Pomaly internet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

Pomaly internet

Príspevok od používateľa demovic_svk »

ahojte, dnes mi zacal ist strasne pomaly net..dlho mi nacita stranky a napr. ked pozeram nejaky film online tak to seka...predtym mi to islo bez problemov..cim to moze byt ? nemam nijaky iny PC pripojeny ..(z domacej skupiny ) a wi-fi mam len spustene a nikto nieje pripojeny
Hash
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pomaly internet

Príspevok od používateľa Hash »

Na každom PC alebo celá sieť ide pomaly ? Skús vypnúť wi-fi, akú máš istotu, že tam nikto nieje ? Nemáš náhodou FUP-ko?
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pomaly internet

Príspevok od používateľa dekarbon »

presne ako vraví kolega nadomnou skus bu´d vypnuť wifi alebo ak ti to zariadenie podporuje naho´d tam MAC filter pre wifi priadj si MAC svojej wifi karty do toho listu povol toa pre ostatných je to vyblokované.Prípadne by som uvažoval o tom ako píše taktiež kolega nadomnou či nemáš FUP čo v podstate je to že ak presiahneš určitý limit stiahnutých dát ktoré ti nastavil provider internetu sa ti zníži rýchlosť internetového pripojenia napriklad na 512 kbit.tým že by ti provider udelil FUP internet citeľne môže ísť pomalšie ale taktiež môže vzrásť aj ping (odozva siete ) s nižžšou rýchlosťou avšak aj nemusí.Záleží od dosť veľa vecí..začal by som tou wifinou,pototm by som si odsledoval rýchlosť internetu cez speedtest.net,skusil pingovat s parametrom -t na adresu routra zvyčajne býva 192.168.1.1 ale ty môžeš mať inu tak na tu.Ip adresu rotra si zistíš keď pôjdeš cez štart do políčka spustiť napíšeš cmd>otvorí sa ti okno príkazoveho riadku windows tam napíšeš príkaz na výpi konfigurácie ip prtokolu a to je ipconfig /all a ke´d ti to vypíše celý config budeš hľadať hodnotu predvolená brána IP protokolu verzie 4 takže malo by to yvzerať niečo ako predvolená brána IPv4:.........192.168.1.1.ďalej zadáš príkaz do cmd ping -t 192.168.1.1 a dáš enter a budeš sledovať ping..ak bude príliž vysoký to znamená nad 20-30 ms zvykáva to už byť dosť cítiť tak to môže mať za následok buď kábel že su tam nejaké interferencie( rušenia) ktoré ti vyvolávaju daný vysoký ping alebo máš v routri daný taký softvér ktorý router nieje schopný ťahať s nízkymi pingami a veľmi ho zaťažuje.Mne soobne tento problém o ktorom píšem vzniká ke´d si z origo formwaru linksys routra prehodím na dd-wrt.Vtedy sa mi stane to že ping mi v smere an router stupne až na 16 ms a s pôvodným firmwarom je tento ping >1ms pretože router má bud nedostatok RAm na tento firmware alebo má slabý CPU.Okej.Poďme ďalej..toto je však iba jedna z možností diagnostikácie tvojho problému pomalého internetu.Samozrejme ak si veľa sťahoval a provider nastavil svoju sieť s FUP tak si nepomôžeš a musíš čakať väčšinou do konca mesiaca pototm by sa ti mala rýchlosť obnoviť na pôvodnu.Väčšinou je tam doba 1 mesiac,pototm ide všetko znova ako má.Dobre...Ďalej by som prebehol na tvojom mieste pc antivirusom aby sa vylucila prítomnosť nejakej hávede.Kludne ti ten internet môže spomalovať nejaký malware,spyware,vírus ktorý je zažratý že ani o ňom nevieš a beží ti anpríklad na pozadí ako rpoces na to pozor..Kludne sa va takýchto prípadoch stáva že odosiela o tebe informácie a ani o tom nevieš a zaťažuje sieť uploadom ešte k tomu že odosiela nejake informácie a využíva rezervy tvojej linky.takže určite by som to prebehol napríklad avastom,esetom alebo čo používaš,ďalej an spyware je dobrý spyware terminator alebo spybot search and destroy.Ak by sa toto ukázalo negatívne ešte by som skusil vyčistiť systém.nie raz sa mi stalo že vzhľadom na to že som mal prepchatý systém blbosčťami mi to spomalilo pc natolko že procesor bol natolko zaneprazdnený spolu s diskom že inetrnet aj ked išiel plnu rýchlosťou bez obmedzenia tak ako mal spomalili ho práve plne využité systémové zdroje a internet sa potom javil ako pomalý...hoci nebol..Prípadne skús ak by ani toto nepomohlo vymeniť kábel prípadne skusiť nastaviť defaultne sieťovu kartu ešte aj tam môže byť problém...Ak ani tak tak potom sa dá ešte skúsiť si preinštalovať windows ale to je posledná možnosť ku ktorej by si asi nerad pristupil ale je možné že ako posledná možnosť to potrebné bude a že s atým rpoblém vyrieši..ale predtým yb som skusil horeuvedené tipy..toto naozaj ako poslednu možnosť ak by sa vylučilo ja to cudzie pripojenie na wifi aj to FUP že nemáš a ostatne veci by zlyhalia ukázali sa ako negatívne.Alebo ešte môže byť niečo zle nastavené v routri ak ho máš..neviem ako máš spravenú sieť..vyskúšaj toto čo som napíasla pak daj vedieť či pomohlo
Napísať odpoveď