lepenie lesteneho kamena na stenu v interiery

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

lepenie lesteneho kamena na stenu v interiery

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ahojte ludia, mal by som jednu otazku, aj ked neviem ci sa najde niekto kto mi bude vediet poradit:

Takze: chcel by som v izbe, cast jednej steny asi do vysky 1,5 metra vylozit prirodnym lestenym kamenom ktory je ale primarne urceny na podlahu velkost jedneho 30x60x1cm.
Chcel by som to lepit nejakym lepidlom na to urcenym, je to vobec realizovatelne?
co k tomu potrebujem?
nebude problem velka hmotnost jedneho dielu?

dakujem za kazdy fundovany nazor :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: lepenie lesteneho kamena na stenu v interiery

Príspevok od používateľa Grim »

...minúta na googli...

http://www.matadorfix.sk/sk/produkt/165-alkapur.aspx

...koľko váži jeden diel?...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Grim

to neviem, viem iba ze je velky 30x60x1cm. Lepidla na kamen som si nasiel aj ja, ale skor ma zaujima
nazor clovek co s niecim podobnym robil, pretoze to nie je to iste ako lepit kachlicky.

Hlavne neviem ako to po nalepeni na stenu urcitu dobu fixovat, pretoze pochybujem ze to lepidlo
ucinkuje ihned v plnej sile.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

to su dost velke a urcite tazke kamene, urcite to budes musiet poriadne fixovat, kazdy jeden kus, ihned po nalepeni, aby ti to nezliezlo, ja by som skusil kleber, len je tam otazka toho fixovania na stene, aby to drzalo, tj. nejake podpery, kym lepidlo uschne

http://www.ceresit.sk/produkty/cm15/
alebo este ceresit cm 19 je presne na to urceny
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

1) Potrebuješ lepidlo, ktoré nie je na báze vápna. Určený na lepenie nízkonasiakavých materialov. Napr. to, čo ti sem dal PAuLi3.
Ja mám skúsenosť s týmto lepidlom http://www.kremix.sk/index2.php?page=products-12, lepil som s tým gresovú dlažbu v chodbe. Funfuje to na princípe, že tá lepiaca hmota sa pri vysíchaní stiahne a pevne zviaže oba predmety. Mali tam prilepené 2 porotherm tehly oseba a o sklo a vydržalo to visieť dolu hlavou na tom skle.

2) Existujú aj obklady z lešteného kameňa. Oproti dlažobným bude rozdiel v hrúbke, pevnosti, hmotnosti, no hlavne v cene. Predpokladám, že stenu nemáš pochôdznu, takže lepiť ti tam dlažobné kusy je zbytočný luxus.

3)takýto kameň je pocitovo studený a tažký, mohutny, tie rozmery 30x60 sú docela veľké. Neviem, aku máš izbu, no dobre si to rozmysli, či to tam chceš a v akú plochu. Tieto dobre vyniknú vo veľkých vzdušných priestoroch.

4)Keď to budeš lepiť, daj si záležať na príprave podkladu, aby bol pevný, nedrlolivý, súdržný. Nech sa ti to nepadne aj s kusom pôvodnej starej vápenatej omietky.
Napísať odpoveď