Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Ste proti konzumacii mäsa?

Príspevok od používateľa MeanSeriously »

G0lDiER_ napísal:Som vegetarian a robim to z 95% koli tomu, ze mi je luto tych zvierat. Ende.
keby ludia este daavno nejedli mäso, tak nie sme na takom stupni vyvoja ako teraz. maso obsahuje napr. zelezo a B12. zelezo je velmi tazke zohnat v takej koncentracii ako v cervenom mäse, B12 sa neda fakticky zohnat nikde inde (samozrejme, aj zelezo aj B12 sa da zohnat v tabletkach, ale o tom neskor). okrem toho, kto v detstve neje mäso resp. len v minimalnom mnozstve, nema dobry vyvoj. Mozes to decko potom dopovat tabletkami, ale nikdy neodhadnes to mnozstvo co treba a raz das malo, druhy krat to prezenies.
P.S. Dúfam že nezabíjaš ako komáre :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

este doplnim ze problem zeleza nie je v tom ze by ho bolo v rastlinnej potrave malo, je ho tam castokrat viac ako v mase. Ale je v takej chemickej väzba ze ludske telo ho nevie poriadne vyuzit,
preto sa lepsie vstrebava z mäsa.
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

cize to na veci nic nemeni.
a len pre zaujimavost, je to sice jasne, ale tento clanok viac menej odborne vysvetluje, ze jest mäso pocas tehotenstva je dolezite. http://najmama.aktuality.sk/clanok/2262 ... uje-dieta/
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

Poznam ludi ktori su od narodenia vegetariani a nic im nieje. Celu trapnost okolo b12 ja neuznavam a keby to aj tak bolo, tak nech skapem ja a nie dalsie tisice zvierat ktore za zivot zjem.

//autoeditácia príspevku (28 Apr 2012, 16:53)
Btw v mese je dalsich X veci ktore ti skodia, oproti jednemu b12 ktore ti ma prospievat. Navysse kazde do masko zapijete cocacolou ktora je uple zdraviuprospesna.

//autoeditácia príspevku (28 Apr 2012, 16:56)
A s tymi percentami to bolo myslene asi tak, ze robim to hlavne koli zvieratam, ale su aj dalsie dobre dovody preco nejest maso.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

zivot bez masa si neviem a ani nechcem predstavit. taka telacinka alebo jahnacinka.. mmmm:)
.
zvierat mi luto nie je. maju svoje miesto v potravinovom retazci a zastavaju ho viac ako dobre.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Neda mi to, ake veci v mase mi skodia?
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

"olovo.."
.
ked zakusnes do gulky, mozes si vylomit zub :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

ColdRain napísal:Neda mi to, ake veci v mase mi skodia?
Tu boli skôr myslené antibiotiká, hormóny, steroidy, rastové látky a pod, ktorými sú zvieratá kŕmené, aby nemali infekcie a rýchlo narástli a mohli sa konzumovať...
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

to znamena ze nemozes jest ani vajcia, pit mlieko, nemozes jest zeleninu, ovocie, obilniny, kukuricu, lebo je to striekane, nemozes jest chleba, ani pit vodu, lebo je chlorovana. Pockaj, vsak ty nemozes zit. Lebo aj kyslik je zencisteny (nemozes dychat).
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Klídek, ja len vysvetľujem, čo všetko sa môže v mäse nachádzať. Jasné, že v súčasnej dobe sa nedá žiť megazdravo, lebo sme Ečkami, pesticídmi, konzervantami, chémiou priam zaplavení, ale stále je len na každom z nás, čo dáme do úst. :)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Nieco k teme:
Kým pračlovek nevynašiel nástroje a zbrane, nejedol mäso, živil sa potravinami rastlinného pôvodu, podobne ako jeho najbližší príbuzní - antropoidné opice. Jeho krv a vnútorné prostredie boli alkalickej - zásaditej povahy, pretože aj jeho potrava bola prevažne zásadotvorná. Naproti tomu mäsožravce majú krv a celé vnútorné prostredie kyslej povahy.

Ich žalúdočná šťava obsahuje desaťkrát silnejšiu soľnú kyselinu, ktorá umožňuje podstatne rýchlejšie trávenie mäsitej potravy. "Normálna" strava civilizovaného človeka je prevažne kyselinotvorná, mala by však byť priemerne na 80% zásadotvorná. V dôsledku takej neprirodzenej stravy vznikajú civilizačné choroby, vyvolané tým, že sa v tele usadzujú rôzne jedy - toxíny.

Nadbytok bielkovín z potravín živočíšneho pôvodu spôsobuje zvýšený výskyt srdcových chorôb, rakovina, obličkových kamienkov a kĺbových ochorení. Pri metabolizme živočíšnych bielkovín vzniká v tele pre organizmus veľmi toxický amoniak a kyselina močová. Kryštáliky kyseliny močovej sa ukladajú v zhyboch a spôsobujú bolesti pri reume a dne. Rastlinné bielkoviny sú plnohodnotné a na rozdiel od mäsitej stravy neobsahujú cholesterol, ktorý je pôvodcom aterosklerózy a jej následkov: infarktu, mozgovej porážky, demencie, Bürgerovej choroby atď.,
To len k bielkovinam. Dalsiou kapitolou su tuky, cholesterol a vysoky obsah soli v masovych vyrobkoch.
Netvrdim, ze umelo pestovane a postrekovane ovocie a zelenina su bezchybne, ale ich zvysena a pravidelna konzumacia nevedie zdaleka k takym zdravotmym problemom ako konzumacia masovych vyrobkov.
To je konkretne k otazke, co skodlive sa moze vobec v mase nachadzat. :wink:
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

