Zdravim
viete mi povedat co to na tej kladke je a ci je to akutne na urychlenu vymenu ?
zo zvedavosti som ccel vidiet v akom stave su rozvody tak som odsruboval kryt a ked tak nato pozeram ten bordel na kladke ma znervoznil najviac ho vido na kladke ale trochu too bordelu je aj po stenach krytu..
a este jedna vec...viete mi povedat co su tie vyblednute pasiky na remeni ? je to od tepla ozubenej kladky alebo znaci to nieco ine ??
Rozvody kladka, špina
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Rozvody kladka, špina
...no na remeni tie "vyblednuté" miesta bude zrejme prach...ako remeň prechádza po napínacej kladke, nedolieha všade na kladku, lebo niekde je hrubší (na zube) a niekde tenší, takže logicky sa ľahšie ohne medzi zubami, ale keďže na zube sa nemôže ohnúť tak ako medzi zubami, tak sa medzi zubami ohne viac, čo spôsobuje nedoliehanie na kladku...takže remeň na kladku dolieha iba na zuboch, a z tých miest ti ošúpe prach a iné nečistoty...a podľa mňa to nieje dôvod na výmenu...ak trepem somariny, snáď ma niekto opraví...
diky no o ten remen az tak strach nemam skor ma znepokojuje ta kladka a ten bordel na nej skusal som trochu z toho zobrat medzi prsty tak nepripadalo mi to ako zelezne piliny ale tak pravdu povediac nevidel som este lozisko pred smrtou..
ku rozvodom sa stale dostane nejake mizive percento prachu a po krytom rozvodov sa bude tocit ako splasena koza. cize z toho by som si az taku tazku hlavu nerobil. na tvojom mieste by som sa zameral na druhu stranu remena, tam kde su zuby. pokial budu ponacinane, alebo ak je remen popraskany na niektorych miestach, tak urcite vymenit. nam na sluzobnych autach menia po 80t km, ale o tom mame dokumentaciu. pokial dokumentaciu od auta nemas, a kupil si ho, tak si daj rozvod vymenit. to budes mat najistejsie... alebo este skus pohladat niekde na kapote alebo niekde v oblasti motora nalepku kedy bol meney rozvod, aj ked si myslim, ze ju asi nenajdes...
tak auto uz mam dlhsie a mam ho od znameho kde takze viem o tom aute aj minulost prve rozvody boli menene 156000 (maju sa menit pri 150000 ) trochu to vtedy prepiskol ale nastastie remen nepovolil. dalsiu vymenu uz praktizoval pri 241000 km s tym ze vymena obsahovala remen + kladku. no problem bol taky ze po 2000 km preskocil remen o zub lebo kupil rozvodovu sadu tu starsiu verziu, nevedel ze uz sa tam dava automaticky nastavovatelna kladka. tak remen nechali novy a dali naspet tu kladku co sa menila u 156000 km s tym ze lozisko na kladke namastili a s tym ze v dohladnej dobe tu kladku vymeni. no potom som kupil to auto ja a nejak sa nato pozabudlo.. problem nieje kupit novu no len boli urcite opravy (ktore ani neboli potrebne, vid. nase super servisy) a dost ma to vystavilo po financnej stranke, preto som sa rozhodol ze pozriem nato ako vyzeraju rozvody a ze ci kladka sa nejako neprejavuje pred smrtou...bojim sa len toho zeby ju neseklo a ten usadeny bordel ma znervoznil preto sa pytam na nazory....
noo, tak kladka s tlmicom (pokial je tam ta co myslim ja) tak len ta stoji cca 100€
ale vravim. ked das menit rozvody, tak ich daj menit tak ako sa maju menit a mas na dlhsiu dobru pokoj. premazanie olejcekom alebo vazelinou je len riesenie na zalepenie oci..