Adobe Premiere Pro 5 problém - video bez zvuku
-
BookEditor
Light Professional
Adobe Premiere Pro 5 problém - video bez zvuku
Ahojte,
mám problém s programom Adobe Premiere Pro, keď tam importujem video, prehrá ho bez zvuku, keď ho šupnem potom do časovej osy, vloží sa mi iba video do video stopy a zvuk nikde. Už vo vlastnostiach importovaného klipu sa nič o zvuku nepíše, iba o videu. Neviem, čo mám zle nastavené, čo robím zle, v Adobe iba začínam... Prikladám pár obrázkov, K+ jasná!
mám problém s programom Adobe Premiere Pro, keď tam importujem video, prehrá ho bez zvuku, keď ho šupnem potom do časovej osy, vloží sa mi iba video do video stopy a zvuk nikde. Už vo vlastnostiach importovaného klipu sa nič o zvuku nepíše, iba o videu. Neviem, čo mám zle nastavené, čo robím zle, v Adobe iba začínam... Prikladám pár obrázkov, K+ jasná!
-
lekoklatik
VIP
Re: Adobe Premiere Pro 5 problém - video bez zvuku
prepíš príponu videa na *.mpg
prípadne si zvuk z videa vytiahni napríklad Vegas-om, ulož si ho napríklad do formátu *.mp3 a následne pridaj k videu.
prípadne si zvuk z videa vytiahni napríklad Vegas-om, ulož si ho napríklad do formátu *.mp3 a následne pridaj k videu.
-
BookEditor
Light Professional
Nejde to, stále mi vloží iba video... S tým vyťahovaním zvuku s videa to bude asi nadlho, keď mám povedzme 200 videosúborov... Nebude to tým, že mi svieti iba "V" a pri zvukových stopách nič? (obr.) Pretože všetci na nete, čo im fungovalo video+zvuk, tam mali "V" a "A". Ja tam mám iba "V"...
-
lekoklatik
VIP
To V ti svieti preto, lebo tvoj projekt obsahuje len Video subor. A je audio samozrejme. Teda presnejšií budem keď poviem že si si naklikol vrstvu "Video 1".
Tož tak to máš asi problém. Premiere má totiž s niektorými formátmi problém. Buď budeš musieť konvertovať (stačí keď si tých 200súborov hodíš do nejakého konverteru, ktorému nastavíš východzie parametre len zvuk a necháš si to na pár hodín vyexportovať), alebo to skús vo Vegas.
Prípadne skús ešte prípomu *.mpeg (ale to asi nepomôže, keďže *.mpg je nefunkčný).
Ešte môžeš skúsiť doinštalovať nejaké video codeky. Zisti si na internete ktorý je ideálny pre *.MTS.
Ale myslím že tomu premieru proste nenatlačíš, aby ti tam zobrazil aj zvuk.
//a vlastne ano, prepac. Audio kodek samozrejme. Mozno tiez skusit prehrabat help premieru.
Tož tak to máš asi problém. Premiere má totiž s niektorými formátmi problém. Buď budeš musieť konvertovať (stačí keď si tých 200súborov hodíš do nejakého konverteru, ktorému nastavíš východzie parametre len zvuk a necháš si to na pár hodín vyexportovať), alebo to skús vo Vegas.
Prípadne skús ešte prípomu *.mpeg (ale to asi nepomôže, keďže *.mpg je nefunkčný).
Ešte môžeš skúsiť doinštalovať nejaké video codeky. Zisti si na internete ktorý je ideálny pre *.MTS.
Ale myslím že tomu premieru proste nenatlačíš, aby ti tam zobrazil aj zvuk.
//a vlastne ano, prepac. Audio kodek samozrejme. Mozno tiez skusit prehrabat help premieru.
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Aký audio kodek sa používa v mpg súboroch? Nie je to mp2? Skús prehrabať nastavenia, či tam niečo také máš. (Len teória, premiere som nikdy v živote ani nevidel)
-
lekoklatik
VIP
Takže podľa posledného príspevku - http://forums.creativecow.net/thread/3/914360 - budeš musieť zábery natočiť znovu s nie defaultným nastavením kamery.
