môj počítač je neskutočný šrot a tak by som rád pretaktoval procesor tak prosím dajte mi PODROBNÝ návod ako na to zatial viem len že keď sa mi spúšta počítač mám stlačiť DEL aby som sa dostal do BIOSu. Prosím poradte čo ďalej
Taktovanie pc
Taktovanie pc
Dobrý deň,
môj počítač je neskutočný šrot a tak by som rád pretaktoval procesor tak prosím dajte mi PODROBNÝ návod ako na to zatial viem len že keď sa mi spúšta počítač mám stlačiť DEL aby som sa dostal do BIOSu. Prosím poradte čo ďalej
Re: Taktovanie pc
Je tu o tom vela tem a ak mas to, co v avatare, tak si radsej kup novy notebook, pretoze tieto stare sa ani nedali taktovat a ak by to aj slo, tak kvoli nedostatocnemu chladeniu bude narast vykonu minimalny.
Aj ak by sa ti to podarilo, počítam že "nataktuješ" iba procesor, ale neži v ilúzii, že ti ten počítač potom pôjde rýchlejšie. Stále to bude "rovnaký" šrot.brian78 napísal:Dobrý deň,
Nie ten nootebook z avataru nie je rovnaký.Nemal som tam čo dať tak aspoň niečo ale mám normálni počítač
1. strot .... ma urcite nejaky nazov ..... inac sa nikto dalej nepohne....
2. mozno by viac pomohlo precistit (vyfukat, prepastovat, preformatovat a preinstalovat....a neinstalovat soft ktory nepotrebujes)
.... ja som dlhe casy fungoval na amd 500MHz .... bez problemou som na nom programoval a pracoval ... a vela krat mi to islo sviznejsie ako kamaratom co mali sice procaky nad 2 GHz ale system tak zasvineny az hruza.... (XP mi tam startovalo do 2 min ) problem bol akurat uz z ramkou ... antivir atd....
2. mozno by viac pomohlo precistit (vyfukat, prepastovat, preformatovat a preinstalovat....a neinstalovat soft ktory nepotrebujes)
.... ja som dlhe casy fungoval na amd 500MHz .... bez problemou som na nom programoval a pracoval ... a vela krat mi to islo sviznejsie ako kamaratom co mali sice procaky nad 2 GHz ale system tak zasvineny az hruza.... (XP mi tam startovalo do 2 min ) problem bol akurat uz z ramkou ... antivir atd....
-
vikko78
Medium Professional
tak ono sú ľudia, ktorý už aj dvojjadra považujú za nesktutočný šrot, takže aj mňa by zaujímalo, čo sa pod tým pojmom skrýva... 
Prepáčte ale to presne neviem je to nejaký starý Floppy s procesorm Itel Inside PentiniumII. Ale s tým taktovaqním to možno nebol dobrý, asi bude lepší nápad poskladať aby išiel spustiť. 
ak mas v biose moznost taktovat smelo do toho. Myslim ze velmi nemas co stratit. Nezabudni kontrolovat teploty
telefon nokia e52 ma procesor okolo 700 MHz ty mas max 500 ...... moja rada pouzi ho ako lopar na krajanie zeleniny..... alebo predaj do antikvariatu....
1. Nokia e52 ma 600MHz
2. Na naucenie sa taktovat nieje nic lepsie ako stara zostava
3. ja pouzivam netbook s 1,6GHz procakom a bezne su uz telefony ktore maju aj 1,2-1,4GHz a dokonca aj dvoj az 4jadra co ja nemam a absolutne mi to nevadi. Pravdu povediac, ak by som mohol, podtaktujem si notas kvoli vdrzi baterie aj na 1,0Ghz
2. Na naucenie sa taktovat nieje nic lepsie ako stara zostava
3. ja pouzivam netbook s 1,6GHz procakom a bezne su uz telefony ktore maju aj 1,2-1,4GHz a dokonca aj dvoj az 4jadra co ja nemam a absolutne mi to nevadi. Pravdu povediac, ak by som mohol, podtaktujem si notas kvoli vdrzi baterie aj na 1,0Ghz
-
MichalkoOo
Zablokovaný
je to ARM procesor preboha. Štvorjadro 1,5 GHz bude pomalšie ako 1,2GHz v PC.