Neviete mi niekto vysvetliť na základe čoho vie ta druhá strana na internete že aký používam operačný systém či internetový prehliadač?
Respektíve dá sa to nejako zariadiť nejakým programom napríklad tak že druhá stran si bude myslieť že mám win7 aj keď mám linux alebo mac alebo naopak a to isté s prehliadačom.
Výborný príklad je táto stránka a diskusia pod nou kde sa automaticky pridá ikona operáku a prehliadača
http://www.zive.sk/default.aspx?section ... TEM_497509
Díky moc za info.
Ako vedia OS a Prehliadač a dá sa to skryť ?
Re: Ako vedia OS a Prehliadač a dá sa to skryť ?
Mám tu jeden logovací súbor a každý log má zhruba takýto tvar (IP som zmenil):
Ako vidieť, tak klient, okrem samotnej požiadavky odosiela aj verziu prehliadača a operačného systému, potom už nie je problém správne priradiť ikonku (ako na tebou uvedenej stránke). Žiaľ, nikdy som nemal potrebu tieto informácie sfalšovať, tak v tomto smere ti príliš neporadím...
Kód: Vybrať všetko
127.0.0.1 - - [17/Oct/2011:00:13:10 +0200] "GET / HTTP/1.1" 200 7141 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:6.0.2) Gecko/20100101 Firefox/6.0.2"Re: Ako vedia OS a Prehliadač a dá sa to skryť ?
v lepsich prehliadacoch si mozes nastavit pod akym prehliadacom navonok vystupujes
Do Firefoxu su na to pluginy, dokonca aj zakladna verzia by mala mat funkciu zvysenej anonymity.
Opera má v nastaveniach:
maskovať sa ako Firefox alebo Explorer
identifikovať sa ako Firefox alebo Explorer
Neviem ako to je s OS.
maskovať sa ako Firefox alebo Explorer
identifikovať sa ako Firefox alebo Explorer
Neviem ako to je s OS.
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Mam pocit, ze opera mala kedysi davno okrem zmeny User Agenta aj moznost zmeny OS. Vsetko to posiela prehliadac, takze ak nejakym pluginom, alebo niecim inym oklames prehliadac, tak on "oklame" server.