Grafika na dosku

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Ellares
Amateur
Amateur

Grafika na dosku

Príspevok od používateľa Ellares »

Chcel by som sa opytat ci by grafika Radeon 9600 Pro ... tento lacny smejd mam doma a chcem sa opytat ci by sadla na dosku
Asrock G41C-VS
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Grafika na dosku

Príspevok od používateľa uplink »

Nebude tá onboard silnejšia? Ak nie, sedieť bude určo. Tá onboard je technologicky 3 generácie v predu...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Hmmm.. 9600 Pro sa robili už aj do PCIE? Ak máš takú verziu, tak v pohode, ak nie....... tak nie. Zistíš to jednoducho.. otvoríš bedňu a ak nájdeš nejaký slot na doske, kde by si tú grafiku vedel dať, je všetko ok, ak taký slot nenájdeš, môžeš povedať bye-bye. :)

A ako písal uplink... integrovaná grafika je po stránke featuritiek niekoľko generácií vpredu, ale 9600Pro bude z hľadiska výkonu možno o niečo silnejšia. Čiže staré hry by Ti mohli bežať lepšie, ale nové hry nespustíš.

Grafika na doske:
- Pixel Shader 4.0, DirectX 10

9600 Pro
- Pixel Shader 2.0, DirectX 9
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

brm to ma ani nenapadlo :smt059 PCi-e vs. AGP, 9600 ak ma pamäť a google neklame, tak PCI-e neexistuje...

Veru, tuším až od rady X šli od PCI-e, bad luck, nepôjde tam :D a výkon som si pozeral, tá onboard by mala byť o niečo silnejšia :D, len to neviem nájisť v číslach, ale len v FPS v približne náročných hrách :)...
Ellares
Amateur
Amateur

Bolo to takto...Mal som este staru dosku s tou grafikou 9600 Pro...Nieco som majstroval :D a dopadlo to tak ze som musel kupit new dosku...Tam kde som ju kupoval mi povedali ze ta 9600 Pro mi nesadne na tu novu dosku co mam teraz...Ale velmi som tomu neveril je to typek co ma obchod s PC v dedine...
Tak a teraz k tomu FPS...Ked som mal tamtu 9600 Pro mal som tak fps cca napr. na WoW-ku okolo 25-30 fps...
Teraz s touto onboard grafikou mam cca 10-15 fps
A je to aj pri inych hrach ktore mi nelagovali a teraz sa to pomaly neda hrat s onboard grafikou...Tak neviem ci mam nejaky stary ovladac alebo co...Ovladac som instaloval s DvD co bolo k doske... [Intel Graphics Media Accelerator Driver - mi ukazuje na liste]
Dosku uz mam cca pol roka aj viac.Tak neviem poradte mi prosim :)...Dakujem
brm
Darca
Darca

No áno, presne to sedí ako sme s uplinkom písali.. onboard grafické karty sú hlavne na to, aby si mal obraz, keď zapneš PC.. ideálne riešenie na Word, Excel, nejaké to účtovníctvo a podobne.. sa vôbec čudujem, že na tom hrávaš nejaké hry.. ;)

Riešenie.. over si, či máš starú grafiku AGP alebo PCIE... ak máš AGP, tak kúp novú do PCIE... teraz narýchlo som pozrel bazos.sk, taká 9600GT/8800GT/3870 sa pohybuje okolo 40-50€..
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

musim ta sklamat ale dosku mas pci-e a grafiku agp cize to nepojde :wink:
Ellares
Amateur
Amateur

Ja nehram ziadne vymakane hry :)...Len nieco ako WoW apod. ...Mne tamta 9600 Pro stacila vpoho bez lagov boli tie hry...
Ked nesadne 9600 tak nesadne a idem kupovat uz som si vybral: http://www.alza.sk/sapphire-hd-5670-d151124.htm
Na alze niesu tak si kupim z ... http://datacomp.sk/pc-komponenty-grafic ... Eada%C2%9D
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

za 60 by si mal 5770 vykonovu inde ako tu co si dal :)
ale je to na tebe
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

http://pc.bazos.sk/inzerat/12186332/MSI ... 6Mb-OC.php

ATi/AMD ani za trest. Ak chceš hrať hry a nezisťovať aký driver, aké nastavenia, a aká spravná GPS poloha PC je potrebná ku spusteniu tej ktorej hry bez artefaktov, prehrievania VRM, prerhievania GPU, zlyhaní grafickej karty a iných vymožeností, tak jednoznačne nvidiu.

Pre mňa osobne ATi/AMD skončila v 4xxx rade, od vtedy chodím len k novým klientom meniť ATiny 4,5,6kové za nvidie :) ako verklík, aj zajtra idem pochovať jednu konfiguráciu čo má CF a vymeniť za single nvidiu...
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak ja som mal stastie na 4870 :P

//aha zabudol dodat aky ma cpu :roll:
brm
Darca
Darca

No neviem chlapci.. ale zostava, kde bola grafická karta 9600Pro, určite nebude bohviečo CPU+RAM... a tým pádom sa GTX260ka bude riadne nudiť. Veď na mojom E6750 sa nudí GTX285ka..

:D
Napísať odpoveď