Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Header
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa Header »

Ešte zatiaľ vnímam a vidím ako mi kto píše a teda si utvorím názor že asi nebude so mnou súhlasiť. Netreba mi to písať s urážkami a mocnými vetami. Povedal by som že to vlní hladinu viac ako nejaký objektívny (pre niekoho subjektívny) názor. Ale v poriadku, beriem to.
Píšem iba tak ironicky ako píšu ostatní. Necítim sa že by som to preháňal. Moje otázky z ďaleka nie sú tak sugestívne aby ťa ovplyvnili do takej miery, že na základe nich zmeníš názor. Ak to tak vyznieva tak to nie je zámer.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Header, pozri, budem svina, ale poviem to tak ako to treba povedat.
Niektori ludia si proste zasluzia umriet.
Nevravim teraz o pripade Gangyho otca, to su hnusne nahody ktorym sa bohuzial nevyhnes, resp. vyhnes ale treba viac akci proti alkoholikom a neohlasene.
Ziadne akcie typu JASTRAB 2 mesiace dopredu o nom vie cele Slovensko a opite individua sa ukazu len naozaj v najhorsom pripade, a tie by mali byt v chladku za vseobecne ohrozenie a nikdy v zivote nedostat vodicak.

Teraz v zime som bol svedkom pocinania jedneho hrdinu. Isiel som z Bratislavy do Warszawy a okolo 22:00 som bol na useku Katowickiej cesty (120km dlha 4 prudovka ktoru akurat prerabaju na dialnicu na celej svojej dlzke, cize jeden smer je zavrety a ide sa naproti sebe v dvoch pruhoch ako na klasickej ceste 2. triedy). A videl som jak nejaky hrdina na Koktavii predbieha jedneho za druhym v mojom smere a casto sa len tak tak stihne uhnut protiiducim. Predbehol aj mna a asi za dve minuty skocili vsetci po brzdach a z opacneho smeru prestali ist auta.
Chlapik to nestihol, vletel pod kamion a zostala mu z hlavy kasa. Ver mi, neprial som mu to, ale mal co chcel.
Kludne nech sa hrdinovia takto zabijaju, ked na to nemas, neskusaj to. A uz jeden tesny manever ti napovie, ze nerobis dobre, ak si nedas povedat, tak pardon.
Samozrejme casto takto umieraju spolu s nim aj nevinny ludia, co mi je samozrejme luto, ale ak by sme mali plakat nad kazdou smrtou tak cernu zastavu nezvesis ani na minutu.

Ono Slovensko si mysli, ze kazdy rychlo iduci vodic je samovrah, curak, hajzel ale ked to robi v mieste kde si to moze dovolit a nikoho neohrozuje, tak voci tomu nemam ziadne namietky.
Samozrejme Slovenska Policia si mysli ze vsetko vyriesi astronomickymi pokutami. Ale keby sa dala dokopy s Ministerstvom Dopravy a spravila nejaku relaciu kde uci narod ako byt ohladupny, ako predvidat, ako sledovat reakcie vodicov pred sebou a tomu prisposobit jazdu, povedat ze predbehnut 20 aut v 10km kolone ti usetri asi 15sekund ale ohrozis pri tom pol osadenstva v kolone tak mas 100nasobne lepsi efekt ako pripecena pokuta za 600€ a odobratie vodicaku na pol roka.

Tvrdit, ze kazdy vodic co si dovoli ist rychlejsie je pirat je jak tvrdit ze kazda zenska co len raz skusila sex bez lasky je obycajna kur*a.

Len o to mi tu cely cas ide.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Header : Doplnil by som ešte k tomu "Každý jeden život sa ráta".Doprava je dnes dôležitý komunikačný článok a tak sa ľudia snažia vytvoriť podmienky ktoré sú vhodné pre dopravu v pomere bezpečné/plynulé.Myslíš si, že je fakt výhra ak napríklad výrazne znížia rýchlostné limity za cenu pár životov?Nechcem vravieť, že som ľahostajný voči životu (kľudne pod kolesami môžem raz skončiť aj ja) ale tak to proste chodí
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Header napísal:Gangy: keď s nimi nesúhlasíš, načo si mi potom jeho vyjadrenie posielal ?
Keby sa zachránil čo i len jeden život, už to má všetko význam. Ale ako pozerám pre teba je to iba počet, číslo. Čomu sa dosť čudujem nakoľko píšeš že tvoj otec zomrel práve za volantom.
Tie veci čo si písal ty alebo aj teraz Shark NX chápem (aj keď si asi myslíte že nie) akurát (povedal som to už X krát a poviem zase), s chovaním takýchto nesúhlasím a ani nikdy nebudem. Proste nie. To je všetko.
Ty si cisty dement. Tak teda zakazme auta uplne a tym padom umrtia pri autonehodach prestanu existovat a vsetci budeme podla tvojej logiky zit stastne az kym nas staroba neskoli. A zachranime tym nespocet zivotov, takze to cele bude mat vyznam.
Presne tak, moj otec zomrel za volantom kvoli naj*banemu degesovi ale nejdem kvoli jednemu idiovi rozkrikovat ako je to cele na kkt a ako by mali byt v meste 20 kmh rychlosti a radary na kazdych desiatoch metroch. Take veci prenecham deziluzionalnym utopistickym posukom ako si ty.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Grim napísal:...nezastavenie na stopke je veľmi ťažko dokázateľné...
Stopky sa zasadne natacaju vzdy na kameru.
Header
Professional
Professional

Gangy: na teba už je škoda aj reagovať. Zase si hovno pochopil a vybral si si to svoje. Daj si mokrý uterák na hlavu.
Kde som sakra napísal že chcem znižovať rýchlosti a podobné srákoviny ? Nemám slov už
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Gangy napísal:Ze treba pretlacat stale smiesnejsie limity a schvalovat astronomicke tresty aby sme rocne zachranili o 5 zivotov viac?.
Header napísal:Keby sa zachránil čo i len jeden život, už to má všetko význam.
Z tohto logicky vyplyva ze ak ma podla teba zmysel presadzovat taketo zmeny aby sa zachranil jeden zivot, vzdy sa bude dat dalsim pritvrdzovanim zachranit dalsi (a to zdaleka nie jeden) zivot az kym auta nezakazeme uplne a podla tvojej logiky to bude v poriadku lebo to bude mat vsetko vyznam. A vratime sa na kone.

