Doména zdarma??

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Belzi
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Doména zdarma??

Príspevok od používateľa Belzi »

Ahojte, nemáte náhodou nejaký web, na ktorom sú domény zdarma. Raz sme s kamošom hladali a aj sme našli súťaž o nejakých 10 domén .eu. Tak sa Vás chcem len opýtať, či ste nejaký takýto web v poslednom čase nevideli 8) . Ps.: Prosím, nevysmejte ma hneď v prvom príspevku, bo som to fakt videl.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Doména zdarma??

Príspevok od používateľa audiotrack »

bla bla bla
a teraz ho už môžete vysmiať :)

Na slovensku ti nikto nič nedá zadarmo
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

:nono: hrozné, :P

http://www.web4u.cz/cs/domeny/eu-domena-zdarma/

neviem, či to ešte platí, ja mam od nich jednu dómenu zadarmo :P
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

yoggy: Je rozdiel domena zadarmo a domena zadarmo k hostingu. K hostingu to dava par poskytovatelov uz dlhe roky.
yoggy

o čom tu ty kecáš? :sly:

veď je to dómena zadarmo, stačí sa tam zaregistrovať cez MojeID

neviem čo to má spoločné s hostingom :smt081
Imadden
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Imadden »

volna domena?
3.radu na kazdom free-hostingu pomaly
a 2 radu .tk a .co.cc, v druhom pripade aj s hostingom free myslim, ale newm over si to
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Doména zadarmo, good one. Teraz k realite. Firmy ako godaddy a iné mávajú dosť často huge trouble. Dajú Vám doménu rádovo 3-10x lacnejšie ako konkurenčné firmy, bez papierov, bez všetkého a potom Vám ju zrazu o pol roka vypnú a Vy sa nedovoláte ani na lampáreň.

Je kopa firiem, ktoré Vám aktivujú doménu "hneď" cez nejaký fakový dns most, chvíľu tá doména fičí a zrazu puf a je preč. Nič čo je zadarmo, nie je dobré...okrem sexu od priateľky.
Imadden
Medium Expert
Medium Expert

uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

tk bola od nepamäti free, tamto je druhotriedna doména.
Imadden
Medium Expert
Medium Expert

netvrdím, že tk nebola od nepamäti free, a to s co.cc sorry. Ale karmu si mi za to znižovať nemusel, navyše ešte bez textu. Je to dosť neelegantné vyjadrenie nesúhlasu.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

yoggy napísal:veď je to dómena zadarmo, stačí sa tam zaregistrovať cez MojeID
Ale je to iba na rok, po roku si za ňu platíš.. a ktovie, čo sa do roka ešte tam stane...
Belzi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Belzi »

A nemáte náhodou webhosting, ktorý má dačo také, že k platenej doméne (napr. eu) dostanete ešte jednu doménu zdarma? Čiže 2 za cenu jednej. Predom ďakujem.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

yoggy napísal:o čom tu ty kecáš? :sly:

veď je to dómena zadarmo, stačí sa tam zaregistrovať cez MojeID

neviem čo to má spoločné s hostingom :smt081
Doména je zaregistrována na jeden rok, případné prodlužování o další roky již hradí zákazník dle platného ceníku. Nabídka platí pouze pro prvních 1000 nejrychlejších zákazníků.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

To je taký problém si tých pár eur zaplatiť ročne? Veď sa s kamošom zložte a zaplaťte si tu doménu na rok. Aj tak, keď získate doménu zdarma, tak si k tomu musíte platiť hosting.
A ten, čo vám to celé poskytne určite nerobí charitu, ale ma to zratane, že čo ušetriš na domene, to preplatiš na hostingu.
yoggy

Soviet napísal: Doména je zaregistrována na jeden rok, případné prodlužování o další roky již hradí zákazník dle platného ceníku. Nabídka platí pouze pro prvních 1000 nejrychlejších zákazníků.
prvních? ja som to registroval ešte v auguste, a stále to tam majú
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

yoggy.. asi je o to taký enormný záujem... ;)
peter.cervenansky
Novice
Novice

Príspevok od používateľa peter.cervenansky »

Zdravím!

Viem že moja odpoveď je až prehnane oneskorená , ale možno tento článok niekedy niekomu pomôže (napr. aj ja práve hľadám informácie o tej istej veci):

Domén zdarma je kopec ale po dlhšom pátraní na Google človek bohužiaľ zistí, že známe zahraničné domény zdarma sú pokladané za veľmi nespolahlivé a mnoho krát sa už pri registrácií zaviažete, že ich môžu kedykoľvek zrušiť - takže jedného pekného dňa niekto príde na Vašu stránku a nájde na nej iba jednu veľkú reklamu s ktorou nemáte nič spoločné... (niektoré články, ktoré spomínaný problém s doménami opisovali, boli už niekoľko rokov staré, takže stále Vám prajem kopec šťastia v honbe za správnou doménou zdarma)

