Ste proti konzumacii mäsa?
Re: Ste proti konzumacii mäsa?
Empatik: co ti na to napisat..precitaj si este raz co som pisal
Old Dirty Bastard: nechapem co mi snazis povedat. ja som nikde nevyzdvihoval veganstvo ako zdravu a pre vsetkych najlepsiu cestu zivotom. len som sa tuna kolegovi snazil povedat, ze teorizovat tu o nejakych na pusti uvaznenych veganoch je blbost, pretoze cesta ktoru si vybrali je dana tym, ze maju lahko dostupne alternativne zdroje. ze je to trend suhlasim, ale to ako sa citia je uz asi individualne.
Old Dirty Bastard: nechapem co mi snazis povedat. ja som nikde nevyzdvihoval veganstvo ako zdravu a pre vsetkych najlepsiu cestu zivotom. len som sa tuna kolegovi snazil povedat, ze teorizovat tu o nejakych na pusti uvaznenych veganoch je blbost, pretoze cesta ktoru si vybrali je dana tym, ze maju lahko dostupne alternativne zdroje. ze je to trend suhlasim, ale to ako sa citia je uz asi individualne.
maso jem stale, kazdy den. obcas sa vyskytne den kedy maso nejem, navari sa nieco ine, ale to je tak max 1x do tyzdna. paradoxne som podla BMI podvyziveny. (BMI - 15,8) jem vsetko, bez vynimky v normalnych mnozstvach a pravidelne. bohuzial mam rychly metabolizmus.
M142 : Ty by si si mal skor precitat moj ''posudok'' na danu vec, potom sa mozme dalej bavit.
Uviedol som priklad, nechapem, co riesis na tom dalej ?
Uviedol som priklad, nechapem, co riesis na tom dalej ?
-
Anem
Star
- Kontaktovať používateľa:
musím jesť a aj mi chutí, len mi prekáža to nehumánne zachádzanie zo zvieratami , preto sa snažím vyhladávať mäso z dediny kde tie zvieratá aj videli slnko
nevidím problém v humánnom živote a zabití zvierat ale zabíjanie pre kožušinu a hru je otrasné...
Empatik, to, čo si tu predostril sa síce môže stať, ale je jasné, že aj prísny vegán by tú kravu zjedol. V takej situácií človek myslí v prvom rade na záchranu vlastného života, to je prirodzený pud sebazáchovy.
ako príklad je tu Bear Grylls. To, čo on predvádza, by tiež nikto len tak nerobil, ale ak by to malo znamenať záchranu vlastného života, tak by to spravil každý jeden.
ako príklad je tu Bear Grylls. To, čo on predvádza, by tiež nikto len tak nerobil, ale ak by to malo znamenať záchranu vlastného života, tak by to spravil každý jeden.
Ja mám maso rád, a nejakú to maso či produkt z neho konzumujem každý deň.... Pokial maso niekomu nechutí a neje ho, tak je to jeho volba.... Je na kazdom, co bude papat....
Ale co mi je proti srsti, tak je to pripad, keď niekto začne silou mocou vnucovat svoju volbu inym ludom....
Ale co mi je proti srsti, tak je to pripad, keď niekto začne silou mocou vnucovat svoju volbu inym ludom....
Toto je pekný nezmysel. Kvalitná a pestrá vegánska strava je plnohodnotná a určite zdravšia ako "bežná" strava normálnych ľudí. Opakujem, musí byť pestrá a kvalitná, čo napr. na takom Slovensku, kde je malá ponuka, nie je celkom ľahké. Preto sú aj tie "odstrašujúce" prípady. Ak niekto žije len na nejakých blbostiach a klíčkoch, tak podľa toho aj vyzerá.Old Dirty Bastard napísal:a čo taký banník? myslíš, že tie otruby a sója by ho udržali na nohách 12hod? vegánstvo je len taký "trend".. tí ľudia čo takto žijú dlhodobo sa určite nemôžu cítiť dobre.
