GPS

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

GPS

Príspevok od používateľa Son-Goku »

zdravim..chcel by som gps napojit na netbook a sledovat navigaciu ze neho..v elektrodome mi povedali ze sa to da a stoji to cca 70 eura..chcem sa opytat ci to niekto pozna a vyuziva to ze ako to funguje..v tomto som dost lama
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Re: GPS

Príspevok od používateľa 3PO »

nerozumiem presne otazke.
ano existuju kablove alebo bluuetooth moduly. zapojis nainstalujes a fungujes.
osobne mam skusenost s jednym modulom pre windows (bol potrebny presny casovy signal) funuje bezproblemov par rokov.
pod linuxom-kolega to ma na aute okrem casu, pozicie loguje este jeden paramater z ineho senzora krasne a jednoducho naskriptovane v bash.plus subezne beziaca navigacna aplikacia (meno si nepamatam)
Son-Goku
Darca
Darca

ja sa v tom nevyznam..kupis si klasicke gps ktore prilepis na sklo mapy si tam nahrajes a fungujes..ale ja chcem kupit netbook/notebook a napojit gps nanho a aby sa mi mapa zobrazovala na monitore..predavac mi povedal ze to tak funguje len ako je to s mapami napr ci su uz tam nahrane alebo si to mozem stiahnut z netu(lamky a ine..).toto som sa zabudol spytat preto sa pytam aj tu a dobre ze si odpovedal diki 3po
3PO
Medium Professional
Medium Professional

no. hardware (teda gps modul) je jedna vec. ta je bezproblemova.
software je vec druha. za tu cenu sa ti skor oplati kupit normalnu gps navigaciu a neriesit notebook a zhananie software
odporucam sa vyhnut zariadeniam od vyrobcu garmin.moja osobna skusenost s technickou podporou, aktualizaciou a chybami softu nie je najlepsia
Son-Goku
Darca
Darca

sw sa nemusi kupit ze?garmin praveze vela vychvaluju aj predavaci a tak
3PO
Medium Professional
Medium Professional

neviem nech ti na otazku navigacneho softweru pre pc od povie niekto iny. ja ma skusenosti len z mapuo ale nie z hlasovou navigaciou. ale skus google ci existuju nejake free verzie
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

neviem ci navi IGO funguje aj na pc ale ja mam navi IGO 8 v mojej xperii ktora ide na win mobile je to este stara X1 a nie tato blbosti X10 ktora ma drbnuty android...

nahral som tam cely soft z netu zadarmo a k tomu vsetky potrebne mapy cize celu europu + severnu ameriku a taktiez zadarmo...

mam to viac ako dva roky a krasne mi to frci bez problemov, este nikdy sa nepomylil a to som naozaj vela pochodil, kazdy rok updatujem mapy a je tam naozaj vsetko potrebne...

tak skus pohladat v tejto oblasti sw... ak mas gps modu v pc tak je potom za soft zbytocne vyhadzovat tolko penazi...
Son-Goku
Darca
Darca

ozivim stare temu ale potrebujem radu mam doma gps navman a potreboval by som tam nahrat slovencinu a aktualne mapy.nechcem to zatial riesit cez servisy,skusil by som to z domu.nejake rady kto tuto znacku ma alebo by vedel akokolvek poradit.karma + ista

//autoeditácia príspevku (12 Feb 2012, 17:25)
up.nikto nic?
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

zjavne tu vela ludi nepuziva toto gps... budes musiet vyskusat stary "dobry" gugl
Napísať odpoveď