Daj sa liecit, lebo uz ti to evidentne vynechava.
DeWill
Expert
Expert

Príspevok od používateľa DeWill »

Čaute Hojkaci mam takú otázku išiel som rýchlejšie ako som mal cez mesto asi 60-70 kmh a neviem či ma nieaký vodič nekameroval na mobil a chcem sa spítať či by táto jeho nahrávka pred políciou obstála ako dôkaz o prekročení rýchlosti
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nie, z videa to nemaju ako zistit... teda teoreticky by to mozno slo, ale policajti to nezvladnu urcite :P
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

DeWill pokial ta nenafilmovali pri tom ako si presiel niekoho na prechode alebo sposobil nehodu tak im je video prd platne.
1. Na videu nie je preukazatelna rychlost akou ides.
2. Na videu nie je viditelne zobrazena rychlost daneho vozidla, cas a datum zachytenia snimku
3. Nie si az taky stredobod pozornosti pre ostatnych aby si ta teraz vsetci naokolo natacali.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Presne tak, samotne prekrocenie rychlosti nemozu dokazat. Ak niekoho postihuju na zaklade videozaznamu od ineho vodica, tak je to za nedodrzanie inych predpisov - prechod cez dvojitu ciaru, ohrozenie ostatnych ucastnikov premavky, nezastavenie na stopke, nepouzitie smeroviek, atd.
Header
Professional
Professional

Tiež si myslím že sa to nedá dokázať. Čo ma však napadlo, že pri fotkách sa napr zaznamenáva resp akoby "vrýva" do toho záberu čas a dátum ktorý sa dá potom s tej snímky zistiť. Nie je to tak aj u video záznamu ? Nie som si istý presne ako to funguje ale čítal som že u fotiek sa to zaznamenáva. A ešte ma napadlo, nešlo by čisto teoreticky určit rýchlosť s toho záznamu na základe toho koľko mu trvá prejsť od jedného pevného objektu k druhému (teda napr od stlpu po stlp) ?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No ak DeWill spravil nejaký priestupok, zrazil chodcu, alebo spôsobil inú nehodu, tak sa to samozrejme dá aj takto zistiť, ale povedzme si úprimne.. ktorému policajtovi by sa len tak chcelo najskôr zmerať čas vo videu a potom ísť na "miesto činu", aby odmeral danú vzdialenosť? (nedajbože ešte aby povyťahoval staré zošity zo školy, aby zistil vzorec na výpočet rýchlosti) Nechce sa im ani fotky s istými pokutami domov posielať, nie to ešte robiť takéto výpočty.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Policajt moze merat a pocitat co chce, nic mu to nie je platne. Na to sluzi znalec z oboru dopravy.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...akurát toť nedávno som parkoval v TT pri TESCU, napratané bolo, ešte aj kamoš chcel parkovať, on išiel predomnou a čo nevidím, voľné miesto a pred ním nejaká tetka stála a ukazovala mu nech ide dalej...on samozrejme začiatočník, idealista...išiel dalej, ale čo tam má čo komu obsadzovať flek?...zatrúbil som, zacúval, uskočila jak žaba a bolo...frajerka potom spomínala, že tam držala miesto nejakému somárovi, ktorý už bol zaparkovaný o kúsok ďalej, ale asi mu bolo zaťažko parkovať tak ďaleko, tak si to chcel posunúť bližšie...keby si každý takto obsadzoval flek...
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Tak tomu sa hovori ko**t

[youtube]8F2Uf9rcrOs[/youtube]
Header
Professional
Professional

to už tu niekde bolo myslím...či na inom fóre ? no to je jedno

ma napadá myšlienka a tam mu to aj do komentov písali, čo by sa stalo keby doňho mierne zozadu ťukol...žiadna sila, iba tak postrčil... veľké sebaovládanie predviedol ten šofér

ja teda vôbec neviem či by som to vydržal...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Ak by to neprehnal veľkým rozdielom tak pravdepodobne nič. Videl som to na videách, ale vždy len s osobnými pri rýchlosti cca 100km/h ...

Keby mal dáku poruchu a musel zastaviť na krajnici, tak vylezem z auta, utrhnem mu stierač a narvem mu ho do prdele tak, až by mu ústami vychádzal von.
Škoda že netrafil na nejakého "menej pokojného" kamionistu, ktorý by sa s ním nesral a potlačil ho hlava nehlava :lol:
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

Ako mozme predpokladat ze dakde kamionista nieco predbiehal, cim tohto supermana nahneval, pretoze on urcite letel rychlo a musel kvoli nemu na brzdy.
Len sa pozastavujem nad tym, ze ked sa takyto ludia dakam strasne ponahlaju, vyblikuju a vytrubuju(aj ked na videu to nie je) ked niekto predbieha pomalsie ako oni, tak ze si ten cas na taketo "schvalnosti" najdu.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

:slap:
Prílohy
Fotografia0798.jpg
Napísať odpoveď