4. vela, vela, vela zeleninysamuelhornak napísal:1. -nestaci sa len menej stravovat ale to aj spalit ist aj von a poprechadzat sa alebo ist na bicykel
2.-treba aj vela pit aspom 2L cistej alebo malo sladenej sirupovej vody
3.-medzi jedlom si treba davat aj prestavky cca 3 hod
môj nazor
Chudnutie
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chudnutie
To by som az tak netvrdil. Vela druhov zeleniny a ovocie ako take obsahuje velke mnozstvo sacharidov, ktore prave pri chudnuti musis obmedzit.
Ked chudnut, tak s bielkovinami a vlakninou.
Ked chudnut, tak s bielkovinami a vlakninou.
-
pryja
Darca
vsak preto som spominala len zeleninu, lebo obsahuje toho cukru podstatne menej, ako ovocie. A vlakninu obsahuju napr. aj celozrnne vyrobky, ako pecivo a z toho sa, pokial viem, tiez pribera. A co sa tyka bielkovin, tak vela mliecnych vyrobkov a maso obsahuju zaroven aj tuky. Cize mne to stale akosi vychadza na tu zeleninu. Netvrdim, ze len, ale mala by tvorit podstatnu zlozku v strave. Teda v pripade, ze chce niekto len schudnut na vahe, nie popri tom nejako extra naberat svalovu hmotu.
ano, su tam aj geny, no ako vyhovorka to nie je
-
pryja
Darca
To nie je vyhovorka, to je proste smola.
Ja som presne opacny pripad, je jedno, co zjem a v akom mnozstve, moja vaha sa meni minimalne. Skor mam sklony ku chudnutiu, ked som v strese a jem ovela menej ako normalne. Vsetky nase slony v robote /chap ako kolegyne, ktorych hmotnost presahuje 100 kg/ ma za to nenavidia. Viem, ze je do do velkej miery dane genmi, lebo moj oco, jeho bratia, aj ich boli alebo su vsetci vysoki a chudi. Takisto vsetky moje sesternice a bratranci z jeho strany. Na maminej strane je to uz horsie, ale ja som cela po otcovi 
tie sacharidove vlny ste niekto aj skusali? lebo pozeral som na priebeh a popravde si neviem predstavit, ze by som do seba tlacil tolko jedla a to mam slusnu nadvahu. a komu je to vlastne urcene? ludom ktory cvicia alebo necvicia. ja v pondelok zacinam s fitkom, rozmyslam nad touto dietou, ale fakt neviem ci je nieco taketo pre mna vhodne.
Určite je vhodná, ale treba si ju napasovať na seba. Ak nemáš žiadne svaly a ide ti o chudnutie, určite treba okresať tie jedlá, ich množstvo - nie počet. Ak chce človek chudnúť, musí jesť, to je základné pravidlo. 
Presne ako píše hughito, musíš jesť často ale málo. Ide o to že nesmieš trpieť pocitom hladu...ak áno tela si z potravy ktorú neskôr prijmeš ukladá zásoby tukov.
Stačí málo ale často jesť a mať aspoň trochu pohybu denne najlepšie 20min behu.
Stačí málo ale často jesť a mať aspoň trochu pohybu denne najlepšie 20min behu.
Tak, čo je paradox, v prípade mojich sacharidových vĺn nejem ani málo, matka vždy nadáva, že jem viac ako cez objem.
No, to je ale veľmi individuálne vzhľadom na to, či daná osoba cvičí alebo nie.
Zaklad je psychicka pohoda, ked mas stale na mysli ze musis pravidelne jest, pit, cvicit, zaoberat sa s kaloriami, caste vazenie a ide podobne faktory, ktore neprispievaju tvojej psychickej pohode, tak to moze mat opacny efekt na teba a z chudnutia moze nastat stagnacia vahy, alebo jojo efekt. Hlavne sa venuj cinnostiam pri ktorych si vypnes hlavu a pred spanim nejedz
M4jk1:-): Zober si však že niekoho to môže baviť, rátať kalórie, vážiť stravu a pod. Keď sa človek do toho dostane nemusí to byť až tak veľmi otravné. Ale ináč s tou psychickou pohodou súhlasím.