Kodeky, nastavenia, proste nič. Keď už si raz video nahral, jeho kodek zmeníš už len kovertovaním.
Takže ak chceš ten zvuk k videám, musíš si ho z tých videí vytiahnuť.
Ďalšie videá už netoč v defaultnom nastavení kamery.
Nepomohlo mu nič.Finally, I discovered that the problem is on the NXCAM setting. By default setting of my NX70 is not shooting in AVCHD format. My friend used my NX70 shooting in default mode, that's way their footage cannot import to Premiere Pro CS5.5, but another friend of mine use the same NXCAM shooting in AVCHD setting (he changed the setting to specifically AVCHD), that's why his mts files has sound. Very insteresting is both friends mts files are located in the same directory and shooting with the same NXCAM.
Kodeky, nastavenia, proste nič. Keď už si raz video nahral, jeho kodek zmeníš už len kovertovaním.
Takže ak chceš ten zvuk k videám, musíš si ho z tých videí vytiahnuť.
Ďalšie videá už netoč v defaultnom nastavení kamery.
-
BookEditor
Light Professional
Teraz neviem, aké defaultné nastavenia myslíš, ale iné, ako defaultné nastavenia rozlíšenia (a z toho v podstate vyplýva aj formátu) nemám k dispozícii... Ale tento formát .MTS je písaný medzi podporovanými formátmi tohto programu...
//autoeditácia príspevku (13 Máj 2012, 22:15)
Teraz neviem, aké defaultné nastavenia myslíš, ale iné, ako defaultné nastavenia rozlíšenia (a z toho v podstate vyplýva aj formátu) nemám k dispozícii... Ale tento formát .MTS je písaný medzi podporovanými formátmi tohto programu...
//autoeditácia príspevku (13 Máj 2012, 22:15)
-
lekoklatik
VIP
Defaultné nastavenie tvojej kamery.
Prečítaj si diskusiu v odkaze, ktorý som ti poslal.
MTS je síce Premierom podporovaný formát, avšak boh vie aký formát (kontajner?) má v tomto prípade zvuková stopa.
Prečítaj si diskusiu v odkaze, ktorý som ti poslal.
MTS je síce Premierom podporovaný formát, avšak boh vie aký formát (kontajner?) má v tomto prípade zvuková stopa.
-
BookEditor
Light Professional
Tieto info som našiel:
"[Stream type]
AVCHD Stream
[Video info]
Bit rate : VBR 16000000 bps
Size : 1440 x 1080
[Audio info]
Bit rate : 256000 bps
Sampling rate : 48000 Hz
Mode : 2 ch
"
Toto moc nepomôže, viem.
Zvuk by mal byť Dolby digital....
//autoeditácia príspevku (13 Máj 2012, 22:53)
"HD: MPEG-4 AVC/H.264 (AVCHD)
SD: MPEG-2 PS
"HD: Dolby Digital 2ch, 16bit, 48kHz
SD: Dolby Digital 2ch, 16bit, 48kHz "
"[Stream type]
AVCHD Stream
[Video info]
Bit rate : VBR 16000000 bps
Size : 1440 x 1080
[Audio info]
Bit rate : 256000 bps
Sampling rate : 48000 Hz
Mode : 2 ch
"
Toto moc nepomôže, viem.
Zvuk by mal byť Dolby digital....
//autoeditácia príspevku (13 Máj 2012, 22:53)
"HD: MPEG-4 AVC/H.264 (AVCHD)
SD: MPEG-2 PS
"HD: Dolby Digital 2ch, 16bit, 48kHz
SD: Dolby Digital 2ch, 16bit, 48kHz "
-
lekoklatik
VIP
Ja ti žiaľ už viac pomôcť neviem.
Ja osobne by som to riešil exportom do toho mp3, keby som ani na googli nič nenašiel.
Ja osobne by som to riešil exportom do toho mp3, keby som ani na googli nič nenašiel.
-
BookEditor
Light Professional
No asi tak... Doteraz som používal Edius 5, tak rozmýšľam, že ho budem používať aj naďalej.
Ale keby komukoľvek niečo napadlo, tak budem vďačný
K+
Ale keby komukoľvek niečo napadlo, tak budem vďačný
K+