivaju fiber disky a FC prepojenia, atd. - ten "zrkadlovy obrazo", o ktorom hovoris ty je bud load balancing alebo clustering (skor to prve v tomto pripade). A to je dalsi dovod, preco si myslim, ze je to blby sen.

Efekty do filmov a strihanie sa tiez nerobia na takychto diskoch..

Vysnivaj si nieco, co skutocne budes vediet vyuzit a bude to mat realnu hodnotu, na ktoru budes mozno raz vediet aj nasporit a kupit si to. O tom je to splnenie sna.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Viem ze nechces len niekedy mi to tak pripada. Tiez chcem veci ktore by osm realne vyuzil. Mat toto doma by bola parada ale radsej by som si doplatil a kupil auto.
Hmm no mna stval Portal2 tam bol samy load ahh. Prevetal by som ho ale nie na maximum. o tom pochybujem.
Ja sa vecami ohladom Share serverov nezaoberam takze tam toho moc neviem. Nevrazim presne o tomto disku ale o podobnych. Idem si precitat o tych diskoch co si napisal. Ano priznam sa ze som o nich nepocul.
Moj sen je nova kara. PC mam a je to kvalita (BF3 - ULTRA - 85 FPS priemer).

Btw na co by sa taketo disky vyuzili? Nech sa aspon poucim.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Osobne si to viem predstavit pri vyuziti Computer Aided Design. Tam by to malo uplatnenie. Do serverov by to moc neslo (aspon nie do Enterprise rieseni), lebo samotny disk v tomto zlozeni je vlastne pre-RAID. I ked ako Enterprise by to ist mohlo, ak by si mal 2 DC-cka, v kazdom po jednom databazovom serveri a v kazdom z nich tento disk, tak ano. Dalej si to viem predstavit urcite na ESX hostoch. Veeam backup by s tym musel behat svizne. Ale urcite by som radsej isiel do odskusanych a overenych veci, ako do tohto.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Vďaka za info ;) poučil som sa

Ale dosť OT :D Potom tú zostavu zmením. Vtedy nebol čas a HDD som vybral podľa ceny (to som napísal aj na hojkovu otázku).
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

upravujem :D
Procesor : Intel Core i7 3960X + chladič Noctua D14 + pretaktovať
RAM : 32GB (4x8GB) 1866MHz DDR3 Corsair Red Vengeance
Doska : ASUS Rampage IV Extreme/BF3
Grafiky : 2x MSI Geforce GTX580 Lighting Extreme do SLI
Zvukovka: Creative Soundblaster X-Fi Titanium HD