action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
camo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Príspevok od používateľa camo »

Dobrý deň vospolok!

Vie mi niekto povedať, v čom to je, že posielam formulár metódou post, na adresu - action="adresa.net?item=bla" a síce to dorazí na tú adresu, ale neprenesie to premenné, ktoré posielam. Proste testujem isset($_POST['nieco']) a vždy je to false. Vlastne nie vždy, lebo keď napíšem adresu v tvare "www.adresa.net?item=bla" alebo len "?item=bla", tak to funguje. A na inom hostingu mi to funguje aj s tou prvou formou. Ja nechápem, čo sa deje... :? Vie mi niekto aspoň povedať o čo ide, lebo ja nemám ani tušenie? Písal som na podporu, ale od rána mi ešte neodpísali.

Ďakujem pekne.
lama2d
VIP
VIP

Re: action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Príspevok od používateľa lama2d »

Prečo to nemôže byť v tvare v ktorom to funguje celkovo bez url a len s premennou?

Hosting ti to nepodporuje celkom pochopiteľne, pokiaľ posielaš POST na svojej doméne, nepotrebuješ k tomu zadávať do action url. Jedine, že by si potreboval posielať post niekde úplne inde (na iný web), čo je kvôli potencionálnemu hackingu pravdepodobne zakázané.
camo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Takže to povoľuje/zakazuje hosting?
Kôli hakerom to ale asi nebude, keďže s www to funguje. Ide o to, že je tých formulárov viacej a musel by som ich prepisovať. Resp. čo sa stane, ak sa rozhodnem používať cez mod rewrite tvar adries bez www??? Možno splietam, ale fakt nechápem o čo tu ide...

EDIT:
Oprava - adresa vyzerá presne action="http://adresa.net/index.php?item=bla"
dykeer
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dykeer »

Ide tu o to, ze action ti zavola iba skript ulozeny na serveri. Z hľadiska bezpečnosti nie je možné volať skript z iného servera. Jedine ak by adresa.net bol server, kde spúšťaš skript s formom, ale potom tam je zbytočné tú adresu písať.
camo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Nejako nechápem ako to podľa vás súvisí s bezpečnosťou. Volať script z cudzieho servera je normálna vec a ide len o to, či server pošle kód, alebo výsledok... To ako to ošetríš, aby si tam nemal dieru, to je vec kódu nie servera. Či?

A adresa na server nepríde v tvare relatívnom, ale prehliadač ju automatiky doplní na absolútny tvar. Samozrejme že relatívne cesty majú výhody, ale ja som chcel mať prehľad v tom na aký script tá ktorá adresa smeruje. To z adresy ?item=bla nevyčítaš. Možno je to neprofesionálne, neviem... čo myslíte? Ale myslím, že server by mal vedieť spracovať adresu http://niekam.sk bez problémov, lebo je to normálna legitímna adresa. Ani nijaký freehosting, čo som mal doteraz s tým problém nemal...
dykeer
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dykeer »

Skús si v PHP zaincludovať php súbor z iného servera a dostaneš krásnu chybovú hlášku, že prečo to nemôžeš
camo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Ja som predsa nič nepísal o includovaní, ale o posielaní formulára :smt006
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

To co robis ty je ze posielas poziadavaku $_GET[item], ak chces z formulara posielat poziadavku $_POST tak takto:

Kód: Vybrať všetko

<form action="http://adresa.net/index.php" method="post">
<input type="text" name="item" value="nieco" />
</form>
teraz to mozes v index.php spracovat ako $_POST['item'];
camo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Jasné chápem, nechtiac som vás zaviedol s tým item parametrom.
O ten nejde, ide o naozaj o post premenné, ktoré sa pri presmerované servera neprenesú. Server totiž, ako mi odpísali z podpory, všetky adresy bez www presmerováva na formu s www ale pri tom sa mu strácajú post premenné: http://www.hostingy.net/POST.php?item=bla
Napísať odpoveď