?what napísal:to znamena ze nemozes jest ani vajcia, pit mlieko, nemozes jest zeleninu, ovocie, obilniny, kukuricu, lebo je to striekane, nemozes jest chleba, ani pit vodu, lebo je chlorovana. Pockaj, vsak ty nemozes zit. Lebo aj kyslik je zencisteny (nemozes dychat).
neviem nakoľko to je pravda, ale jedna pediatrička mi vravela že práve hydina plná hormónov má na svedomí to že deti dnes tak skoro fyzicky dospievajú (a s tým spojené daľšie problémy), a odporúča preto mladistvým vo veľkej miere sa jej vyhýbať /samozrejme s výnimkou hydiny z bio chovu/.
celkom by ma zaujimal názor niekoho z fachu
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ja osobne uz kura doma ani nechcem vidiet, tak sa mi to zhnusilo, ze az. Ked idem cez tyzden na obed a maju tam same prsia, lebo je to lacne, tak 2x do tyzdna mi to uplne staci, aj to len preto, ze nemam na vyber.

A ako ste zacali byt vegetariani? jedneho dna ste sa rozhodli, ze bum od dnes nejem maso? Nikdy nemate nanho chut?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

no tak zasa pockat, nam co viem v skole hovorili, ze kompletny aminokyselinovy profil ma len bielkovina zivocisneho povodu. rastlinna bielkovina ten aminokyselinovy profil kompletny nema, niektore aminokyseliny jej chybaju, ako moze byt potom takato bielkovina plnohodnotna?
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Odkiaľ máš tu citáciu pryja? Lebo z toho som prekvapený aj ja.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Dunlop napísal: neviem nakoľko to je pravda, ale jedna pediatrička mi vravela že práve hydina plná hormónov má na svedomí to že deti dnes tak skoro fyzicky dospievajú (a s tým spojené daľšie problémy), a odporúča preto mladistvým vo veľkej miere sa jej vyhýbať /samozrejme s výnimkou hydiny z bio chovu/.
celkom by ma zaujimal názor niekoho z fachu
-osobne si myslim ze je to trochu pritiahnute za vlasy, aby hydinove maso mohlo ovplyvnit hormonalnu rovnovahu dietata, tak to by muselo kazdy den zjest tej kuraciny aspon kilo. A keby aj nahodou to tak fungovalo, tak co je na tom ze deti dnes skorej fyzicky dospievaju? napr. je vedecky dokazane ze z dovodu kvalitnejsej vyzivy maju dnesne zeny v priemere väcsie prsia ako zeny spred 100-150 rokmi.
S takymto vzvojom urcite suhlasi kazdy chlap :D :)

/napr aj ja som sa dozvedel z kniziek o zdravej vyzive ze ako je mlieko ktore je priemyselne spracovane
tak ake je strasne nezdrave, ze kolko je v nom choleterolu, nadbytok nezdravych bielkovin, laktozy
a akeje to vraj strasne neprirodzene pre cloveka konzumovat ho. Pritom cely zivot jem vela syra,
tvarohu a denne aj 2-3 litre mlieka a citim sa vyborne, a to uz davno nemam 20rokov..Pripada mi to podobne ako sa kedysi velmi propagovala soja a az po nejakej dobe prisli na to, ze az taka super zdrava vo äcsom mnozstve vobec nie je/.

apropo uznavam argument zastancov zdravej vyzivy ze udeniny, klobasy a pod su nevhodne, prakticky vobec ich nejem.

A ze maso obsahuje aj dost vselijakych sajrajtov? na to ma predsa clovek detoxikacne organy
ako pecen a oblicky, ktore su u bezneho zdraveho jedinca vyuzite tak maximalne na 50percent,
jedine po riadnej chlastacke dostavaju trochu viac zabrat/pripadne lieky,antibiotika a pod/.

Napr sa skumal zdravotny stav Masajov co je velky africky kmen chovajucich hlavne kravy
a zivia sa skoro vylucne iba masom,mliekom a ked su smadny tak piju cerstvu krv.
Pritom su fyzicky velmi dobre usposobeny, vysoky, nemavaju arteriosklerozu ani nic podobne.
A v com je to tajomstvo? ze nelezia cely den pri pocitaci, ale su neustale v pohybe, maju neustali
aktivny pohyb na cerstvom vzduchu. To je podstata.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tak ja dam este jednu vec, ktora je v mase skodliva: zvieraci protein.
Ten je silne kysely a okyseluje krv, ktoru telo potom potrebuje rychlo neutralizovat. Na to je v tele jedina latka: fosfat.
V kostiach nieje len vapnik, je to kalciumfosfat - tzn ze su spolu naviazane.
To znamena ze telo musi s tym fosfatom zobrat z kosti aj vapnik. Fosfat telo vyuije a vapnik vycuras.
To sposobuje neustaly cyklus ze maso ti vapnik zobere, tak ho potom doplnas mliekom. A dokola.
gogo956
Redeemer
Redeemer

G0lDiER_

a v com je teda problem, ked mliekom si ho clovek ten vapnik doplni? nehovorim ze clovek sa ma ladovat masom
od rana do vecera, ale pokial je ta konzumacia s mierou, tak pochybujem ze by to nejako vyslovene skodilo.
Moj dedo napriklad jedol maso cely zivot, ale s mierou, a dozil sa vo vysokej kondicii 93 rokov, je to hlavne preto ze cely zivot velmi aktivne sportoval.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Nemam problem s masom pokial ho nemam na tanieri s kostami, slachami a inymi uchylnostami. Ale snazim sa jest aj vela "nemasovych" jedal...
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

gogo956: v tom, ze pri oby dvoch castiach toho cyklu skodis zvieratam. navysse nie kazdy to kalcium doplna a potom ma zlomeniny, reumu a podobne.
Napísať odpoveď