Mam zmluvu na dohodu.
Dnes mi dosla vyplata pod 129 eur cize nemusim platit odovdy soc. poistovni.. no nabuduci mesiac urcite zarobim nad 300 eur mozno aj 400... kolko mi priblizne pride postou platit odvody do soc. poistovne ? s akymi peniazmi mozem ratat ?
dakujem
do 50 €, myslím, že 47,5 či tak nejak.... to je zdravotné poistenie. Do sociálnej neodvádzaš nič. Zároveň to ale znamená, že čo sa týka dôchodku a neskôr podpory v nezamestnanosti - ako by si ani nepracoval.
Dohoda je čudná. Takýto typ existuje len v ČR a SR a spôsobuje len problémy.
begbee: presne tak, len problemy. Avsak najhorsie, ze 95% vsetkych volnych pracovny pozicii v sucasnosti mas na dohodu. Aspon, co som ja sledoval na profesii.
Deco presne tak, co sa týka brigád, vyhodí ti ich len pár, max tak do jednej strany, keď si rozklikneš práca na dohodu vyhodí ti aj 6 a viac strán, stále však platí, že radšej práca na dohodu ako žiadna
SASka to chcela už tuším postupne obmedziť a zrušiť. Otázka koľko ľudí by prišlo o príjem.
Myslím si, že mali by sme už raz a navždy stanoviť nejaké pravidlá. Minimálnu mzdu aby sa z nej dalo normálne žiť, ochrana zamestnanca na úrovni. Možno vyskočí nezamestnanosť, ale budeme mať realitu a budeš vedieť, že pracovať sa oplatí. Takto síce má prácu 85% Slovákov, ale za akú cenu? Sú z nich otroci, rodiny sa rozpadajú a aj keď pracujú, žiť sa z toho nedá.
inac pomylil som sa je to nie 129 eur ale 139 eur !!! a suhlasim s begbee .... je to naprd.. clovek malo zarobi zapalti ucty atd.. a ostane mu holy zadok .. najlepsie niekde vycestovat
Deco napísal:begbee: presne tak, len problemy. Avsak najhorsie, ze 95% vsetkych volnych pracovny pozicii v sucasnosti mas na dohodu. Aspon, co som ja sledoval na profesii.
A kdeže si to sledoval? Pozícií na TPP je určite viac ako dohôd.
ledenaster si student? Ak ano, tak neplatis ani preddavok na zdravotne poistenie 47.58eur/mes. Odvody za teba odvadza zamestnavatel, myslim ze je to vo vyske 1.06% mzdy, uz si to nepamatam.
A pred aprilom si mozes podat danove prizdnanie a vratia ti dan z prijmu (ak si zarobil menej nez je hranica, co by malo byt tusim 1600 eur +-).