LINUX - konfigurácia VPS

Všetko ohľadom Linuxu...
scriptType
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

LINUX - konfigurácia VPS

Príspevok od používateľa scriptType »

Ahoj!

Ja a môj kamoš chceme rozbehnúť ponuku webhostingov, domén a herných serverov pre hru counter strike a postupne daľšie. Financie na základný chod servera máme, zo začiatku sme si vyskladali celkom schopný VPS. No žiaľ, nevieme pracovať v linuxe pretože sa venujeme len webovému programovaniu a nevieme nastaviť potrebnú konfiguráciu. Preto hľadáme parťáka, ktorý by snami spolupracoval.
Šlo by o nakonfigurovanie servera na ponuku webhostingu a herných serverov pre hru Counter strike 1.6 a Counter strike: Source a samozrejme riešenie vzniknutých problémov. Záujemci prosím píšťe na [email protected] alebo na ICQ: 406909392

Vdaka :)
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Re: LINUX - konfigurácia VPS

Príspevok od používateľa masterdead »

Mozem ti dopredu napisat, ze uz teraz vidim koniec daneho projektu. Treba si najst financie aspon 500€ mesacne ktore vynalozite len na systemaka, nehovoriac o tom ze VPS z mojho pohladu nie je nic moc na tak rozsiahly komplex sluzieb, cize par mesiacov po spusteni treba pri uspesnosti kupit server ktory bude radovo stat tisice eur.Na VPS ale treba mat aspon 8 cpu jadier a minimalne tak 16gb ram. S mensou konfiguraciou by som do toho ani nesiel, pretoze spustit par cs serverov a zahostovat niekolko stranok financie nevrati a nezaplati ani na zakladny chod.
Netvrdim ze to nema sancu, avsak najst systemaka ktory to bude robit za par drobnych a bude ochotny riesit problemy 24x7 je skor scifi ako realita.
scriptType
Medium Expert
Medium Expert

Dakujem za reagovanie. Od CS mozem ocakavat velke zatazenie?

//autoeditácia príspevku (22 Dec 2011, 20:48)
Nejaké financie už máme, no nevdeli sme čo všetko od toho môžme očakávať. V tom prípade by sme začali trochu inak. Ponukat webhosting z vlastnych serverov a (na začiatok) začleniť sa do affilate programu firmy, ktora nam ponukne lacnejsie herne servery.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Nechcem ta od toho odhovarat, ale skor usetrit peniaze a kopec starosti. Na tvojom mieste kedze si pisal ze sa venujes programovaniu, by som sa zameral prave na tuto oblast a dohodol sa s niektorym poskytovatelom webhostingu (napr. websupport.sk) aby ti za kazdeho klienta odviedli proviziu. Viac zarobis, menej starosti. Ty ako jednotlivec nedokazes zabezpecit ani 98% dostupnost vsetkych sluzieb tykajucich sa webhostingu (dns, http/s, mail, db, backup). Zase sa opakujem, ak sa v tom nevyznas musis zabezpecit cloveka ktory to bude riesit, je to velmi nakladne a projekt skonci skor ako zacal. Nemozes ponukat to co ponukaju ostatny, ale musis ponukat viac za nizsiu cenu. Bez drahej propagandy zase koncis, neviem ci si ochotny na zaciatok dat 2000€ len tak s neistotou navratnosti vlozenych financii.
scriptType
Medium Expert
Medium Expert

Ďakujem za info. Popremýšľam o tom.
Napísať odpoveď