(ne)ekologicke

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: (ne)ekologicke

Príspevok od používateľa javatar »

Pinhead - tu nikto nechce zrusit ani obmedzit individualnu dopravu, len zefektivnit system tej hromadnej aby si ludia vo svojom vybere mohli viac zohladnit aj tuto moznost (kedze je ekologickejsia) - kto bude potrebovat alebo chciet vozit sa individualne tak nech sa paci...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nie nadarmo su vo velkych mestach pruhy pre auta s 2+ pasaziermi
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

begbeee napísal:No najlepšie to vystihol asi javatar - je veľká skupina ľudí, ktorí si iba myslia, že auto potrebujú.
EDIT: Akože nechcem byť puntičkár - kto je bez viny nech hodí kameňom :D - ale pokiaľ viem v aute telefonovať nemôžeš tiež ak nemáš handsfree. Čo teda väčšina smrteľníkov nemá.
co znamena podla teba to "mysliet si ze potrebujem auto" ? ? ? pretoze to mi pride, ako uplna vtakovina ... preco si dnes niekto kupuje auto? iba pre to, ze iny sposob dopravy mu nieje schopny ponuknut za iste peniaze istu uroven vyuzitelnosti .. pre nic ine :-) ... je len mala cast obyvatelstva, ktora si moze dovolit kupit auto len tak - ved su to prachy, ktore sa ti v pripade, ze auto nevyuzivas na podnikanie nikdy nevratia - auto je bezodna pokladnicka :-)))

a co sa telefonovania tyka - ano, su aj zakony, ktore odmietam respektovat, lebo mi pridu primitivne a ked mi niekto preukazatelne dokaze, ze som za jazdy bez HF sady telefonoval, tak som pripraveny niest nasledky :-P ... takze moralizovanie si nechaj bokom a pre niekoho, koho to zaujima :-) ((a nehovorim, ze netelefonujem aj s HF :-P ))

//autoeditácia príspevku (08 Jan 2012, 15:07)
javatar napísal:Pinhead - tu nikto nechce zrusit ani obmedzit individualnu dopravu, len zefektivnit system tej hromadnej aby si ludia vo svojom vybere mohli viac zohladnit aj tuto moznost (kedze je ekologickejsia) - kto bude potrebovat alebo chciet vozit sa individualne tak nech sa paci...
mesto Bílina a CEZ na severe CR robilo v 90tych rokoch velky vyskum ekologickych dopadov blizkej uholnej elektrarne Ledvice, aby zistili realny prinos investicie do odsirenia spalovacieho procesu ... zistili, ze MHD v Biline, malo toho casu vacsie emisie skodlivych zloziek, ako neodsireny blok ELE :-) ... ale aby sa zamedzilo zmrdológií v casoch, ktore mali prist, tak sa na ELE beztak postavilo odsírenie :-) ... a je to len jeden z mnoha pripadov :-) ... hromadna doprava je totiz ekologickym prinosom iba v pripade, ze jazdi na alternativny druh paliva (LPG / CNG, alebo elektriku), alebo v pripade, ze je adekvatne vytazovana - pri prepocte emisii na hlavu a kilometer totiz na niektorych linkach bez problemov dokazes, ze by bolo ekologickejsie a ekonomickejsie, keby ti styria pasazieri nesli velkou karosou, ale kazdy svojim nenazranym LandCruiserom :-P :-P ...

