SSD a ako nanho
SSD a ako nanho
Zdravim,
kedze obdobie kedy prejdem na ssd sa blizi, chcel by som vediet, ako ho najlepsie pouzivat. SSD bude mat len 60gb, preto moja otazka je: Co nan umiestnit?
Na storage budem mat samozrejme nieco ine, na storage budem mat WDGreen. Ide mi zvlast o programy. Instalovat ich do SSD, ci nie? Teda, ci tam mam dat len system, system+programy alebo system+najpouzivanejsie a startup programy.
Vas nazor?
kedze obdobie kedy prejdem na ssd sa blizi, chcel by som vediet, ako ho najlepsie pouzivat. SSD bude mat len 60gb, preto moja otazka je: Co nan umiestnit?
Na storage budem mat samozrejme nieco ine, na storage budem mat WDGreen. Ide mi zvlast o programy. Instalovat ich do SSD, ci nie? Teda, ci tam mam dat len system, system+programy alebo system+najpouzivanejsie a startup programy.
Vas nazor?
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: SSD a ako nanho
60 GB je dosť málo, windooze budú mať 20 po updatoch, na pagefile treba aspoň 10 GB, takže do program files treba dať max 20. Osobne by som tam dal len vitálne program files, ktoré používaš najčastejšie.
Časom odporúčam druhý do raid0, the more the marrier. Osobne mi nestačili ani 2x 120 GB, ale tak každému podľa chuti. Tak isto odporúčam aspoň 90 GB, 60 je fakt máličko.
Časom odporúčam druhý do raid0, the more the marrier. Osobne mi nestačili ani 2x 120 GB, ale tak každému podľa chuti. Tak isto odporúčam aspoň 90 GB, 60 je fakt máličko.
Mám 64GB SSD a fakt to ledva stačí na programy a Windows. Dá sa s tým ale prežiť.
-
xH4wK
davat ssd do raidu je fakt hlupost ak nemas intel a ich beta trim do raidu.. bez trimu zabijes tie ssd dost rychle a musis robit secure erase.
64GB ti bude stacit, teraz mam used 18,4GB aj s programami, pagefile a hibernacia off.
64GB ti bude stacit, teraz mam used 18,4GB aj s programami, pagefile a hibernacia off.
-
uplink
VIP
H@wk - OCZ Vertex 2 a 3 v raid0 v desiatkách [skoro 100+] zostáv a fungujú už nejaký ten rok [2ky] v raid0, denno denné používanie [CAD, CS, MAX...]. Marvell radiče onboardové shity pre raid0, z času na čas intelácky...
Teda, musím spomenúť že v troch zostavách odišli vždy jeden z poľa, avšak nie používaním, ale výrobnou vadou v radiči...
Teda, musím spomenúť že v troch zostavách odišli vždy jeden z poľa, avšak nie používaním, ale výrobnou vadou v radiči...
-
uplink
VIP
Ale vytrímu, to je dôležité
chápem kam tým narážaš, avšak nemyslím si že pre bežného usera je to nejaká ohromná nevýhoda. Ako som písal, pokiaľ nezaťažuješ disky s moc veľkým počtom prepisov, tak je to v prostate šum a fuk 
Druhá strana mince je, keď človek neplánuje meniť SSD najbližší rok, ale pochybujem že niekto vydrží rok so 60 GB SSD diskom...
Druhá strana mince je, keď človek neplánuje meniť SSD najbližší rok, ale pochybujem že niekto vydrží rok so 60 GB SSD diskom...
-
xH4wK
nuz to je pravda, ak tam clovek da data a nemaze/neprepisuje ich casto tak to je jedno 
btw ja mam svoj systemovy ssd 32GB uz (teraz zacal) 3 rok a vydrzal som
samozrejme na hry mam dalsi 180 GB a na data a backupy 2x 750 :p
este mam presunuty temp na datove disky taktiez obrazky videa a hudbu (to by sa mi uz na ssd urcite nevoslo)
tak na ssd ostava len system a programy
btw ja mam svoj systemovy ssd 32GB uz (teraz zacal) 3 rok a vydrzal som
samozrejme na hry mam dalsi 180 GB a na data a backupy 2x 750 :p
este mam presunuty temp na datove disky taktiez obrazky videa a hudbu (to by sa mi uz na ssd urcite nevoslo)
tak na ssd ostava len system a programy
-
uplink
VIP
Respect, ja som zabil vertexy ešte v plienkach, dvoje [mojím pričinením]
tak som presedlal späť na platničky. Intely nechcem, sú moc pomalé a to mám intel radič. Ach...ale tie disky čo sú nazvané po božstvách do PCIe vyzerajú fajn, len škoda že stoja 3-6K evri
...
Môj windows+program files+program files x86 má dokopy 35 GB takže je to u každého relatívne aký veľký SSD disku mu treba 
-
uplink
VIP
Tak ale to na tom PC moc nepracuješ, či? Ak je to len na hry a filmy, zábavu in general, tak to teoreticky stačiť môže...
Za rok pouzivania mam na PC zaplnene 30 gb v program files x86 a 4gb v Program files.
Ale to neratam so steamom, len steamapps ma nejak 60gb ci kolko
Dalsia vec je ale, ze ja tu mam nainstalovanych kopu hovadin a velmi vela veci davam na c namisto d.
Asi to spravim tak, ze na c dam windows + startup programy a programy co nezaberaju vela miesta - skype, messengery, atd a steam a podobne dam na d.
Ale to neratam so steamom, len steamapps ma nejak 60gb ci kolko
Dalsia vec je ale, ze ja tu mam nainstalovanych kopu hovadin a velmi vela veci davam na c namisto d.
Asi to spravim tak, ze na c dam windows + startup programy a programy co nezaberaju vela miesta - skype, messengery, atd a steam a podobne dam na d.
-
Michaelo
Hardcore addict
Ja osobne pracujem na PC ale hry inštalujem do Dčka. Celkovo Program Files + Program Files (x86) + Windows má 21,0 GB
A to mám PSko, všetky MSká, 5 prehliadačov a iné volovinky. Takže stačí vedieť ako inštalovať
A to mám PSko, všetky MSká, 5 prehliadačov a iné volovinky. Takže stačí vedieť ako inštalovať
Mám 60gb SSD a je to nonstop plné... mám ešte aj druhý disk našťastie... ale 60gb je ozaj trochu málo
Mám tam hlavne win, vegas a after effects ale ako so to teraz pozeral, tak tam mám aj witchera a AC takže to musím nejako pretriediť
ale fakt 60gb je dosť málo
Mám tam hlavne win, vegas a after effects ale ako so to teraz pozeral, tak tam mám aj witchera a AC takže to musím nejako pretriediť