riadiaca jednotka

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
jarokop
Amateur
Amateur

riadiaca jednotka

Príspevok od používateľa jarokop »

Ahojte syn má VW passat B5 r.v.1998 a má problém,že sa mu nedá z vodičovej strany, sťahovať okno a ani nenastavovať sp.zrkadlo na spolujazdcových dverách.Skratka ľavá strana nekomunikuje s pravou ( elektrika ide do motorčekov na oboch stranách,tak mi to vysvetlil auto elektrkár) vymenil som riadiacu jednotku komfortu a nejde to stále vedel by mi niekto poradiť ???
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: riadiaca jednotka

Príspevok od používateľa test »

Na diagnostike vo VAGu musi napisat problem. Je mozne, ze RJ komfortu treba nakodovat, teda zvolit kodovanie alebo adaptaciu a prisposobit ju.
jarokop
Amateur
Amateur

RJ bola dana original s tým istým číslom a ten by mal byť nakódovaný,ale vyskúšam to dík
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

a ked ide elektrika do motorov, tak vrcia, ked sa to skusi naostro bez spinaca okien / zrkadiel ? :-)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ked das riadiacu jednotku, tak to este neznamena, ze to hned vsetko pojde. Riadiacu jednotku treba prisposobit podla vybavy auta a inych veci, napriklad pri tvojej sa bude urcovat stahovanie a vytahovanie okien cez dialkove ovladanie, vytahovanie okien pri zamknuti cez dialkove, pipnutie pri vytiahnuti okien pri zamknuti a ine veci. Ak vsak vodicova strana funguje a spolujazdcova nie, tak by som hladal problem v tlacitkach u vodica alebo v rele, ktore by tam malo byt.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

ja by som hladal problem v soferovych dverach, konkretne ta guma, kde mas zvazok kablov, budes ich mat prelomene. osobne som to robil na sluzobnej VW T4 Caravelle, 2001 a boli to kable prave v tej gumenej harmonike (prechodke) co ide zo soferovych dveri do kasne :) ja by som urcite zacal tam ;) a ver mi, ze tam aj skoncis ;)

/// na obrazku je to prelomene na super mieste co sa tyka pristupu... ja som to mal o to horsie, ze kable boli prelomene hlbsie pri kasni auta, tak som musel odpojit vsetky elektricke konektory vo dverach, prepchat ich cez smutne maly otvor a potom ich este prepchat cez tu harmonikovu prechodku a tam bola sranda. hodina zabavky v gumicke :D
Prílohy
Elektrik_Kabelbaum_Tuer_defekt.jpg
jarokop
Amateur
Amateur

tlačidla sú v poriadku,kable vo dverach (vo zväzku) su tiež prekontrolované a aj spoje ktoré vedú v zväzkoch ku RJ komfortu,,elektrikár už nad tým len nechápavo krúti hlavou
Fuxxo
Darca
Darca

daj si povedat... otvor soferove dvere na passate, odtiahni tu prechodku najskor od dveri, aby si videl kable a pozri sa na tie kable. to ta nezabije a je to otazka mozno 10 minut. ak nebudu prelomene tam, tak este mozno ze pri kasni auta. (hovorim stale o soferovych dverach a o tom istom zvazku kablov). proste ak tam mas zalomene tie kable, tak budes potrebovat asi 15 cm auto kabla, mozik, pajkovacku, kolofoniu, kus cinu, izolacku (zmrstovacku) a mas po probleme..

alebo dalsia alternativa.. nakopni auto, nechaj ho bezat, dvere soferove maj zavrete, stlac a drz gombik na otvaranie spolujazdcoveho okna a otvaraj dvere az na doraz... ak sa okno poda, mas na 100% prelomene kable... a ak to nepojde, tak to budu aj tak kable...

