Gorila

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Gorila

Príspevok od používateľa gogo956 »

podstata threadu ale nie je o tom kto ako dava "najavo svoj majetok" alebo o hodinkach. Ty si myslis ze ludia co maju miliony su uz za vodou a viac uz nechcu a ja ti vravim ze to tak vecsinou nie je. Mat prachy je ako droga, chces stale viac, samozrejme tym padom rapidne stupaju aj rezijne naklady.
Politika je zlata bana, preto sa tam tolko ludi hrnie. Sas dostali tolko percent len preto ze ju volili studentici ktory sa chytili na rozpravku o dekriminalizacii travy.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tiež som toho názoru, že žiadne "za vodou" nefunguje. Zdá sa, že by to fungovať mohlo, ale prax jednoducho ukazuje, že nie. A takisto politika. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

gogo956 napísal:Sas dostali tolko percent len preto ze ju volili studentici ktory sa chytili na rozpravku o dekriminalizacii travy.
som nevedel, ze studentov, ktori chcu dekriminalizovat travu, je na Slovensku 12,14 % z 58,83 % z 4 362 369 obcanov SR

s tym "za vodou" nesuhlasim, zatial to vyzera tak, ze moja verzia je spravnejsia
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Hoci by aj novi ludia opat kradli ako ti pred nimi, aspon bude bohatnut niekto iny, nejaki dalsi ludia za nimi stojaci. Nebudu to hlavne OPAT ti isti, co doteraz, ktori budu mat len opat viac a viac a viac. Hoci by aj kazdymi volbami rotovali novi ludia.

Dakto hovori, ze to robia pre moc. Ale aku moc? Ved su len smiesnymi pajacmi, ktorych ovlada niekto iny. Nemozu si zaviest ani diktaturu a riadi ich nie len ich financne pozadie, ale aj tlchuby z EU. To je v nasich podmienkach taka pseudo moc. Skor je pravda len to, ze s jedlom rastie chut a podaktri skusaju, co vsetko sa da ukradnut a prisvojit, uz ide o akusi hru, co vsetko sa da spravit a prepecie sa bez viny.
To iste, spominane "za vodou" tvrdi aj moj kamarat, ze by do politiky mali ist ludia, ktori uz maju dost penazi, aby nekradli. Lenze slovenska realita ukazuje nieco celkom ine. Ze tomu spojeniu "dost penazi" este nikto nenasiel strop.

Ako som uz pisal, dal by som im 20 rokov basu, rad radom. Napr. aj za vlastizradu pri opatovnom hlasovani o eurovalove.
hughito
Redeemer
Redeemer

Mať moc predsa nemusí znamenať byť diktátorom a prezidentom zemegule. Znamená to dostať sa tam, mať okolo seba ľudí, mať možnosť poťahovať pákami..
gogo956
Redeemer
Redeemer

system "za vodou" nefunguje nielen z dôvodu, ze aj prachaci chcu mat stale viac, lebo to co je pre nas vela, je pre nich skoro nic.
Je tu aj iny dôvod, ktory nemusi byt vzdy priamo spojeny s korupciou ako je najcastejsie prezentovana:

Ide o to, ze takyto ludia maju vela mimo politickych aktivit, maju kopec znamych v biznis sfere,sportovej atd. a velmi lahko sa mozu dostat do situacie, ked urobia nieco pre svojho znameho len preto ze su dlhorocni kamoši a s podplacanim to nemusi mat nic spolocne.

Z osobnej skusenosti viem potvrdit ako to na Slovensku chodi, /kamaratšafty, rodinkarstvo/, ako si rodiny ktore maju peniaze a moc, navzajom vypomahaju sposobmi ktore by sa dali nazvat minimalne ze neeticke. Je to system "dnes ja tebe, zajtra ty mne". Ak si niekto mysli napr ze vyberove konania /statne institucie,politika,sukr. firmy/ byvaju spravodlive a objektivne, tak je na omyle. Vsetko co pisem je z vlastneho zivota, ziadne zdroje typu "clanok v Plus sedem dni".
Takze tak. :|
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jasne, ze vyberove konania nie su objektivne, ale ktore strany ich chcu viac spriehladnit? a ktore proti tomu bojuju a snazia sa to zastavit?
gogo956
Redeemer
Redeemer

suhlasim ze treba spriehladnit vyberove konania, aj som velmi uvital povinnost zverejnovat na webe vsetky zmluvy statu. Proti korupcii treba bojovat, ale podla mojho nazoru sa to da iba do urcitej miery potlacit, nie uplne znicit.
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