a slovo na zaver ? ... hladat treba pespektivu a efektivitu, nie dogmy (auto=fujky, MHD=mňamky) ! :-)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Práve pred chvíľou som u mňa doma na (strednom) Slovensku dopil fľašku mlieku vyrobeného v Olomouci, ktoré som včera kúpil v Budapešti.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

nordkapp_pb napísal: co znamena podla teba to "mysliet si ze potrebujem auto" ? ? ? pretoze to mi pride, ako uplna vtakovina ... preco si dnes niekto kupuje auto? iba pre to, ze iny sposob dopravy mu nieje schopny ponuknut za iste peniaze istu uroven vyuzitelnosti .. pre nic ine :-) ... je len mala cast obyvatelstva, ktora si moze dovolit kupit auto len tak - ved su to prachy, ktore sa ti v pripade, ze auto nevyuzivas na podnikanie nikdy nevratia - auto je bezodna pokladnicka :-)))
toto co si napisal, je blbost, momentalne skoro kazdy blby zasran zo sidliska kupuje auto, lebo je to momentalne isty sposob spolocenskej prestize. realne vyuzitie toho auta je nezmyselne jazdenie po meste..a ze len mala cast obyvatelstva je schopna kupit si auto len tak? robis si prdel? ved ceny aut su teraz smiesne, mesiac sa cez prazdniny zapres kdesi na stavbe a uz sa mozes stat majitelom dakeho oplieskaneho seatu.

a k tomu vyskumu v Biline..je to relevantny udaj pre dnesok? autobusy sa predsa vo vacsine miest hromadne vymenili, neprudukuju uz menej emisii? ja sa do takychto veci nevyznam, ale tato otazka ma hned napadla..
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

nordkapp_pb napísal:a co sa telefonovania tyka - ano, su aj zakony, ktore odmietam respektovat, lebo mi pridu primitivne a ked mi niekto preukazatelne dokaze, ze som za jazdy bez HF sady telefonoval, tak som pripraveny niest nasledky :-P ... takze moralizovanie si nechaj bokom a pre niekoho, koho to zaujima :-) ((a nehovorim, ze netelefonujem aj s HF :-P ))
Už som si z Ruska objednal dvojicu palubných guľometov, takže ak ma niekedy obehneš a uvidím že držíš mobil pri uchu, nasypem to do teba, sľubujem.
:evil:
A ostatní tiež, temer vždy keď niekto ohrozuje moje zdravie a majetok rodičov, tak dotyčný máva mobil pri gebuli. :evil:

To s tou bezdôvodnou prevádzkou auta je pravda, každý debil si môže kúpiť trashcan na peniaze a tak sa množia vyhŕkané Golfy, Felície a pod. Nehovoriac o tuningu ako nálepky, výfuky, modré diódy. Živým príkladom je istý člen fóra ktorý prispieva stupídnymi otázkami do sekcie auto-moto, určite poznáte, nejdem menovať.
Mamina kolegyňa z roboty chodí do banky vzdialenej od pracoviska 300 metrov na služobnom BMW X6, lebo prečo by ona robila takú prízemnú činnosť ako ísť peši.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja to tiež myslím, že to nie je tak, ako to vidí nordkapp - je to aj tak, že veľa ľudí auto používa ABSOLÚTNE zbytočne, ale zase je pravda aj to, čo píše Pinhead, že v podstate to nemožno nikomu zakázať. Keď si to auto niekto kúpi a platí benzín, tak je to jeho vec.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:Ja to tiež myslím, že to nie je tak, ako to vidí nordkapp - je to aj tak, že veľa ľudí auto používa ABSOLÚTNE zbytočne, ale zase je pravda aj to, čo píše Pinhead, že v podstate to nemožno nikomu zakázať. Keď si to auto niekto kúpi a platí benzín, tak je to jeho vec.
Racius napísal:chodí do banky vzdialenej od pracoviska 300 metrov na služobnom BMW X6
O tom som písal. Ďakujem, že ste to vyjadrili za mňa.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

M142 napísal: toto co si napisal, je blbost, momentalne skoro kazdy blby zasran zo sidliska kupuje auto, lebo je to momentalne isty sposob spolocenskej prestize. realne vyuzitie toho auta je nezmyselne jazdenie po meste..a ze len mala cast obyvatelstva je schopna kupit si auto len tak? robis si prdel? ved ceny aut su teraz smiesne, mesiac sa cez prazdniny zapres kdesi na stavbe a uz sa mozes stat majitelom dakeho oplieskaneho seatu.