Inak vegetariáni a vegáni nejedia mäso nie preto, že by im nechutilo, ale z ideologických dôvodov. Prevažne.
Pinhead: Presne tak, v podstate mi je tá myšlienka aj sympatická, ale taktiež sa mi nepáči, ak niekto vegánstvo propaguje násilne.
Maso, jem a neviem si bezneho predstavit jedlo, kazde hlavne jedlo musi mat vsebe maso, zvysok je len priloha (jedla bez masa, tak max. raz za tyzden). Nikdy tych ludi nepochopi, ale je to ich volba, tiez nemam rad, ked to zacnu vnucovat a ostatnym vycitat, ze jedia maso. A tym, ze oni ho nejedia sa ziadne zviera nezachrani, zabite je tak ci tak.
Tiež som pravidelný konzument mäsa. Neviem si predstaviť život bez mäsa a nejako sa zato nehanbím.
Raz som bol bez mäsa zhruba mesiac a už som sa cítil trošku nesvoj. Vegetariánov neodsudzujem, ani im neberiem ich právo nejesť mäso, no sám si to neviem predstaviť.
Jasne, ale pride mi to chore, zrazu uz nebudu vegetariani a porusia tie svoje zvyky ? Viem, ze som zafantaziroval, ale kludne sa moze nieco podobne stat. Uz ich ta viera nebude platit ? Samozrejme, ze pud sebazachovy zaisti, aby si ziskali potravu pre seba ( aj ked to bude maso a uz im to vadit nebude, lebo budu chciet prezit ).pinco napísal:Empatik, to, čo si tu predostril sa síce môže stať, ale je jasné, že aj prísny vegán by tú kravu zjedol. V takej situácií človek myslí v prvom rade na záchranu vlastného života, to je prirodzený pud sebazáchovy.
Mam na to nazor, ze preco sa v zivote obmedzovat nejedeni mtoho, co mi kedysi chutilo len kvoli tomu, ze mi zrazu prepne... neviem, je to cudne podla mna ))
Stejkom zdar
Empatik ty si totálne mimo a uniká ti podstata vegetariánstva či vegánstva. Radšej trochu pogoogluj predtým, ako sa budeš naďalej strápňovať. Milujem takýchto chytrolínov.
Pascalwb:
Pascalwb:
Tak zober si, že keby teraz začali všetci vegáni sveta zrazu žrať mäso, tak spotreba sa zvýši a bude sa viac zabíjať. Keby sa naopak všetci stali vegánmi, tak to takisto má veľký dosah. Niekde koloval nejaký údaj, že koľko zachráni vegán ročne zvierat. Neviem aké to bolo číslo a nakoľko je dôveryhodné (ako k nemu prišli), ale určite sa to dá pohľadať na nejakých ich stránkách.A tym, ze oni ho nejedia sa ziadne zviera nezachrani, zabite je tak ci tak.
hughito : Ty mas co o chytrolinstve hovorit, v kazdej teme si najmudrejsi, vsade si bol a vsetko vies. 
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Mne sa paci, ze stale viac ludi tu v Nemecku sa zaujima o to, z kade maso pochadza a ake su podmienky chovu.
Radsej si trochu priplatia a kupia maso z domacich krav, ktore su chovane "navolno" ako z krav z masoveho chovu, ktore boli 2 dni prevazane za neludskych podmienok napr. z vychodnej Europy.
Takyto pristup beriem ako zlatu strednu cestu.
Radsej si trochu priplatia a kupia maso z domacich krav, ktore su chovane "navolno" ako z krav z masoveho chovu, ktore boli 2 dni prevazane za neludskych podmienok napr. z vychodnej Europy.
Takyto pristup beriem ako zlatu strednu cestu.