/// a este sa opytam, ci sa da okno stiahnut gombikom na spolujazdcovej strane? ak ano, tak to su na beton kable ak ani to nie, tak potom len hladat TU
jarokop
Amateur
Amateur

dvere sme mali rozobraté a káble v prechodkách sú v poriadku aj káble na podlahe,ktoré vedú do RJ boli prekontrolované a opravené,tlačidla na vodičovej strane sú tiež v poriadku,RJ nakódovaná a stále nič.
Zo strany spolujazdca sa okno dá sťahovať,ale zo strany vodiča nie a aj zamykanie všetkých 4 dverí,po zatlačení tlačidla na dverach vodiča, zacvakajú ale nezmkne ich.
Toto isté som písal aj na VW fórum
Fuxxo
Darca
Darca

To budu len kabliky. Pri tomto co si popisal teraz to mozu byt jedine polamane kable. Zle zacvaknuty konektor a nieco v tom zmysle. Lebo ked je problem na soferovej stane a na spolujazdcovej nie, tak bude chyba len niekde pri soferovych dverach. Tu uz prakticky ziadna ina moznost nepripada do uvahy. Ak si aspon trosku zrucny, tak si najdi cas so synatorom, pozberajte tapacira z oboch dveri dole a popresvecujte si kable. Ked su gombiky v poriadku, gombik zopne ako ma, posle stavu tam kam ma ist ale stava tam nepride, tak bude chyba niekde cestou elektro instalacie.. Prakticky ide o zakladny postup pri vylucovani chyby ako ju mozno najst... Nieco najdes aj na nete, ale tam bude dalsich 50 veci, ktore ludia menili a mozno zbytocne...

//autoeditácia príspevku (29 Máj 2012, 10:58)
A este ak to budete robit, tak by ste mohli spravit nejake foto, ako vyzera konektor ku gombikom ovladania okien, ako vypada zvazok kablov pri stlpiku atd...
jarokop
Amateur
Amateur

dvere sme mali 3x rozobraté a káble opravoval a presvecoval autoelektrikár a ten už nad tým tiež len nechápavo krúti hlavou,že tam už nič iné nemôže predsa byť
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

A co tak skusit vymenit tlacitka v dverach vodica???
Fuxxo
Darca
Darca

nebolo by potrebne ani menit tie tlacidla, ale odpojit konektor od tlacidiel, zistit si kde je stava a skratovat kablikom ostatne piny na konektore... ale neviem akym sposobom je tam rieseny konektor na gombiky... ja na sluzobnej VW T4 mam na zrkadla, soferove a spolujazdcove okno osobitny konektor, takze ja som nemal az taky problem s diagnostikou problemu... preto som chcel foto, aby sa tu dalo trosku polemizovat a rozmyslat okolo toho... takto ten triafame do tmy...
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Maro. »

Nebudem zakladať novú tému tak sa spýtam sem. Na felícii mám v čudu pravdepodobne riadiacu jednotku, konkrétne tam mám 1.3 Bosch 50kW 441.0.4046-028.6 (imobilizer SIEMENS) riadiaca jednotka na diagnostike stále vykazuje teplotu motora 32 C takže ide stále na sytič. (motor ma non-stop bohatú zmes)
Môžem tam dať riadiacu jendotku 1.3 Bosch 50kW 441.0.4046-024.6 bez imobilizera ?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ehm a trošku blbá otázka ale nebude najskôr chyba v čidle teploty? bolo čidlo už menené a kontrolované káble?
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Čidlo bolo menené, akurát idem skontrolovať káble.

// Káble sú taktiež dobré, hodnoty za teplého motora sú také ako majú byť. Takže to vidím len na tú riadiacu jednotku.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

hmmm odporucam este zmerat hodnoty cidla za studena a tepla ak niekde preraza na kostru moze mat stale rovnaku hodnotu...
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Dnes som to premeral ešte raz, zistil som že pri naštartovanom motore dava čidlo rj totálne bludy.
Toto som nameral pri naštartovanom motore > 597 ohm keď zopol ventilátor, pri 90C 713 ohm
Pri vypnutom motore 190 ohm zoplo ventilátor, pri 90C 250 ohm |Takto by to správne malo byt.|

Meral som taktiež samotne čidlo pri vypnutom a zapnutom motore a výsledky boli zhodne, takže čidlo bude v poriadku.

Chyba bude pravdepodobne v kábli od čidla do r.j.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

njn niekde bude seknutý kábel, akonáhle začne klepať motor niekde to prebíja, skôr hľadaj v záhyboch kde ide kábel od čidla kolo motora
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Merať čidlo teploty na r.j. bola nakoniec hlúposť pri zapnutom motore, takže aj kábel z čidla do r.j. je dobrý, zostáva už len vadná r.j., dnes sme ju vymenili, prejdem aspoň 40 km tak znova diagnostika, dúfam, že bude všetko OK.
Napísať odpoveď