Na tvojom HW si môžeš dovoliť prakticky ľubovoľnú distibúciu. Keďže píšeš, že si začiatočník, tak odporúčam Linux Mint (odporúčané požiadavky - 1 GHz, 512 MB RAM, 10 GB miesta na disku), ktorý som na notebooku s podobnými parametrami bez problémov používal
Linux na starom PC???
Re: Linux na starom PC???
Na taký HW je zbytočné dávať distibúcie, ktoré sú určené na oveľa staršie železo
Damn Small Linux som dával mame na starý PC, 1,1 Ghz, 128 MB RAM, 40 GB HDD 
Na tvojom HW si môžeš dovoliť prakticky ľubovoľnú distibúciu. Keďže píšeš, že si začiatočník, tak odporúčam Linux Mint (odporúčané požiadavky - 1 GHz, 512 MB RAM, 10 GB miesta na disku), ktorý som na notebooku s podobnými parametrami bez problémov používal
Re: Linux na starom PC???
Ďakujem
Ide mi hlavne o rýchlosť a o čo najmenšie zaťažovanie ramky, aby mi hlavne nesekali filmy a aby sa dalo naozaj dobre využívať internet a nie si škodiť na zdravie nervami pri sekaní s dvoma otvorenými kartami
takže je to naozaj tak, že v porovnaní s XP pocítim rozdiel v tej rýchlosti?
inštalácia je ako jednoduchá alebo zložitá?
//autoeditácia príspevku (28 Dec 2011, 15:45)
plus ešte ak mi niekto vie poradiť čo sa oplatí dokúpiť do tohto PC tak budem rád
ja osobne si myslím, že procesor, ale neviem či by malo zmysel kupovať nejaký Pentium 4 alebo podobne
to už vy viete 
takže je to naozaj tak, že v porovnaní s XP pocítim rozdiel v tej rýchlosti?
inštalácia je ako jednoduchá alebo zložitá?
//autoeditácia príspevku (28 Dec 2011, 15:45)
plus ešte ak mi niekto vie poradiť čo sa oplatí dokúpiť do tohto PC tak budem rád