existuje niekde podľa vas najpresnejši čas?
existuje niekde podľa vas najpresnejši čas?
čo si myslite, existuje najpresnejši čas na svete?
Re: existuje niekde podľa vas najpresnejši čas?
Prečítaj si niečo tu
Tie hodiny su pekny odrb 
ked si zoberies ze cas je v nasom vnimani konstatny a hodiny len rozdelia cas na nejaky pocet dielikov. Ked si vymyslis nieco, co dokaze dokonale pravidelne pripocitat 1 k pocitadlu mas svoj vlastny presny cas
Viem ze trepem somariny, ale ved su vianoce
Viem ze trepem somariny, ale ved su vianoce
mna by zaujimalo, co si pod najpresnejsim casom predstavuje autor temy
Nekodážeme určiť, aký PRESNE čas je práve teraz. Dokážeme určiť, aký PRESNE čas bol.
Ak zoberiem tie atómové hodiny - Z niekoľkých takýchto hodín po celom svete sa údaje sústreďujú v jednom centre (mám pocit, že niekde v Paríži?) a tam sa vyhodnocujú. Tam vedia, aký čas bol pred niekoľkými dňami. To sa považuje za absolútne presný čas. Ale stále je to iba čas v minulosti.
Ak to zoberiem veľmi filozoficky - ak by si si aj presný čas prečítal, trvalo by ti niekoľko milisekúnd uvedomiť si, aký čas je a teda by si aj tak vedel len to, aký čas bol pred tými x milisekundami.
Takže nie, presný čas nikto nepozná. A vôbec nikomu to nevadí
Ak zoberiem tie atómové hodiny - Z niekoľkých takýchto hodín po celom svete sa údaje sústreďujú v jednom centre (mám pocit, že niekde v Paríži?) a tam sa vyhodnocujú. Tam vedia, aký čas bol pred niekoľkými dňami. To sa považuje za absolútne presný čas. Ale stále je to iba čas v minulosti.
Ak to zoberiem veľmi filozoficky - ak by si si aj presný čas prečítal, trvalo by ti niekoľko milisekúnd uvedomiť si, aký čas je a teda by si aj tak vedel len to, aký čas bol pred tými x milisekundami.
Takže nie, presný čas nikto nepozná. A vôbec nikomu to nevadí
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
na teletexte?
Momentalne sa vsetky "casy" koriguju podla GMT: http://wwp.greenwichmeantime.com/
Ten sa vsak riadi podla otacania zeme a nieje uplne pravidelny, preto sa musia upravovat napriklad casy v druziciach pre GPS, ktore sa riadia atomovymi hodinami.
Mozne riesenie: http://www.rozhlas.cz/zpravy/veda/_zprava/971774
Ten sa vsak riadi podla otacania zeme a nieje uplne pravidelny, preto sa musia upravovat napriklad casy v druziciach pre GPS, ktore sa riadia atomovymi hodinami.
Mozne riesenie: http://www.rozhlas.cz/zpravy/veda/_zprava/971774
-
Mek
Addict
Ked sa ti zastavia hodinky, tak dvakrat denne su najpresnejsie na svete 
Ale nie...
Cas je podla najnovsich poznatkov diskretny, co je dost zaujimave... a ak chces mat presny cas trebars na kompe, staci nastavit synchronizaciu s casovym serverom, napr. time.nist.gov
Ale nie...
Cas je podla najnovsich poznatkov diskretny, co je dost zaujimave... a ak chces mat presny cas trebars na kompe, staci nastavit synchronizaciu s casovym serverom, napr. time.nist.gov
-
uplink
VIP
Najpresnejší čas je na miletičke u vietnamca, čo predáva digitálky na kilá. Na dvoch som našiel dokonca rovnaké časové pásmo, aj keď rozdiel bol ~20 minút a to mi tvrdil že ich aktualizuje "satelit" [aj keď to býva len rádio - a v jeho prípade evidentne len vietnamec sám].
uplink, cakal som comeback v lepsej teme 
neni nahodu cas relativny .... ? aspon tak som cital ja ..
Stránky www.presny-cas-online.cz obsahujú obsah zo stránok www.pagerank.cz, ktoré sú známe šírením škodlivého softvéru. Ak túto stránku navštívite, váš počítač môže byť infikovaný vírusom.
Systém Google zistil, že ak budete pokračovať, môže byť do vášho počítača nainštalovaný škodlivý softvér. Ak ste tieto stránky navštívili v minulosti alebo im dôverujete, je možné, že boli nedávno cieľom hackerského útoku. Nemali by ste pokračovať. Môžete to znova skúsiť zajtra alebo prejdite na iné stránky.
-
Old Dirty Bastard
Guru
ako sa to vezme.. pristroje na jeho meranie zavisia od gravitačnej sily, ktorá pôsobí na všetko, tzn. aj na atómy v atómových hodinách, ktoré budú merať rozličný čas pri rozličnej gravitáciiAxelik.m napísal:neni nahodu cas relativny .... ? aspon tak som cital ja ..
ale plati cas sa kazdemu pozorovatelovi javi jinac, a tympadom nemoze nemoze byt ziadny presny aspon podla mna ... jedine co mozes byt presne je len cas pre toho konretneho pozorovatela lenze ked ma kazdy iny tak v globale nemoze byt najpresnejsi ci sa mylim ?
myslim tým presný aktuálny čas. to znamena že teraz mam napr. 21:29:15 ale niekomu može ukazovať 22:28, 22:29:50 to znamena že nikto nemá presný čas na sekundu a preto sa pýtam či existuju niekde na svete hodiny alebo niečo podobne kde je ten čas najpresnejši na sekundu?beardie napísal:mna by zaujimalo, co si pod najpresnejsim casom predstavuje autor temy
//autoeditácia príspevku (25 Dec 2011, 21:32)
dúfam že to nemysliš vážne :DD nemam naištalovaný antivirusbegbeee napísal:
ten, ktory myslis ty, je podla GMT
pre mna najpresnejsi je slnecny vzhladom na polohu na Zemi, typek co stoji meter od teba ma iny cas ako ty
pre mna najpresnejsi je slnecny vzhladom na polohu na Zemi, typek co stoji meter od teba ma iny cas ako ty
To mi vyhodil Chrome, tak som to sem pre istotu postol, i keď som si za to vyslúžilapple1 napísal: dúfam že to nemysliš vážne :DD nemam naištalovaný antivirus