Pravicovy zlepenec 06/2010-03/2012

Diskusie na politické témy...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pravicovy zlepenec 06/2010-03/2012

Príspevok od používateľa Stoporko »

beardie - mne sa z platu strháva 20%. Nič viac si neplatím, som študent. No možno to len zle rátam a prichádzam o viac :) Zlatý stredoveký desiatok :D Na "panskom" robíme aj teraz, len platíme trochen viac.

Ako Javatar správne poznamenal, platíme zdanené tovary peniazmi zo zdanených výplat. To je choré. Som zvedavý, dokedy to ešte normálny slušný človek vydrží, nechať si skákať špinami po chrbte.

Begbee - opravím ťa, súhlasím s tebou, že peniaze budú za chvíľu nanič. No zo zlata sa nenaješ, z umenia taktiež. A pozemok ti znárodní ozbrojená banda. Reálnu hodnotu majú napríklad motyky (kedysi používané ako platidlo!!!), náboje, ručné zbrane, lieky, voda a potraviny. A znalosti - aj maximálne vybavený človek alebo skupina je bez znalostí v keli. To platilo kedysi i dnes - len v súčasnom systéme sú potrebné špecifické znalosti: ako nakradnúť bez toho aby ťa chytili, ako odrbať čo najviac ľudí, ako parazitovať na systéme, ako využívať diery v zákonoch... Dá Pán Boh, že takéto znalosti už čoskoro nebude potreba!
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

to asi len do isteho zarobku, inak:
superhruba mzda = zdravotne firma + zdravotne ty + socialne firma + socialne ty + dane + cista mzda - zlava na dani

student som aj ja :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

beardie napísal:superhruba mzda = zdravotne firma + zdravotne ty + socialne firma + socialne ty + dane + cista mzda - zlava na dani
superhrubá mzda = dane (a+b+c+d+e [+dph]) + cista mzda

Deviatok a desiatok v stredoveku bol šuviks oproti súčasným daniam. Navyše niečo také ako, že zdravotné a sociálne platí firma je blbosť. Firmu nemožno zdaniť, firma si uplatní náklady na zdanenie u teba.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

samozrejme, ze to ide z mojej superhrubej mzdy = hodnota celej mojej prace
teraz som to ratal, vychadza to tak, ze 43,82 % ani nevidim...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Veď vravím desiatok a deviatok tvoril dokopy daň 21%...sme sa dopracovali.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Kód: Vybrať všetko

"Nie je čas na referendá, nie je čas, aby sa politici zbavili svojej zodpovednosti," odpovedal Dzurinda na otázku, či je potrebné v takom prípade vyhlásiť referendum.
:arrow:

Už nie je čas pre skorumpovaných politikov, ktorí si ohrievajú len vlastnú polievočku a vykrádajú bohatstvo, ktoré vyprodukuje spoločnosť.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Meh, no čo sme čakali http://www.sme.sk/c/6171336/slovensko-j ... elovu.html Slovensko NIE JE za novú úniu, iba Radičová s ostatnými debilmi je. Ináč podobný scenár predpovedal v pondelok na ekonomickom práve aj náš profesor, ktorý povedal, že nech už sa stane čokoľvek, tak Merkelová so Sarkozym a spoločne s bankovou lobby euro padnúť nenechajú a prinajhoršom ECJ (European Court of Justice) "vytvorí" nové pravidlá na "základe európskych tradícií a smerovania", keďže ECJ vie niekedy celkom zázračne reagovať úplne bleskovo a nebola by potrebná ani hromada hlasovaní a podobne. A predpovedal aj to, že všetko to pekne smeruje do jedného veľkého európskeho ultraštátu a nech už robíme čokoľvek, ten postup nezastavíme...Mám nahratú aj prednášku, ak má niekto záujem, môžem to uploadnúť, vzhľadom na to, že je Belgičan, tak jeho Angličtina je veľmi prístupná...
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ťažko to zastaviť, keď už sa Nemci dohodli s Francúzmi, lebo s Nemcami vždy súhlasia aj Holanďania, Belgičania, Rakušania, Španieli, Portugalci sú na tom zle, potrebujú pomoc, tiež budú musieť súhlasiť ako aj Grécko. Takže oni to určite prijmú, to už je obrovská väčšina krajín. Ešte môžeme vystúpiť z EU a zaviesť korunu, to ale má minimálnu pravdepodobnosť podľa mňa.

Keď to ale zoberieme, tak je aj našom záujme aby sa to aj tu zadlžilo do nekonečna, kontrola deficitov by ani nebola taká zlá vec. Alebo by bolo lepšie, keby tu mohol byť deficit hociaký pokým nekrachneme ako Grécko?

Ďalšia vec je stále je lepšie sa spájať s bohatšími krajinami ako by sme sa spájali s Ukrajinou a inými podobnými krajinami.

A keby bolo už veľmi zle, že nepomôže ani euroval ani imf tak na koniec budú súhlasiť aby ECB kupovala štátne dlhy, vydávať peniaze môžu do nekonečna.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som proti takejto centralizácii primárne z ideologických dôvodov, ale neverím ani tomu, že po ekonomickej stránke sa niečo zlepší a elity z Bruselu, keď budú mať moc, tak všetko hneď parádne vyriešia.

