chcem sa spýtať ako je to s kupovaním lístka vo vlaku. Tam kde predávajú lístok na stanici a ja si ho zaplatím až vo vlaku rátajú príplatok (pokutu) .. niekedy to je viac ako 100% ceny lístka.
Minule sa mi ale stalo, že som mal vystúpiť na jednej stanici, lenže nakoniec som musel pokračovať ešte ďalej. V tej obci kde som mal vystúpiť normálne funguje kasa, kde predávajú lístky ... ale je bez šance to stihnúť, keď vlak sa zdrží v tej stanici ani nie minútku.
Keď šiel sprievodca okolo, tak som si vypýtal lístok z tej stanice kde som pokračoval. Pripísalo mi tam aj tú extra sumu za kúpenie lístka vo vlaku. Nemal som chuť sa s ním nejak dohadovať ... tak som mu tých pár centov priplatil ... (ja by som mohol tvrdiť a ukazovať mu lístok z predošlej stanice - on by zas mohol tvrdiť že bol položený niekde v kupé...)
Preto ma zaujalo, či majú tie mašinky na lístky nejak automaticky nastavené, že na určitých staniciach kde sa predávajú lístky priamo aj na stanici prirátava tú pokutu, alebo je to čisto v kompetencii sprievodcu.
Dúfam, že ste ma pochopili čo som myslel, predsa je už nočná hodinka...