alebo sa dostanes do fazy, ze budes v takej psychickej pohode, ze ti bude uplne jedno, ze si furt tlstyM4jk1:-) napísal:Zaklad je psychicka pohoda, ked mas stale na mysli ze musis pravidelne jest, pit, cvicit, zaoberat sa s kaloriami, caste vazenie a ide podobne faktory, ktore neprispievaju tvojej psychickej pohode, tak to moze mat opacny efekt na teba a z chudnutia moze nastat stagnacia vahy, alebo jojo efekt. Hlavne sa venuj cinnostiam pri ktorych si vypnes hlavu a pred spanim nejedz
psychicka pohoda je dolezita ale niektore veci proste neo****s;)
takze na popud huga sem napisem, mozno by ste mi vedeli pomoct aj vy. silne rozmyslam, ze od pondelka zacnem zo sacharidovymi vlnami. vahu mam cca okolo tych 92kg, 186cm, chcel by som sa dostat na tych 80-85. do posilky zacinam chodit tiez od pondelka, budem tam tri krat tyzdenne. vedel by mi niekto napisat kolko cca ako si teda asi naplanovat gramaz tych jedal?
Kód: Vybrať všetko
Pondelok: 200g/b , 57g/s+100g/s(gainer)
1. 6 vajíčok(35g/b,5g/s)+1 grahamový rožok(2,5g/b,15g/s)
2. mäso:150g(30g/b)
3. ryba 200g(30g/b) +1 grahamový rožok(2,5g/b,15g/s)
4. tvaroh 250g(35g/b, 10g/s) biely jogurt(6g/b,12g/s)
5. mäso:150g (30g/b)
6. ryba 200g(30g/b)
Utorok: 204g/b, 152g/s
1. 6 vajíčok(35g/b,5g/s)+2 grahamové r.(5g/b,30g/s)
2. ryba 200g(30g/b)
3. mäso:150g(30g/b)+ryža 60g(7g/b,50g/s)
5. mäso:150g(30g/b)+ryža 60g(7g/b,50g/s)
6. tuniak(20-25g/b)+1 grahamový rožok(2,5g/b,15g/s)
Streda: 215g/b, 510g/s+100g/s(gainer)
1. 200g cestovín(23g/b,120g/s)+ 100g eidam(30g/b,2g/s)
2. 2 grahamové r.(5g/b,30g/s)+cottage cheese 120g(12g/b,3g/s)
3. mäso:150g(30g/b)+ryža 150g(11g/b,115g/s)
5. 200g cestovín(23g/b,120g/s)
6. tuniak(20-25g/b)+ 2 grahamové r.(5g/b,30g/s)
Štvrtok: 218g/b, 370g/s
1. 2 grahamové r.(5g/b,30g/s)+cottage cheese 120g(12g/b,3g/s)
2. ryba 200g(30g/b)+ 1 grahamový rožok(2,5g/b,15g/s)
3. mäso:150g(30g/b)+ 200g ryže(15g/b,155g/s)
4. tvaroh 250g(35g/b, 10g/s) biely jogurt(6g/b,12g/s)+ 1 grahamový rožok(2,5g/b,15g/s)
5. mäso:150g(30g/b)+ 200g cestovín(23g/b,120g/s)
6. 2 grahamové r.(5g/b,30g/s)+cottage cheese 120g(12g/b,3g/s)
Piatok: 184g/b, 185g/s+100g/s(gainer)
1. 2 grahamové r.(5g/b,30g/s)+cottage cheese 120g(12g/b,3g/s)
2. ryba 200g(30g/b)+ 1 grahamový rožok(2,5g/b,15g/s)
3. mäso:150g(30g/b)+ryža 80g(9g/b,60g/s)
5. tuniak(20-25g/b)+ 2 grahamové r.(5g/b,30g/s)
6. ryba 200g(30g/b)+ 1 grahamový rožok(2,5g/b,15g/s)
Sobota:215g/b, 240g/s
2. tvaroh 250g(35g/b, 10g/s) biely jogurt(6g/b,12g/s)+ 1 grahamový rožok(2,5g/b,15g/s)
3. mäso:150g(30g/b)+ryža 100g(12g/b,77g/s)
4. ryba 200g(30g/b)+ 2 grahamové r.(5g/b,30g/s)
5. mäso:150g(30g/b)+70g cestovín(6g/b,45g/s)
6. tuniak(20-25g/b)+1 grahamový rožok(2,5g/b,15g/s)
Nedeľa:220g/b, 212g/s
2. tvaroh 250g(35g/b, 10g/s) biely jogurt(6g/b,12g/s)
3. mäso:150g(30g/b)+ ryža 60g(7g/b,50g/s)
4. ryba 200g(30g/b)+ 1 grahamový rožok(2,5g/b,15g/s)
5. mäso:150g(30g/b)+70g cestovín(6g/b,45g/s)
6. ryba 200g(30g/b)+ 1 grahamový rožok(2,5g/b,15g/s)Ale ako som pochopil, ty si necvičil nikdy, čiže ja byť tebou, kašlem na nejaké cvičenie a choď toto a rob len kardio, každý deň, prípadne jedenkrát do týždňa voľno. Cca 30 minút klasického behania a na druhý deň cca 20 minút intenzívny reakčný pohyb - čo si vymyslíš, je na tebe. V tomto prípade ten príjem bielkovín zníž pokojne aj na 140-150 g, nebudeš ich potrebovať až tak. Ale frekvenciu a počet jedál dodržuj. Za mesiac poctivého držania tohto režimu tých 10 kg dáš dole, ak teda nie si endomorf.
