Akne

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Kybelvody
Star
Star

Re: Akne

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Antibiotika moc nezabrali, tak mi lekar dal moznost liecbu roacutanom od jesene. Moc sa mi do toho nechce, ale inac sa akne asi nezbavim :( . Aj ked to nemam nejake strasne, ale aspon by som mal uz pokoj. Este skusim nasvecovanie bio lampou, ale tomu nedavam velke sance.
Janette
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janette »

Mne sa stalo, ze som sa roky liecila na akne a nepomahalo. Az poslednu dobu som prisla na to, ze je to vlastne precitlively zaludok - ked zjem nieco nevhodneho (hl. mliecne vyrobky, stiplave, mastne) tak sa mi to o den odrazi na pleti. :( A to som pila mlieko kazdy bozi den predtym .. Necudo ...

A holkam odporucam premysliet si, ci ozaj chcu uzivat Roaccutane, nakolko treba brat aj antikoncepciu popri tom. (Aspon vacsina koznych to chce). Tie vedlajsie ucinky na letaku nie su napisane pre srandu kralikov.
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Zabranit otehotneniu sa daj aj inak ako uzivanim antikoncepcie...
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Tak ja som užíval Roaccuttane tiež dosť dlho,pomáhalo mi to,dokonca ani vedlajšie účinky som nemal.Keď som ich prestal užívať,mal som čistú pleť no asi po roku sa to vrátilo.Užívať tento liek už fakt nechcem,pretože môj spolužiak a jeho priateľka užívali tento liek tiež a spolužiakovi sa zhoršilo videnie,bolia ho kĺby a chrbtica a jeho priateľka zas skončila v nemocnici na prístrojoch.Takže akurát som pred mesiacom absolvoval vyšetrenie akupunktúrovou metódou a boli mi predpísané nejaké lieky ktoré sú extrahované z prírodných byliniek(zinok,dvojitá celulóza a ešte nejaké blbovinky).Akurát ich beriem 3. deň a som zvedavý či mi pomôže táto mesačná kúra.Neverím veľmi v takýto humbuk ale za pokus to stojí.Mimochodom tá firma sa volá TIENS a predávajú tieto lieky po celom svete.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

daj potom vedieť ako si dopadol s tými liekmi ;)
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Určite dám vedieť.Tá dvojitá celulóza chutí strašne,akoby si jedol med len v tabletke(ja fakt nemusím samotný med) a musím ich zjesť rovno 3 a požuvať ich.Čo pijem kalciový prášok,tak ten je tiež strašný...Ale zatiaľ som sa rozprával s dvoma chalanmi z nášho mesta ktorí absolvovali tiež túto kúru a povedali,že za mesiac sa im pleť fakt vyčistila a fakt nič nevidieť,žeby mali akné.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tak ale zo skúsenosti najviac zaberá vždy to čo najmenej chutí :D ...inak tie lieky asi nie sú na predpis že? Nevieš ako sa to presne volá, asi to bude niečo z tohoto http://www.tienskatalog.sk/
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Tie lieky nie sú na predpis.Pri tomto liečení ide o to,že to ochorenie treba liečiť zvnútra a nie zvonka(aspoň takto znie tá teória,ktorú mi vysvetlovala ženská) a aplikovali ju už pred 5000 rokmi niekde v Číne.Ja odtiaľto mám dvojitú celulózu,zinok a calcium.Pravdu povediac tieto lieky nie sú vôbec lacné.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tak keby mi to pomohlo tak by to stálo zato ;) počkám si ako to bude u teba...
Janette
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Kufor napísal:Zabranit otehotneniu sa daj aj inak ako uzivanim antikoncepcie...
Hehe, skus to vysvetlit koznym :)
Vystriedala som ich viac nez dost a drviva vacsina nepredpise holke bez toho, aby nebrala antikoncepciu.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Pri liečbe Roaccutanom ešte aj žena, ktorá má potvrdenú neplodnosť musí brať HAK. Keďže liek je vysoko teratogénny a môže spôsobiť vážne poškodenie plodu, tak sa predpokladá, že HAK je účinnejšia a spoľahlivejšia ako iné formy. Keďže je taká doba, že každý by doktora len žaloval a sťažoval sa naňho, tak si žiadny doktor nemôže dovoliť riskovať. To len tak na obranu kožných Dr. :)
Janette
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

No to samozrejme chapem.
Len chcem pripomenut holkam, aby nebrali na lahku vahu tie varovania v pribalovom letaku a dokladne premysleli uzivanie Roaccutane & hormonalnej antikoncepcie ... Je to velky zasah do organizmu.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

veru je, asi jediny liek ktory ma dlhsi pribalovy letak ako roacuttane je ta hormonalna antikoncepcia :D
senator8008
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa senator8008 »

Keď som s tým mával problémy, tak som to skúšal. Nemal som síce túto značku, no mne to nepomohlo.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

z tvojho príspevku usudzujem že už ich nemáš, čo teda nakoniec zabralo?
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Niekedy pomôže len čas. Je to otrepané, ale pravdivé, občas sa človek môže snažiť toho zbaviť, ako vie, no aj tak nič nezaberie, každý organizmus je špecifický. Mne tiež nato nič nezaberalo, až ten Roaccutan, ktorý som spomínal. Existujú určite aj jemnejšie spôsoby, ako sa tohto problému zbaviť, no tento je vysoko efektívny, hoci tie 3-4 mesiace sú skoro utrpenie.

Pokiaľ však nechceš užívať takéto "svinstvo", tak treba počkať, môj známy s tým mal tiež problém pomaly až do 30tky a potom mu to v priebehu pol roka všetko zmizlo a odvtedy už ale 2 roky nemá nič.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ja sa chystám po lete na ten Roccatune, uvidím čo nato povie kožná...do 30tky sa mi teda čakať nechce :/

//njn ale čakal som už dlho a nechcem čakať na zázrak :D
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

To bol príklad. Možno by si to mal do 60tky. :D A možno by ti to samé zmizlo za rok, nedá sa to predvídať. :wink:
senator8008
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa senator8008 »

Takisto ako hd aj mne pomohol Roaccutan.
Napísať odpoveď