a k tomu vyskumu v Biline..je to relevantny udaj pre dnesok? autobusy sa predsa vo vacsine miest hromadne vymenili, neprudukuju uz menej emisii? ja sa do takychto veci nevyznam, ale tato otazka ma hned napadla..
neviem teda v akej prdeli zijes ty, ale ja teda oplieskany seat ako moc velku spolocensku prestiz nevidim a teda verim, ze z takym ucelom si ho ani nikto sudny nekupuje :-) ... a ze si mladi kupuju auta ? prirodzene - co by som ja dal za to, keby som mohol chodit od 18tich do skoly denne autom a nemusel som hodinu sedet v buse cestou tam a hodinu spatky :-) ... keby som mohol ist s kamaratmi na vylet kedy sa mi zachce a nie sa prisposobovat tomu, kedy mi otec pozicia auto :-) ... autom si totiz kupis nezavislost na zle nastavenom systeme hromadnej dopravy - chces ist z chaty skor, lebo musis rano na brigadu, ale autobusy z prdelakova jazdi iba o osmej rano a dalsi az vo stvrtok ? auto je riesenie ... a takych prikladov a vyuziti je predsa X :-)

co sa Biliny tyka tak ano - vseobecne maju tie autobusy dneska tak o polovicu, mozno aj 2/3 mensiu produkciu emisii a vytratilo sa kopu nedouhov z ich vyfukovych potrubi ... ale takisto prechadzaju vyvojom aj ine zdroje znecistenia ale ludia tomu odmietaju verit a odmietaju to chapat - sprav prieskum medzi obyvatelstvom - vysledkom bude, ze akykolvek viditelny plyn stupajuci k nebi je znecistenie :-))) ... za poslednych dvadsat rokov sa do ekologie v doprave, priemysle, energetike a vodarenstve incestovalo nepredstavitelne hafo penazi :-) ... a skrze blbe emisne povolenky, ktore nefunguju tak, ako by mali a snahu znecistovatelov priblizit sa ludom ide ten vyvoj stale :-) ... skus si najst vyrocnu spravu niektoreho z velkych znecistovatelov - vela firiem ma zverejnene, kolko investovali do cistoty svojho podniku :-) a pri vacsich firmach (ktore su aj povazovane za najvacsich znecistovateov) sa to splha do miliard ;-) ... a to je viac menej ich vola prisposobit sa - nerobim si totiz iluzie, ze by velka firma v tomto state musela prisposobovat svoje podnikanie nejakemu zakonu - uz len kvoli peniazom, ktore cez ten nenazrany statny aparat otoci ;-) ...

a ked si spajam slova ekologia a stat ? vtedy to zacina byt to najvacsie svinstvo - vid nedavne kauzy s likvidaciou velkych ekologickych zatazi v ceskej republike ... a to je len spinava transkacia postavena tak, aby z toho vyvaril nejaku skvaru kazdy zucastneny - firma / uradnik / ekolog ;-)

//autoeditácia príspevku (08 Jan 2012, 21:20)
Racius napísal:Už som si z Ruska objednal dvojicu palubných guľometov, takže ak ma niekedy obehneš a uvidím že držíš mobil pri uchu, nasypem to do teba, sľubujem.
:evil:
A ostatní tiež, temer vždy keď niekto ohrozuje moje zdravie a majetok rodičov, tak dotyčný máva mobil pri gebuli. :evil:

