soft na video

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
dako77
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

soft na video

Príspevok od používateľa dako77 »

mate niekto skusenosti s programami na spracovavanie videa - ako napriklad nero vision, pinacle studio, sony vegas, adobe after efects,... Chcem sa zacat tomu viacej venovat a chcel by som vediet aky je v nich rozdiel narocnosti, ktory co dokaze, a ktory je fakt super. V nerovi a v pinacle som parkrat robil. O sony a o adobe som len pocul :) pripadne je este nieco dalsie dobre? Co by sa dalo aj kupit za rozumnu cenu. V prvom rade to chcem vyuzit na strih, a zopar efektov, obcas aj zlozitejsich
iWin
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: soft na video

Príspevok od používateľa iWin »

nero vision - mi nic nehovori a nemyslim si ze to ma vyznam vobec riesit...
pinnacle - poznam ale v zivote som to nemal otvorene ani ma to nelaka
sony vegas - s nim mam najdlhsie skusenosti a z tych co si tu vymenoval mne vyhovuje najviac co sa tyka UI, uz len jednoduchy fade je v nom rychlejsi ako v priemere
preimiere - je to fajn ak robis aj s after effects lebo to UI je velmi podobne ale pre mna ako pouzivatela vegas strasny mismas... asi rovnako by to bolo opacne keby robim vo vegas... dalsia vyhoda premiere je ze dokaze otvarat after effects projecty a vice versa
after effects - nema s ostatnymi softami nic spolocne, je to program na efekty, postproduction, intra, atd. ale je fajn sa ho naucit

tu ti dam priklady:

toto video som robil v premiere:

toto som robil vo vegas:

a toto je tut vegasu aby si mal predstavu o UI ak si ho nevidel (tiez by me):

intra prvych dvoch su after effects a to v tom tute je robene vo vegas
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa BookEditor »

Takto - chceš strihať profesionálne alebo na amatérskej úrovni?
Ak na amatérskej, tak skús Pinnacle, Ulead Video Studio, Movie Maker.
Ak trochu profesionálnejšie, skús Sony Vegas Pro Movie Studio.
Ak viac profesionálnejšie, tak skús Sony Vegas, Final Cut Pro (pre MAC), Adobe Premiere Pro, Edius, Avid Media Composer...
Osobne som postupoval v strihu od Pinnacle (na začiatok doporučujem), potom cez Vegas Movie Studio od Sony (zjednodušená verzia od Sony Vegas), cez Edius (už viac profesionálnejší) a teraz strihám v Adobe Premiere Pro.
Podľa mňa sa nedá skočiť hneď do profi strihacieho programu. Skúsení strihači majú problém prejsť napr. z Vegasu do Ediusu, o Adobe nehovorím. Všetky softy, čo som ti vymenoval, sú strihacie, čiže nejaké triky moc nečakaj, na to je napr. spomínaný Adobe After Effects.
Koľko chceš do takého softu investovať? Ceny takých už lepších sa pohybujú asi od 150€ do 1500€, potom sú už super mega softy :)
dako77
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

ok vdaka rozmyslam nad tym vegasom a pinnacle, tak jeden z nich. Movie maker, aj ked sa dost zlepsil je dost na nizkej urovni. Postupne chcem aj profesionalnejsie, takze vdaka za rady. Nahodou este nie je daco free na intra- aspon zaklady, ake ma after efects?
martinez13
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

na pinnacle sa vykašli, začni z Vegasom rovno.. na nete je milión tutorialov tak sa určite v tom rýchlo zorientuješ
s tým AAE je to tiež podobné, proste keď si kukneš 3 tutoriály tak už budeš vedieť kde čo je na začiatok a postupne sa budeš rozvíjať
dako77
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

jj, to s tebou suhlasim - na vegas kopec tutov a aj v cestine nebol problem zohnat a na pinnacle toho bolo o hodne menej. A co sa tyka efektov a roznych prelinani, pisanie,... Kde je toho viacej?
Napísať odpoveď