GothaR napísal:Nic s tym nerobi, iba uchovava pre buduci politicky boj, preto sa taketo veci objavuju hlavne pred volbami.
Pre prospech koho? SaS?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Toho kto viac zaplati? Ja v SIS nepracujem, neviem ako to chodi, ale v politike je vzdy dobre mat v zalohe nejaku spinu na oponenta. Preco sa vzdy na stole Kalinaka alebo Fica same od seba objavia tajne dokumenty? Alebo preco len tak niekto pred volbami vytiahne nahravku s hlasom podobnym Ficovi, pripadne prepisy odposluchov novinarov? To nie je nahoda ale tvrdy boj o moc do zakulisia ktoreho vidi len velmi malo ludi a ja medzi nich nepatrim. A kedze do SIS vidi tiez velmi malo ludi, tak je mozne, ze sa tiez vyuziva na tieto boje a moze politickej moci sluzit aj inak, co sme uz mali moznost vidiet za meciarizmu.
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Len mi to nešlo do hlavy, lebo ten dokument obsahuje všetky strany politického spektra (až na tie teraz nové).
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

gogo956 napísal:suhlasim ze treba spriehladnit vyberove konania, aj som velmi uvital povinnost zverejnovat na webe vsetky zmluvy statu.
Najväčším problém na Slovensku, ale je, že hoci sa niečo aj zverejní na webe, v médiách, kdekoľvek..hovno sa s tým spraví a karavána ide ďalej. Ktorý politik ešte neprežil nejakú kauzu? Nechá sa popoťahovať 2-3 týždne po médiách, dá sa oznámenie na neznámeho páchateľa a viac o tom nepočuješ.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nicholson: Núkali mi milióny, ak na Gorilu zabudnem

Vyhrážali sa vám?
„Boli aj vyhrážky, ale aj peňažné ponuky.“

Ako to prebiehalo?
Jeden človek z tajnej služby ma kontaktoval, že by mi vedel dohodnúť päť až desať miliónov korún, ak mu symbolicky vrátim spis a zaviažem sa, že o kauze nebudem písať. Druhú ponuku mi dal bývalý siskár z čias Ivana Lexu, že ak neberiem peniaze ako normálny chlap, nech založím nadáciu a tam mi ich pošlú. Smial sa mi, že ich môžem použiť na detské domovy. Pre týchto ľudí je nepochopiteľné, že niečo nevedia kúpiť za peniaze.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Všimli ste si, že sa okolo toho VôBEC nič nedeje? Normálne také vzduchoprázdno, ako keby k ničomu nedošlo, nik sa nevypytuje, nik nikoho nekritizuje, proste vzduch.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Kokos, keby vysla kniha do volieb, tak SaSka moze rozdavat po schrankach paperbag kopie v ramci predvolebneho programu.
Kazdopadne kedykolvek (-ak) vyjde bezim do knihkupectva.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

len dúfam že tá kniha bude zrozumiteľná aj pre bežného človeka. začal som čítať ten prepis, ale bol pre mňa natoľko zmätočný a prepchatý menami že som to prestal čítať. :?
hughito
Redeemer
Redeemer

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mi-chau napísal:Kokos, keby vysla kniha do volieb, tak SaSka moze rozdavat po schrankach paperbag kopie v ramci predvolebneho programu.
A ty si myslis, ze by to pomohlo a nieco by to zmenilo??? Pozri sa na hlas podobny Ficovi, ci ako to nazvali, kde rozprava o tom kolko toho zohnal svojou hlavou. Tiez to bolo pred volbami a nic to nezmenilo. Co kauzy SDKU ako prenajom budovy a podobne, zmenilo to nieco??? Ani nie.
hughito
Redeemer
Redeemer

V tomto zostanem idealista: raz pretečie pohár. Ostatne, ako vždycky v dejinách.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

hojko napísal:A ty si myslis, ze by to pomohlo a nieco by to zmenilo??? Pozri sa na hlas podobny Ficovi, ci ako to nazvali, kde rozprava o tom kolko toho zohnal svojou hlavou. Tiez to bolo pred volbami a nic to nezmenilo. Co kauzy SDKU ako prenajom budovy a podobne, zmenilo to nieco??? Ani nie.
Mas pravdu, som naivny. Ja z toho vyrastiem. :?
Napísať odpoveď