Potom sa dáš do režimu, že už nebudeš až tak dbať na tie sachre, ale nezačneš ani hneď žrať ako blázon a do toho cvičiť. Zvyšíť príjem bielkovín na 180 g atď.
Vyraď sladké vody, biele pečivo a kktiny sladké. Ak sacharid, tak z prílohy (zemiak, ryža), max. teda z celozrnného chlebu. Tie g za maltodextrín, resp. glukózu si prirátaj do žrádla.
diky, bohuzial cvicit musim, hlavny ciel cvicenia nie je u mna ani tak zlepsenie formy ako osetrenie jedneho estetickeho nedostatku. aj tak bude stacit ten prisun bielkovin a sach co si sem napisal? a tie grahamove rozky sa nedaju uplne vynechat? pokial viem, tak naozajstne sa tu snad ani nepecu a jest hentie zmesy z hypermarketov sa mi nechce, aj tak je tam kopec bielej muky v tom..
Estetický nedostatok ? Gynekomastia ? Tak cvič, výhodu máš v tom, že svaly nemáš žiadne, takže sa nemusíš báť o nejakú stratu a nemusíš riešiť diétu vážnejšie. Tie bielkoviny si teda drž také aké som napísal, to stačí v tvojom prípade.
Samozrejme, grahamový rožok do riti, ideálny je SLATINSKÝ CHLIEB z Billy, je 400 g a stojí cez euro. 100% celozrnný.
Samozrejme, grahamový rožok do riti, ideálny je SLATINSKÝ CHLIEB z Billy, je 400 g a stojí cez euro. 100% celozrnný.
hej z casti si uhadol, je to pravdepodobne gynekomastia, aj ked to nie je iste, vysetrenia neukazali ziadnu odchylku latok, ktore to sposobuju, takze je mozne, ze je to len tuk..a este mam zopar otazok. tuniakom sa mysli klasicka konzerva ano? a co som pozeral na nete, tak tam tie vajicka isli vacsinou bez zltku, u teba to je ako? a co s tym ked este cvicim? aj tak tam pridat na kazdy den ten beh? a nemal by byt problem ho nahradit nejakou inou aerobnou cinnostou, napr bicyklovanim, nie? lebo odkedy sa mi roztrhol krizovy vaz na kolene mi koleno obcas pri behu hapruje.
No to nebude nič vážne, skôr len ten tuk.
Tuniak - konzerva, najlepšie vo vlastne šťave. Vajcia žer celé.
Cvičenie nijak nenahrádza aeróbnu činnosť. Tá je primárna, ta je katalyzátorom tvojho chudnutia. Bicykel samozrejme môžeš dať, ale proste aj trocha máknuť pri tom, ale úplne najlepšia je ten vysokointenzívny reakčný pohyb.
Tuniak - konzerva, najlepšie vo vlastne šťave. Vajcia žer celé.
Cvičenie nijak nenahrádza aeróbnu činnosť. Tá je primárna, ta je katalyzátorom tvojho chudnutia. Bicykel samozrejme môžeš dať, ale proste aj trocha máknuť pri tom, ale úplne najlepšia je ten vysokointenzívny reakčný pohyb.
ok diky za vsetky info, od zajtra zacinam. este mam ale jednu otazku. ked zmensujem prijem bielkovin, tak je jasne ze aj prijem sacharidov tam vacsinou celkom padne. nevadi to? tiez tam obcas pouzivas gainer, co ja teda nebudem. nahradit tie chybajuce sacharidy teda niecim? nejakym ovocim alebo tak..
cvicenie je dolezite. kedze zaroven dava stimul na zachovanie svalovej hmoty (pri zaciatocnikoch tak vyrazny, ze mozes aj pocas vln naberat kvalitnu hmotu-teda sa pekne tvarovat) a zaroven nakopava metabolizmus a teda spaluje...robil sa vyskum kde pocas dvoch mesiacov skupina ktora denne 30 minut bicyklovaka schudla ovela menej ako skupina co isla 15 min. bicykel a 15 minut cvicenie s vahami