Zdravím.
Mám menšiu dilemu ako spraviť 2D pole v javascripte.
Všetko čo som našiel na googli, boli polia s dopredu danou dĺžkou.
Ale problém je v tom, že ja dopredu neviem aké dlhé bude moje pole. Jediné čo viem je počet "stĺpcov".
Dá sa vôbec nadeklarovať dynamické 2D pole?
Snažím sa totiž vytiahnuť data z HTML tabuľky a toto mi prišlo ako celkom vhodné riešenie, pretože s tým budem môcť ľahko pracovať.
V prípade, že by to cez 2D pole nefungovalo, existuje aj nejaký iný spôsob ako to spraviť?
Javascript - dvojrozmerné pole
Re: Javascript - dvojrozmerné pole
Ak spravne rozumiem, chces "elasticke" pole. JS nie je moja parketa ale pozri na http://www.w3schools.com/jsref/jsref_obj_array.asp a metodu push().
Ak spravne rozumiem tak pocet riadkov nie je dopredu znamy. Takze budes do pola riadkov pushovat pole ktore predstavuje 1 riadok o znamej dlzke.
Pridavanie:
Pristup:
Ak spravne rozumiem tak pocet riadkov nie je dopredu znamy. Takze budes do pola riadkov pushovat pole ktore predstavuje 1 riadok o znamej dlzke.
Pridavanie:
Kód: Vybrať všetko
var table = new Array();
table.push(["Hodnota1", "Hodnota2", "HodnotaN"]); // ["Hodnota1", "Hodnota2", "HodnotaN"] je 1 riadok
Kód: Vybrať všetko
table[riadok][stlpec];
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Baseilos:
push() som pozeral ale nejak som to nevedel zakomponovať.
No nakoniec som to celé prerobil a použil ten push. Už to funguje ako má. K+
TommyHot:
V tom linku je vysvetlené pole, len keď viem veľkosť poľa dopredu.
Takých návodov som našiel veľa ale ja som potreboval prípad, kedy som nepoznal veľkosť.
push() som pozeral ale nejak som to nevedel zakomponovať.
No nakoniec som to celé prerobil a použil ten push. Už to funguje ako má. K+
TommyHot:
V tom linku je vysvetlené pole, len keď viem veľkosť poľa dopredu.
Takých návodov som našiel veľa ale ja som potreboval prípad, kedy som nepoznal veľkosť.
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ano mas pravdu akurat to skusam bez preddefinovanej velkosti a v pripade jednormoznerneho pola to fachci, aj v pripade Arr[0][X], ale uz nie Arr[X][Y].