Windows Server 2008

Informácie o software, ankety...
Flashrobot
Medium Expert
Medium Expert

Windows Server 2008

Príspevok od používateľa Flashrobot »

Zdar,
najde sa tu niekto, kto pracuje s windows servermi, zeby sme si povymienali par skusenosti a rad? :) Ja by som hned aj mal par specifickych otazok, len sa najprv pytam takto, ci sa mi vobec oplati rozpisovat moj problem:)
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Windows Server 2008

Príspevok od používateľa hojko »

Tak napis otazky a mozno sa dovies par odpovedi. Ludi, ktori s tym pracuju tu par je. Aj tak je komunita dost velka, takze neverim, ze na zahranicnych forach si sa nic nedocital.
Flashrobot
Medium Expert
Medium Expert

Re: Windows Server 2008

Príspevok od používateľa Flashrobot »

Ale ved jasne, ze je dost zahranicnych for zaoberajucich sa touto tematikou, lenze registrovany som zrovna tu a chcel som vytvorit podobne vlakno ako je tu na Win7. No ak si myslis, ze to sem nejak nepasuje zmaz cele vlakno, mne je to fuk:)
OK, a teraz moje otazky:
1. Viete teda odporucit nejake dobre forum (najlepsie cz,sk) ktore sa zaobera pracou s win 2008? Samozrejme ze som googlil, aj som nasiel co som v danu chvilu potreboval, no stale som nenasiel nieco co by mi celkom vyhovovalo napr. ako forum na ubuntu.cz :)
2. Vytvoril som GPO na instalaciu sw pre PC (nie uzivatela). Nalinkoval som ho do prislusnej OU kde to aj funguje, lenze akonahle chcem pouzit Security Filtering len na danu skupinu v ktorej mam nahadzane urcite PC, tak sa proste instalacia na danych PC nespusti, pricom PC urcite v danej skupine je:) Nejedna sa nahodou o nejaky bug? Lebo s uzivatelmi mi security filtering funguje bez problemov.
3. Na primarnom DC mam cez DFS vytvorene namespaces, kde mam nalinkovane zdielane adresare z fileserverov. Funguje to, aj to mam pekne zreplikovane na sekundarnom DC, lenze akonahle je primarny DC nedostupny, tak cesty k zdielanym adresarom cez DFS prestanu funguvat, pricom sekudarny DC je stale dostupny - AD aj vsetky ostatne sluzby sekundarny DC korektne prevezme.

To je zatial vsetko, vopred diky za odpovede:)
Napísať odpoveď