Veď tí ľudia presadili už toľko nezmyslov a blbostí v posledných rokoch, že mi príde absurdné im zveriť takúto moc.

seth: Ak sa ti chce, tak to niekam nahoď. Dík.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito: Nahodím a pošlem to sem, dám to na Sendspace

Mimochodom, len aby sa nezabudlo na tvrdenia Radičovej pred voľbami:

"Slovensko je suverénny, rovnocenný člen eurozóny a Európskej únie. Nemáme dôvod v predklone a potichu očakávať rozhodnutia inštitúcií Európy“, uviedla volebná líderka SDKÚ-DS, Iveta Radičová. (volby 2010)

"Pokiaľ naďalej budeme platiť za nezodpovednosť vlád, za nezodpovednosť európskych inštitúcií, za nezodpovednosť ratingových agentúr a za nezodpovedné správanie sa bánk, potom máme solidaritu postavenú na hlavu, kedy zodpovední a chudobnejší sa skladajú na nezodpovedných a bohatých." (volby 2010)

"Populistické, nezodpovedné vlády, ktoré odmietli urobiť tvrdé zásahy, hnali krajiny do totálnej skazy. Umožnili im to banky, európske inštitúcie a ratingové agentúry. Tých inštitúcii je viac ako dosť a ja tvrdím, že pokiaľ nebude vyvodená zodpovednosť aj voči týmto inštitúciám, tak tento morálny hazard bude pokračovať." (volby 2010)

//autoeditácia príspevku (07 Dec 2011, 13:41)
Tu je prednáška, kľudne si to vypočujte a to Kim je dosť veľký fanúšik EÚ ako takej, plus stačí pozrieť, že na čo sa špecializuje. A predsa tvrdí, že je to o hovne. http://www.sendspace.com/file/dkk42s (má to cez 180MB) Má to 94 minút, konkrétne o "vychcanosti" ECJ hovorí tuším v 63 minúte, ale je dobré vypočuť si to celé. Je to Wav, 256 kbps, 16kHz, prehrá to aj Winamp.
Mimochodom, je to nahrávané mobilom, takže sorry za kvalitu, často sa tam spomínajú:
GATT
GATS
WIPO
TRIPS
ECJ
Vygúlite si ich, sú to všetko zmluvy/dohody/právne dohody, mne sa nechce :)
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Da sa niekde najst, kolko preferencnych hlasov kto podostaval z jednotlivych politickych stran v roku 2010? Vsetky strany, vsetci kandidati? Nejako som to nenasiel.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

beardie: Dik :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://www.tasr.sk/23.axd?k=20111220TBB02493 Takže to vyzerá tak, že "akcia Dáma" ani neexistovala a dokonca to nepoprel ani samotný Feši Kaliňák. Takže jasná mediálna hra Dzurindovcov.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

http://www.sme.sk/c/6193774/ta3-poslane ... atela.html

zatiaľ malý článok, takže neviem čo si mám o tom myslieť....
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

http://www.sme.sk/c/6195173/sulik-slova ... omery.html

Mal by sa vyjadrovať vo vlastnom mene, že politici a tí, čo ich financujú a tunelujú štátne peniaze žijú nad pomery (platina a pod.). Aký sociálny štandard chce znižovať? Tých 30 alebo koľko eur, čo dávajú ako sociálne dávky dlhodobo nezamestnaným? Zase len bla bla prázdne reči rozprávky pre deti. Mám rád týchto politikov, čo radi uťahujú opasky ostatným a miliardy idú do vzduchu, to ale nejak nechcú vidieť.

Nejako ich slávna hospodárska politika nezaberá, máme vysokú nezamestnanosť, stále viacej mladých ľudí odchádza do zahraničia, štát už všetko vypredal a je predsa len zadlžený stále viac a viac a jediné čo vedia spraviť je zvyšovať dane a odvody, poplatky a znižovať vraj nejaký nadštandardný sociálny systém.

http://www.sme.sk/c/6195093/generalny-p ... nicky.html

No ale predseda najvyššie súdu môže byť politik a priateľ drogového bossa a čo sa parlamente poslancovi vyhráža, že ho dostane do basy? To mu nejak nevadí tom nášmu starému **ujovi. Keby to zlepenec robil tak ako hranol tak by za generálneho prokurátora mohli zvoliť kľudne povedzme Lipšica.
hughito
Redeemer
Redeemer

S takýmito debilnými prehláseniami nech ide Sulík doprdele. Žijeme si nad pomery ? A nad aké ? Nad pomery si žije dnešná finančná a politická aristokracia, ktorá navyše krízu spôsobila.

Takže nech Sulík zastaví kradnutie, vyrieši bordel v politike, nech sa zasadzuje o zníženie moci bánk, finančných skupín a rôznych ratingových agentúr, ktoré si šafária, ale bežného človeka nech nechá na pokoj.

Inak:
Prílohy
volby03-antireforma.png
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

hughito a cesar - čo konkrétne v tom článku zlého ten plešatý povedal? Že okresať štátnu správu? Okresať rekvalifikačné kurzy? ... ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som sa vyjadril k tomu nadpisu. Čo sa týka článku, tak samozrejme redukcia štátnej byrokracie či podpora domáceho podnikania - proti tomu nemožno nič namietať.
Napísať odpoveď