Politológia
ta UCM to je riadny bordelMateq napísal:Ja som dnes zistil, že politológia - na UCM (:D) bude moja stávka na istotu, v prípade že by niečo zlyhalo ohľadne škôl o ktoré mám záujem prioritne.
Nakoľko sa tu nerobia žiadne prijímacie skúšky.
Chapes? Najlepsia pravnicka fakulta a druha ci tretia najlepsia filozoficka fakulta na slovensku ma vzali a posrata UCM ktora je druha najslabsia vyska na slovensku ma nevzala:-)
-
Renovacio
Light Expert
Momentálne študujem politológiu na Trenčianskej Univerzite ... ale externe ...
síce škola má nejaké tie prbolémy ale inak sa to dá ... prijímačky neboli žiadne ... a čo sa týka jazykov tak mi máme napr. na výber nemecký jazyk alebo anglický ... s tým, že okrem normálnych prednášok z daného jazyka máme samostatne od toho odborný seminár prednášaný v cudzom jazyku na tému EU, moderná politika atď.
Ako uz len mohla nejaka univerzita vyda spravu ze sa v odbore ktory ludia vystudovali uplatnilo 100%? To je co za blbost. Ja osobne som vystudoval politologiu pred 5 rokmi a odvtedy s nou v podstate nemam nic spolocne. Tak isto aj ostatny spoluziaci s ktorymi udrziavam nejaky kontakt. Studium je super co sa tyka vseobecneho rozhladu, uplatnenie .... podla toho kto ma na co nervy 
Re: Politológia
čaute, ja by som sa vás chcela opýtať, aké okruhy okrem histórie, jazyka a NOS budem potrebovať na prijímačkách... myslím hlavne politiku... pýtajú sa aj na súčasnú situáciu, príp. kam siahajú jej korene, aké sú dôsledky a pod.? Na internete som čítala, že je dôležitá analýza...stačí všeob. prehľad alebo to musí byť trošku hlbšie? Ďakujeeeem 
Pouvažuj hlavne nad gramatikou.
Ahojte. Chcel by som si dať po maturite (Nos,Dej,SJL,AJ) prihlášku na UKF v Nitre odbor politológia. Je to moc podľa Vás tažké? Zaujíma ako to tam je čo sa týka jazykov?? Pretože v jazykoch dobrý moc nie som. Díkes
mas pocit, ze je na Slovensku nedostatok politologov?
Podľa mňa je takáto argumentácia irelevantná. Ak bude dobrý, tak sa nájde miesto aj preňho. Ak nie, tak pôjde inou cestou, ktorej riadky napíše Majster život. Hádam by si nechcel, aby sa dalo prihlasovať na VŠ obory iba podľa aktuálnej "poptávke"..
dopyt po politilogoch bude aj v buducnosti minimalny, nieco ako vedecki pracovnici s vystudovanou filozofiou, rocne sa uplatnia asi traja
-
javatar
Hardcore addict
beardie: ale ved v MacDonalds sa miesto isto najde 
hugo: je to aj o istej zodpovednosti voci spolocnosti, nie celkom suhlasim s beardiem, clovek by mal studovat to co ho bavi ale v sucastnej dobe v SR nie je mudre ist studovat nieco v com sa neuplatnis...
hugo: je to aj o istej zodpovednosti voci spolocnosti, nie celkom suhlasim s beardiem, clovek by mal studovat to co ho bavi ale v sucastnej dobe v SR nie je mudre ist studovat nieco v com sa neuplatnis...
Však áno, treba s tým počítať a snažiť sa dostať medzi tých troch. Ak s tým niekto nepočíta, tak skončí v tom spomínanom MCD alebo za pásom.beardie napísal:dopyt po politilogoch bude aj v buducnosti minimalny, nieco ako vedecki pracovnici s vystudovanou filozofiou, rocne sa uplatnia asi traja
Nemám pocit že by nebolo na SR dostatok politológov ,ale ja to chcem študovať pretože ma to baví. Napríklad je nedostatok IT pracovníkov alebo zubárov ale ja k tomu nemám vzťah,nebaví ma to. A čo sa týka uplatnenia si myslím že vo väčšine v SR
keď nemáš známosti môžeš mať aj 5 titulov a skončíš pri tom spomínanom páse. 
nuz, v tom pripade snad len vela stastia a pouzi tie znamosti s mierou
Ja tie známosti ale nemám preto sa pýtam ako to je na UKF Ja som iba konštatoval že v dnešnej dobe je to všetko iba o známostibeardie napísal:nuz, v tom pripade snad len vela stastia a pouzi tie znamosti s mierou
Ahojte, chcem sa opýtať, či niekto z vás nerobil prijímačky v KE na UPJŠ na politológiu. Ak áno, akým štýlom bol stavaný test? Ďakujem za odpoveď