Empatik, v tomto prípade ty píšeš dosť mimo. Naozaj si o tom niečo prečítaj, lebo príklad, ktorý si tu dal je extrémny a v tomto prípade scestný.
Som rád, že to takto vidíš.Empatik napísal:hughito : Ty mas co o chytrolinstve hovorit, v kazdej teme si najmudrejsi, vsade si bol a vsetko vies.
Bio-chovy: už idem spať, tak len krátko. Zdá sa to ako zlaté riešenie, ale vegáni majú x protiargumentov.
-
Old Dirty Bastard
Guru
teraz si položme otázku aké percento vegánov konzumuje fakt plnohodnotné "náhrady" tej stravy bežnej (ešte je otázne čo si predstavuješ pod bežnou stravou. lebo ja napr. tiež všemožné druhy zeleniny a ovocia + mäso). asi nemá každý z nich prístup/možnosť kúpy všetkej možnej zeleniny/ovocia/atď, aby to plnohodnotne nahradil. keďže vegáni konzumujú aj rôzne exotické veci a nie-bežné druhy, z ktorých získajú látky, ktoré v mäse a iných živočíšnych produktoch nepríjmu. a preto som písal o trende, nemôže si to dovoliť každý a väčšinou toto praktizujú ľudia na "vyššej nohe". bežný človek si tak akurát môže dovoliť takýto štýl života.. aj keby o to mal záujem z "ideologických" dôvodov.hughito napísal: Toto je pekný nezmysel. Kvalitná a pestrá vegánska strava je plnohodnotná a určite zdravšia ako "bežná" strava normálnych ľudí. Opakujem, musí byť pestrá a kvalitná, čo napr. na takom Slovensku, kde je malá ponuka, nie je celkom ľahké.
takíto ľudia sú blbí, pretože ak by sa zamysleli, tak by zistili, že svet v ktorom by sme nejedli mäso (a o to im asi ide, ak sú pre nich pojedači mäsa tí zlí) by nemohol existovať.. ako čo by sme robili s tými premnoženými zvieratami? a čo by jedli tie zvieratá, ak by sme jedli to isté aj my? si neviem predstaviť plochu tých polí, aby to všetkých dostatočne zasýtilo, asi by boli poschodové.Pascalwb napísal:tiez nemam rad, ked to zacnu vnucovat a ostatnym vycitat, ze jedia maso.
zvierata sa v sucasnosti chovaju na maso umelo, keby nebol dopyt, nechovali by sa
s cim?!Empatik napísal: s dobytkom krav
kazdy nech si je co chce, len nech mi nekeca co mam na tanieri. mal som kedy si dost ostry konflik s jednym spoluucastnikom konferencie, ktory bol vegan/vegetarian (uz si nepamatam) z nabozenskych dovodov a snazil sa svoje filozofie vnutit kazdemu naokolo
pryja: No to je pravda, vsak aky odpad sa u nas predava to ani nieje mozne. Maso a su vnom selijake konzervanty, a neviem co vsetko, minule som pozeral na salam, ze sirup ci co to tam bolo. Ale to je zase problem Slovenska, je to lacne, nevadi, ze to nema s masom nic spolocne kupuje sa to.
ODB: A v čom si akože rozporujeme ? Sám som to zdôrazňoval, že okrem BA a možno ďalších väčších miest je ten výber dosť slabý a áno, je to aj drahá záležitosť. Lebo dnes to funguje tak, že nezdravé a zlé potraviny = lacné potraviny.
Ale ide o to, že kto to zvláda finančne a má prístup k širšiemu sortimentu takej stravy, tak určite ničím netrpí, nevraviac o tom, že niektorí poukazujú na škodlivosť mäsa, že nie sme všežravce a pod.
Ale ide o to, že kto to zvláda finančne a má prístup k širšiemu sortimentu takej stravy, tak určite ničím netrpí, nevraviac o tom, že niektorí poukazujú na škodlivosť mäsa, že nie sme všežravce a pod.