HDMI signal na vacsiu vzdialenost

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

HDMI signal na vacsiu vzdialenost

Príspevok od používateľa viper1993 »

Po niekolkych dnoch co sa tu s tym s prepacenim drbem vzhladom na zufalost idem hladat pomoc niekoho ineho. :D

Takze problem je taky ze k HTPC mam pripojenu HDMI sustavou vsetkeho mozneho LED TV. Vzdialenost cca 17m. Natiahnuty mam 10m kabel spojeny s este 7m. Zatial najuspesnejsia konfiguracia bola takato: Z HTPC 1m kabel do tohto a z toho 3 kable v dlzkach 2, 5, a spominany problemovy 10m. TV na kratsich kabloch funguju ako maju. Na konci 10m mam este nejaky 1x1 taktiez aktivny HDMI extender. Neviem ho najst na nete. Odtial ide 7m kabel priamo do TV. Tato konfiguracia mi zo zaciatku par dni bez problemov fungovala. Po par dnoch zacal obraz blikat vypadavat a robit vsetko mozne a teraz uz obraz neviem dostat vobec.

K dispozicii mam este zapozicany profesionalny splitter 1 IN x 8 OUT, ta ista znacka co je vyssie aj podobny typ. S tym som ale taktiez este ziadny obraz nedostal.

Ked to este fungovalo tak to chodilo na integrovanej grafike Intel HD Graphics, potom som dokupil tusim ATI Radeon HD 5450. Ziadna zmena. Dokonca som skusal aj vymenit TV ze ci problem nebude tam. Mal som 37'' HD Ready teraz to skusam na Full HD 55''. Ziadna zmena. Kombinacie zariadeni ktore mam k dispozicii som uz skusal snad vsetky takze neviem ci problem bude tam.

Obraciam sa teda na niekoho s potrebnymi znalostami pripadne napadom co s tym.

Dakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: HDMI signal na vacsiu vzdialenost

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Problem bude podľa môjho nazoru s najväčšou pravdepodobnosťou v tom dlhom kabli. 10 a viac metrov je celkom zahul, hlavne ak chceš preniesť HD signal. Niektore kable maju problem preniesť signal na taku vzdialenosť, na cene kabla pritom nezaleži. Preto to vypadava. Vyrobcovia sice u popisov kablov uvadzaju všemožne zazračne hodnoty, ale realita byva ina. Je to pomerne časty problem. Aj kable za desiatky či stovky eur, ktore vzbudzuju dojem kvality s tym maju problem. Teoreticky by mohol byť problemovy aj ten 7m, ale tam je šanca menšia.
Najväčšie zlo je však v tom, že zistiť, ktory kabel to zvladne môžeš len metodou pokus-omyl. Resp. kupiť nejaky, ktory maju useri na rôznych forach overeny že funguje.

Odporučam prečitať tuto skusenosť: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... &t=1061057
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Sa mi konecne podarilo to rozbehat v konfiguracii z grafickej do toho 1x8 rozbocovaca - a potom medzi tym 10m a 7m kablom este ten maly rozbocovac, takto to pekne fungovalo asi tyzden bez problemov aj s Full HD videom. Vcera vsak z nicoho nic cierny obraz a "ziadny signal". Nikto sa nicoho ani nedotkol. Co moze sposobovat tuto nestabilitu?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Tak ako som pisal vyssie. Najskor to, ze ten kabel nie je prave 2x na taku vzdialenost dobre dimenzovany.
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No asi uz kaslem na cely dlhy HDMI kabel a kupim nieco taketo https://www.alza.sk/aten-hdmi-extender- ... 275741.htm . To som mal spravit uz na zaciatku a vyslo by to niekolkonasobne lacnejsie.
Napísať odpoveď