To s tou bezdôvodnou prevádzkou auta je pravda, každý debil si môže kúpiť trashcan na peniaze a tak sa množia vyhŕkané Golfy, Felície a pod. Nehovoriac o tuningu ako nálepky, výfuky, modré diódy. Živým príkladom je istý člen fóra ktorý prispieva stupídnymi otázkami do sekcie auto-moto, určite poznáte, nejdem menovať.
Mamina kolegyňa z roboty chodí do banky vzdialenej od pracoviska 300 metrov na služobnom BMW X6, lebo prečo by ona robila takú prízemnú činnosť ako ísť peši.
si nejakym podivnym sposobom paranoidny, ze kazdy kto telefonuje za volantom automaticky ohrozuje teba, tvoj a rodicovsky majetok ? :-) ... pokial sa teda trafis, tak popros policiu, nech ti preplati patrony, ze si zlikvidoval jeden enormne nebezpecny element cestneho piratstva, ktory vypusta skodlive COx, zraza matky s kocarmi, pre zabavu cuva stovkou do nicnetusiacich dochodcov a jeho vozidlo zere male deti, psikov a travicku okolo cesty ... moralisti ma seru ;-) ... viem, ze niekto ma plne ruky prace aj s vlastnym vercajkom, aby ho udrzal, ked chce dochcat aspon na zem, ale ver, ze su aj ludia, ktori skutocne na prazdnej dialnici s telefonom v ruke nesposobuju ziadne kolizne udalosti a zvladaju do toho este druhou rukou fajcit :-P :-P ...

pockajme, az budu kontrolovat, ci sa v autach nerozpravame a ked uz, tak o com sa rozpravame - pretoze rozprava o pohlavnom akte s dlhonohou blondinou urcite vodica rozrusi viac, ako vyber farby novych zaclon ;-) ;-)

viva la regulación ! :-)

//autoeditácia príspevku (08 Jan 2012, 21:22)
a ze niekto ide do banky 300 metrov autom, ked je predpoklad, ze sa nikam neponahla a z banky pojde spatky na vychodzie miesto ? ... tomu uz ani ekolog nepomoze ... skor iny -lóg ;-)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

nordkapp_pb napísal:autom si totiz kupis nezavislost na zle nastavenom systeme hromadnej dopravy
Napísal si toho veľa, ale podstatné je len toto ^. Osobne v tejto téme zastávam modernú a dobre fungujúcu MHD a myslím si, že takto vidia aj ostatní. Nikto tu neobhajuje súčasný slovenský stav a forsíruje jeho používanie.

A samozrejme poukazuješ na špecifické prípady, kde je využívanie hromadnej dopravy až by som povedal kontraproduktívne, t.j. napríklad tá chata.

Hovoríme tu skôr o tom, že keď v okresnom meste ujo vyjde z paneláka na sídlisku a či už chce ísť do mesta alebo do priemyselného parku, tak mu tá MHD pôjde každých X-minút, tak aby v pohode prišiel na smenu a tak, že keď zmešká jeden spoj nemusí čakať hodinu na ďalší. Viackrát spomínané nákupy a čo ja viem čo, no koľkí z vás nakupujú každý deň taký nákup, že to musia nosiť domov autom?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

nordkapp:
ale no - nik ti netvrdi, ze ty mas auto zbytocne, dokonca ani nik netvrdi ze vacsina aut je tu zbytocne a nik ani netvrdi ze hromadna doprava je v dobrom stave a ludia by mali vyuzivat prevazne ju, to uz fakt nie - len sa rozobera potencionalna cesta pomoct prostrediu aj za pomoci tohto
nordkapp_pb napísal: ... a vodarenstve incestovalo nepredstavitelne hafo penazi :-) ...
tak to si ani nechcem predstavit ako :lol:
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Radim pozriet, jednoducho vysvetlene ako funguje nasa konzumna spolocnost cca od 50-tich rokov minuleho storocia, tiez je krasne vidiet ako sa zdroje a suroviny vycerpavaju a my stale len kupujeme a kupujeme. Takymto tempom za par rokov nebude nic, vsetko bude vytazene, znehodnotene a uz neobnovitelne. Zamysleli ste sa akym sposobom vlastne dneska zijeme? To kvoli peniazom a konfortu si nehame znicit nasu planetu, taku aku sme ju poznali doteraz? Co navrhujete?
Napísať odpoveď