Mne osobne sa taká vec ešte nikdy nestala ale je pochopiteľné že šanca na tú neplechu sa zvýši keď Vaša stránka bude navštevovaná v pekných množstvách "surferov" - teda, aspoň predpokladám, používajúc logiku(zatiaľ čo moja nebola, takže to neviem potvrdiť). Ak chcete aj napriek tomu jednu z týchto domén, tu ich píšem. [[[[[ale pozor, pozor(!) - o pár riadkov nižšie píšem domény, ktoré sú pravdepodobne vo väčšej miere spoľahlivé[/u]]]]]][/color]

PRAVDEPODOBNE NESPOĽAHLIVÉ /ale štýlové/ DOMÉNY (Tak je to uvedené na internete)
((((samozrejme máte MOŽNOSŤ si ich AJ zakúpiť, vtedy sa vyhnete riziku ich ´záhadného´ zrušenia. Ja osobne mám predstavu používať ju zdarma, až pokiaľ nezískam sledovanosť - až potom si ju zakúpim))))

-----dot.tk----> Výborná stránka, ktorá Vám ponúkne doménu v tvare www.vasastranka.tk a to úplne zdarma
-----freenom.com ----> Iba jedna zo stránok, ktoré ponúkajú domény .ml , .cf, .ga (+kopec iných, avšak nie tak krátkych ako spomínané tri)
-----kopec iných stránok ----> ponúka tieto typi domén. Nemusí ich byť jednoduché nájsť ale som si istý že to nieje veľmi ťažké. Google a niečo ako "Register free domains domain register free" alebo "Free domains similar to dot tk" Vám určite ukážu možnosti.

----- PREDTÝM AKO PREJDEM NA VIAC SPOĽAHLIVÉ DOMÉNY.... ---------->>>>
-----000webhost.com ---->teraz idem iba čiastočne mimo témy - 000webhost - ponúka webhosting úplne zdarma a vedel by som napísať kopec práve o tej službe (s ktorou som bol vždy iba spokojný (možno aj viac než len spokojný)), ale je zaujímavé že 000webhost vám vždy ponúkne aj náhodnú doménu (takú aká im práve vyhovuje->viem z vlastnej skúsenosti že sa pravidelne mení, podľa dostupnosti). Názov domény nieje najlepší; Je to niečo ako site88.net a web69.com , atd.

DOMÉNY ZDARMA - VIAC SPOLAHLIVÉ/MENEJ NESPOLAHLIVÉ - no z istotou viem povedať iba jedno - tak to vyplýva z článkov, ktoré som čítal
-----https://secure.freehostingeu.com/ ----> hosting ponúkajúci rôzne platené služby od domén k hostingu, ale aj domény, ktoré sú zdarma - EU.PN a ME.PN ---- vôbec niesú na zahodenie(podľa môjho názoru), pretože mi prídu byť lahko zakomponovateľné do názvu nejakej stránky (jedno trápne ´napr.´ - you-and.me.pn - a logo by ukazovalo You And Me Play Nice) - bolo to myslené ako ukážka fantazírovania (pre tých, ktorí s nováčikovia)
-----https://cz.cc/ ----> Ponúka 6 (sub)domén zdarma - uni.me ; cz.cc ; oapg.org ; co7.us ; hyd.me ; cnc-cs.com .Určite sú na niečo vhodné. Zostáva zistiť ku ktorej stránke by najviac pasovali........ ....... ..... ... :twisted:
-----http://www.freedomain.co.nr/ ----> Ponúka iba jednu doménu CO.NR , ale príde mi byť dôveryhodnejšia stránka po prirovnaní k iným
-----http://us.cydots.com/ ----> NET.MS ; INFO.MS ; US.MS ; SHOP.MS ; AU.MS ; COM.AU.MS ; DE.MS ; FR.MS ; CN.MS ; HK.MS ; BR.MS ; COM.BR.MS ; NET.BR.MS ; ORG.BR.MS ; BIZ.BR.MS ; INMS ; ETC.BR.MS ----< Tu nieje čo dodať

V prípade, že som niekomu pomohol, som iba veľmi rád (!) - viac sa mi už písať nechce ale viac toho viem - takže keď máte akékoľvek otázky alebo žiadate ešte viac stránok ponúkajúcich domény zdarma, napíšte mi správu a rád Vám odpíšem a poradím hneď ako budem mať čas.

Všímam si, že na Slovensku ľudia na fórach riešia veci, ktoré sú často absolútne mimo témy alebo sú úplne nevzdelané a vyzerajú ako niekým propagovaná strata času. Ja sa k takým ľuďom vôbec neprikláňam a a práve preto som ochotný pomôcť a rozoberať veci, ktoré mi prídu byť naozaj užitočné. Istotne niektorí z vás vedia na akej báze fungujú zahraničné fóra a blogy v angličtine. Bol by som rád keby na Slovensku prebiehali online konverzácie v aspoň trocha podobnom ´neponižuj-ale-pomôž-keď-vieš´ duchu
Napísať odpoveď