Ako vytvoriť submenu?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
fipsty159
Light Expert
Light Expert

Ako vytvoriť submenu?

Príspevok od používateľa fipsty159 »

ahojte
Vytvaram si svoju 1 sablonu. Ovladam HTML a nieco velmi malo z CSS. Potreboval by som vsak tam mat rolovacie submenu ako vidite na obrazku. Clovek najazdi myskou na menu tlacidlo a vysunie sa mu submenu. Ved viete ako to myslim. Ale ako to spravit do kodu? Jednalo by sa o obrazky. Ale samozrejme ak by to nepridalo na zlozitosti uvitam aj navrch kde nebude text v obrazku ale samostatne v kode a ked sa bude menit text tak sa nemusi robit novy img ale len prepise sa zdrojak.

Dakujem za kazdu radu

obrazok: //obrázky patria do prílohy
Bobr
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako vytvoriť submenu?

Príspevok od používateľa Bobr »

ovladas HTML a CSS a neovladas to, ze sa obrazky ukladaju pre taketo potreby ako JPG?!

Prvy odkaz google.sk --->

http://www.webartzforum.com/t2157-submenu-using-css
http://rubbish.forumotion.com/h5-nav]Demo

alebo to spravit uz cele v HTML5 a CSS3

http://net.tutsplus.com/tutorials/html- ... nd-jquery/
t.b
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa t.b »

az na to, ze ná webdesign images sa zvacsa pouziva PNG (napr. aj pre to, ze je tam priesvitnost), ti to Bobr vysvetlil celkom OK. Inac, ak chces mat len obdlznik s oblymi rohmi a jednym prechodom, da sa to urobit aj v CSS. nevyhodou je nefunkcnost va zastaralych prehliadacoch, vyhod je viac: sirka tlacitka sa moze prisbosobit sirke textu, zabere to menej miesta a na upravenie buttonu nie je potrebny ziadny graficky editor.
fipsty159
Light Expert
Light Expert

ok to je super tak nahodis kod sem pls?? Alebo ma prosim kontaktuj na moj skype fipsty17. Mozno by sme si vedeli nieco povedat. A dalsia vec. Prepac ze som nepouzil jpg. Normalne pouzivam JPG alebo PNG ale .bmp my vyhodil paint kedze som to tam orezaval. Je to menej profesionalne ale rychlejsie :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

t.b napísal:az na to, ze ná webdesign images sa zvacsa pouziva PNG (napr. aj pre to, ze je tam priesvitnost), ti to Bobr vysvetlil celkom OK. Inac, ak chces mat len obdlznik s oblymi rohmi a jednym prechodom, da sa to urobit aj v CSS. nevyhodou je nefunkcnost va zastaralych prehliadacoch, vyhod je viac: sirka tlacitka sa moze prisbosobit sirke textu, zabere to menej miesta a na upravenie buttonu nie je potrebny ziadny graficky editor.
tu ho trošku pletieš. Na jednu stranu vyzdvihuješ možnosti CSS3 (oblé rohy a prechod) ale píšeš že nevýhodou sú staršie prehliadače. No vetu predtým spomenieš PNG a jeho transparenciu, ale tam si staré prehliadače (hlavne IE ktorý ju nepodporuje) nespomenul. Tak buď ideme tvoriť web pre nové prehliadače a na userov čo si 3 roky neupdatly sw kašleme, alebo ideme robiť tabuľkový web pre seniorov.
fipsty159
Light Expert
Light Expert

smozrejme pre nové prehliadače.
t.b
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa t.b »

audio - zrovna som nemal na mysli IE 6 alebo 7, na až tak zastaralých uživateľov kašlem. 8- čka tuším transparentnosť podporuje. Okrem toho, ak chce použiť presne taký button ako je na tom img, tam musí použiť obrázok, keďže (aspoň čo ja viem) nepodporuje dvojity border ešte k tomu s gradientom. ak stačí podobný výsledok, odporúčam http://programujte.com/clanek/201007080 ... lastnosti/ je tam pekny prehlad vlastnosti css3. a trochu si to s tou poslednou vetou prehnal. Dnes má buď user W7/Vista, kde už má novší IE, alebo XP kde má už pravdepodobne stiahnutý iný prehliadač (like Mozilla FF/Opera/Chrome...)

P.S. Sorry že som nemyslel na Linuxákov a Appláčov :D Windows stále tvorí veľkú časť trhu :D
Napísať odpoveď